Vad ska du bli när du blir stor var en fråga man i skolan kunde höra i lågstadiet. Det var många tjejer som som sade ord som sjuksköterska, vetrinär och grabbarna sade väl ofta orden polis eller brandsoldat och sånt där. Men man hörde aldrig någon säga – Jag ska bli alkis, för det verkar var så trevligt och bra.

När man öppnade och drack ur den där första flaskan så visste man inte mycket om nånting, man trodde att man var smart och nästan lite Rock n Roll på nåt positivt och fritt sätt. Men nu vet man ju lite bättre, men ändå så kan man när man är trött tappa sugen på att kämpa på nyktert, men då har man ju i alla fall detta eminenta forum att hämta kraft och inspiration ifrån för att kämpa vidare som nykter och alkoholfri.

Detta var en tanke som i stunden kom flygande till mig liksom. Nej, nu får man då försöka att rycka upp sig och klä på sig i alla fall, för nån ordning får det väl vara. Ska verkligen göra allt för att få hem den där mjölkflaskan som man suktar efter.

Ha det gott!

@Flarran Veterinär sa jag som barn. I åttan sa jag journalist, och det blev jag också 🥰 Vad ville du bli? Väldigt många ungdomar idag kan inte svara, inte ens på gymnasiet vet de. Min äldsta bestämde sig i nian för att hon vill bli psykolog, och det blev hon också. Mål och drömmar är viktigt, tror jag.

Kram 🐘

Vad man ville bli när man gick i lågstadiet var nog faktiskt cykelreparatör och senare även att jobba i matbutik, eller då kanske allra helst i nån kiosk, för man gillade ju smågodis som det hette på den tiden. När man på lördagarna fick sin veckopeng brukade man ju gå och handla godis styckevis i kvarterets kiosk för nåt öre styck. Bland det första man gjorde sen var att jobba ett tag på ett bageri och packa bröd och det var rätt nära att man hade blivit bagare vilket inte var så konstigt.

Detta eftersom morsan ett tag var städare på bageriet ifråga när man var liten och man sedan dess alltid har tyckt att det luktar så himla gott med nybakat bröd. Men sen efter skolan blev man ett tag biltvättare eller bilrekonditionerare som det väl numera heter. Pysslade sedan ett tag med lite direktreklam och en del kontorsjobb med mera. Provade även i egen regi på att spekulera lite i aktier och optioner, men det blev för stressigt.

Men skulle jag haft ork att göra nåt nu så skulle det väl blivit att satsa mer på musikproduktion som väl är det man är mest intresserad av liksom. Men så har man ju social ångest också, så att stå på scen i någon form faller ju bort, och då blir det ju inte så värst lönsamt, för det är ju liveshower som drar in stålar åt de flesta i musiksvängen. Men nog har man provat på lite olika prylar i sina dar.

Det är då som du säger @Andrahalvlek, att det är viktigt att ha mål och drömmar. Mitt närmaste mål här idag är att ta mig utanför dörren efter mjölk och en limpa fast man är helt slut och orkeslös. Får väl försöka att göra ett stordåd och släpa mig ned till lokala matbutiken innan stängningsdags. Som dystemiker har man inte mycket energi för det mesta, men försöker se positivt på tillvaron nu i all fall, för annars sitter man väl snart och deppar i alkoholträsket igen. Vilket jag då faktiskt gett mig sjutton på att inte göra.

Ha det gott kompis!

Nu är litrarna är hemma och morgondagen och helgen är räddad. Mjölk snackas det om och ingen alkohol fast det hade kunnat blivit pilsner i stället. Detta då det fanns ett litet svagt alkoholsug ännu. Men är man bara envis som själve faen så går det mesta. Köpte även limpa så nu kan man festa loss på choklad och limpmackor i morgon också. Det var svinkämpigt, för idag var då energinivån så låg att det var rent skrattretande alltså. Men i stället för att bli deppig över detta som vanligt, så blev jag för en gångs skull skitförbannad i stället och gick och handlade på ren jävlar-anamma-känsla.

