@Ny dag God morgon ☺️
Det har jag drömt massor av gånger och att jag dricker allt jag kommer över och i drömmen så tänker jag att folk som har klagat över mitt drickande ska få se på fan och nu ska jag ge dem nåt RIKTIGT att klaga över. Jag letar upp varenda droppe jag kan hitta...sen när jag vaknar hinner jag ha en nanosekund av fylleångest. Hinner tänka och känna alla negativa känslor som på riktigt slår ner i en efter en fylla. Skuld och skam. Sen vaknar hjärnan och lättnaden sprider sig - vilket den ju inte gör om det varit på riktigt. Men jag kan ändå känna mig skakad efter såna mornar.

Jag hoppas du får en fin dag ☺️🩵

@Ny dag Ellerhur är livsstilsförändringar nästan hela grejen med att bli nykter. Ersätta gamla destruktiva vanor med nya hälsosamma, hälsosamma vanor är ju så mycket, relationer, aktiviteter, sömn, kostvanor och så mycket mer. Jag älskar att alltid ha huvudet klart, kunna stå för allt jag gör och jobba på att förändra det jag inte vill ha i mitt liv. Som du vet är mitt jobb just nu ätstörningen och jag kan stolt meddela att det nu är 18 dagar sedan jag missbrukade mat på något sätt. Suget på skräpmat, chips, choklad och allt det där lättar mer och mer. Kram❤️

@Ny dag Jag drömde senast i natt att jag skulle dricka alkohol och att jag bara ville hälla i mig vin, klunka glaset och då lät jag bli att dricka för jag kom på mig själv med att jag inte ville mysa med ett glas utan jag ville halsa det!

@Himmelellerhelvette Wow 🤩 18 dagar är svinbra! Nu har du det värsta bakom dig - och du vill inte börja om från början! Så känner jag inför sockret - no way att jag vill uppleva det starka suget igen, det vore inte värt det.

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette 👍🙏🤩 18 dagar utan matmissbruket är strongt! Vi går mot en bättre 🍂! Jag har aldrig ägt en våg, när jag flyttade hemifrån back in the days bestämde jag mig för att aldrig köpa en våg. Vägde mig alltid typ tre ggr om dagen när jag bodde hemma. Missbrukade alltså också vågen. Jag har ett par jeans 👖 som när de känns trånga är det dags att hålla igen ett tag. Är iofs naturligt smal vilket är ironiskt eftersom jag hade ätstörningar (hetsätning) i drygt 20 år. Så jäkla stark du är. Nu håller vi i detta, jag håller mig ifrån a och du håller dig i från matmissbruk.

Nu är vi på väg till vårt sommarhus, nästan ledig imorgon. Har några möten på fm men är sedan ledig. Ska bli så skönt att njuta det sista av sommaren. Vädret ska bli kanon så det blir båttur med bad och på kvällen grillmiddag med sommargrannarna. Bubbel och vin kommer serveras men jag har laddat med afritt såklart. Det är sedan gammalt 🤣! Jag är så glad över att vara nykter, lämnade prover idag och när jag kollade på 1177 låg alla värdena inom referensintervall. Yippie, kroppen är verkligen fantastisk! 🌱

@Ny dag och @Andrahalvlek, tusen tack för ert stöd🙏❤️ Tänk så bra det känns att bli stöttad och hejad på, jag blir så varm i hjärtat och motivationen höjs ännu mer. Åh vad jag är glad att jag har er ❤️ Idag var jag läskigt nära att väga mig men igår tänkte jag precis så som du skriver @Ny dag att jag ska känna på mina kläder om det behöver justeras på matintaget.
@Andrahalvlek, visst är det så, nu när jag kommit så här långt vill jag verkligen inte falla tillbaka, äter inget socker, chips m.m. eftersom det triggar till hetsätning. Min plan är att hålla mig undan allt som triggar till hetsätning, först var planen en månad men igår kände jag att jag nog vill utöka med en månad till.
@Ny dag, så insiktsfullt av dig att aldrig ha ägt en våg! Njut av helgen med sällskapet, det kommer inte vara några som helst problem för dig, du är van vid sällskap och alkoholfritt i de sammanhangen ❤️
Och @andrahalvlek, läste hos dig hur fantastiskt bra din träning går! Du är så inspirerande❤️

Kram och njut av fredagen och helgen❤️

Dag 24 och det känns underbart att vakna, solen skiner och i dryga tre veckor har jag igen vaknat nykter. Jobbet nästan avklarat, ett möte till sedan kan jag logga ut för helgen.
Har sådan energi för tillfället och får försöka att inte köra slut på mig själv av bara farten som jag alltid gjort. Förhoppningsvis nu när jag är nykter behöver jag ju inte överkompensera längre. Idag blir det att röja ett förråd, kommer nog bara ta en timme om hela familjen hjälps åt. Därefter blir det båttur till en badplats på en ö och där ska jag bara chilla, fika, sola och bada. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset!

