@Flarran Ja, visst är det så. Som nykter ändras tankarna en hel del när de inte blir berusade och förvridna av alkohol. Men när man är i det så känns tankarna helt sanna och verkliga. Tankevärlden som nykter är berikande och det finns plats för reflektioner och andligt växande. Sen kan ju tillvaron emellanåt kännas motig och jobbig men oftast kommer det även dagar då det känns rätt bra ändå😁.

Ha det gott kompis!🌞

Man kan ibland fundera över hur man tänkte när man drack alkohol på det knasiga sätt som man gjorde förr om åren innan man i höstas till sist på grund av väl främst hälsoskäl började att tänka efter lite på sitt konsumtionsmönster så att säga.

När jag var som mest inne i alkoholmissbruket och var storkonsument av starkvaror då ville man ju oftast ha mesta möjliga mängd alkohol till allra bästa pris. Därför blev det ofta att jag som komplement till lite mer mättande portvin då även körde med 50 cl starköl med 10 procent alkohol. Sedan så skulle det ju helst även vara en någorlunda lättdrucken ölsort också, åtminstone i början av fyllan innan man kom igång liksom.

Så man brukade väl ibland planera det hela och grundade eller körde igång med nån lite alkoholsvagare öl först för att vara lite snäll åt magen. Men ibland var man ju lite kreativ också och varierade det hela och blandade sina egna drinkar från grunden liksom.

Vanliga 50 cl starköl på fem procent ansåg jag ju normalt vara rent löjligt att hålla på med, för det tog ju inte mycket mer än en vanlig 50 centiliters folköl på 3,5 procent. Så tänkte jag alltid när jag besökte bolaget för att handla min ”medicin” på burk och flaska så att säga. Man var inte direkt nån finsmakare kan jag då erkänna. Det var ju bara berusningen i sig som lockade.

Var nyss ut på nätet och kollade upp det här med alkoholmängd i ett par ölsorter av vanligt standardsnitt och även alkoholmängd i en flaska starkvin av vanlig typ för att påminna mig själv om hur mycket alkohol det är i olika drycker som man i midsommartid inte minst tidigare år var rätt så lockad av. Kollade alltså på nätet in nån sida som förklarade följande om några vanliga alkoholdrycker:

En burk folköl, 50 cl med 3,5 % alkohol motsvarar 4,5 cl vodka med 40 % alkohol. En burk starköl, 50 cl, med 5,6 % alkohol motsvarar cirka 7 cl vodka med 40 % alkohol. Ett glas vin innehållande 18 cl med 12% alkohol motsvarar cirka 5,5 cl vodka med 40 % alkohol.

Det man som överkonsument av starka drycker ofta inte tänker på när man häller i sig olika drycker med alkohol. Det är att kroppen inte gör skillnad på i vilken dryck nervgiftet alkohol kommer ifrån utan den behandlar alltid substansen lika sett ur förgiftning av kroppen. Man kan tro sig vara smart när man kanske trixar med olika sorters dryck, men skadorna på ens hälsa blir på sikt ofta desamma på exempelvis levern om man håller på för länge och misshandlar sig själv även med svagare prylar.

Har ju funderat på hur man ska göra med nykterheten under midsommar och tror att det nog var därför som min logiska del av hjärnan ville att jag skulle reflektera ett varv till, kring riskerna med drickande sett ur åtminstone rena hälsoaspekter. Det att man kan råka ut för direkt fara om man berusar sig allt för hårt på en och samma gång det är man väl rätt så medveten om.

Det får nog hur som helst bli som så att man kör vidare alkoholfritt. För även en till synes rätt oskyldig burk med folköl är ju egentligen en förklädd sup och för mig startmotor till skadligt drickande som brukar hålla i sig tills man sen mer eller mindre rasar ihop. Nu har man suttit och skrivit lite tok igen, och nu är det nog dags för en liten stunds meditation på balkongen känns det som.

