Här sitter man om natten och dricker igen. Men nu är det inte alkohol, vilket faktiskt känns lite märkligt då man för det mesta i så himla många år endast bara gjorde så, och väl drömde om en massa pengar i form av högvinster på spel och aktier och annat, så att man skulle kunna supa och väl bete sig ännu värre och väl fullt ut kunna leva rövare utan att en jävel väl skulle kunna göra ett skit åt det hela alltså.

Tänker nu att det nog inte bara är en demon i form av alkoholbegär som man har gått omkring med inom sig i en massa år. För en del annat mindre smickrande prylar har man väl även ägnat sig åt ibland. Morsan hon brukade ju ibland försynt säga ord som att, när jag blev arg så blev hon riktigt rädd. Det är väl egentligen ett litet under att man sitter här över huvud taget, och inte är inlåst nånstans i nåt mörkt svart hål. Vilket man känna i stunden när det här ljumna kranvattnet ur ett grönt glas med en reklamlogga för läskedryck intas i denna mörka natt.

Förresten, det var kul att ni @Ros och @Andrahalvlek tittade in en sväng igår, det är då allt bra att detta eminenta forum finns. För annars skulle man väl ha spårat ur för längesen. Men nu så är man då faktiskt nykter och alkoholfri fast det har gått så pass lång tid i total nykterhet sedan förra hösten. Detta är väl ett mindre mirakel och i sanning något man då kan vara tacksam för.

Ha det gott mina vänner!

Den automatiskt inbyggda instinkten eller känslan till självbevarelsedrift är då rätt stark när man tänker efter. Det kan kännas hur jävligt som helst, men är man nykter och alkoholfri och fungerar skapligt så kan man nog gnaga sig igenom en tegelvägg om så krävs för att ta sig i genom ännu en timme av tankemisär som man vissa stunder kan känna vara så påtaglig att man nästan kan ta på den negativa energi som man väl har att bemästra ibland så som energilös och sömnlös dystemiker. Minns nu min gamla alltid helnyktra och kloka farmor som på ålderns höst väl ibland kände sig rätt så så ensam i sin lägenhet. Minns att hon väl nästan skulle ha kunnat släppa in djävulen själv som sällskap en stund, vilket hon väl lite skämtsamt sade nån gång när man som liten grabb rände in och ut hos henne och hälsade på. Farmor hon var då en av mina favoritpersoner som ännu faktiskt saknas.

Kämpa på allihop!

Nu är det en ny morgon och man kan skryta med att man har tagit sig igenom en ovanligt seg och jobbig natt och några rätt så mörka timmar. Som väl tidigare om åren skulle ha slagits ihjäl liksom med en redig fylla som väl räckt tills pengarna börjat sina, och sedan den mäsk man hade jäsande för jämnan om procenten varit hög nog, fått bli substitut för bolagsprylar tills ett fjuttigt bidrag till sist efter ödmjukande kommit in på kontot. Sådana prylar behöver man då inte pyssla med som utrangerad nykterkvist.

Kokade just på en kanna med kaffe för att ha i termosen så att man kan få sig lite uppiggande alkoholfri dryck så att man orkar gå och lägga sig och förhoppningsvis får sova nån timme vilket man väl behöver efter att hjärnan har snurrat på lite som den vill och brukar göra. Vad skulle man göra utan lite svängig Rock n Roll i hörlurarna kan man ibland tänka. Men nu har man väl hört på samma låt tillräckligt för att kunna välja nåt annat transsättande så att säga.

Skådade just upp mot himlen utanför köksfönstret och tänkte att skaparen allt kan känna sig stolt över sin skapelse. Nej, nu är det väl dags att gå lös på en kopp med nykokat kaffe. Skulle kanske gå in i vardagsrummet och kolla på TV om det hänt nåt nytt ute i världen. Men det är väl samma surr och snurr som alltid kan jag tänka.

Nu var det förresten inte mycket kaffebönor kvar efter farsans gamla lager i skafferiet. Får kanske för första gången i världshistorien köpa mig ett paket kokkaffe själv om nån dag. Detta om man ska kunna fortsätta med att ta sig en slurk kaffe ibland som man började med i höstas när man slutade med ett dagligt intag av diverse alkohol. Det var väl allt från en livsnjutare i stunden skulle man väl kunna säga.

Ha en fin dag!

