@Carisie håller helt med, detta smygande och hemlighetsmakeri är skönt att slippa. Nice move där med pluntan, hahaha jag vet inte varför jag sitter här och skrattar så mycket. Fattas bara att vi tog hjälp av lösnäsor och peruker…..och nu blev det väldigt filmiskt här igen. En hög b-skådisar har vi varit 😂

Usch, nu får jag ta tag i tvätten. Tack för att ni finns 😝

Du @lejla77 tänkte på en sak, ang. vinet du har hemma. Kan du inte ta det till källaren och låsa in det där så slipper du tänka på att det finns nära till hands?

(Om du nu fortfarande inte vill slänga ut det.)

Här har det hela tiden varit skrubben, bor själv i lägenhet så ingen är där och rotar. B- skådespelare var namnet 😂
Tack för att ni finns och sätter ett leende på mina läppar mitt i allt elände ❤️

@Carisie herregud, nu blev det ett filmmanus, här sitter jag i Elton John - glasögon och peruk och har det lite mysigt. Frågor på det? 😂😂

Nej nu får vi skärpa oss. Förlåt @lejla77 att jag kapar din tråd ❤️❤️nu slutar jag. Sorry!

B.Å kapa på det är bara trevligt!
Smygsupit hemma har jag sluppit då jag har varit själv hemma när jag drack. Men däremot när det kom besök av något slag skulle allt bort innan så ibland ljög jag till folk och sa att jag var upptagen just den dagen man skulle träffas bara för det första ville dricka istället och inte orkade plocka bort allt . Nu bor jag inte i en svinstia men flaskor och tetra och så vidare.

Idag har varit en ganska bra dag på jobbet, var in här och läst en del när a- " bästisen " vill viska i mitt öra, snart slutar du..
Fokus på att inte lyssna på den jäveln !
Men sen efter jobbet åkte jag och köpte kräftor- hur gott är inte det?
Sen kom den där rösten igen , Chablis till bli bra ! Alltså nej! Ska inte ha vin till kräftorna!
Ska nog ta en kopp kaffe eller något till!
Imorgon blir dagen fullspäckad så hoppas att den där a- bästisen super sig full själv och sover bort hela måndagen så jag slipper henne.
Snaaart kan jag sätta x även för den här dagen!
Och Trocadero zero kan man ju faktiskt också ha i vinglas.

@lejla77 Heja dig!! Inget som hindrar att dricka utan alkohol i vinglas, snarare tvärtom. Själv älskar jag att dricka cola zero ur tunna fina glas! Och till. Imorgon kommer du också vara tacksam när du vaknar. 🥰

Tack Ny dag! 🥰
Jo men absolut! Mornar dessa nyktra dagar - går inte ens att beskriva! Guld!
Tyvärr efter en tid vaken kände jag av ett enormt "sug" efter vin , bubbelbrunch och ja fortsätta så..
Så nu krigas det uppe i knoppen - med en stor balja te .
Hur gör ni ?
Och hur länge ska man kriga ?
Jag är ju " grön" på det här ! Väldigt frustrerande! Och en obehaglig känsla.
Positivt dock såg denna lighttant i kalendern att hon har skött sig 5 dagar och inte 4 ! 😁klappar mig lite lätt på axeln 😊

@lejla77 här kommer en klapp på axeln från mig med, bra jobbat. Nu är det bara att hålla ut, en dag till. Jag brukar tänka som så att dessa nyktra morgnar är ingenting jag vill byta ut. Så då håller jag mig ifrån ett första glas – att vakna klar i knoppen och fri från ångest är det bästa jag vet!

Kram

Tusen tack B.Å klar i knoppen och nyktra mornar värdesätter jag också högt och vill inte byta mot något!
Men jag skulle vilja vara som "andra" Jag sköter mig ute eller när man har varit på någon fest- ytterst sällan, då blir det enstaka glas och ytterst få har sett mig full , bromsar när jag blir "salongsberusad "

Det är när jag är ensam hemma som problemet finns. Och varför kan man inte bara ta något glas då? Nä då ska typ allt man har köpt tömmas, man planerar och kalkylerar hur långt a ska räcka, och paniken när det börjar ta slut. Vissa spärrar har jag tack o lov men jag önskar att jag hade dem även när jag är ensam.

