Kvällsavstämning ✅
Jaha.. det känns som att det varit lite lågt här nu så drar jag till med högt istället! Rensade luften med mamman och fick rya av mig min frustration och - så la sig lugnet 😇 Nej jag är ingen jävla ängel 😂

Inser att det rullat iväg ett par veckor till utan alkohol och det är ju bra! Jag har varit svinduktig på att boa in mig i mitt hem igen. Borde fixa fötterna men det får bli när jag är hemma och ledig & ensam.

Nollan i säkert förvar liksom i det svenska fotbollsmålet as we speak ⚽️

Ha en fin kväll
🩵

@Carisie Härligt att vara hemma igen🤩! Bra att du rensade luften med mamma, hoppas hon tog det bra för det är ju av välmening ❤️!
Här är det också 0️⃣ och det känns så jäkla bra! 🥰

@Ny dag Oh ja! Det var skönt och som du säger av välmening. Allt som är gjort med goda avsikter brukar ju landa väl. Gör det inte det så får man försöka igen. All taggighet la sig och jag vet ju varifrån hennes taggighet kommer men det är inte mina äggskal att gå på - det får hon göra själv.

Idag är en ny dag med nya möjligheter. Skulle ha jobbat hela helgen men tyvärr har min mage inte velat spela på samma bana som jag så jag sjukskrev mig i morse. Vi behöver verkligen inte gå in på detaljerna 😂

Nollan är garanterad för hela helgen! Snart måste jag nog gå tillbaka & räkna lite igen. Minns inte ens när jag tog nåt senast och det känns så NORMALT. Jag hade aldrig trott att det skulle vara så "lätt" att normalisera att inte dricka. Framför allt inte i dagens alkoholromantiserande samhälle där det är drickandet som är det normaliserade.

Tack för pepp ❤️
🩵

Kvällsavstämning ✅
Nollan 0️⃣ i bagaget. Haft en bra dag tillsammans med mannen i lugnets tecken. Går till sängs med Robert Bohman i vänsterörat och låter hans lifestory vagga mig till ro.

Hoppas ni haft en fin dag
🩵

God morgon ☀️
Har legat och scrollat igenom mitt instaflöde en bra stund och ju mer jag scrollade växte sig upplevelsen av alkoholromantik starkare. Allt från drinkrecept i inbjudande frostade glas och smarrig färg, vänner som dricker ihop, par som skålar i champagne i tropiska miljöer, iskall öl i alperna. Men de senare: folk som är så bakfulla att de inte kan sitta rakt men "frukosten på hotellet ingår". Jag vet att det är algoritmer som styr flödet men är fascinerad eftersom jag inte tittat extra på nåt av det här sedan i februari... om ens då? Jag har varit väldigt dålig på att blanda drinkar kan man säga. Körde oblandat då det begav sig 🤷🏼‍♀️

Vi var på väg ur sängen men så somnade maken halvvägs över mig så nu ligger jag här som i en björnsax så om ni inte hör nåt från mig framledes så är det för att jag dött av svält.

Ha en fin och nykter söndag på er
🩵

Kvällsavstämning ✅
En skön ledig dag idag också. Omplantering av krukväxter & lite röj på balkongen. En stilla kvällspromenad och sedan söndagsmiddag med "barnen". Superskönt. Imorgon åker mamma hem - vilket också blir superskönt. Vi behöver vila från varandra nu. ❤️ Det måste man också göra!

Nollan 0️⃣ är säkrad ikväll igen. Maken frågade om han skulle öppna vin till middagen. Jag svarade att jag inte ville ha vin (känslan är skön: jag VILL inte ha vin) och då ville ingen annan heller ha 🙏🏼 Fast jag tror nog att maken var sugen på ett glas men han skulle aldrig knäcka en pava för sig själv. Men det känns skönt ändå - jag valde ju först ☺️

Hoppas att alla har haft en fin kväll
🩵

@Carisie Bra där 🤩. Jag tror du kommer landa i att bli alkoholfri eftersom du inte ser varför du ska utsätta dig för att ta ett glas. Det känns som om du inte ser meningen med a överhuvudtaget. Men fortsätt på din inslagna resa för du gör det så bra👍👍❤️❤️

Ny dag & nya tag i... vad?! 🤔 Jag gör ju ingenting längre. Eller inte aktivt eller uttalat för att hålla mig nykter. Inte mer än att jag skriver här ✍️ och fyller i alkoholkalendern - det enda fyllande jag har nuförtiden ☺️
Trots framgången känns det lite tomt på nåt sätt. Lite ensamt att vara "den enda på min plan" eller hur man nu ska säga.