Det är knepigt att inte kunna sova som folk ibland, men tänker att det väl kanske blir bättre det också bara man fortsätter som nykter att jobba med sig själv och vågar vara lite töntig och sig själv som man väl rätt utflippat har varit i över nio månader, och väl snart tio faktiskt. Det är så mycket som har varit instängt och indränkt i en tanklös och förvirrad alkoholdimma tidigare.

Har ofta när jag skrivit av mig känt att det väl direkt inte är cool Rock N Roll att sitta och analysera sig själv för att veta man är, vart man är på väg eller åt vilket håll man vill gå. Men det är ju tydligen ett måste att ibland städa lite i hjärnans filsystem så att säga. Det här att starta om helt som nykter och alkoholfri är då inte helt olika att pyssla med en dator för att optimera den för bästa funktion.

Tänker att man som en människa med ande, tanke och själ är lite som en biologisk maskin med mjukvara och hårdvara som måste vara i psykisk sync för att kunna fungera bra. Där i den knepiga miljön och ekvationen har då berusande alkohol inte alls någon plats, för den fungerar bara som ett förvirrande skadligt virus som skapar onödig felkälla och som morsan väl sade lite försynt ibland med sitt korta och rätt enkla ord - feltänk, då och då.

Mycket tok har man då skrivit på detta eminenta forum, men det har nog varit nödvändigt som en psykoanalytisk terapi. För trots allt så är man nog nu i mer balans än på länge. Det går då ibland inte så värst fort att ändra vanor och tankesätt. Men det tycks då sakta gå framåt och inget alkoholsug har man då heller nu i stunden. Tänk nu skiner ju solen igen och konstigt nog känner man sig lugn utan att ha tagit nåt piller ens. Det kan nog bli en riktigt fin dag det här. Kom på att det nog är dags att festa loss med lite varm mjölkchoklad och ett par goda limpsmörgåsar med mjukost på.

Ha det gott!

@Flarran jag tycker det är coolt och väldigt mycket Rock N Roll att bli nykter, det finns inget coolare! Slash och Alice Cooper är nyktra och det är du med :)

Tack för att du skriver och delar med dig av dina tankar och känslor. Du är en viktig del av detta forum.

Kram

Har tagit det lugnt idag och faktiskt sovit några timmar på eftermiddagen fast man väl inte ska göra så enligt experter på god sömnplanering liksom. Men det struntar jag helt i då man får vara glad och tacksam för att få sova lite nån gång. Borde väl göra ett försök att komma i säng i vettig tid i kväll. Det är mycket grundrutiner man struntat helt i när man tidigare år bara satt och drack alkohol jämt. Hade tänkt att vara duktig och steka på korv och göra potatismos till middag idag, men krafterna räckte bara till att göra ett par hårda mackor och ta mig ett glas mjölk. Men det får duga tills vidare. Hade då hur som helst kaffe i en termos och sitter nu och slurkar på lite sånt. Förresten, @B.Å, det var kul att du tittade in kompis. Musik som svänger på bra är då sånt som kan få världen att kännas lite ljusare och nog är det väl kanske som du säger rätt coolt och även lite Rock N Roll i att kunna vara nykter och försöka ge livet en ärlig chans och satsa på alkoholfrihet.

Ha en fin kväll!

När man vaknar mitt i natten och känner sig allmänt tom och obetydlig och undrar varför man kämpar på som nykter och alkoholfri när man psykiskt inte mår så värst mycket bättre än när man var som djupast nere i alkoholträsket. Då är det lätt att tappa modet och motivationen till att följa den inre logiska känsla som väl driver på en att andligt väl göra sitt bästa trots allt.

Man börjar kanske önska att man var någon annan och kanske en världskändis som världens ofta rätt gudlösa själar väl ser upp till. Kanske tar man då och går ut på nätet och lyssnar på lite svängig Rock n Roll av de största stjärnorna inom musikens och underhållningens värld. Det man då kan slås av är inte sällan att bibelns tidlösa ord om skaparens son Jesus nog är den väg och sanning som man nog ska gå in för att följa lite mer än vad man väl gör.

Har ibland läst lite ord om den högste som är den som är den superstar som så att säga aldrig tappar stjärnglansen och åldras och tynar bort i glömskans utkanter av världens medvetande utan tvärt om bara blir mer relevant ju mer man tänker på det hela med ett klart och nyktert sinne. Så var det nyss när jag lyssnade på lite världslig musik från sådana som har sin plats inom diverse olika music halls of fame. Det är så många världsberömda artister man en gång trodde var här för att stanna för evigt som knappt någon väl längre minns.

