@vår2022 Även du är en stor inspiratör. Klok som en bok, har jag sagt förr och det är de orden som kommer upp igen. Du inte bara hejar och önskar lycka till utan har ofta något hjälpsamt med dig till alla. Ödmjukt och med respelt för allas olikheter. Du gör skillnad, ville bara skriva det. (Därmed inte sagt att hejarop och lyckönskningar inte kan vara hjälpsamma, för det kan de verkligen.)

Kram kram 🩷

@Vinäger Tack snälla fina du❤️. Det värmer i mitt hjärta❤️. Jag var inte med på den tiden det begav sig för dig i forumet, men hunnit ta del av en del på din resa och varit med när du blev helt alkoholfri. Jag tycker att du har en fin människosyn, ett stort hjärta, massor av mod, ett jävlar anamma och bidragit med ett stort stöd. Vi är alla olika och det är det som gör det intressant och givande. Kanske kan man inte var komplett olika, men i alla fall att man har liknande värderingar och att man får tal del av varandras erfarenheter är berikande. Du har gjort och gör en fantastisk resa och du sprider din värme och ditt hopp här på forumet.

Det är alltid lika trevligt när du kikar in, välkommen åter❤️

Hej 👋🏼 Ville vara kika in och kolla hur du mår. Jag har noterat din frånvaro och det blev lite tomt och tyst 🤫 Hoppas du mår bra och att inget dåligt har hänt ❤️ Jag vet att man måste ta en paus ibland och få lite helikopterperspektiv 🚁

Det var bara det liksom. Lite kärlek och omtanke ❤️ Kram

@Carisie Tack för kärlek och omtanke❤️. Jag mår bra😁. Det har varit mycket på gång hos mig och tiden för forumet knapp. Jag har försökt hänga med i svängarna men inte haft energi till inlägg. Vi är nu på stugan och jag jobbade härifrån på distans idag, men imorgon och på fredag semester! Vi bor naturnära vid en sjö och vedeldad bastu. Gudomligt att få basta varje em och dopp i 16 gradig vatten, rena rama hälsokuren. Resterade dagar blir det ute i skogen med hundarna som ska få jobba med att hitta fågel. Så nu ska jag få en härlig återhämtning och vi åker hem på söndag.

Ha det så gott och trevlig resa!❤️

@vår2022 Men 🙄 Jag svarade dig igår?! 🫥 Måste försvunnit.
Jag skrev iaf att jag är avundsjuk på dig och att jag mer än gärna suttit i en bastu och sedan svalkat men lekamen i sjön.

Jag skrev också nåt om att energi kommer och går och att men ska lägga den där man behöver den mest.

Ah, jag var lite sådär tant-klok 👵🏼 Nör jag skrev 😂

Undrar vad jag skrev som AH censurerade? 😉

Njut njut njut och lägg din energi där döden gör mest nytta ❤️ Kram

@Carisie Ja, du skrev väl något som inte var lämpligt😂 eller så missade du bara att skicka det😁. Japp, nu njuter jag av fulla muggar och det kan inte bli bättre än det är just nu. Är så tillfreds och tacksam.

Ha det gott och kram❤️

@vår2022 Ja jag får vara piggare på "sändknappen"...helt klart! Har hoppat på bussen, efter en del debakel, vid Cityterminalen och rullar sakteliga ut från ett soligt Stockholm i skymning. Fattar inte jag med dryga timmen före avresa skulle studsa fram till bussen med tre minuter till godo 😂 Det var avstängt, trasigt, bygge, trafikolycka.. you name it. Men nu sitter jag i min singelfåtölj ett extra brett säte med eget eluttag och ett benutrymme som funkar även för dem utan taxben 😂

@Carisie nu råkade jag trycka för tidigt! 😂 Ingen ordning på mig. Skulle säga att mitt enda smolk i bägaren är att mitt säkerhetsbälte inte funkar... känner mig så naken utan. Nu så. Om typ 5h är jag i skogen vid havet 🌳 🌊 Ha det bäst ❤️ Kram!