Ska nog till och med ta mig en kopp kaffe och kanske även lite glass sade mig en känsla i stunden. För lite kaffe och glass det blir man då inte konstig i skallen av eller normalt förstör kroppen med. Ja, inte åtminstone om mängden kaffe och glass är i rimliga mängder, så blir man nog inte direkt heller övergödd och fet av det, fast man väl rör på sig lite mindre än vad man nog borde göra. Förresten, @vår2022, det var kul att du tittade in en sväng kompis.

Ha en fin kväll!

@Flarran Jag minns min första nyktra midsommar. För fyra år sedan. Det var då jag på allvar outade att jag inte dricker alkohol mer, inför släkten. Min ex-svärmor sa lite irriterat: ”jaha, så du ska inte dricka mer?” Jag vet att där och då funderade hon mest över sitt eget drickande.

Jag brydde mig inte om hennes avoga reaktion, inte heller andras kommentarer. Någon sa lite slängigt att nykterister är tråkmånsar, det är ju sånt man säger liksom. Jag tog inte diskussionen. Faktum är att jag blev allt mer rakare i ryggen efterhand som kvällen gick. Rakryggad och stolt.

Och jag konstaterade att de andra drack långt ifrån så mycket som jag brukade göra. Och att min ex-svägerska verkligen slutar lyssna helt när hon uppnått en viss promille. Jag åkte hem vid 23-tiden. Dödstrött. Nykterheten gör mig fortfarande kvällstrött, för att jag känner att jag är trött.

Fortsatt trevlig kväll kompis!

Kram 🐘

Hejsan! @Andrahalvlek, kul att du också tittade in en sväng så här på kvällskvisten. Har nu suttit och funderat lite på balkongen medans dagsljuset sakta falnat. Har skaffat en sån där lampa med solcell som tänds när det blir mörkt nånstans omkring 25 Lux om jag har sett rätt på en ljusmätare som jag hade liggandes i en låda. Har väl alltid varit lite pryltokig. Gillar ju tekniska och elektroniska mojänger.

Midsommar har ju precis som jultiden betytt lite lyxigare nervgift i blodomloppet än den allra billigaste alkoholen som till sist blev egen tillverkning av mäsk som de sista åren i dunkar stod och jäste för det mesta medans banan eller blomflugorna samlades där och var som husdjur som flög runt lite överallt i lägenheten medans man gick omkring i dimman och slog ihjäl dem med flugsmällare. Tänk att man dessutom trodde och kände att man var rätt så normal och faktiskt rätt så nykter fast man nu har fattat att så väl inte direkt var fallet.

För man hade ju byggt upp en sådan pass tolerans att inte ens tioprocentiga starköl gav en så värst mycket effekt alltså. Kändes mest som lättöl på slutet. Det att man väl inte har supit ihjäl sig är väl en kombination av taskig ekonomi, och slöhet i och med att man inte orkade bränna ut mäsken till sprit så himla ofta på slutet så att säga. När jag sen fick sjukersättning för mina psykiatriska diagnoser så hade jag ekonomiskt sett utan vidare kunnat supa sönder mig totalt. Men det är tydligen inte skaparens vilja och tanke känner jag rätt så starkt.

Har tydligen fått en ny chans att göra om och förhoppningsvis göra rätt. Men nog är man lite orolig för hur det ska gå om man blir alltför nedstämd, men det är väl inget man ska gå och oroa sig för, då blir man bara ångestfylld och i värsta fall skadligt deprimerad och väl än mer benägen till att då kunna falla ned i det bedrövliga och livsfarliga alkoholträsket igen. Har då inga bekanta som kan riskera att släpa iväg mig på nån ”fest” som lätt säkert skulle urarta vilket jag nu är tacksam för. Skulle lätt kunna sitta och hänga på nån krog närsomhelst, fast såna tankar har jag då inte alls.

