Godmorgon och ett sent grattis från mig med som är sist på alla bollar just nu.
Tack för att du är så delaktig i forumet, för att du finns för så många, och är outtröttlig. Jag kan ibland känna mig allt annat än det även om jag försöker vara stöd här och där, men lyckas inte fullt ut, eller har nog inte energin just nu.
Imponerad av dig och dina insikter som du är så bra på att dela med dig av! Kram 🥰

@Se klart Tack❤️. Man behöver inte vara först på bollen jämt. Här i forumet kan vi ta det lugnt och göra saker i den takt vi mäktar med och i den takt vi för närvarande befinner oss i. Jag har det rätt lugnt omkring mig just nu och hinner vara lite stöd här och där. Vad gäller insikter så lägger jag tid på mig själv till att klura och fundera kring sådant jag stöter på i mitt liv, även kring sådant jag tar del av här. Det är ett stort intresse och jag tycker att det är intressant och fascinerande med livets psykologi. Det kommer liksom med automatik.

Sköt om dig och ta emot bollen när du orkar och känner för det❤️

@vår2022 Alltså jag blir så tagen av det du skriver, det går på djupet för det känns så genuint sant. Jag har valt rätt väg, att distansera mig för att hitta mig själv utan påverkan av min dysfunktionella familj och förhållandet till den. Jag är så trött på att tvivla på mig själv!

Tusen tack för hjälpen❤️

Tack fina, fantastiska @Himmelellerhelvette för fina ord❤️. Jag blir glad över att du upplever klarhet i dina beslut om att du gör rätt. Lita på din magkänsla och stärk dig själv så mycket du kan i dina beslut, du gör rätt!

Kram❤️

Hej vår22. Grattis, vad starkt att fixa 1000 dagar. Du är en fantastisk förebild. Ikväll bjöd grannarna på Tacos och jag tänkte, hjälp nu kommer hon vilja dricka vin med mig. Till min stora lättnad vat det dricka och fruktdryck. Så gott och så mysigt. Tankarna på alkohol känns mer avlägset idag. Tror att det har att göra med att jag klarat av första campingen utan alkohol. Lite ovant i början men det känns bra och så mycket vi gjorde och jag minns allt så mycket klarare. I morgon bär det av upp till stugorna igen.
Kram

Tack @danisa❤️. Fint att höra att det går fortsatt bra att vara nykter. Det är det man får göra, beta av olika tillfällen som middagar, fest, AW, semester och olika högtider som midsommar, jul, påsk och skapa nya minnen och beteenden i dem som nykter. När man är nykter under ett år har man betat av allt. Jag har under åren varit på olika platser och i olika situationer som jag liksom återerövrat som nykter och nu är senaste minnet en nykter, fräsch, trygg och glad Vår på dessa platser. Jag har sett på platserna med nya ögon och klart sinne. Det har känts viktigt att göra det och det har gett mig styrka i att det är jag som för befälet, inte alkoholen.

Ha det så fint i stugorna och fortsätt njut av tillvaron som nykter och fräsch😁❤️

Hej 👋🏼 Jag var så uppe i mig själv och mitt att jag glömde bort att gratulera dig till
1️⃣ 0️⃣ 0️⃣ 0️⃣ dagar!!!! Alltså TUSEN!!! Vilken bedrift. Grattis till tusen 💐
Jag tycker du är en stjärna och en fantastisk medmänniska som alltid har ett gott råd eller en klapp på axeln till övers. Jag gillar att du utövar tough love också - man behöver få andras input på vad man känner och går igenom. Att få det av någon som varit där och tagit sig ur ett destruktivt leverne är guld värt 💛

Heja dig! Kram ❤️

@Carisie Tusen tack för dina fina ord!❤️. Jag var tvungen att slå upp tough love, haha!😂 Hittade framförallt boken, Tough Love av Johannes Hansen. Det står att tough love ger dig verktygen som du behöver för att maximera din potential och träna din mentala styrka. Boken är fylld med insikter och kraftfulla övningar som kommer göra en stor skillnad i ditt liv om du använder den på rätt sätt. Du får lära dig bryta dåliga vanor och känslomässiga tillstånd, formulera rätt målsättningar, utmana dina rädslor och få mer gjort på mindre tid. Tough Love är boken för dig som vill få ut mer av livet och förverkliga dina drömmar!

