@Ny dag Jag läste vad du har skrivit. Jag har också haft ätstörningar till och från, och använt alkohol som dämpare. Betett mig sjukt i dessa avseenden, men i övrigt förståndig.

Inser att jag (innerst inne) önskar kunna dricka normalt inframtiden - liksom du gjorde inledningsvis eller i vart fall provade att göra. Tack för att du delar dina lärdomar. Det ger en beredskap inför olika tankar och val som kommer upp i huvudet. Det finns ingen bättre hjälp än från andra som förstår av erfarenhet.

De där luckorna eller vad de är, i tiden. Då när vi halsar slattar eller en öl som stod kvar från kvällen innan. Man tänker att: om jag inte ser det som sant så finns det inte? Men det finns. Allt det. Det är kämpigt att se sig själv och sitt liv i vitögat. Men vi är många som fixat det, och hjälpt varandra. Jag hade aldrig varit nykter 4,5 år om jag inte hade haft forumet. Nu skulle jag klara mig var som helst i världen, men har finns en boj där jag ankrar upp ibland. Kram 🤗

Hej Livi. Såg att vi varit nyktra lika länge. Började tidigare i våras men hade ett återfall. I morgon kan vi fira 1 månad. Visst är det skönt att kastat av sig alkoholoket. Just nu mår jag jättebra men oroar mig lite för midsimmar. Hoppas det går bra för dig framöver. 😊

@danisa Grattis till dig och oss! Nu är nästa delmål två månader 2️⃣

Jag har också vissa funderingar kring midsommar. Mina närmare vet min situation och valet att helt avstå alkohol. Tiden är dock långt i från mogen att dela detta med alla vänner och bekanta. Har hittills haft förklaringar om att jag "kör bil" eller "ska träna tidigt". På midsommar känns det som att frågan kan ställas lite på sin spets.

Men vi ska klara det! Jag önskar dig styrka och att vi på midsommardagen fortfarande har vår tvåsiffriga nykterhet.

Ha en fin dag!

Grattis själv Livvi. Lika här, min man vet men ingen annan. Är inte heller riktigt mogen för stora avslöjanden. Tack och lov har jag ju två gäster som inte dricker. Jag får ta stöd av dem. Vi fixar det tillsammans. Jag kommer säkert kolla in och skriva något på FM på midsommarafton. Idag är iaf motivationen på topp

En fredagskväll hemma ensam. Det är normalt en "utmärkt" tid att dricka för mig. Men i kväll finns ingen alkohol. Jag känner inte heller oro och ångest.

Skönt. Och detta trots att det hänt en del jobbiga saker den senaste tiden.

Jag trodde jag drack för att dämpa en ständig oro. Men kanske var det alkoholen som skapade oron. Eller att de samverkade och drog mig rakt ner i avgrunden. Hmmm...ja, att rämna var det ja...

@Livvi Just så kan det vara. En oro , större eller mindre, ingår nog i människans natur. En förutsättning för överlevnad. Men alkoholen förstorar och förvrider oron. När man varit nykter länge, som jag, är oron mer som EN del av alla de känslor man ständigt brottas med.
Glädje, tristess, förnöjsamhet, oro, förväntan.... Allt kan man ändå leva med och det är som öväder. Skiftar.
Inget så beständigt som när du dricker. I varje fall kände jag så. Livet var ständigt grått och tråkigt, oron skulle dövas med alkohol. Dåliga självkänslan piffas upp av alkohol.
Nu minns jag det mest när jag läser här på AH. Ändå är jag samma person.
Du är på rätt väg! Kram! :)

Ja oron och ångesten- vilket lur att man trodde man drack för att dämpa den. När det var drickandet som skapade en stor del av de känslorna. Och samtidigt effektivt höll undan både tacksamhet, glädje och good-enough. Alkohol är ett stort lur för oss. Jag minns att jag kunde ”jobba upp” stressen så att jag fick skäl att dricka en vanlig tisdag.
För NÅGRA människor är alkohol möjligen ett utmärkt komplement i livet. För de allra flesta är det en flykt från känslor eller händelser. En farlig materia, jonglera brinnande klot och hoppas på det bästa.
För NÅGRA av oss är alkoholen livsfarlig. En kronisk och dödlig sjukdom som vi inte på förhand kan veta hur hårt den drabbar. När vi fattar att vi tillhör den sista gruppen då har vi kommit väldigt långt. När vi agerar utifrån den insikten vinner vi våra liv tillbaka.
Kram 🤗

@Ros @se klart ja! Känner igen mej så!!
Jag ska på stödsamtal om oro o ångest! Förhoppningsvis hjälper det mej att enklare avstå alkohol!
Vi hjälps åt !!!! Ta hand om er! 💪😍