Det är just nu även tur att jag är rätt energilös då jag inte hinner ha speciellt tråkigt då mesta tiden på dygnet går åt att bara hinna med mig själv. Vilket väl har varit så i många år även när jag drack som en svamp och hade alkoholen som min ”bästa vän” och ett sällskap så att säga. Får väl nu börja att pyssla med sånt som jag gillade att göra innan man blev så himla fixerad vid alkohol. Musik gillar jag då även som nykter. Man har då börjat i en alkoholfri livsskola som är både spännande och lite smått skrämmande och rätt ovant alltså. Men det verkar ju med skaparens hjälp funka på nåt märkligt sätt vilket jag då är tacksam för.

Ha det gott kompis!

Det selektiva minnet som gör att man bara tycks komma ihåg första sekvenserna och de verkligt positiva glimtarna av en fest på safter spetsade med nervgiftet alkohol. Det är då en faktor som gjort att man gång efter gång fallit för berusningens lockelse. Detta kom i tanke just till mig vid köksbordet när jag tog en slurk vatten efter att ha sovit rätt gott för att vara jag.

Vem sjuttsingen behöver väl alkohol för att det ska vara en fest liksom. För om det behövs rusdrycker som bedövningsmedel för att man ska tycka eller tro sig ha skoj, då är det då inte så värst roligt alltså. Det verkar allt som att logiken även idag försöker få mig att lyssna till förnuftets röst och vara nykter kommande midsommar. Detta för att man väl inte tanklöst ska snubbla till och drunkna i alkoholträsket liksom.

Ha en fin dag!

Har nu återigen läst lite på detta eminenta forum och förundras över att det kan finnas så mycket visdom samlad på en och samma plats när det gäller livskunskap och konsten att vara nykter och alkoholfri vilket ju är en förutsättning för att inte minst andligt sett kunna komma lite närmare sanningen om meningen med allt som man kan fundera över ibland. Det är då synd och skam att man inte tänkt i dessa banor lite tidigare. Men det är ju rätt lätt att vara efterklok som det heter. Tror att det är som man läst då och då att det nog med tillit till den högste ordnar sig med det mesta bara man inte tar det första glaset med alkohol så att säga. Bläddrade just lite som av en slump i skriften och läste alltså följande tänkvärda ord: ”Var är ve, var är jämmer? Var äro trätor, var är klagan? Var äro sår utan sak? Var äro ögon höljda i dunkel? Jo, där man länge sitter kvar vid vinet, där man samlas för att pröva tillblandade drycker” Det känns nästan som att skaparen Gud och Herren Jesus försöker säga mig något denna torsdag vid köksbordet...

Ha det gott!

Fast man ett bra tag och nu i hela sju månader och tre veckor som medlem på detta forum verkligen har marinerat sig med ett nyktert tänkande för att få slippa ifrån självskadebeteendet att förgifta sig själv med alkohol. Så glimrade det en sekund till en tanke för en stund sen som nog försökte få mig att släppa taget om vikten att inte falla tillbaka i gamla dryckesmönster.

Började tänka lite smått som så att, det var nog inte så stora mängder ändå som jag drack genom åren och nog törs man väl ta sig en liten stärkande slurk av nåt alkoholhaltigt och fira midsommar som man gjorde förr innan man fick för sig att satsa på alkoholfrihet i höstas.

Min logiska del av hjärnan gick då igång och i tanken sade mig nåt att jag direkt skulle slå bort sådana korkade tankar och förstå att det är alkoholdjävulen så att säga, som vill få mig att nu gå tillbaka till ett gammalt feltänk kring drickande och då gå under i alkoholträsket. Kanske rent utav förlora min själ vilket inte är otroligt om man frivilligt kastar sig i fara och beter sig som man gjort tidigare.