Ha en fin kväll mina vänner!

@Flarran Att bli förbannad kan verkligen vara en drivkraft! Jag har fått mycket gjort i mina dagar genom att bli förbannad😂. Bra gjort så att du får en nice frukost imorgon.

Ha det gott!💪

Man kan resa till världens ände eller kuska runt i den som en orolig ande. Man kan prova med att gömma sig i ett hörn någonstans där man knappt syns. Man kan försöka att hitta ro och lugn genom andras försorg. Men hur man än vrider och vänder på saker och ting, så kan man kan aldrig någonsin resa bort ifrån sig själv och den väg man andligt har att vandra.

Det går ett tag att bedöva sig med droger som alkohol för att slippa känna och tänka för att inte behöva ta itu med det logiska tänkandet, det rent känslomässiga samt psykologiska och andliga man har att arbeta med. Det är inte lätt att vara en människa innan man har kommit fram till att det är flera plan som måste samverka för att det ska råda harmoni och balans inom en.

Denna enkla lite andligt färgade tanke smög sig försynt på mig nu när jag började känna mig färdig med att arbeta med mig själv för att bli nykter och alkoholfri på riktigt. När jag nu sitter här i mitt kök och dricker ett glas vanligt vatten så känner jag tacksamhet till skaparen som nog knuffade på mig lite kärleksfullt i höstas så att jag hittade hit till detta eminenta forum. Hade ju visserligen läst mycket här tidigare men inte förstått på djupet, vikten av att läsa och ta till mig saker med ett nyktert sinne för att riktigt kunna förstå saker och ting.

Detta att jag hittade hit och vågade öppna mig en del har nog faktiskt större betydelse för nykterhet än vad jag tänkt ibland. Tror att det drar ihop sig till dags för lite dagligt bröd nu. Det var allt bra att man kom utanför dörren igår och fick tag på mjölk och limpa som passar så bra till lite god mjukost och även lite kaviar. Det helt barnsligt enkla är nog faktiskt ibland även det mest vettiga. Nog går det bättre och lättare att tänka lite klart och vettigt när man inte som i så många år tidigare bara tänkte på alkohol och berusning samt väl trodde att det var vägen och sanningen liksom.

Ha en fin dag!

@Flarran Så himla sant. Att sluta dricka är steg 1. Sen kommer steg 2, 3, 4, 5. Klar blir man aldrig. Det var en jobbig tanke tidigt i nykterheten, men sen lång tid tillbaka välkomnar jag den tanken. Livet, det yttre och inre, har så mycket att erbjuda - bring it on!

Väldigt många slutar dricka på ”vita knogar”. Jag såg det på nära håll med min alkoholiserade sambo, och även med min pappa. De tiger och lider och tycker förbannat synd om sig själva. De tvingar sig att hålla sig nyktra, men det håller aldrig i längden. Man måste jobba med sig själv så att man med tiden förflyttas från ”får inte dricka” till ”vill inte dricka” och slutligen ”slipper dricka”. Då har man kommit en god bit på vägen.

Tänker på det ibland när måttlighetsdiskussioner sker här på forumet. Jag skulle verkligen aldrig vilja dricka alkohol av två anledningar: 1) det är ett gift, 2) jag vill inte vara en del av alkoholindustrins bluff. Jag har på riktigt upplevt att allt blir bättre nykter. Mina tankar blir klokare och mina känslor mer äkta. Dina också 🥰

Kram 🐘

Nu är det fredag och helgen ligger framför mig och på något sätt så känns det nu som att jag står på tröskeln till ett nytt och annorlunda liv. Det känns lite tomt, ovant och konstigt att inte bara cykla ned till bolaget och köpa öl, vin och sprit som jag gjorde så länge varje månad och vecka fram tills en två veckor innan den dag man blev medlem här på detta eminenta forum.

