Hej allihopa
Har ringt till vårdcentralen för att få hjälp med mitt alkohol beroende , nu läste jag att jag kan bli av med mitt körkort.
Så nu tänker jag så här. Sök hjälp Inget körkort inget liv=död .... sök ingen hjälp kröka tills jag dör

@norr69 True story. Finns flera här som blivit av med körkortet pga läkaren lagt in PEth-prov (i flera fall utan att informera patienten). Är PEth förhöjt så har läkaren anmälningsplikt till transportstyrelsen. Så FRÅGA vilka prover som tas - om de tas. De har inte rätt att neka dig hjälp utan att blodprov tas. Är du tex inne på att ta antabus så är leverprover ett måste. Campral är också ett alternativ - mot sug. Vad är det specifikt du känner att du behöver hjälp med? Av?
🩵

@norr69 Du kan ju fortfarande träffa läkaren. Som jag skrev så har du rätt till delaktighet. Fråga! Träffa läkaren och diskutera. Jag vet inte på vilket sätt du har problem - men att bara utebli är bara shady. Bättre att vara ärlig. Men se till att få hjälp på något sätt med alkoholen.

Alltså jag vill bara förtydliga: jag rekommenderar dig verkligen INTE att hoppa över något alls utan att träffa läkaren och berätta hur ditt problem ser ut och diskutera vad som skulle passa dig behandlingsmässigt. 📣

Läkaren måste meddela transportstyrelsen om dom tar mina körkort har jag enorma bekymmer 😔
Har aldrig kört i fyllan och kommer aldrig hända och jag har kört prickfri sedan 1987

@norr69 Som jag sa ovan. Du kan fortfarande träffa läkaren. Utan provtagning kan du ändå få hjälp om det inte gäller Antabus. Men min fråga då ⬆️ Vad har du för alternativ plan? Du vill ju ändå sluta?

@norr69 jag förstår din oro. Nu blev jag med rädd för att boka in mig på vårdcentralen. Har googlat lite och det verkar som att man kan sänka värdet på ett par veckor bara man låter bli att dricka. Men jag är inte säker, är det någon här som vet hur det går till?

Hej!
När det gäller anmälningsplikten så räcker det inte med ett förhöjt alloholvärde. Det ska vara två med minst 5 veckors mellanrum. Så även om dina prover är förhöjda nu så kommer du med hjälp av tex Antabus att ha jättefina värden om 5 veckor! Våga sök hjälp!!

Hej!
Jag har inte varit i kontakt med vårdcentralen när det gäller mina alkoholproblem. Jag har kontaktat den lokala beroendemottagningen istället.
Jag har genomgått 3 antabusbehandlingar med några års mellanrum. Varje gång har jag, som du, varit skiträdd för att bli av med körkortet. Jag har fortfarande kortet kvar!
Budskapet från beroendemottagningen har varit att du söker hjälp, då finns det ingen anledning att jävlas med dig! Men du behöver visa att du har viljan till förändring! Insikt om ditt problem!
Utebli inte från någon tid eller provtagning! Det kommer att uppfattas som att du duckar dina problem. Ta befälet över ditt liv och visa att du menar allvar med ditt försök att sluta (!) med alkohol. Det är vad som kommer att krävas av dig.

Jag vet inte om de har använt det som en väg runt att anmäla ett högt PEth, men mottagningen har bara redovisat CDT och GT vid provtagning i mitt fall
Faktum kvarstår, en läkare har skyldighet att meddela ett högt PEth.värde.

Men som @Andrahalvlek skrev till mig för ett antal år sedan: Det är bättre att ha ett liv än att ha ett körkort!

Ta dig en funderare på vad som är viktigt för dig, och tag sedan det beslut som känns rätt!

Lycka till!