@lejla77 känner igen det där "jag vill vara som de andra".

Jag har lyssnat på så många poddar/intervjuer med andra som också har känt så och insikten om att jag tyvärr inte "är som de andra" har gjort att jag kan släppa den tanken. Ett glas är aldrig tillräckligt för mig och inte två heller.

Kan tänka dig att du kan känna igen dig i det....det är lite därför vi dricker i vår ensamhet och tömmer alla gömmor. För mig är det mycket lättare att låta bli en att ens försöka....

...speciellt nu, när jag har fått uppleva alla dessa underbara morgnar och vet att min lever/hjärna och mage håller på och återhämtar sig.

Har du lyssnat på några poddar än?

Nej har tyvärr inte kommit till poddar än, har du några bra tips?
Jag läser här vilket hjälper när det är tufft, och försöker hantera känslor- det är väl boven i dramat . Jag har svårt att hantera känslor och är samtidigt högkänslig, så när känslor och tankar kommer blir det i orkanstyrka och självmedicinerar med a. Tar man fler glas försvinner tankar och känslor eller det avtar så absolut känner jag igen mig 🤗

@lejla77 Hej 👋🏼 Jag har lyssnat/och lyssnar på "En beroendepodd" Har några favoritavsnitt med My Skarsgård, Hanna Hellquist, Fredrik Granberg & Marckus Enochsson. Från början startades podden av och med Nemo Hedén och Magnus Hedman nu är det Rebecka Åhlund (Jag som var så rolig att dricka vin med). Avsnittet med Markus är väldigt hjälpsamt för att skapa en rutin för att inte bara ta bort alkoholen utan även ersätta den efter beroendepersonlighet. Tilläggas ska att Markus har en bakgrund som blandmissbrukare som slutade i 13 dagar av koma men han arbetar idag som beroendeterapeut. Du kan även titta på Lerin på Lofoten på SVT-play som handlar om missbruk-att resa sig och sedan vägen framåt 🙏🏼
🩵

Ok dagen so far...
Varit och unnat mig en ansiktsbehandling var iofs beställd innan det här annars hade jag nog legat där med nåt glas vin i magen men inte idag!
Städat, tvättat och sitter ute i solen med ett stort glas Pepsi Max i glaset - väldigt udda känns det.
Fysiskt: väldigt trött? Fast har ändå en "klar" energi?
Magen är bättre.
Ögonen ser liksom klarare ut..
Jag har ett klarare tänk, vet inte hur jag ska förklara den men jaa.. 🤣
Men också det här är ju tråkigt att vara nykter - ärligt! 🤣
Men vet också att jag måste göra det här för annars vet jag inte hur det skulle kunna sluta..
Jag vet att jag låter helt bananas men tankarna kommer och går.

@lejla77 Jag älskar att "man verkligen inte är ensam" i något. Det räcker med att lyssna på Markus intro. Eller My's. Livet. Men de var trots allt funnit en lösning. Där kommer det viktiga 🔑. De har tagit hjälp - i olika former och vänt sina liv 🙏🏼

@lejla77 åh så lyxigt med ansiktsbehandling 😍

Jag har lyssnat lite på podden ”Don’t wine about it” en superhärlig tjej som bestämde sig för att bli nykter. Den var mjukstarten för mig.

Kolla om du gillar den, väldigt lättsam och god ton :)

Började på My Skarsgård 's podd men näe det var inte min grej! 😁
Arbetsdagen snart till ända och bara känner mig irriterad, inkompetenta idioter typ jag och två vikarier.
Och vad känner man då?
Jag vill hem och känner att jag vill dricka vin! Arg på mig själv och min svaghet att jag inte kan hantera känslor bättre!
Jag vet att det är bara känslor och de försvinner.. Men ändå..