@Flarran God morgon ☀️ Även här är det nyktert och piggt denna morgon. Men maken lunktar mäsk - kan man bli passivt berusad tro -som vid passiv rökning? 😉😅

Det är så skönt att vakna tidigt pigg och nykter och faktiskt vilja göra saker. Ska försöka få med min systemiska bonusunge på att meditera vid havet - Gotland ger positiv energi.

För min del smuttades det på 2E igår och nya tankar väcks. Från att se det som ett måste att stänga dörren till alkohol för alltid (om mpttlighet inte fungerade) till att idag se det som att det inte skulle vara någon match att göra det.

Hoppas du får en fin midsommardag ☀️
🙏🏼

Jag är så jävla religiös när jag mår bra psykiskt, sedan faller jag plötsligt ned i en trist tungsint och jäkligt seg depression och hatar tillvaron och förbannar allt som jag vet innerst inne inte är det rätta. Men det ligger väl i den mänskliga splittrade naturen kan jag tänka. Har nu öppnat mitt köksfönster och fortsätter nu dricka vatten och är inne på mitt tredje glas med kallt och gott vanligt vatten. Solen skiner här idag och det är trist att man ska vara så himla trött och energilös, för annars så skulle jag då inte sitta här vid en dator och skriva en massa tok. Borde väl gå ut och få mig lite nya intryck som alkoholfri, men tror faktiskt att jag går och vilar mig en stund så får man väl se vad man orkar och klarar av att göra idag liksom. Förresten, @Carisie, det var kul att du tittade in här en sväng på morgonkvisten kompis.

Ha en fin dag!

Det är nu midsommardagen och lördag. Har nu en stund lyssnat på lite andlig musik från mina helnyktra och kristna föräldrars musiksamling. Kom att tänka på det här med andligt sökande och att det är en hel del som väl gått från ett missbruk av droger och alkohol till en insikt om att det finns andra värden än en tom och hälsovådlig berusning.

Minns när man gick i högstadiet som skolgrabb och ibland var och tittade på skivor. För att väl kanske hitta någon ny häftig platta med lite svängig Rock n' Roll i en lokal butik i stan för rätt så längesen. Nog tyckte man att det var lite märkligt att butikens föreståndare vid kassaapparaten ibland om lördagarna rätt så uppenbart överförfriskad av starka drycker, brukade spela diverse halleluja-sånger på rätt hög volym i butikens högtalare. Det var såna där andliga låtar så som exempelvis, Ovan där, och Han har öppnat pärleporten och såna grejer.

Men det är väl som man har hört sägas någon gång att Herrens vägar äro outgrundliga och det här med att Gud fader skaparen, och hans son Jesus väl andligt sett klappar på porten till människans hjärta ända till varje människas sista andetag, så att ingen andligt sett väl ska behöva gå förlorad själsligt är kanske mera sant än vad man ibland kan förstå. Tänk så knepiga tankar det kan bli när man helt nyktert har lyssnat på lite diverse gospelmusik från ens gamla föräldrars musiksamling.

Ha det gott!

När man känner sig lugn och är i balans och sliper vara som ett jagat djur vilket man var då man var beroende av att hela tiden fylla på med mer och mer med skadlig alkohol för att liksom kunna ”fungera” så är det väl ingen större konst att vara rätt förnöjsam och känna tacksamhet. Kände mig lite allmänt jagad här i eftermiddag men sände väl då lite kort en andlig tanke eller bön till den högsta kraften om att få vila en stund och få lite lugn, äkta glädje samt lite mer kraft och energi. Gick sen och vilade mig och somnade nyktert till i vad som blev fem en timmar tror jag liksom. Det här att sova på fel tid är väl inte optimalt för att kunna vara rätt enligt klockan och en normal dygnsrytm. Men tror nog att man snart kommer in i den naturliga rytmen också. Det här har allt varit en lite annorlunda midsommar mot tidigare år. Känner ändå att jag nog har lite att arbeta på mentalt för att vara mer i samklang med det större perspektivet så att säga. Men det blir nog bra med det hela och med det mesta bara jag håller fast vid det naturliga och rätt självklara och fortsätter min livsvandring som alkoholfri.
Ha en fin kväll!