För ingen kan väl någonsin jämföras med den man som på ett kors offrade sig för oss alla för att den som tror kanske ska kunna nå en högre andlig nivå än vad man som enkel människa väl riktigt kan förstå sig på. Börjar nu känna mig lite flummigt töntig och nästan som någon hallelujatomte av den stil som man väl ofta har haft lite smått roligt åt när man tidigare oftast satt och drack alkohol och bara sket i allting. Det är många gånger som man bara tänkt på att avsluta tillvaron på olika sätt. Men brukar då tänka på bibelns budord om att man ska hedra sin moder och fader bland annat.

Då brukar jag lägga på nån andlig låt för att få lite styrka att gå vidare nyktert vilket nog ändå är det enda rätta för att man ska vara någorlunda i samklang med den högstes vilja som kanske är det enda rätta om man nu inte valt att att tro på ett helt annat sätt eller kanske inte alls, utan bara lever och andas och tror att allt man ser och upplever med kroppens sinnen är det enda som finns. Det är då ibland lite förvirrande och knepiga tankar man kan få när man vaknar till mitt i natten liksom.

Hade det varit för ett år sen innan man började tänka lite mer nyktert så hade man nu med garanti inte suttit vid sin dator och druckit lite vanligt vatten och skrivit sånt här. Men som man väl har hört så är då Herrens vägar underliga. Kanske finns det nån mening med att man sitter här och skriver en massa till synes IQ-befriat strunt. Vem vet, kanske finns det mening med livet som är lite större än att bara tjäna en masa pengar och slösa bort sådana för att sedan bli till stoft och glömmas bort.

Surfade nyss runt på nätet och kollade då in lite av gårdagens rockmusik från sådana rätt välkända rockpionjärer så som Jerry Lee Lewis och snubblade då på en svängig rockversion av den gamla gospellåten Old Time Religion han spelade in för rätt så längesen. Man kan då allt hitta en hel del låtar som man aldrig trott man skulle lyssna på med lite ny känsla som nykter och alkoholfri.

Kanske är det som det har sagts att Herren ständigt vill oss alla väl och därmed knackar på varje människas hjärta för att kanske väcka den själ som kanske slumrar nånstans där inne eller har gått lite vilse så att säga. Nej, nu är det väl dags att stänga av datorn och försöka att sova lite till och inte bara sitta mitt i natten och skriva en massa tok. Förresten, @Lobster, det var kul att du tittade in en sväng här igår kompis, sånt uppskattas alltid.

Ha det gott!

Godmorgon @flarran
Eller morgon för mig, kanske förmiddag för dig med tanke på din uppstigning 😊
Jag tycker att dina andliga funderingar och inlägg är allt annat än strunt, tvärtom väldigt intressant och får mig att fundera.
Jag tänker ibland på bibelordet ”Gud är med dig alla dagar” och det känns tröstande på något vis. Han kanske inte uppfyller alla förväntningar- eller lyssnar på varje bön- men att vara med någon alla dagar är stort. Och hjälpsamt.
Kanske är det lite som med forumet. Ingen kan göra jobbet åt någon annan men kan vara med, i med- och motgång.
Så funderar jag där jag sitter och dricker kaffe med mjölk. Kämpa på kompis!

Nu har man ätit sin lunch eller en aning försenad frukost med varm mjölkchoklad och tre goda limpsmörgåsar som man gillar lika helskarpt som när man var rätt liten för en massa år sen innan man senare fick för sig att alkohol av diverse slag var det högsta och det bästa. Något som man rätt så länge och väl ända fram tills förra hösten tyckte och tänkte som oftast när man var mer eller mindre berusad och allmänt tanklös.

Har nu pysslat lite med att gå igenom en gammal hårddisk i en dator man köpte för drygt tjugo år sen och man inte hade startat på en massa år. Vilket man kunde se helt klart på att klockan var helt åt skogen inställd och till och med visade helt galet årtal. Det var ändå rätt så intressant och en kul upplevelse att kolla in lite bilder och musik man liksom hade glömt bort att man sparat en gång.

Minnen från en svunnen tid kom då tillbaka precis som om man hade blundat och åkt tidsmaskin tillbaka en tjugofem år. Det är allt en resa att gå från nästan mörkaste mörkt och liksom titta ut ur en tunnel och se att det varit på villovägar man nog befunnit sig rätt så länge. Det man tänkte på förr var väl mest en ytlighet och sånt som bara är grus i ett evighetens tomrum i bästa fall.