Ett fint omdöme du gjort om mig och det kan väl till viss del stämma. Jag är nog ganska rak och tydlig, går inte ”runt”, reflekterar kring det jag tar del av och ställer frågor där det kan finnas skav, kommer med input och bakom det finns det en omsorg och en önskan om att vederbörande ska kunna ta steg framåt för att må bättre, få tilltro till sina egna förmåga och egenmakt.

Tack för din input! Kram❤️

@vår2022 Hahaha..ja jag tror på tough love i meningen "burdus eller strikt hantering men med välvillig avsikt". Inga förskönande omskrivningar men med en god avsikt att hjälpa kanske? Jag menar: jag läser in din goda vilja iaf 😂

Hoppas du har en fin kväll och att du får minst 1000 dagar till i den anda du önskar få dem.
Kram ❤️

@Carisie Ha ha😂. Ja, god vilja finns och jag gillar ändå uttrycket tough love. Hård, rättvis men ändå ödmjuk😂😂😂. Kanske lite som fantomen😂

Det ska bli minst 1000 dagar till i min värderade riktning. Ha det gott!❤️

Tack allihopa. Vilka fantastiska inlägg. Begreppet tough love har unnits med mig länge. För mig handlar det om att se vad den andre behöver, ge stöd eller ibland avstå från att ge stöd, därför att den andre måste få prova själv. Samtidigt just det ni beskriver att våga säga det som behöver sägas men med respekt och ömhet. Kärlek handlar ju inte bara om att stryka medhårs. Vi behöver bli "speglade" av varandra för att se oss själva. Jag ska beställa boken idag. Det är nog en sån som är bra att ha. Varje gång jag är inne här så känner jag mig så stärkt av allt. Började här för att jag behövde ändra mina alkoholvanor men mer och mer upplever jag att det handlar om personlighets utveckling. Tack alla ni fantastiska vänner🥰

@danisa Boken verkar vara riktigt populär och även att det varit en framgångsrik metod i behandling av utåtagerande ungdomar. För mig har nykterhetsresan inneburit en förändring på alla mina livsplan. De går hand i hand och det ena leder till det andra, precis som du säger en personlighetsutveckling. Det är det som är så intressant och häftigt! Som att rätta till och på ett djupare plan förstå ett slags feltänk som påverkat alla ens livsområden i livet. Framförallt tankar om sig själv och vem man är och att man kan påverkar och göra de förändringar som behövs och krävs för att man ska bli hel och må bra igen. Att man har mod att nyfiket möta och undersöka sig själv. Att hitta sitt autentiska jag. Då får man styrka och mod att stå upp för sig själv och det ger en sådan befrielse att få vara den man innerst inne är. Det märker även omgivningen, kanske gör det motstånd ett tag för att få tillbaka den ”gamla” personen de känner igen, men om man står på sig måste de till slut acceptera och ge med sig. Stora förändringar påverkar alla, men har resan och den personliga utvecklingen startat finns det ingen som kan stoppa den!

Att bli nykter är främst för att öppna alla sinnen, rensa ut gifter, stabilisera och balansera hjärnan, så att den riktigt stora personliga utvecklingen och förändringen kan starta. Att dricka alkohol förhindrar utveckling och stoppar processen. Man blir blind, döv och feltänket blir ännu större och drar en djupare ned i det mörka, djupa alkoholträsket som till slut kväver en.

Önskar alla en riktigt fin och nykter dag!❤️ Jag ska åka till Bygg Max och lasta betong, virke och plattor för att bygga en utegrill. Det blir min styrketräning idag😁