@Ny dag God morgon 🧩 Jag tror du hittade en pusselbit där! Även om du inte reflekterade länge över den. Jag hittade en superviktig pusselbit när jag skrev ett svar till någon (den ligger i min presentation). När jag läst dina tidigare inlägg så låter det som att du kör på "av bara farten" men det ligger en underton i efter ca tre månader att du är uppe i i dig själv mer och mer in i en bubbla och liksom "tappar fotfästet" och har kört på in i återfallet istället. Jag tycker ditt sista inlägg före ditt sista (hoppas vi) återfall speglar vad jag försöker säga. Det händer nåt i tonen. Kolla det inlägget. Kolla på ditt mönster. Jag vill inte på något sätt solka ner det jobb du lägger ner på att vidmakthålla din nykterhet -tvärtom. Jag är superglad att det går bra för dig. Genom att genomskåda våra tidigare mönster och att hålla mörkret färskt i minnet tror jag att det är lättare att välja nykterheten (eller måttligheten i mitt fall). Jag vill inte vältra mig i minnet av min senaste fylla eller besvikelsen hos maken och familjen. Skulden skammen. Men jag vill ha ett levande minne av det istället för att glömma och gömma (vilket är fullt normalt) för att alltig hindra mig från att gå ner på den mörka stigen i livet. Aldrig glömma...

Så, nu har olyckskorpen kraxat färdigt. Jag tycker du är svinduktig! Anledningen till att jag kraxar är ju för att försöka hjälpa till och se om du kan hitta en pusselbit 🧩 eller två 🧩🧩 för att stärka din väg framåt.

Jag hoppas att du får en fantastisk helg.
🩵

@Carisie 🙏 för att du noterade att jag nog funnit en liten pusselbit. Ska gå tillbaka och läsa, är på sommarstället och njuter och har så fint väder att vi har tillbringat all tid ute. Imorgon på hemvägen ska jag ägna mig ❤️åt tillbakablickar👍😍 för jag vill aldrig mer dit…. Hoppas du får en fin dag🥰

Dag 25, fint väder idag också. Ny båttur och ny badklippa snart. Som jag njuter av min nykterhet. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset! Önskar forumet en nykter och fin dag🥰

Blev väckt av naken kl 10, kom förvisso sent i säng men det var nog flera år sedan jag sovit så länge. Härligt! Känner mig dock lite mosig i skallen. Känner stor tacksamhet över att vakna nykter, känns som ett annat liv när man dag ut och dag in vaknade med ångest och svullet ansikte. Hua😱😱 aldrig mer. Idag kommer bli min dag 26 i nykterhet och jag riktigt längtar till jag får skriva trettio men en dag i taget, aldrig glömma, aldrig ta första glaset!!!!

@Ny dag grattis till en ny dag i nykterhet!

Jag har också känt mig lite mosig när jag vaknar, tror det är värmen och att man kanske sover väldigt djupt (det är vi inte så vana vid). Jag längtar faktiskt lite till en höst nu, ny början på något sätt, röja garderober, städa bakom spisen och sånt jag inte har lust att göra på sommaren.

Önskar dig en fortsatt fin söndag!

@B.Å Låt oss göra ”rent hus” i höst, både inom oss men även runtomkring oss. Det markerar liksom nytt liv. Jag har börjat lite hemma genom att rengöra en ugn och alla skaffrier…. Har inbyggd spis så den slipper jag men däremot många garderober….. L grattis faktiskt lite också. Ska bli ljuvligt att möta hösten nykter tillsammans med er här på forumet 🥰❤️

@Ny dag Åh doften av såpa och frisk luft. Så mysigt vi kommer ha det, utan surt och äckligt vin och vidrig ångest.

Ser mycket framemot en härlig höst tillsammans med er!