För det var inte bara känslan av att vilja besöka bolaget som infann sig, utan det kunde även kännas inom mig ett slags ifrågasättande om gudstro verkligen var något att hålla fast vid när det gällde det andliga tänkandet. För det som inte syns kan väl inte ens finnas...

Tänkte då skingra mina splittrade tankar genom att städa lite på datorns hårddisk och kollade då igenom lite filer på datorn och hittade en mapp med gamla låtar som väl kristna morsan gillade och som väl har en liten nostalgisk känsla i sig för mig på nåt sätt. Brukar ju mest lyssna på svängig Rock n Roll med inte sällan rena nonsenstexter som mest bara går i takt med musiken.

Hur som helst fick jag för mig att kolla några hemkörda CD-skivor med andlig musik som jag nog spelade in för flera år sedan i nåt svagt ögonblick av andlig känsla. Hittade då en låt från en knastrig LP-skiva med den rätt kände kristne musikartisten Pelle Karlsson som väl var rätt stor på den andliga scenen när man var liten grabb och kristna föräldrarna ofta spelade sådan typ av musik. Körde faktiskt låten - Det lilla ljus jag har, och mindes att det var en favoritlåt i den genren för längesen.

Men det var även annan musik som man hittade på hårddisken, bland annat en mindre kristen låt som hette - Mera brännvin, med Eddie Meduza som väl inte direkt var nån pastor inom det vanliga profana musikområdet om man så säger när det begav sig. Det är många tankar som kan komma till en när man helt nykter sitter och funderar över ett alkoholsug som kan komma som en blixt från klar himmel.

Det är nästan som att det pågår en kamp på gott och ont inom en ibland, men nu ska man väl inte tänka för djupt, för nu kom man ju att även tänka på det här med förkortningen HALT. Som inom beroendeexperters budskap om återfallsprevention handlar om att stanna upp om ett alkoholsug liksom infinner sig plötsligt utan tillsynes någon specifik anledning.

Kom då på att det nog bara var bokstaven H som i hunger i ordet ”HALT” som nog spökade, för hade ju helt glömt bort att äta min frukost på varm mjölkchoklad och smörgåsar som blivit lite av en ny-nykter rutin alltså. Men då det i skrivande stund är lunchtid så får det nog faktiskt i stället bli en god fiskgratäng känns det som. Förresten, ett sånt åskväder det är utanför köksfönstret nu, med ösregn, hagel och allt. Vädret det är då lite som en själv, det svänger både hit och dit liksom.

Ha det fint!

Nu mår man som folk igen. Regnvädret har upphört, nykter är man fortfarande och inget alkoholsug har man heller. Det är då allt tur att man har limpa, god mjukost och mjölk till hands när man inte orkar laga egen mat, eller har tålamod att vänta i flera minuter på att mat i mikron ska bli färdig. Kort sagt nu är man i balans efter ett anfall av förvirring väl framkallad av hunger. Sitter och pustar ut och är nu mätt och tacksam för att man är alkoholfri och slipper sitta fast i ett skadligt drickande. Midsommar som kommer framöver ska man nog med skaparens hjälp nyktert också ta sig igenom. Se där, nu skiner ju solen igen också. Det är allt bra i bland att vara lite orkeslös så att man inte bara rusar rakt fram utan att tänka. Nu är det nog dags för en timmes vilopaus och sträckning på sängen känns det som.

Ha det gott!

Nu har man vilat sig och till och med sovit nån timme, visserligen på lite tokig tid om man ska gå efter klockan så att säga. Men huvudsaken är väl att man mår bra och är nykter tänker jag. Var ut på min balkong och torkade balkongbordet och stolarna torra. Det regnade ju så förskräckligt idag. Kanske därför man sov så gott på eftermiddagen. Det smattrade så mysigt på sovrumsfönstret.