Har av kloka skribenter lärt mig så mycket om hur man kan bemästra ett alkoholsug och att man bara egentligen behöver tänka på en enda sak, vilket är att aldrig ta det där första luriga glaset, slurken eller burken med alkohol, som sedan åtminstone då för mig alltid ställer till det hela så att säga milt sagt. För när jag väl har korkat upp en flaska eller öppnat en burk då är det bara ett fokus som finns och det är att dricka så länge som det känns rätt och att det är det man vill göra.

Det är många gånger man har vaknat upp ur en en dimma av suddiga minnen och känt ångest som sedan snabbt suddats ut med en ny flaska eller burk och sedan fortsatte man bara så och det blev en rutin som var så inkörd att man inte ens kände sig berusad till sist av det man drack. På nåt sätt så drack man sig liksom ”nykter” och normal och trodde att man faktiskt var som allra friskast när man väl kanske var som allra sjukast.

Drygt nio månader som helt alkoholfri har nog fått en att börja tänka på ett lite annat sätt verkar det som. Nog kan man må psykiskt dåligt, vara nedstämd dagligen och känna en oerhörd obeslutsamhet och orkeslöshet som väl inte är av denna värld vissa dagar för en dystymiker som mig. Men det behöver ju inte betyda att man helt korkat ska sitta och förgifta sin kropp med nervgiftet alkohol som på lite sikt, som inte alltid är så himla lång, faktiskt bryter ned kroppen på cellnivå som man väl har läst om nånstans på nätet.

Det finns många böcker att ta del av när det gäller alkoholens skadeverkningar, men att köpa böcker i det ämnet har jag då aldrig behövt att göra för att förstå att alkohol är ett jäkla gift som kroppen inte mår bra av alls. Det finns så många orsaker till att man kan hamna i ett skadligt beroende av alkohol det känner man då till.

Kan väl säga att man på nätet har läst så mycket i ämnet att det väl nästan är lite fånigt. Men man kan väl ibland bli lite manisk kanske och ger sig då inte förens man väl har vänt på varje sten för att fatta saker och ting i grunden och ofta långt där bortom. Nog kan det verka att vara helt bortkastad tid stundtals, men tänker här och nu att jag nog har fått en hel del intressanta sidokunskaper som vidgat ens ögon en aning liksom.

Borde nu egentligen göra som man vet är rätt så nyttigt, och ta en hälsosam promenad i dagsljus denna sommardag. Men har ju så himla lite ork som man väl har tjatat om tusen gånger minst, så det får nog bli att man i stället värmer på sig en fiskgratäng i mikron alltså. Som dryck till får det allt bli ett glas mjölk tror jag. För nåt som ens påminner om nån alkohol vill jag då inte ha idag.

Sedan när man har vilat sig en stund efter maten får man kanske även med lite tur, sedan lite kraft från ovan så att säga, till att ta sig iväg efter några några burkar med god inlagd sallad som finns i en butik nån kilometer bortanför ens kvarter, där man nu vid en gammal dator sitter och häckar alltså. Förresten, @Andrahalvlek det var kul att du tittade in en sväng här kompis, sånt uppskattas.

Ha det gott!

@Flarran Så är det. Man kan aldrig aldrig resa bort från sig själv och vi är komplexa varelser med många olika livsområden och som du säger är det flera plan som måste samverka för att det ska råda harmoni och balans inom en. När man berusar sig med alkohol och försöker resa bort från sig själv, är det största fokuset på att se till så att det alltid finns berusningsmedel tillhands så att flykten kan fortsätta pågå. När man tar bort alkoholen och lever nyktert blir övriga livsområden blottade och öppna. Då finns det en möjlighet att ta itu med alla delar i livet som behöver få omvårdnad och kärlek. Områden som fått stryka på foten för vår upptagenhet med att resa bort från oss själva. Det som gör oss till en hel människa. Det kan ta sin tid att få saker på plats, men vi behöver inte skynda för det finns tid och det får ta tid. Alkohol stjäl tid och eftertänksamhet, men som nykter får vi mer tid för eftertänksamhet och för livets mysterium, om vi nyfiket närmar oss och nyfiket undersöker det. Det blir då rätt spännande!