Hej min vän. Det var ett tag sen vi hördes. Hur har du det? För närvarande läser jag "Att leva ett liv, inte vinna ett krig" av Anna Kåver. Så bra den är. Det känns som jag på nåt vis landat i något mycket behagligt. Använder mig av medveten närvaro så ofta jag kan. Är sjukskriven september ut men räknar med att börja jobba lite smått om någon vecka. Mår så gott. Det känns så naturligt att inte dricka och börjar kännas främmande att jag gjort det.
Just nu sitter jag i den 3dje av våra stugor och tittar in i elden i den öppna spisen och njuter. Känns som det vore helgdagskväll fast det bara är en vanlig onsdag.
Tillvaron med min familj känns liksom djupare när jag verkligen tar tillvara varje ögonblick. Börjar mer förstå vad du menade med att alkoholen inte fick plats i ditt liv.
Tack för allt stöd och all inspiration du gett mig.
Kram🥰

@danisa Hej, vad kul att du kikar in😁. Den boken har jag läst för många år sedan och minns att jag tyckte om den och att den öppnade upp många tankar. I den vevan läste jag också Åsa Nilsonne ”vem är det som bestämmer i ditt liv” som också är bra. Jag ska kolla lite mer på de författarna, det finns många böcker de givit ut som verkar intressanta. Jag blir så himla glad över att höra att du landat i något mycket behagligt❤️. Det är du så värd och du är så stark och modig som tagit dig dit.

Tänk ändå hur mycket alkoholen skadar och tär på oss. Mitt liv hittade en annan riktning, precis som ditt, när alkoholen togs ur bilden. Alkoholen stod i vägen som en tjock oigenomtränglig mur, för att komma i kontakt med sig själv, för livet. Alla försök att komma igenom muren studsade mig bara tillbaka och allt längre bort.

Låter som en underbar stund i stugan. Vad lustigt, jag kan också känna att det ibland känns som en helgdag fast det är en vardag😁. Tänker att det är när man känner sig tillfreds med sig själv och att det råder lugn och harmoni inombords. Det är en lyckokänsla som är äkta och som man kan känna som nykter när sinnena inte är påverkade av alkohol.

Jag hade en minisemester på vår stuga förra veckan och det var så skönt och vackert väder. Ute i skogen timtals med våra hundar varje dag. Det var en riktig hälsokur med ett dopp i 16 grader efter bastun varje kväll och sedan mysa framför den vedeldade spisen. Jag längtar tillbaka och vi planerar en ny minisemester kanske i oktober.

Vad skönt att du börjar känna dig redo för att börja jobba igen också😁. Ta det lugnt och varligt och var rädd om dig själv. Kram❤️

Hej
Min kusin hävdar att kalla bad är nyttigt. Hon bor i Skottland och badar i havet varje dag... Men jag har varit i när det varx14° i vattnet...
Boken du nämde Vem är det som bestämmer i ditt liv är nästa bok på listan.
Håller med dig helt att alkoholen liksom bedövar bort alla sinnen, man kan inte leva fullt ut.
Idag ska jag nåla fönster så fort morgondimman lättar. Just nu är det för fuktigt så jag får ta lite tid att läsa så länge. Just ja, har en jättebra kontakt på Mindler som du nämnde.
Nu är jag verkligen på väg mot resten av mitt liv.
I helgen ska vi vara här i stugan och har lite kompisar som ska titta in. Min man tar säkert fram gitarren också...
Har du några särskilda planer?
Ha det så gott.🤗

@danisa Ja, det tror jag på. En släkting till mig långt tillbaka i tiden botade personer sjuka personer med kalla och sedan varma bad😁. Har även varit på stugan på vintern och doppat mig i vak, 4 grader, men sedan bastu. Det är rejält uppfriskande! Det svåraste är att komma i, man måste sluta tänka och bara göra för att komma i. Tänket på det om du hade kontakt med Mindler, vad bra! Och vad roligt att det också känns bra och värdefullt för dig, antar jag. Du är verkligen på väg mot resten av livet😁.