Kom just på att man nog ska äta nåt igen, magen börjar knorra lite smått känner jag. Har inte nån plan över vad det ska bli för något. Men får väl öppna dörren till kyl och frys och gå på magkänsla. Nu är det tolv grader varmt ute säger termometern. Kanske skulle man då värma på köttsoppan som man har i en konservburk där i skafferiet. Det var inte en så dum ide'. Sådan och nån limpsmörgås med ost på och ett glas mjölk till kan ju bli en riktig fest alltså.

Ska kanske även se nån trevlig film man har på DVD, kan ju köra mina gamla filmer igen sen jag skaffade en billig DVD-spelare till tv:n. Här kom ju ett dilemma, för när jag ser på en kul film så gillar jag ju att äta nåt gott till. Ja, inte bara sånt som popcorn, och soppa funkar ju inte alls då, vilket annars var en fin ide', och kan vara trevligt det med ibland. Magkänslan sade mig nu, att det då nog passar lite bättre med nån god färdigrätt. Kanske en liten lasagne. Man tar nog inte världens största beslut här vid köksbordet kan jag tänka, men rätt viktiga sådana för välbefinnandet i stunden.

Ha en fin kväll!

@Flarran God morgon ☕️ Har du verkligen sovit hela natten & är inte vaken än? Det tror jag inte på 😂 Du är ju nästan alltid vaken 😉
Ville bara kika in och önska drog en fin fredag och en härlig helg 🙏🏼🩵

Fredag är det idag. Sitter och dricker, ja inte alkohol utan bara vanligt kallt vatten. Måste bli bättre på att dricka vatten då kroppen behöver lite mer vätska tror jag. Har då faktiskt sovit ordentligt, en fem timmar drygt i sträck utan sömnpiller, nästan ett litet världsrekord i modern tid för att vara jag. Detta trots att jag sov några timmar extra på eftermiddagen igår också. Men hade ju suttit och slötittat mig trött på tv länge i natt också, som väl fick funka som lite lugnande sömnmedicin liksom.

Har ju inte fått till några vettiga rutiner alls förutom det viktigaste kroppsligt sett, vilken är att inte dygnet runt sitta och dricka nervgiftet alkohol som man trodde var en smart grej att hålla på med i så himla många år alltså. Har nu druckit vatten, lite mjölk och tagit mig en banan och till och med en tomat. Det får räcka som en sen frukost idag.

Ska man gå efter skriften så måste jag väl försöka att röra på mig lite också, fast jag är rätt så trött och energilös. För vill man gå ned nåt kilo, vilket väl bara är hälsosamt för mig. Så ska man väl inte ska äta så mycket om man inte låter kroppen få lite arbete i form av åtminstone en promenad ut med soppåsen kan jag tänka. Vilket är min närmaste målsättning att genomföra. Förresten, @Carisie, det var kul att du tittade in här en sväng i morse kompis.

Ha en fin dag!

Det tar lite tid att ändra livsstil och tankesätt om man i en massa år bara levt för en bedövande berusning av alkohol då man kanske för längesen till stor del har gett upp hoppet om allt så att säga. Men inom de flesta människor finns det ändå en liten röst som då och då ger känsla av åtminstone ett diffust skav om man så säger. Detta då om man kanske lever på ett sätt som man inte trivs med undermedvetet och då inte alls egentligen kanske sköter om sin kropp på ett någorlunda bra sätt.

Tänk, dessa kloka tankar kom till mig efter att jag hade varit ut och slängt kökssoporna och efter den bravaden fått för mig att bara gå någon extra meter då jag ändå var utanför dörren. Men naturligtvis började det regna, så då var det inte så kul längre att försöka vara duktig och träna lite extra, vilket man ju vet att man faktiskt mår bra av på flera sätt om man bara kommer sig för att ta det första steget.

Blev riktigt ilsken på vädret, då jag för en gångs skull ju faktiskt hade viljan att gå lite extra och mer än vad jag ju behövde göra rent praktiskt sett. Men då kom jag på att man kunde gå fram och tillbaka någorlunda raskt och taktfast i källargången man har i huset. Så har nu faktiskt där gått en hel kilometer trotts alla motsträviga odds.