Ibland när man inte kan sova på natten fast man är nykter och alkoholfri för att man väl har legat och sovit på lite fel tid på en eftermiddag som jag gjorde igår. Då är det lätt att man tänker tillbaka på dagar som har gått. Ja, och funderar lite djupare på nåt sätt liksom.

Satt nyss och redigerade lite foton från min senaste cykeltur till en badplats som jag gillar och har besökt i många år som både rätt överförfriskad av alkohol och som sist helt spiknykter alltså. Naturen utan störande inslag av folk som kanske ränner omkring och för en massa oväsen, och ljudet av kanske fordon av olika slag som stör friden i naturen.

Ja, när man liksom har fått möjligheten att uppleva den som helt nykter själv och fått rå om den i ljum sommarvind en solig morgon med blå himmel när man mår skapligt bra och är i psykisk balans. Det är faktiskt rätt fint och något som man kan känna tacksamhet för. Håller nu på att spara lite fina bilder i min dator och även på mobilen som kan vara bra att kunna plocka fram vid kommande regniga och trista dagar.

Det kan finnas så mycket harmoni och skönhet i en naturbild som man gillar att det är lite smått otroligt egentligen. Känner här tacksamhet till skaparen. Har även tittat tillbaka på en del av mina tidigare inlägg i min tråd Promillebikt och måste säga att jag även är tacksam för alla kompisar här, ingen nämnd eller glömd. Jag har lärt, och lär mig så mycket på detta eminenta forum.

Känner dock att det skulle ta för lång tid att skriva till var och en av er för att tacka för ert stöd i min kamp för att vara alkoholfri, vilket jag varit i drygt åtta månader. Tror att jag då skulle jag få hålla på och knappa på mitt gamla tangentbord i en massa timmar. Men ni är alla mycket betydelsefulla och viktiga för mig fast det kanske inte verkar så alltid. Detta då jag väl inte skriver till er alla så ofta som jag väl egentligen borde göra känner jag i stunden. Men nu vet ni att jag ofta tänker på er och önskar er allt gott i alla fall.

Ha en fin dag!

@Flarran Det finns verkligen så mycket skönhet och harmoni i en naturbild och att själv få delta i den är magisk. Som nykter kan man dessutom vara med i det med alla sina sinnen, lukter, smaker, ljud och att ta in själva upplevelsen. Jag körde bil sent hem vid 23 på midsommar och det var så lugnt och stilla. Ljuset var så vackert. Körde in på en mindre väg och fick på en äng se hur en rävhona fångade ett byte till sina rävungar. Det var så fantastiskt vackert och rävungarna var så söta. Det finns liv som pågår utanför oss själva och att kunna ta del av det berikar livet.

Ha en fin söndag!❤️

@Flarran Lika tacksamma är vi för att du berikar våra liv ❤️ Jag älskar att läsa dina inlägg och det gläder mig oerhört att de positiva inläggen nu nog överväger med 70-30 mot de negativa. Inte räknat så noga, men det är en tantgissning.

Kram 🐘

Nu är det söndag och midsommartiden som varit är lagd till handlingarna och det gick ju fint att vara nykter och alkoholfri vilket man var lite osäker på om det skulle funka för bara en vecka sedan. Har nu plockat i mig lite diverse till frukost. Först blev det ett glas vatten samt lite sallad som fanns kvar i en glasburk och sedan gick jag loss på en burk med tonfisk.

Sedan festade jag till det hela med ett glas mjölk och tre goda mandelkubb. Nu vet man då vad man ska göra för nåt idag om man får lite energi till det. Nämligen att gå till lokala matbutiken och köpa mera mjölk och kanske en limpa också. Det är lite grått och molnigt här idag. Termometern utanför mitt köksfönster säger att det är 16 grader varmt. Så nu är man då inte precis sugen på att cykla iväg och bada i alla fall. Så det var ju bra att man simmade när det var lite varmare tidigare i veckan.

Har läst senaste nytt på detta forum. Tänk, förr brukade man läsa morgontidning. Sedan blev det text-tv, och sen diverse olika nyhetssidor på nätet. Nu ett tag så har jag om mornarna mest läst vad som hänt i de olika forumdelarna knutet till alkohol och de utmaningar och problematik som finns. Detta alltså sett i ljuset av konsumtion och bruk av denna inte sällan, på så många sätt skadliga substans så att säga. Men här är det då inget sug efter alkoholhaltiga drycker i skrivande stund vilket man är tacksam för.