Men nog har man väl lärt sig ett och annat efter vägen och man har väl inte bara kastad all tid i sjön så att säga. Nu har man väl lite prylar att sortera och utvärdera är en känsla som infann sig. Men nu känner jag mig rätt så trött och hade det varit tidigare så hade man bara öppnat en flaska och druckit sig bortom alla knepiga känslor utan minsta tanke och bara kört på. Men nu säger mig logiken att är man nu trött, så vad gör man då – dricker man gift, eller går man och vilar sig en stund...

Det är nu inte en så svår fråga att besvara som alkoholfri. Detta då känslan inom mig rätt så tydligt säger att man ska vila när man är trött och inte tvinga sig till saker man egentligen inte orkar pyssla med i stunden om man nu inte är piskad till detta av någon yttre anledning. Nog tänker man allt lite klarare som nykter. Det tog jag mig allt en slurk vanligt vatten på alltså. Förresten, @Se klart det var kul att du tittade in och skrev några rader kompis.

Ha en fin dag!

Tänk idag så har man då inte fått värst mycket vettigt gjort. För denna eftermiddag har man bara sovit lite extra, ätit en god fryspizza och uppdaterat sig lite allmänt i psykologins värld. Detta för att väl kunna förstå sig själv lite bättre genom andras livserfarenheter och därmed inte i onödan kanske falla tillbaka i gamla dåliga dryckesmönster liksom. Ja, för inte vill man då ha det som tidigare då man oftast liksom bara satt och slog sig själv i huvudet med en flaska genom att bara hälla i sig en massa onyttig alkohol och sedan undra varför man mådde så dåligt alltså. Som sagt, idag har man bara tagit det lugnt och inte gjort så mycket vettigt som att ens gå ut med en soppåse. Men inte känner jag direkt någon skam för det. För man kan inte rusa omkring hela tiden, för ibland så måste man kunna vara stilla i stunden och reflektera lite över tillvaron man befinner sig i så att säga.

Ha en fin kväll!

Fredag och alkoholdjävulen visade sitt fula tryne och gjorde nyss ett besök här i köket. Hade sovit rätt skapligt och tog itu med lite bankaffärer som blivit liggandes ett tag. När sedan bokföringsjobb och sånt var gjort då gick luften liksom ur en plötsligt med bara ett - Poff!

För då kom en känsla av att man skulle behövt ett rejält glas med vin att varva ned sig med. Tänk att man har varit nykter och alkoholfri i väl snart tio månader på detta eminenta forum och ännu så kan hjärnan spöka på detta märkliga sätt.

Men man kände ju nu till det här med HALT alltså. Förstod att det väl kanske var lite utmattning på grund av krävande tankearbete. Så i stället för att som i tidigare år hälla i mig en burk starköl eller annan alkohol så tog jag fram en burk med vitaminberikad energidryck och svepte på stående fot.

Nu känns det skapligt igen och bolaget får inget besök idag heller. Så det var väl bara ett hastigt påkommet blodsockerfall eller näringsbrist då man ju inte hade kommit ihåg att inta sin goda mjölkchoklad och limpsmörgåsar som har blivit lite av en ny-nykter rutin sen i höstas. Men nu kör man då på vidare som alkoholfri ännu en dag. Kanske dags för lunch sade mig nu magkänslan med ett litet knorr...

Ha en fin dag!

Bra där med HALT - tanken.
Om alkoholjävulen håller sig borta kanske det passar bra med tur ut idag, liksom förbereda för helgen, vet inte om du direkt gillar att köpa (eller plocka?) blommor men det är en fredahsrutin för mig! Blommor i vas. Något extra gott att äta. Oavsett vad du gör så önskar jag dig en fin fredag, kompis!

Hejsan! @Se klart, kul att att du tittade in kompis. Blommor kan vara fina grejer som verkligen kan höja känslan några snäpp i positiv riktning. Men har aldrig varit mycket för köpeblommor, gillar mer de vackra blomster man kan träffa på spontant i naturen när man är ute och rör på sig ibland i sommartid, vilket det ju ännu är fast hösten väl smyger sig på så sakteliga.

Har ändå faktiskt fotat lite blommor med mobilen i år som nykter. Det har blivit allt möjligt som liljekonvaljer och annat man har på bilder att ta fram och titta på datorn ibland i lite mörkare tider. Man har även ibland fotat någon fin rabatt man passerat. Men brukar inte plocka in några blommor från naturen då jag tycker att sådana ska få stå och vara fina för alla att se liksom.