Här om dagen så hittade jag av en märklig slump, om man nu då inte som jag tror att det var Gud fader och skaparens vilja att det i pappersåtervinningen låg ett par fina böcker om vikten av att ha en någorlunda hälsosam livsstil. Samt hur hur man enkelt kan gå ned i vikt om man tänker efter lite före och inte bara sitter still och kanske stoppar i sig godsaker som man blir fet av i onödan alltså.

Har nu dessa böcker på mitt köksbord och ska ta och bläddra lite i dessa tror jag. Men först så ska jag ta mig ett glas med vatten och en tomat kände jag bestämt. Blev lite törstig tror jag av promenaden i källaren. När man har varit helt nykter och alkoholfri ett tag som jag då börjar man då tydligen att tänka på ett lite annat sätt verkar det som. Så nu får det väl vara bra med skrivande på en stund då det väl är dags för lite tänkvärd och nyttig läsning som kan vara bra för mig kanske.

Ha det gott!

Det är väl ingen konst att göra rätt om man har ett mål, en vilja och en motivation som driver en fram åt rätt håll. Detta blev vad det rätt snabbt kokades ned till i tanken när man funderade på det här med konsten att hålla en god livsstil. Det handlar om att välja rätt väg och inte medvetet kanske göra tokiga val av tanklös slentrian liksom.

För en stund sedan satt jag och hade en liten meditation till svängig och rockig favoritmusik på balkongen och drack äppeljuice ur en 50 centiliters plastflaska. Funderade först allvarligt på att ta en söt energidryck, men valde idag bort denna typ av dryck då jag tänkte på att dess innehåll i form av antal kalorier för mig inte var direkt optimalt, och då föll valet sig naturligare att bli äppeljuice. När flaskan var tom så fanns det fortfarande viss törst kvar kände jag tydligt. Då var först tanken att gå och fylla på plastflaskan med mer äppeljuice.

Men då sade logiken till mig, att vill du verkligen gå ned nåt kilo på inte alltför lång sikt så borde du välja en kalorifri dryck – eller hur... Men var inte sugen på nån energidryck med noll kalorier då det är så mycket konstsocker i sånt. Så då gick jag på den naturliga prylen att välja helt vanligt kallt vatten. Men då jag denna fredag ville festa till det hela så tog jag fram en flaska med kolsyrat vatten som jag hade fixat till i min kolsyreapparat tidigare på dagen.

När jag satt där på balkongen så tänkte jag på mitt konsumtionsmönster av alkohol tidigare om åren och hur jag då tänkte, eller snarare inte alls kring det här med livsstil och kalorier, vikten, hälsa och sånt där som man borde tänkt på lite tidigare. För när exempelvis en burk öl eller flaska vin var tom och jag då var rätt så full, handlade det då bara om att öppna en till och fortsätta att sitta i dimman och häcka tills man nästan somnade för att slippa tänka och känna så himla mycket. Nog kan man väl känna sig nedstämd orkeslös rätt så ofta, men sånt avlider man då normalt inte av i det första taget.

Dessutom om man är lite finurlig, så kan man i mycket styra sina tankar fast en del väl kanske påstår annat kanske. Man har ju alltid valfriheten att tillåta tankar färgas av känslan eller inte alls kanske så värst mycket. Detta åtminstone om man är i någorlunda psykisk balans och vågar att vara nykter och helt alkoholfri. Tänk så himla massa pengar och tid man har kastat bort på dimmiga intetsägande fyllor som man trott vara någon slags frihet alltså.

Men friheten bor inte i en flaska, och ett beroende av substanser och sånt som man kanske egentligen vet är skadligt för en själv är ju bara är en tidstjuv i bästa fall. Det är inte konstigt att jag i många år innan man liksom halkade in i nykterheten tänkte och kände det som att jag ständigt satt och slog mig själv i huvudet med en flaska.