Ha en fin kväll kompis🌞

Det kunde man väl egentligen inte tro när man just hade ätit sin fiskgratäng och förutom den envetna vanliga orkeslösheten även blev sömntrött och tänkte att sova en timme eller två. Men till råga på allt så gick det inte att få någon ro i kroppen, så att det gick att vila heller. Det var någon odefinierad ångest som låg på och stressade inifrån så jag bestämde mig då för att försöka att ta mig iväg efter den där salladen som jag tydligen verkligen behöver. Detta då jag till och med stammade ovan i texten när jag skrev om den.

Så sagt och gjort så packade jag min ryggsäck med energidryck, kolsyrat vatten och tog till och med och stoppade i mina badkläder och en handduk i fall det skulle ske något underverk efter vägen så att jag kanske skulle få lite energi till att klara av att simma ett par hundra meter i utkanten av stan. Har ju under sommaren försökt att nyktert beta av gamla smultronställen där man trist nog ofta suttit och druckit alkohol helt i onödan som jag ser det nu.

När jag kom till matbutiken som var mitt mål kom jag på att det var dags att handla portionssnus som jag ännu inte har lyckats att fasa ut så att säga. Då timmen inte var så sen tänkte jag att sallad kan jag köpa efter att jag gjort ett försök att åka några kilometer längre och göra ett försök att simma lite som jag verkligen var sugen på. När jag kom till badplatsen ifråga var den öde då solen inte sken vilket väl hade fått platsen att bli folktom. Men i vattnet det kom jag, och simmade det gjorde jag. Det blev säker ett par hundra hundra meter minst.

Passade på at fota omgivningarna där och även en del efter vägen hemåt. Känner mig förvånad över att jag lyckades cykla säkert drygt en mil totalt utan att jag hade haft någon ork till att börja med när jag gav mig iväg ut på min utflykt. Så tydligen fick man lite extra energi från ovan så att säga. Men nu när jag sitter här i köket och skriver så slog det mig plötsligt att jag helt glömde bort att köpa salladen som jag hade åkt iväg för. Men som tur är så såg jag nyss att jag faktiskt hade en burk kvar i skafferiet vilket ju är något man är tacksam för.

Det blev inga onyttiga drycker heller, utan allt man drack var en liten energidryck och lite kolsyrat vatten, så man är ännu trots alla till en början idag rätt så dåliga odds fortfarande helt alkoholfri vilket man är lite förundrad över, men rätt så tacksam för. Nu känner man sig faktiskt även lite stolt och nöjd över den prestation som man har gjort. Det var även kul att kunna bocka av ännu ett fint smultronställe i nyktert skick så att säga. Dessutom fick man lite nya trevliga foton att redigera när man får lust att pyssla med sånt. Det var kul att du @vår2022 tittade in och skrev några ord, sånt uppskattas kompis.

Ha en fin kväll!

Riktigt bra och härlig läsning @flarran
Ibland är det verkligen ”bara göra” som är så bra att få fatt i. Att inte ens riktigt hinna känna efter. Jag har levt mkt enligt den principen. Tittat ut över grejer/projekt/bära säckar med jord/bära virke/sten/ gräva/städa. Så ofta man känt”orkar inte” och lika ofta ”bara gör”.
Utan bara gör- kraften vet jag inte vad det hade blivit av mig. Faktum är också att ”bara gör” lyfter bort en del liksom allmän ångest och lite seghet som jag då och då drabbas av, känner av det lite mer när jag trappat ner mina ssri-tabletter ordentligt.
Coolt att du simmade! Jag har inte badat på ett par dagar så imorrn blir det ett dopp. Kram på dig.

