Jag gick ju ut här med att det var jättelätt att släppa Nikotinet då det inte ger mig något längre. Alkoholen och Nikotinet funkade att släppa men då jag fimpade Sockret tog det hus i helvete, om än lite på sikt. Sug utav helvete mynnade det ut i, inte så mycket till alkoholen men till det kära nikotinet.

Jag kände alltså att jag behövde backa och införa nikotinet igen. Jag tror inte hjärnan skulle ha nöjt sig med sockret igen och jag kunde ju inte vänta på att hjärnan ville ha alkohol igen.

Så nu är läget detta. Ätstörningen är nöjd då jag gått ner 4 kg sedan jag fimpade sockret som hade smugit sig tillbaka då jag tog bort nikotinet. Ett steg framåt, två tillbaka. Men jag är alkoholfri och äter enligt LCHF tre gånger per dag. Det blir nog bra än.

Jag funderar på om jag ska bli jourmamma för gravida hittekatter… Liksom att kattmamman som inte har något hem skulle få komma hit och tillbringa resten av graviditeten här och sedan bo här tills kattungarna har nått överlåtelseålder och fått nya hem. Förhoppningsvis ska ju kattmamman också få ett nytt hem men om så inte sker så tar djurskyddet över ansvaret av henne. Så jag förbinder mig inte att ta ett nytt djur på det sättet, i stället skulle de få bo hos oss bara en tid.

Jag skulle helt på allvar vara intresserad jourhemsverksamheten (för katter då, inte barn!). Måste bara fundera lite till och sedan försöka sälja in idén till maken och våra två egna katter :D

LCHF hjälpte mig men slog ut magen. Blev trög. Så ha linfrön eller fiberhusk hemma som du kan blanda med vatten. Ja sockret ger ett jävla sug. Första veckan var hemskt jobbig sedan släppte det. Lycka till. Det viktigaste är att ge fan i alkoholen... Och du den bryts ned till socker :) Lycka till

@aeromagnus För mig blir det mera åt det lösa hållet av LCHF. Brassar väl på med fettet, kan jag tänka. Sant det att det viktigaste är att ge fan i alkoholen. Jag är tacksam över att jag aldrig haft som högrisk att dricka efter jobbet, det är mera fredag eller lördag som har gällt här.

Tur det, för idag började jag jobba efter semestern och är utlånad till en annan enhet i 1 1/2 månad framåt. Allt helt nytt för mig, det om något hade ju annars varit perfekt att dricka på. *Not*

@Cloette Välkommen tillbaka, även om det är med blandade känslor man skriver det. Skönt ändå att det inte var värsta tänkbara scenario. Du vet vad du behöver göra - och inte...

Lycka till! 🩷

@Vinäger Ja jag har konstaterat att jag behöver hänga här för att hålla mig nykter på sikt. Tror faktiskt att det kommer att vara avgörande. Så jag behöver hitta och skapa mig tiden för att gå in och läsa och skriva här. Lite knöligt nu med nya jobbplatsen, men det ska gå.
Tack för välkomnandet :)