Tänk att man till och med en gång var avundsjuk på de som vinglade omkring berusade och ville vara detsamma för det mesta. Nog hade morsan rätt i sina lågmälda inflikanden ibland om feltänk kan jag nu känna inom mig. Farsans helnyktra militanta attityd mot all dryckenskap var nog inte helt fel det heller så här skådat lite i backspegeln så att säga. Nog känner jag i denna stund en tacksamhet till skaparen för att man nu är alkoholfri.

Ha det gott mina vänner!

@Flarran Go kväll! Nej friheten bor definitivt inte i flaskan. Man blev hjärntvättad av alkoholen som inbillade en att det var frihet. Som en sekt där man blir hjärntvättad till att tro att man lever i sanningen i äkta värld. När man kommer ur sekten och kommer till sina sinnens bruk så inser man hur falsk det var. Enligt egen erfarenhet tror absolut på att man kan styra sina tankar genom att träna på det och utöva det. Mitt sätt är ”dit uppmärksamhet går sker tillväxt”. Att ju mer uppmärksamhet du ger en tanke desto mer tillväxt får denna tanke. Det gäller såväl negativa som positiva tankar. Har man en negativ tanke så kan man rikta om sitt fokus på en positiv tanke och uppmärksamma den så att tillväxt sker i den tanken. Prova!

Ha en fin kväll!

@Flarran God kväll, så mysigt att sitta i soffan med god A fri dricka och läsa ditt inlägg, blir så glad att du delar med dig av dina tankar och funderingar. Jag har själv märkt hur mycket negativa tankar har försvunnit från mitt huvud. Det tog nog faktiskt 3 månader innan jag märkte av vad A hade gjort med mitt sinne. Nu känner jag ingen bitterhet, missmod, svartsjuka, svaghet, misslyckad och ful. Finns säker mer som försvunnit men som jag inte kommer på nu. Så himla skönt att allt detta är borta. NU fattar jag vad A har gjort med mig och hur det har påverkat mina känslor……så skrämmande. Att jag inte förstått det tycker jag är helt otroligt nu idag. Mitt mående la jag på andra, att det var omständigheter om kring mig, att jag inte orkade göra något för ditten datten……..nu inser jag att det var min alkohol hjärna som gjorde att jag mådde som jag gjorde. Jag vill aldrig dit igen. Känner nu att jag har sån livsglädje känns som jag vill ta igen alla åren jag missat, vill göra så mycket. Inser samtidigt att jag måste ta det lilla lugna ibland så jag inte kör slut på mig själv. Så nu i kväll ska jag läsa lite här på forumet som är största hjälp för mig till att avstå A och sen titta lite på TV.

Nu skulle jag väl egentligen ha legat och sovit som ett litet spädbarn. Men gamla nattsuddarvanor trots att man är nykter och alkoholfri håller ännu i sig. För fick lite känsla att göra som förr och se på en kul film och festade även på en halv god pizza och inlagd sallad som är favorit just nu. Tog mig även ett glas cola vilket var rätt trevligt. Men ska försöka bli bättre på det här med kosthållning.

På något sätt så känns det nu som att det har blivit sommarlov efter att ha gått ett jobbigt och långt år i första klass eller nåt sånt. Har inget alkoholsug eller är speciellt deppig just nu heller, vilket jag då är rätt tacksam för. Måste så klart försöka att få till bättre och vettigare mat och sovvanor, men det arbetas det så smått på, men nykterheten har jag då just nu inget problem att hålla fast vid, vilket känns lite märkligt men som en fin gåva från ovan.