Hejsan! @Se klart, det här med att ”bara göra” funkar väl inte alla gånger, men försöker då göra mitt bästa i alla fall. För det är inte av slöhet som jag ofta bara sitter och häckar här i köket, det är ibland helt omöjligt att knappt få på sig ett par strumpor. Det finns ibland helt enkelt ingen energi alls.

Jag måste ha en mycket stark motivation för att kunna ta mig i kragen så att säga, men ibland är det helt omöjligt, fast i dag gick det bra och det sporrar ju till att försöka göra lite mer som jag kanske i en svår stund tror är helt omöjligt.

Misstänker att man väl är rätt så mör i morgon, men har ändå motivation till att försöka besöka en loppis i staden. Så får väl göra ett försök att komma i säng före midnatt och få mig lite behövlig nattsömn, så kanske man lyckas med ett stordåd på cykel i morgon också.

För salladsburkarna jag skrev om står fortfarande på min önskelista att få hem. Men vi får väl se hur det går om man har tur och får lite mer överraskande energi precis som idag alltså. Lycka till med badet i morgon, tänker att man måste passa på när vädret är skapligt alltså.

Ha det gott kompis!

Man ångrar inte en nykter dag när man sitter och funderar alkoholfritt dagen efter en utflykt liksom. Nog ligger det mycket visdom i sådana ord som man ofta har läst här på detta eminenta forum. Men precis som jag misstänkte igår, så är jag idag efter gårdagens ansträngning mör i kroppen som en bankad biff. Tog nog ut mig alldeles igår. Man är ju inte tonåring längre fast man i livsglädje nog kände sig som en sådan igår en stund.

Borde nog inte varit så envis och suttit och cyklat uppför den där branta backen igår kväll som jag gjorde. Men nog känns det då bra att jag lyckades att ta mig ut i naturen igår och även lyckades att simma några hundra meter vilket jag verkligen hade längtat efter.

Har stark motivation att åka iväg och titta på om det finns några kul CD-skivor på loppis i stan, men tror att jag idag är tvungen att vila mig rent kroppsligt, tänker på det här med att man inte ska ta ut sig fullständigt och att prylar det har man väl egentligen redan så att det räcker och blir över. Jag är då tacksam för att det inte finns någon alkohol i huset, för då hade man nog hällt i sig sådan som bedövningsmedel mot träningsvärken.

Men nu övar jag på att fungera normalt utan sådant nervgift. Det får idag bli en paus och lite stilla reflektion över utflykten igår samt även lite redigering av de foton jag tog igår i stället. Man måste försöka att lyssna på kroppens signaler och inte rusa iväg så att man rasar ihop kroppsligt i onödan. Men psykiskt sett så är det då inga problem just nu fast man som sagt har en hel del träningsvärk och känner sig kroppsligt utmattad. Nu är det återhämtning som gäller, kanske skulle man ta sig lite nyponsoppa om en stund kändes det som just nu då jag tog mig en slurk vatten.

Ha en fin lördag!

Bara en vanlig dag precis som det ska vara och ingen dimmig stirrig tomhet orsakad av korkat intag av nervgiftet alkohol. Nu är det grått utanför mitt köksfönster och konstigt nog känns det helt prefekt idag då jag annars när solen skiner blir så himla stressad av att vara någon annanstans än här hemma i lägenheten alltså.

Brukar aldrig kunna vara riktigt lugn och stilla för när jag väl är på en plats som jag förutsatt mig att nå så är det alltid splittrade tankar som drar mig åt nåt annat håll. Det är svårt att vara så himla ofokuserad. Det här med att vara medvetet och stilla reflekterande närvarande är då ibland en svår konst att bemästra. Det är då rätt så lätt att bara ge upp och rusa iväg till bolaget efter drycker som stänger av det mesta så att säga.