Men minns att man som liten grabb väl nån gång kom in med tussilago till morsan, vilket brukade uppskattas. Sitter nu och tar det lugnt och lyssnar på en cool och svängig instrumental låt med Bill Black's Combo - White Silver Sands och funderar väl lite smått på att att ta mig utanför dörren, men har inte så värst mycket energi, så vi får väl se vad man hittar på alltså. Har inte kommit mig för att äta lunch än så det står väl närmast på att-göra-listan liksom.

Ha det gott!

Nykterhet är då allt en färskvara och har man varit allt för inne i grejen att använda alkohol till lite allt möjligt som drivmedel i sin tillvaro så får man då allt vara rätt extra uppmärksam på hur man tänker, känner och mår. Skulle väl egentligen vara duktig och ta en promenad i omgivningarna, eller kanske ännu hellre som väl nog är lite roligare, ta en cykeltur åt nåt håll fast man ju är ganska trött. Men avaktar nog med det hela tills i morgon om vädret tillåter, och man då kanske känner sig i lite mer balans. För annars så hamnar man väl bara på systemet och sedan är man tillbaka på ruta ett igen så att säga. Tar det alltså lugnt idag, stannar hemma och lyssnar på lite trevlig musik och fokuserar alltså på fortsatt alkoholfrihet.

Ha en fin kväll!

Det handlar nog allt om att nöta in ett annat och mer positivt spår i hjärnan som de lärde väl har sagt med andra och mer akademiskt avancerade ordval när det gäller att byta spår från att förgifta sig själv med alkohol och gå över till någon annan och nyttigare vana. Men man behöver väl inte alltid kanske sitta på en stol i flera timmar i streck och lyssna stenfokuserat till en och samma gamla instrumentala favoritlåt man gillar. För att därmed nöta ut hjärnans inlärda vana att skrika efter alkohol i tid och otid.

Men alla sätt är väl bra utom de dåliga som man har hört, och härdar man ut en svår stund så kan man komma in i en andra andning upptäcktes just. Blev hur som helst på gott humör hur otroligt det än kan låta faktiskt. Tappade helt sugen på onyttig alkohol och det kändes nästan som att man hade raderat en masa skit i hjärnan.

För kom faktiskt i känslan tillbaka till den lite mer enkla och barnsliga känsla man hade för längesen när man timtals kunde sitta och spela in hemgjorda kassetter med favoritmusik från gamla 50 och 60-tals singlar farsan hade i sina skivbackar. Hur som helst, så känns det nu i stunden helt okej och nu sade magkänslan till mig att det nog är dags för nåt gott att värma på i mikron. Kanske en liten färdigrätt, samt sallad och en cola eller så, och till detta kanske helt enkelt bara se på nån kul videofilm känns det som.

Ha det gott mina vänner!

Man ska vara sann mot sig själv och inför den högste och alltså inte ljuga och ha sig. Det står väl nånstans att man inte ska bära falskt vittnesbörd eller nåt sånt alltså. Minns att det hemma när man var liten en gång för rätt så länge sedan diskuterades ingående om om vita lögner, barmhärtighetslögner och sådant i gränslandet till den rena osanningen. Sånt som religiösa grubblerier är väl inget att ägna sig åt, det tar bara en massa energi som gör en trött i onödan sade mig nu en nykter tanke. Solen har kommit igång igen utanför mitt köksfönster och det kan man då vara tacksam till skaparen för. Detta att man slipper dricka alkohol av olika slag kan man då också känna sig rätt nöjd och glad över. Tänk att ett glas med vanligt friskt vatten på morgonen kan smaka så bra och sitta så fint liksom. Det är då också en gudagåva att vara tacksam för en dag som denna.

Ha en fin lördag!

Det blev inte som man hade tänkt sig idag riktigt. För någonstans hade man väl funderat på att vara lite duktig och träna i form av en rask promenad eller cykeltur man sen kunnat skryta om. Då slog mig plötsligt en tanke att varför sitter man och skriver en massa egentligen. Vad tjänar detta till. Visst är jag nykter och alkoholfri vilket väl är väl bra, men jag mår ju rent psykiskt sett inte mycket bättre för det.