Det är som om att en ond förtrollning liksom har släppt. Men nog förstår jag att jag får vara vaksam så att man inte tror att man är säker och tokar till det och smakar nåt olämpligt och kör ned i diket. Ja, så att man liksom får starta om från början igen som man väl faktiskt har gjort ett par gånger tidigare i ens drickandes historia av alkohol alltså. Men just nu känns det helt okej. Förresten, @vår2022 och @Ros, det var kul att ni tittade in här och skrev några rader. Ska nu försöka komma i säng snart så att man kanske, kan komma in i en vettig sömnrutin. Sitter ju faktiskt och gäspar här vid datorn...

Ha det fint mina vänner!

Nu är det lördag och sommarmorgon. Solen skiner utanför mitt köksfönster och jag har nyss ätit min frukostchoklad och mina tre goda limpsmörgåsar. För varför ändra på ett vinnande koncept. Har sovit lite skvättvis uppdelat på ett par sessioner så att säga. Kan väl sammanlagt blivit lite drygt fyra timmars sömn. Hade en märklig och känslosam, samt lite störande dröm först, som nog ville få mig att fundera på djupet över den mänskliga relationsbiten. Sånt som väl under åren som förälskad i alkohol liksom, väl blivit rätt så eftersatt. Men det är en så pass knepig och tidskrävande bit av den direkta livsutvecklingen att man nog får avvakta där och ta en andlig vägledning. Tror det var skaparens son som väl sade att man nog gör bäst i att vara solokvist liksom. Har då fullt upp med mig själv i nuläget alltså. Nog kan man som nykter ha märkliga tankar vid köksbordet en alkoholfri lördag som denna kan man tänka.

Ha det gott!

@Flarran God morgon 🙏🏼 Relationer är ett märkligt fenomen. Jag hittade inte rätt förrän jag var närmare 50 och i en märklig tid i mitt liv 🤷🏼‍♀️ När du skriver att du var förälskad i alkoholen så tänker jag att det nog inte fanns plats för en partner då. Om du haft en partner så hade ditt beroende gjort hen medberoende eller så hade ni kanske varit beroende bägge två. Tänk om den ena ville sluta men inte den andra? Tankar & frågor som inte kräver svar men vi kanske kan vara överens om att nykterhet (i ditt fall) åtminstone skapar ett "window of oppertunity" att inleda en relation. När du är klar med dig själv dvs 🤷🏼‍♀️😂

Man måste inte vara i en kärleksrelation.. jag var nöjd med mitt singelliv.. sen...ja du vet.. cool kille glider in på bana tre och plötsligt var man gift 💍❤️ Jag hoppas att du gör nu och får leva som du vill.. det finns inga måsten
🩵

Hejsan! @Carisie, klokt sagt, för nykterhet är ju en förutsättning för att utvecklas på rätt så många plan känner jag nu. När det gäller närmare relationer så att säga, får man väl ta det hela lite som det kommer alltså. Det blir då inte förhoppningsvis så knepiga situationer som man plötsligt kan hamna i utan att man riktigt förstått hur det gick till kan jag då tänka. Hur som helst, så ser det ut att bli en rätt fin dag här i alla fall. Så det är inte otroligt att man tar sig en cykeltur och kanske kommer ut i naturen och tar något foto på nåt smultronställe som man gilllar. För nu är det då alldeles för fint väder för att bara sitta inne och häcka i ett kök vid en dator känns det som. Har just packat min ryggsäck med kolsyrat vatten och en läsk och kör alltså alkoholfritt vidare.

Ha en fin dag kompis!

@Flarran Absolut! Det kommer när det kommer & det blir vad det blir 🙏🏼 Ingen hyfsat normal relation klarar att man är tre i förhållandet dvs ytterligare en flarra inblandad (nu tyckte jag allt att jag var lite lustig)
😂

Om du syftar på mitt äktenskap som en knepig situation.. jo! Jag fattar fortfarande inte hur en karl kunde dyka upp och svepa mig av mina fötter när jag bestämt mig för att leva ensam resten av livet. Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig - tänka om så att säga ☺️

Hoppas du haft en härlig cykeltur
🩵