Men nu så är fokuset helt på att klara av denna dag. Trots drygt nio månaders total avhållsamhet från alkohol så är inte känslan till det gamla felaktiga sättet att bemästra inre oro helt borta. Det är så lätt att känna att allt bara är grå tristess när man inte har ork att göra sånt som man vet att man väl borde göra. Vissa dagar när energinivån är rejält låg så är man då inte så värst munter och starkt fokuserad, det är då allt tur att det då inte finns flaskor med flyktsoda i skåpet så att säga.

Skulle vara så himla lätt att bara korka upp en flaska med sånt som man vet är onyttigt alltså. Man ska fokusera sin tankar på annat än sånt man vet är splittrande av det nyktra fokus som man arbetar för att hålla fast vid, fast nog är det psykologiskt sett en rejäl kamp ibland. Kör nu i mina hörlurar svängig instrumental Rock n Roll för att komma i lite bättre mood så att säga.

Har även nyss öppnat en burk med energidryck och förhoppningsvis känns det bättre om en stund. Minns att gamla farmor väl sade att nervös känsla och inre oro är sådant man måste sätta sig över. Man kan gå på gym eller ta sig en rask promenad för att fysiskt sett fly iväg från svåra tankar, men man får nog inte tro att det går att bortse från vikten att även arbeta på den mentala träningen i att kunna sitta stilla fast det kanske är turbulens inom en.

Det krävs ett starkt psyke och förmåga att känna förnöjsamhet med sånt som väl inte kanske är nån fest för att klara sig nykter från en dag till en annan ibland. Nu är det inte värst lång stund tills bolaget stänger och det går mot söndag vilket då känns betryggande. Vissa dagar är då alkoholdjävulen extra svår att brottas med alltså.

Kämpa på!

Måttlighet är en dygd heter det väl och när det gäller alkohol har man då i sina dagar varit rätt så odygdig får väl erkännas. Nu har bolaget i staden stängt och alkoholdjävulen förlorade dagens kamp om att väl försöka krossa ens vettiga ambition till en fortsatt alkoholfrihet. Hade jag inte kört med all beprövad teknik för att mota bort alkolsug och längtan till berusnig som jag har lärt mig använda under de senaste nio månaderna inte minst som medlem på detta eminenta forum. Så hade det med all säkerhet inte varit nykokt kaffe som man nu suttit i begrepp att gå lös på kan jag då helt klart erkänna. För idag var det inte bara öl och vin som fanns i tankarna, det var betydligt starkare grejer som det stundtals funderades över alltså. Men jag lyckades att sätta mig över känslan till att helt ge upp den nyktra kampen. Denna seger i kampen mot alkoholdjävulen så att säga, firas nu i denna stund med en kopp kaffe som jag då verkligen tycker att jag har gjort mig förtjänt av.

Ha en fin dag mina vänner!

Det finns i ljusa stunder mycket man kan känna tacksamhet och förundran över, men något att då verkligen vara innerligt tacksam för, är då att inget hur eländigt det än är i denna värld är för evigt. Brukar som dystemiker väl inte ha världens ljusaste livssyn alltid och tänker väl ofta som så att inget är så uselt att det inte kan bli sämre, och bara det är väl i sig trots allt en form av positivt tänkande som säger att man ska vara tacksam över att man i stunden kanske inte mår sämre än vad man väl gör. Nu har det blivit kväll och åter har en dag snart lagts till handlingarna och nykter och alkoholfri det är man vilket man då kan känna en förundran och även en viss tacksamhet över.

Ha det gott!

Nu är det söndag och sitter här och dricker lite vatten och minns en tid när allt gick i ett lite lugnare tempo och världen syntes lite större och allt verkade vara lite längre bort på något sätt. Det var en tid då det analoga tänkandet var det som rådde och ingen digital teknik som nu råder ännu var uppfunnen.

Kommer ihåg när man man hade planer på att starta ett företag och tänkte på den mest avancerade tekniken för att automatisera kontoret utan bemanning. Det här var långt innan sånt som mobil, dator och automatiserad intelligens var uppfunnen. Slog ett nummer på en trissa och talade med en telefonist och frågade efter den mest avancerade telefonitjänsten.

