Är ny på sidan, reggade mig för en timme sedan. Tänkte lära mig sidan och skapa en ny tråd. Har sista åren upplevt att jag dricker för mycket. Det blir oftast två gånger i veckan och det handlar om 6 till 8 standardglas per gång. Vilket innebär att jag känner av det dagen efter. Kommer upp som vanligt på morgonen. Men är inte lika pigg som jag skulle kunnat vara annars. Jag måste åtgärda det här, det börjar ta på min livskvalitet. Har någon lite tips på avsnitt på sidan eller hur jag ska gå till väga så tar emot dem tacksamt.

Välkommen hit, tror och hoppas att du kommer att kunna få bra stöd och inspiration här hos oss!

Utöver att ta del av andras berättelser och tips kan du också alltid gå in och titta på vårt självhjälpsprogram, där finns många olika strategier och nya sätt att göra på som du själv kan välja bland, kolla gärna där:

https://alkoholhjalpen.se/program

@Ny framtid Hej 👋🏼 Välkommen. Här hittar du alla varianter på all konsumtion du kan tänka dig ☺️ Jag räknar mig själv som måttlig (du kan läsa på min sida) och har en plan för hur jag vill/kan konsumera. Alla har olika relation och konsumtion av alkohol, kallar den vid olika namn också, och allt kan givetvis inte funka på alla - då hade nog ingen överkonsumerat.

Jag skriver i Kaffestugan på morgonen & sätter nollan i alkoholkalendern och har avstämning i min tråd på kvällen. Sen gör jag självhjälpsprogrammet. Alla i familjen är involverade och stöttar utan att kontrollera - det är en bra strategi att parata med sin partner eller nån annan.

Hur skulle du vilja att din framtida relation till alkohol ser ut?
🩵

@Carisie Hej, tack för ditt svar. Jag letar mig fram så sakteliga i forumet. Jag ska gå in på din sida o titta. Jag ställer nog lite tokiga frågor nu i början, men vad är Kaffestugan?

Jag har påbörjat arbete lite och har vare sig sprit, vin eller öl hemma. Det är faktiskt helt tomt nu och jag känner ingen panik över det. Jag kommer köpa hem det jag bedömer som rimligt att dricka på en helg. En flaska vin, kanske en halvflaska också, vi får se. Men definitivt inte mer.

Jag har lite tur också, har en hustru som inte dricker något alls.

Under veckorna har jag aldrig haft några problem med alkohol, som jag upplever det. När jag är ute sociala sammanhang så har det blivit 1-2 glas vin, möjligen en avec. Har heller aldrig haft lust att dricka mer.

Mina problem med alkoholen började i samband med pandemin. All social verksamhet upphörde och jag har ett ganska stort socialt nätverk, så det begränsade mitt liv och min livskvalitet. Då började jag dricka under helgerna. I början en kväll under helgen. Men sista året har det ofta blivit två gånger, både fredag och lördag. Det fungerar helt enkelt att fortsätta så.

Du frågade om min framtida relation till alkohol. Har nog inget svar där än. Jag måste få prova mig fram. Men sprit kommer jag förmodligen inte ha hemma under överskådlig tid. Förmodligen inget vin eller öl heller. Jag köper hem det jag anser rimligt till helgen och börjar så. Om någon eller några månader får vi se hur det fungerar i praktiken. Det kan vara så att jag måste sluta helt, det får vi se, jag är absolut inte främmande för det. Men jag har hittills aldrig upplevt ett sug efter alkohol, jag har haft några veckor helt utan alkohol sista året och inte känt något.

Skulle uppskatta om jag kunde få skicka något meddelande till dig i framtiden om jag har några frågor som dyker upp. Om inte annat kan du få reda på hur det går för mig. Du nämnde att du har en plan för ditt drickande. Den kanske finns nedtecknat på din sida? Annars får du gärna dela med dig av den, om du har lust och det känns ok för dig att göra det.

Må så gott och lycka till du också!

@Ny framtid Hej 👋🏼
Det är ju upp till var och en att fatta beslut om vad som är för mycket för dem det finns nog de som tycker du är måttlig 😉

Min historia skiljer sig från din men jag har en plan som är max 2 dagar i veckan och max 4 glas/v och det har jag hållit med råge utan några som helst problem. Men då lider jag inte av sug efter alkohol - jag upplever att jag liksom vaggats tillbaka till ett bruk jag hade för länge sedan. Vilket bra stöd du har i en fru som inte dricker! Min make är 100% med på vad jag gör.

Kaffestugan är en tråd under måttligt ☕️ där kan du alltid nå mig - eller på min egen tråd. Tycker det kan vara svårt att se när någon nämnt mig i ett inlägg.

🩵

@Carisie Hej, ska leta upp kaffestugan. Det är väldigt subjektivt vad som är måttligt, precis som du nämner. Det viktiga för mig är att få bort spriten, det bidrar stark till att jag tappat kontrollen.

Målsättningen är att halvera min konsumtion. Från ca 15 glas till ca 7 under en helg. Det här får bli ett första steg så får jag se hur det känns. Har aldrig haft ett sug, får se om jag får det nu, det vet man inte.

7 glas vid ett tillfälle, är inte lite det heller. Tycker du är jätteduktig som håller den nivån du nämner och jag kanske hamnar där till slut. Du ska få veta hur det går och håll tummarna. :)