Det var kul att du @vår2022 tittade in och delade med dig av din fina upplevelse av att få ha sett en rävhona som fixade mat åt sina ungar. Det är rätt mycket på gång i naturen den här tiden på året. Det märker man då speciellt när man susar fram tyst på en cykel. Har märkt att djuren blir lite nyfikna på en när man sitter tyst tillräckligt länge på samma plats. Man får se bland annat en del fåglar på nära håll. Nya fågelläten man inte hör i sitt vanliga kvarter är också trevligt. Försöker väl vara så positiv man kan @Andrahalvlek, och nog känns det lite lättare allt nu så här på sommaren måste man då erkänna.

Ha det gott mina vänner!

Först så såg det ut att bli alldeles för kallt väder för att kunna ta sig utanför dörren och cykla iväg för att bada som hade varit kul. Så gick då och vilade mig, och somnade så klart till och sov i nästan två timmar vilket jag inte hade tänkt mig. Det var en märklig och rörig mardröm som i kombination med väl plötsligt solsken som väckte mig. I drömmen var det en krokodil som hade kommit in i huset och som jagade mig, men jag lyckades komma undan från den. Tänkte att det nog var en varning för fara som kanske förmedlades av mitt undermedvetna på något sätt.

Kanske för att varna mig för riskerna med att eventuellt köra igång med alkohol igen. För har sedan jag valde att försöka bli helnykterist på heltid inte haft mycket ork eller motivation till att göra ens sådant som jag har tyckt varit kul tidigare. Brukade i en massa år i följd ha som min hobby att göra instrumental musik och lägga ut på olika musiksidor på nätet. Det har i år inte blivit mer än ett par låtar producerade, mot som tidigare väl kanske en tre låtar i månaden i snitt under olika projektnamn vilket känns lite trist alltså.

Har ju som jag skrivit rätt många gånger tidigare knappt ork och energi till att göra någonting alls. Men har ändå här om dagen lagt ut ett nyligen komponerat verk på min musiksida på Soundcloud under namnet Flarran Stuff vilket kändes bra att jag kom mig för att göra. När jag idag vaknade till här på eftermiddagen så sken som sagt solen, men jag hade inte ork att göra någonting vilket kändes deprimerande när jag så gärna hade velat ta mig en cykeltur till en badplats utanför staden som jag funderat på att besöka ett tag. Men har i alla fall ätit lite god kalops som jag hade i frysen.

Trots min orkeslöshet och lite jobbigare nedstämdhet än vanligt så lyckades jag trösta mig med att det ju ändå faktiskt var vilodag och söndag idag. Men tror inte att jag kommer iväg efter mjölk fast jag egentligen vill handla sådan till kommande frukost i morgon. Vill även inte riskera att falla för frestelsen att kanske köpa ett paket med folköl heller som det kan vara risk för när jag inte är riktigt i balans så att säga. Men jag har ju gott om äppeljuice och läsk i skåpet så det går väl ingen direkt nöd på mig ändå. För sånt går ju bra att ha till färdigrätter som jag har gott om i frysen.

Nu har man skrivit lite tok igen, vilket nästan blivit en rutin på något sätt, tänka sig. Man kan nästan tro att man har gått och blivit skrivmissbrukare. Men det får man ju inte normalt någon baksmälla av om man nu inte skriver allt för knepiga och underliga saker kan jag tänka. Blir ibland trött på att bara ha ork till att sitta och knappa på ett tangentbord, men det är ju i alla fall ett tidsfördriv som även väl rensar tankarna lite så att säga.

Ha en fin kväll!

@Flarran Mitt bästa tips är att tänka ”jag ska bara kika på det lite” och vips är man igång. Så kika lite på cykeln, provcykla ett varv runt huset. Eller börja kika lite på vad du gjort tidigare på SoundCloud. Något verk går kanske att utveckla lite? Eller bildsätta med fina naturbilder? Det finns kanske coola övergångseffekter mellan bilderna?