Tänkte mig den mest avancerade telefonsvararen som gick att uppbringa och fick ett mänskligt svar som jag då tyckte var rätt futtigt och fånigt. För det svar jag fick var så självklart att jag inte kunde fatta innebörden riktigt då. För fick höra att det mest avancerade är den mänskliga kontakten i realtid och att nån människa svarar på andra sidan mitt emot en så att säga.

Det jag nu tänker är sånt som jag inte kunde förstå en gång, och det är att det största här på jorden är inte något som kommer ur mänsklig hand för att ersätta det naturliga mötet i tid och rum utan väl det som kommer från skaparen och inget annat. Man kan en vilodag som denna ha många tankar, men nog är Gud evig och nog är hans son Jesus Kristus tidlös och det som håller i längden alltså. Man behöver nog med ett nyktert och alkoholfritt sinne inte krångla till allt så himla mycket mer än så.

Ha en fin söndag!

Man får då inte mycket gjort här i världen fast man ibland kan ha hur goda intentioner som helst tänkte jag nyss då jag vaknade till efter en timmes slummer i sängen denna vilodag. Hade ju haft för avsikt att liksom ta mig utanför dörren och inhandla några burkar med en god inlagd sallad idag och kanske även eventuellt ta mig en liten trevlig simtur då solen ju skiner så fint denna sommardag.

Men hamnade efter intag av mitt dagliga bröd i form av mjölkchoklad och limpmackor samt diverse ord från olika pastorers predikningar på nätet i samma känsla som vanligt. Det här om att varför ska man rusa iväg helt utan nåt mål när man kan ta det lugnt. För att rusa iväg utan tanke det har man då gjort så himla många gånger genom åren, och det har väl ofta slutat med att man bara har kommit hem med en massa öl, vin eller annan onyttig alkohol om det varit vardag vill säga.

Men idag är det ju söndag så någon vandring in på bolaget hade det ju inte blivit. Men risken att kanske falla för frestelsen att inhandla ett sexpack eller två med pilsner när man väl är lite allmänt förvirrad och ofokuserad finns ju alltid. Känner mig fortfarande rätt trött nu här vi köksbordet. Så undrar om jag ska ta mig en kopp kaffe eller en energidryck, undrar vad skaparen rekommenderar, men det lutar väl mest åt en slurk vanligt vatten kan jag tro...

Ha det gott mina vänner!

När en stilla förhoppning vuxit till lite tro, som sakta fått slå rot och gro till en självklar övertygelse om att inget med skaparen och Herrens hjälp är omöjligt. Då kan man i sanning förflytta berg. Var ju så himla trött idag som vanligt, men det gjorde ju inget tyckte jag då det ju var vilodag. Men visst var jag lite missnöjd med att inte ha nån ork att ta mig iväg efter sallad och att få simma några hundra meter när det var en så fin sommardag.

Kommer inte exakt ihåg hur jag bad till skaparen i morse, men tror det var något om att få kraft till det jag behövde göra. När klockan hade passerat 18:00 kom jag så plötsligt på att det var tvättdag igen kl 19.00. Så plockade ihop tvätten i en säck, men utan att jag riktigt tänkte på det hela så stoppade jag även badkläder och en handduk i min ryggsäck. Stoppade även i en flaska kolsyrat vatten och en liten pappförpackning med pärondryck med sugrör.

På något sätt kunde jag inte heller släppa tanken på salladsburkarna som fanns ett par kilometer bort trots att det är en jobbig uppförsbacke dit. Nu har klockan passerat 22:00 med råge när jag dricker lite kolsyrat vatten och funderar på vad som hände egentligen. För nu har jag på under tre timmar cyklat fem kilometer minst. Handlat salladen jag längtade efter. Simmat säkert minst 350 meter. Tvättat klart och håller nu på och tumlar tvätten fram till 23:00 medan jag skriver och dricker vatten här vid min dator i köket.