Nedstämdheten är den samma, energibristen är i stort sett lika som den väl alltid har varit i alla dessa år. Nog skulle jag vilja kunna skriva om att man har blivit så glad och nöjd med allting för att kunna inspirera någon att kanske kämpa på lite extra så att säga. Där någonstans så började jag nog jämföra mig med andra och kände plötsligt inte någon glädje eller tacksamhet över något alls.

För ju mer mina tankar var i nuet och analyserade det verkliga och synbara så åkte jag alltmera hiss ned i känsloläget av mitt humör från det ljusaste i stunden, till det mörkaste svart så att säga alltså. Men sådant är man ju rätt van vid och vet av erfarenhet att det mesta kan man rida ut genom att inte tänka alls, genom fokuserad meditation ackompanjerad av instrumental gladlynt musik, eller att kanske bara lura sig själv genom att tänka lite allmänt positivt eller att kanske helt enkelt bara sätta på sig skorna och springa ifrån sig själv.

Man kan även sätta sig ned vid en dator och skriva av sig en en massa strunt. Här någonstans i stundens känsloläge skulle jag väl tidigare kanske ha öppnat en flaska vin eller sprit om jag haft sådant hemma. Förra året vid den här tiden om skåpet då varit tomt på alkohol så hade jag bara gått till närmaste matbutik och köpt en massa folköl eller kanske funderat på en vända in till krogen. Men det finns nog få som är så jäkla envisa som jag när det verkligen gäller, även om man egentligen väl inte känner någon mening med nått alls egentligen.

Nej, nu får man väl rycka upp sig och inte hemfalla åt fånig självömkan då man ju ändå är nykter vilket inte är illa pinkat egentligen då man ju levt som berusad i så många år och dagar att det väl inte är klokt egentligen. Tacksamhet ska man känna har man ju hört, så får väl nu fokusera på det som känns lite positivt i denna skrivande stund då.

Har faktiskt svårt att hitta något sådant, men det finns säkert något att komma på om man bara tänker efter lite extra kanske. Ja, bara en liten slurk vatten som man nu tog sig har väl sina fördelar mot mot alkohol i olika form, vilket ju är något att vara tacksam för.

Ha en fin kväll!

Nyss gick jag sakta genom rummet och det kändes som att jag vadade i segaste sirap. Depressionen man begåvats med höll väl på att växa till nya negativa energiers höjder eller djupa dalar. Hade länge helt fokuserat på ett lugn, hade fokuserat på ingenting. Provat lång tids tystnad, sedan uppiggande musik och kände mig ändå tom och orkeslös i sådan omfattning att det var nästan skrattretande löjligt.

Hade surfat runt och uppdaterat mig om vad lycka kan vara och väl förstått att det är något som kan glimra till en liten stund just där och då när man just finner den. Läste sedan lite ord av väl någon självutnämnd guru eller väl kanske filosof som sagt att det inte finns någon högre mening med livet. Det handlade bara om att man måste finna denna mening inom sig själv, vilket väl är nåt man hört rätt så ofta. Gick sedan till bokhyllan och plockade fram en dammig oläst bok från nån loppis.

Boken handlade väl om mindfulness och praktiskt meditation. Hade inte mycket ork eller styrka till något fokuserat intresse, men läste ett par rader på dess baksida och tänkte att det här har man då läst och hört på en massa olika sätt tidigare. Tappade då liksom plötsligt sugen på allt och gled bara ner i djupaste hopplöshetskänsla medan en gammal låt man hört säkert en tusen gånger malde på i mina gamla hörlurar. Då plötsligt körde en pigg instrumental låt från nån gammal CD igång.

Låten ifråga lade man väl in i mp3-spelaren för ett tag sen för att väl förnya spellistan en aning. Då som i ett blixtnedslag från klar himmel släppte plötsligt den inre nedstämdheten och den starka tomhetens depression som hållit mig som i ett järngrepp. Fick väl alltså en spontan endorfinkick av musiken. Tänkte då i denna stund att nu har man ju blåst alkoholdjävulen och säkert en hel del andra demoner än gång.

För det blev ingen vandring till lokala matbutiken efter ett gäng burkar med öl eller taxi till nån krog, eller ringande efter nån dunk med hemkörda onyttigheter. För att väl köpa sig en stunds dimmig och tom tankefrihet. Mental styrketräning har man tydligen ägnat sig åt denna dag. Sitter hur som helst nykter i detta kök och funderar allvarligt på att göra tidig kväll.

Ha det gott mina vänner!