Kram 🐘

Kram 🐘

Hejsan! @Andrahalvlek, Tackar för att du tittade in och puttade på mig lite när jag höll på att totalt dega ihop alltså. Något kikande på cykeln eller nåt snickrande på musik fanns det inte energi till. Men jag uppbådade ändå alla krafter som fanns kvar i reserven liksom.

När jag hade fått på mig utegångkläder och strumpor var det inte kraft kvar till att snöra på mig skorna ens. Men då jag ibland är så jäkla envis att det inte är klokt så satte jag på mig plasttofflorna och gick utanför dörren ändå. Soppåsen i hallen följde med av bara farten.

De första tre hundra meterna eller nåt sånt efter att jag slängt skräp så var det som om jag var hundratjugo år gammal i orken. Men sedan lossnade det lite och jag kunde släpa mig de sista metrarna till matbutiken innan stängningsdags. Sneglade väl lite trött på ölen när jag gick förbi läskavdelningen. Men blåste alkoholdjävulen på konfekten den här gången också.

För jag köpte ett gäng burkar med energidryck i stället vilket man väl inte blir mindre fet av, men det skiter jag fullständigt i faktiskt. Kom ihåg limpa också. Sitter nu och pustar ut och dricker en kall energidryck av största storlek med rikligt med vitaminer och är lite förvånad att jag kom utanför dörren. Men det var ju mjölksuget som drog konstigt nog. Så nu kan man faktiskt göra sig mjölkchoklad och ta några limpmackor i morgon om man känner för det.

Ha det gott kompis!

@Flarran Hej 👋🏼 Låter som att du har haft en ganska bra helg 🙏🏼 Jag ska ge mig ut i naturen imorgon bitti och leta efter Toppmurklor 😋 Hoppas att jag hittar några. Ska ta med mig svärmor över stock och sten. Nu har jag redan gått & lagt mig för att sömndopa mig 😅 Jag sov så konstigt i morse med drömmar & sånt. Ny dag imorgon. Ha det bäst!
🩵

Hej! @Carisie, helgen har väl gått lite upp och ned sett till mitt humör och ork liksom. Men tog mig då nyktert och alkoholfritt helskinnad igenom den. Idag har då varit en rejält seg och jobbig dag. Fick väl i princip piska mig själv till att klara av att gå och handla i sista minuten. Men nu har man då mjölk och limpa hemma så att man kan festa till det i morgon på varm mjölkchoklad i alla fall. Har snart druckit ur en stor burk med energidryck så att man kanske orkar att borsta tänderna innan det väl är läggdags. Men är ju inte så himla fokuserad så om jag kommer i säng eller sätter igång och gör nåt annat det får man väl se. Men det var kul att du tittade in en sväng här kompis.

Ha det gott!

Måndag igen och en ny vecka har tagit sin början. Har sovit rätt bra och sitter nykter och alkoholfri här i mitt kök och dricker ett glas med kallt och gott vatten. Tittade nyss ut genom fönstret och det ser faktiskt ut att kunna bli en fin dag. Termometern utanför fönstret säger att det i skrivande stund är tjugofyra grader varmt. Solen skiner lite tveksamt, övervägande molnigt säger väderprognosen, men det kan säkert bli bättre under dagen bara man är positiv liksom. Ja, se där, nu tittade ju solen fram genom molnen lite mer övertygande. Har läst senaste nytt på detta eminenta forum och känner mig faktiskt redo att ta mig ut en sväng i omgivningarna här. Promenad eller lite cykling, det är nu frågan. Men det kommer man väl fram till bara man går utanför dörren. För man kan ju inte bara sitta vid en gammal dator och häcka och skriva en massa tok, när sommaren riktigt ropar på en att komma ut liksom.

Ha en fin dag!

Nu är det kväll och ännu en dag kan läggas till handlingarna. Tänk, idag har man då inte bara suttit och häckat vid en dator och skrivit en massa knasigt strunt som väl inte så värst många orkar sitta och läsa. Men det spelar ingen roll, för min sida Promillebikt, har ju varit och blivit lite av min egen dagbok för att väl komma i kapp mig själv och även tiden som delvis sprang ifrån mig så att säga. Då jag rätt länge dagligen väl mest bara satt och drack en massa alkohol av diverse slag.