Minns att farsan ibland brukade säga ungefär som så att man kan allt, men utan tro kan man ingenting alls. Man kommer inte ens upp ur en säng på morgonen om man inte tror att man kan det. Fattade inte ett dugg vad han menade då, men tror att jag börjar förstå principen och grejen lite bättre nu som nykter och alkoholfri. Tänk vad tiden går sakta nu när man för en gångs skull är rejält snabb och pigg. Misstänker att jag väl får världens träningsvärk i morgon. Men varför inte be skaparen och Herren om att slippa sånt kom jag på nu liksom...

Ha en fin kväll!

Nu är det måndag och en ny vecka har tagit sin början och jag sitter nykter och alkoholfritt här ännu en dag och funderar på det här med att återupptäcka livet liksom med klara och dimfria ögon alltså. Vem är jag utan alkoholen brukar väl många fråga sig i början som ny-nyktra. Kommer jag att tycka om samma grejer som tidigare kan man se att många funderar på som vågar skriva om sitt liv alltså.

Det kan kanske vara sådant som ett aktivt uteliv med gamla vänner, som att gå på musikkonserter, besöka festivaler, bio, teater, eller kanske träffa nya vänner, gå på dejt med mera. Många tycks efter vad man väl läst sig till, uppleva sig vara tråkigare och att livet är mer enahanda, trist och lite grått. Många upptäcker att vänner de har sett som kanske riktigt nära kompisar mest har varit ”flaskans vänner” och känner sig då såsom nyktra till en början fattigare och mer begränsade på nåt sätt.

Har jag vunnit något på att sätta korken på flaskan och ställa undan alkoholen så att säga är nu frågan på en högre nivå. När det gäller mig så tycks jag andligt inte ha förändrats i grunden, då jag fortfarande gillar mycket av det man gillade som ung, såsom naturen och lite trevlig musik. Men jag har nog blivit mer kräsen och bra mycket mer analytisk och väljer nu mina nöjen med mera omsorg. Det blir inte heller så mycket tid man ägnar åt ytligt snack på olika nätforum.

Mycket som tidigare kändes viktigt har nästan helt fallit bort, man bryr sig inte så mycket om sånt som man ändå inte kan påverka. Det snackas nog inte längre så mycket väder och vind. Har även upptäckt att de flesta är otroligt ytliga och grunda på nåt sätt. Man söker nu på något sätt mer kvalitet i stället för kvantitet liksom. Har därmed upptäckt att man nog får söka sig till nya platser där intelligensen är något högre än på krogen så att säga, för att få känslan av en meningsfull kvalitetstid och utveckling.

Man har på något sätt vuxit ifrån det ytliga stadie man befann sig i som mer eller mindre ständigt berusad vilket man tidigare befann sig i. Något som ju ibland gör att det känns lite tomt och ovant. Det är även svårt att hitta ny inspiration till att vara kreativ konstnärligt sett. Man sitter nu mer och funderar på om det man håller på att skapa verkligen är något att ha. Tidigare körde man bara på i samma spår och gjorde i mycket samma grejer om och om igen, utan att ställa sig några såna frågor liksom.

Skulle innan jag blev nykter i höstas aldrig kommit att tänka på ett djup som detta, utan nog varit nöjd med mer ytlighet då hjärnan så att säga nog inte var i form för att processa några svårare ekvationer alltså. Nu skiner solen utanför mitt fönster och jag känner mig för trött igen för att gå utanför dörren. Men så höll man ju på och slet som en liten myra igår med allting på en gång liksom. Har nu druckit ett glas med vatten och är faktiskt inte ett dugg sugen på någon alkohol alltså. Men vila det behöver jag då efter gårdagens ansträngningar känner jag tydligt, så nu stänger jag av datorn för stunden och tackar för mig.

Ha en fin dag!