Våra hundar är fågelhundar som vi jagar tillsammans med, så våra helger är uppbokade med en sväng i skogen tillsammans med dem. Det är så rogivande att gå i skogen timtals, se hundarna jobba och sitta på en stubbe och dricka kaffe. Jag och maken har våra bästa samtal i skogen och det ger oss en så fin samhörighet och tillvaro. Jag brukar vara hemma en dag och fixa lite övrigt som behöver göras som trädgård och annat och lite egen tid.

Vad roligt att din make spelar gitarr, det är också så rogivande och mysigt. Ha det så gott!❤️

Just nu önskar jag att jag kunde skicka en bild. Sitter på försukvisten och läser efter mitt kalla dopp i ån. Fåren betar strax intill, ingen vind bara en varm härlig sol. Visst är naturen rogivande. Jag gillar vandring så jag och några väninnor vistas ofta i skogen.
Ha det så gott🥰

@danisa Ha en riktigt skön helg du med🥰.

Har nu läst om vagusnerven och förstått bättre varför kalla dopp är så bra för kroppen och påverkar vårt välmående. Vagusnerven är ett begrepp som jag tidigare inte kände till. Vi kan träna och påverka vår vagusnerv på många olika sätt såsom, medveten närvaro, andning, träning, bra kost, sång, kalla dopp mm. Tänker också att alkohol verkligen bedövar vagusnervens signaler och det leder till att vi börjar må dåligt och det pajar systemet.

Detta har jag fått fram på nätet.
Vagusnerven är kroppens största nerv och en signalväg mellan hjärnan och de inre organen. Vagusnerven aktiverar det parasympatiska nervsystemet och fungerar i princip som knappen du kan trycka på för att minska stress. Den har sitt ursprung i hjärnan och vandrar ner till de inre organen genom nacke, bröst, diafragma, hjärta och lungor. Likt en muskel kan du träna vagusnerven för att den ska bli starkare. Att ökad sin vaguston (aktiviteten hos vagusnerven) är ett av de mest användbara sättet att snabbt förbättra ditt totala välbefinnande . Generellt sätt gäller att ju högre vaguston du har, desto bättre kan kroppen reglera de interna system som håller dig frisk; som hjärt-kärlsystemet, blodsockerhalten och immunförsvaret. Du kan själv stimulera vagusnerven, och därmed påverka din parasympatiska aktivering med andningsövningar, massage, intermittent fasta, ta omega-3-tillskott, kyla /värme termogenes, fysisk träning med mera. Uppträdanden som skratt, sex och sång stimulerar också vagusnerven och aktiverar därmed det parasympatiska nervsystemet.

Andas. Så lite som 1 minut av medveten djupandning några gånger per dag har visat sig ha en gynnsam effekt på hjärt-lungsystemet och förbättra den parasympatiska aktiveringen. En bra andningsövning för att öka vagustonen är följande:
-andas in och räkna till 5
-håll andan och räkna till 5
-andas ut och räkna till 5
– håll andan och räkna till 5
Denna typ av rytmisk andning stimulerar ditt parasympatiska nervsystem och sänker stressnivåerna samtidigt som du ökar din vaguston.

Kallt. Akut kallt exponering kommer att stimulera vagusnerven. Aktiveringen av ditt sympatiska nervsystem minskar när kroppen anpassar sig till kyla, medan aktiveringen av ditt parasympatiska nervsystem ökar. Det sker också en fysiologisk förändring som ökar testosteron, tillväxthormon och metabolisk effektivitet. Vill du börja med kall termogenes är det viktigt att anpassa kroppen till kalla temperaturer. Börja inte med att hoppa in i ett kallt badkar direkt. Börja istället med att doppa ditt ansikte i iskallt vatten. Sedan kan du om du vill öka exponering genom att ta kalla duschar i 30 sekunder och sedan långsamt öka tiden.

Intressant va!😁

@vår2022 ... Det är verkligen intressant med vad vagusnerven kan göra för vårt väl befinnande..... Fungerar oxå för personer med långvarig smärta. Tack för ditt inlägg vad man kan göra praktisk...

@vår2022 God morgon ☀️ Alltså jag har sovit som en sten 🪨
Vagusnerven är mycket intressant. Ska leta upp min bok i neurologi och se om jag hittar nåt ytterligare matnyttigt avseende detta.

Men först: Melodikrysset = tanten lever

❤️