När jag som dystemiker med diverse diffusa deldiagnoser av psykiatrisk art ibland glimmar till en liten stund då vill jag då inte sitta och vara en slögris. Nej, då vill jag gärna använda min energi till att göra nåt kul som ger mig något liksom. Gillar ju att cykla ibland och även på sommaren som nu, när det är fint väder så tar jag mig gärna en simtur i nån sjö i närheten.

Kom faktiskt utanför dörren och gjorde mig en heldag på cykel. Hade diverse alkoholfria drycker och en liten påse med jordnötter med mig som färdkost. Nu när jag ser tillbaka och sammanfattar min måndag. Så får jag det till att det lär ha blivit en två mil på cykel, nån kilometers promenad samt säkert en tre hundra meter simning, samt en massa bilder och filmklipp som jag kan pyssla med och redigera framöver när andan faller på liksom.

Tack för idag!

@Flarran Vilken härlig dag du hade igår. Helt rätt att ta vara på energin när det glimmar till, det ger massor av måbra hormoner.

Ha ännu en fin och solig dag kompis!🌞❤️

Det är tisdag idag och solen skiner redan som bara den. Har druckit ett par glas vatten och även ett par små koppar med kaffe och försöker att vakna till efter gårdagens kraftprov. Tänk, att jag både cyklade, simmade, promenerade i skogen, fotograferade naturen, och på så sätt hann att komma ikapp lite av mig själv, sortera minnen, och även en del känslor och tankar som liksom inte varit riktigt på plats i alkoholdimman tidigare. Gårdagen var nog faktiskt på sitt sätt den hittills mest produktiva dag jag haft på år och dar som nykter känns det i stunden.

Idag får jag nog vara glad om jag tar mig iväg till matbutiken efter lite tomater. Men igår var faktiskt en riktigt kalasfin dag, och nykter och alkoholfri var man också. Har nu redan hunnit med att bevista en stor del av de platser som alltid varit små smultronställen för mig oavsett ålder och känslomässig balans. Håller alltså på och bygger upp nya nyktra positiva tankar och känslor för att kunna komma vidare. Detta då jag fastnade i ett feltänk som väl morsan skulle ha sagt kanske.

När man stannar upp och verkligen tar sig tid att vara i nuet och inte rusar iväg för att man kanske känner sig orolig, tom eller stressad. Då kan man man känna och få se rätt mycket saker som man missar när man jagar fram helt tanklöst liksom. Det är mycket intryck att sortera idag. Nog är det bra att ha en skaplig mobiltelefon med inbyggd kamera som även kan ta lite enkla videofilmer.

På det sättet så går det ju att få en större överblick över händelser som man annars har svårt att få grepp om och ta in känslomässigt även fast man är helt nykter och i någorlunda psykisk balans liksom. Tänk så många olika blommor exempelvis det finns här i världen, och tänker att de allra vackraste av dessa står kanske inte alltid i nån kruka. Hum.. Kanske var inflikandet här, en inpassning från mitt undermedvetna som försöker påminna mig om att plantera om mina två kaktusar, vem vet...

Förresten, @Ros och @vår2022, det var kul att se att ni har tittat in en sväng. Kan säga att jag idag nog tar det lite lugnt då man är lite mör i ryggen sen utflykten igår. Men det är bara som förväntat och faktiskt helt okej, så jag knappar alltså vidare på mitt tangentbord som synes. Hoppas att ni får en riktigt bra och trevlig sommardag mina vänner.

Ha en fin dag!

@Flarran När mina barn var små hade jag som målsättning att ”hitta på något” varannan dag. Inga stora grejer - träffa folk, åka på utflykt, äta på restaurang etc. Och varannan dag gick vi hemma och skrotade, badade endast vi vår egen lilla badsjö, sov och vilade mycket.

Jag tillhör dem som inte vrålplanerar min semester. Några utflykter planerar jag, möjligen med några nätter sova borta. Sen gör jag lite spontant, och däremellan planerar jag in vilodagar. Varannan dag-systemet är inte dumt, då får man tid att landa och smälta innan man tar in nya intryck.

Kram 🐘