@Tossingavis Men det är en viktig milstolpe! Att man faktiskt inser att vinet inte hjälper längre. Man blir inte skönt lullig och gosig. Man får inte kicken längre! För att toleransen gör att man inte får samma effekt längre. Och då kan det ju kvitta!

När man slutar dricka kan man bli lika skönt tillfreds av vardagliga saker. Fikapaus med trevliga kollegor, en bra film, god mat, massage osv. Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i vardagliga ting, men när vi slutar dricka får vi den förmågan tillbaka. Och på det området börjar du inte på dag 1 igen. Det brukar ta 2-3 månader innan man verkligen känner sig hög på livet ❤️

Jag har faktiskt på vissa fester blivit så uppåt, skrattig och bubblig att jag har fått tänka efter: ”Hmm, har jag råkat få i mig alkohol?” Men det har jag inte! Och ändå är jag så pepp att jag nästan gör hoppsasteg. I alla fall i tanken! Med hjälp av helt naturliga må-bra-hormoner som frisätts när vi umgås med andra. Och det krävs inte mer och mer, ingen toleransökning sker utan nästan tvärt om.

Kram 🐘

Hej hopp forumet!
Nu är jag tillbaka och mycket och stora förändringar har hänt i mitt liv. Både med mig själv och med familjemedlemmar. Mitt drickande har eskalerat långsamt, så nu börjar jag med Antabus imorgon. Heja mig!

Det kliar och kryper i kroppen. Jag vill mer, bättre, större. Känna mer, djupare. Inget hjälper! Dricka hjälper inte, socker hjälper inte, röker gör jag inte, men det hade inte hjälpt heller. Det suger att vara beroende för det är som att klia på ett myggbett. Skönt för stunden, men det dröjer inte länge förrän det svider och gör ont. Och efter ett tag så går det inte ens att klia på myggbettet för det finns en skorpa efter allt kliande och klådan går djupare, det går inte att komma åt.
Förstår att om jag ska komma åt klådan finns det två vägar: ta till starkare droger eller sluta helt. Båda alternativen är tuffa. Båda alternativen kräver ett åtagande och en total livsstilsförändring. Jag förstår såklart vilken väg jag vill och måste ta, men så har vi det här med omedelbar tillfredsställelse... Den starka kraft som gör att jag sitter i den här sitsen över huvudtaget.

@Tossingavis Välkommen tillbaka! Vi sitter i samma båt, fortsätt skriv så kan vi hjälpa varandra, det är så jäkla tufft att ha denna beroendehjärna som fullständigt kidnappar ens intellekt. Det här med omedelbar tillfredsställelse känner jag såväl igen, likaså att imorgon börjar jag mitt nya liv… Så lurad jag har blivit av mig själv.
Du har själv beskrivit alternativen… Ska läsa dina trådar… Jag har kämpat länge och fallit flertalet gånger, misströstat och velat lägga mig platt men någonting får mig att aldrig ge upp denna kamp. Kampen för det liv jag vill ha och kan få bara jag tar bort alkoholen ur ekvationen. Finns inga genvägar där för mig. Den tiden passerades för länge sedan. Styrkekramar till dig🥰