Känner mig så hjälplös och maktlös. Kan inte sova pga kraftig ångest. Jag gjorde bort mig totalt igår (igen, suck). Minnesluckor och fragment av vad som skett, polisbilar osv. Hur ska jag överleva det här? Jag vill bara dö. Jag är så djupt nere i skiten att jag mest vill göra slut med mig själv. Jag skäms så över mig själv och jag har gjort bort mig som alla andra 1000 gånger. Kan någon klok själ ge mig några ord 🙏 jag vill inte leva mer och vet inte vad jag ska ta mig till.

@ensamobesviken Du är inte ensam om detta det mesta går att lösa och de flesta har gjort bort sig du är i rätt sällskap här ingen som dömer . Läs och skriv här. Det hjälper mig och många andra att inse att man inte är ensam om detta problem..

Tack för att vi tagit er tid att skriva. Just nu är livslusten på minus 100. Jag har hängt upp en snara hemma. Går runt och kollar på den. Jag vet att vi är flera alkoholister, men jag har svårt att tro någon gjort bort sig så kraftigt som jag. Jag var jagade av poliser igår efter alkoholpykos. Jag har ingen aning varför de jagade mig, vet inte ens om jag är misstänkt för något. Hamnade tillslut på akuten då jag föll ihop. Igår var botten nådd. Så många människor som jag sårat. Snart blir jag väl av med vårdnaden.

Tack för att vi tagit er tid att skriva. Just nu är livslusten på minus 100. Jag har hängt upp en snara hemma. Går runt och kollar på den. Jag vet att vi är flera alkoholister, men jag har svårt att tro någon gjort bort sig så kraftigt som jag. Jag var jagade av poliser igår efter alkoholpykos. Jag har ingen aning varför de jagade mig, vet inte ens om jag är misstänkt för något. Hamnade tillslut på akuten då jag föll ihop. Igår var botten nådd. Så många människor som jag sårat. Snart blir jag väl av med vårdnaden.

Hej! @ensamochbesviken, känner så väl igen den där känslan. Har själv provat en snara en gång och med blotta förskräckelsen sluppit ur den. Var för nåt år sedan just när jag vaknade upp ensam på badrumsgolvet besviken på att det inte hade fungerat. Stod där frusen med sårig hals sedan på alla fyra på badrumsgolvet rätt chockad och darrade och kunde knappt andas på drygt fyra timmar alltså. Sedan lyckades jag släpa mig till sängen, men det tog en halv dag i min ensamhet innan jag var som folk igen. Vet verkligen att det ibland kännas helt överjävligt jobbigt. Men när man har varit med om nåt sånt så har man väl även fått lite insikt av något slag kanske. För det är så alkohol verkar, den gör den nedstämde totalt deprimerad och självdestruktiv när det gott för långt alltså. Men man ska då aldrig låta alkoholdjävulen segra.
Kämpa på kompis!

@ensamobesviken Hej 👋🏼
Om det är så illa att du är inne i en loop där du aktivt har förberett att ta ditt liv så ber jag dig att tänka om.

Sök hjälp på en gång. Du är inte ensam. Det finns hjälp att få- av människor som är vana att ta hand om människor som du -som jag - som andra. Du är inte den första personen de träffar som mår som du gör även om det känns så. Så plocka ner den där snaran och hör av dig till beroendevården som är närmast dig. Du kommer kanske att bli förvånad över den värme och omtanke som finns där? Vad du än gjort så är det inte värt att du tar ditt liv - det enda som givits dig (vad vi vet). Du skrev något om att förlora vårdnaden - tänk istället på de inte ska förlora dig. Framför allt inte för alltid - det är inte reversibelt - går inte att ta tillbaka. Tro mig - jag vet alldeles för väl hur det känns att förlora en förälder på det viset. I mitt arbete tar jag ofta hand om människor, som blivit patienter, då de försökt ta sitt liv men inte lyckats - och de livslånga konsekvenser de kan få .

Så jag ber dig - ta hjälp av beroendevården. Åk till beroendeakuten om du har en sån där du bor. Vänta inte utan gör det nu. Bryt loopen och våga satsa på en framtid. Ditt barn eller om du har fler behöver dig - det finns säkert fler som behöver dig. Du är värdefull och unik och finns bara i ett exemplar så ta hand om dig och ta hjälp utifrån. Allt kommer att bli bättre - så småningom. ❤️‍🩹

@ensamobesviken Instämmer med vad både @Flarran @Suburra skriver. Vill egentligen bara skicka omtanke 🥰. Alkoholen är en lömsk och listig jävel. Vet inte om alkohollinjen har öppet idag men annars är det tips att ringa till dem. Numret finns här på forumet. Fortsätt läsa och skriva här. Forumet är fantastiskt och här dömer ingen. Ibland lättar ångesten bara genom att skriva. Kram 🤗

@Carisie Jag hör dig 🙏 jag är bara så orolig att söka vård då jag är orolig för orosanmälan till soc och jag vill inte bjuda min exmake på det. Men något måste jag göra. Det är nu eller aldrig. Min make är bortrest och jag vill inte vara själv i helgen och min familj bor på annan ort. Är rädd för att vara själv… rädd att göra något som du skriver är permanent. Men min själ är helt dränerad. Jag är bara ett tomt skal.

Vill bara fly. Jag kommer aldrig kunna fly från migsjälv. Jag har insett det nu. Är så desperat i att vilja bli ”fri”. Fri från migsjälv. Min puls går i 200. Jag svettas. Skakig. Ångest. Har ingen nära vän här. Alla bor på andra orter.

@ensamobesviken Jag hör dig också 💔 försök att inte se det som ett hinder - soc alltså. Tar man hjälp och visar att man vill jobba på sig själv så blir det bra tillslut ❤️

Lyssna på "En beroendepodd" avsnitt 174. Hjälp finns ❤️

@ensamobesviken En del av din ångest kommer från alkoholen, den kemiska ångesten från alkoholen förvärrar allt. Dagarna efter jag druckit brukar jag ha sån fruktansvärd ångest som liksom nästan förgör mig. Skriv här och försök ringa alkohollinjen kl nio idag. Du kan vara anonym och de kan tipsa dig vidare. Jag hoppas verkligen de inte har klämdag idag. Och skriv här, vi finns för dig🥰

Måste man ha remiss till beroendevård? Mitt liv är på en så skör tråd. Helt ofattbart hur det kunnat bli såhär. Jag vill inte vara sjuk i denna lömska sjukdom. Livet är ett helvete och det är endast JAG som ställt det.