Nåväl - ha en fin tisdag.
🩵

Kvällsavstämning ✅
Dagen är till ända och nollan 0️⃣ inpackad i ett knyte jag ska överräcka till John Blund. Maken frågade om jag ville ha en öl till maten men jag sa nej - ville inte ha. Det känns om och om igen som att jag inte vill ha alkohol alls i mitt liv. Ytterligare en sak som känns skönt med nytt jobb. Det känns så fräscht att komma som ett oskrivet blad till ett nytt ställe.

Idag har jag yogat, städat lite och lagat mat. Var ute med en kollega på fika och så tog vi ansiktsbehandling. Jag pratar ofta med henne privat och vi har känt varann sedan 2013. Hon är den enda i min ålder jag känner som inte är ett dugg intresserad av att träffas och dricka. Det känns så himla skönt! Jag har en kollega till jag umgås med som är ytterst måttlig men ingen gång har vi druckit alkohol. Det känns verkligen som att jag själv har fasat ut alkoholen. Det roliga är att det finns hemma.

>OBS TRIGGERVARNING<

Ett helt jäkla barskåp med gissningsvis 10-12 flaskor dyrt rött, några champagneflaskor, massa småflaskor med jäger & fernet & Underberg mfl en hög med smaksättare plus all sorts sprit du kan tänka dig

>TRIGGERVARNING ÖVER

Men inte en enda gång har jag varit sugen på sprit. Det känns så skönt. En vinst över mig själv. Jag klappar mig själv på axeln 🤚🏼

Hoppas alla haft en fin dag
🩵

God dag 🌏🌤️
En otroligt vacker och solig dag som ska spenderas i bunkern. Det känns motigare för var dag och gå dit då jag liksom redan "slutat i huvudet". Det tar också emot att bege mig in i lokaler vars fönster vetter mot två innegårdar med endast några meter till nästa husfasad - det blir så mörkt 🌚 Lyckligtvis är lokalerna på mitt nya arbete på 7:e våningen med utsikt över byn och det kommer att hjälpa mot den trötthet som brukar infinna sig på vintern. Att jobba i bunkern är som att jobba natt typ 😂.

Jag hoppade över kvällsavstämningen igår (om någon saknade den) och ägnade mig åt världen utanför cyberrymden. Sanningen att säga så var jag så trött när jag la mig och tycker själv att jag är tråkig när jag bara skriver noll 0️⃣ typ. Men till er som bitit ner naglarna till armbågen och hållit andan i väntan på min kvällsavstämning - ni kan slappna av nu - det blev en nolla 0️⃣ igår också 😂.

Som jag skrev till Vårfrun så tänkte jag bjuda omvärlden på ett sminkat ansikte idag så nu ska jag ta fram målarlådan och hoppa in i kakelsalongen och börja måla (det brukar ta 10-20 min) 💄💃🏼👩🏼‍⚕️

Hoppas alla har en skön dag. Nollan håller jag även idag för friden skull på arbetet - kan bli stökigt annars 😉.
🩵

Hejsan! @Carisie, Tittar bara in en sväng och såg att du tuffar på som vanligt vidare mot Nollköping C, med nollan stadigt i bagaget så att säga. Det är bra gjort, fortsätt så kompis.

Ha en fin torsdag!

@Flarran Hej 👋🏼 Vad kul att du "bara" tittar in 👀 Du är välkommen när du vill och att skriva vad du vill - här är det högt i tak 🏠
Nollan känns väldigt stabil - som om den var fastgjuten i betong & stål men det vet man ju att man måste arbeta aktivt på nykterheten och inte ta den för given. Men att känna en stark trygghet i "the power of the nolla" kanske kan få en att möta ett känslomässigt nederlag med något större kraft så att man inte halkar ner i diket? Bara en tanke och fundering från mig 🤔 Ha en fin torsdag du med - fast du kanske kör en torsdag "au naturel" - utan smink 😀😉

@Carisie Förstår att det känns motigt att gå till jobbet när du ”slutat i huvudet”. Den sista tiden kan verkligen vara dryg, men vips så har tiden gått😁. Vad härligt att du får komma till en ny miljö där du får se dagsljuset. På vintern är det ju mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man kommer hem och då får du ju i alla fall se ljuset på jobbet på dagen. Det är också fint att få se när årstiderna skiftar.

Ja, du är ju fenomenal på att hålla nollan! Du har väl erfarit hur skönt det är att vara nykter och att dricka inte är så värdefullt längre. Alkoholens dragningskraft sitter nog mest i huvudet och i alkoholromantiken och när man blivit alkoholberoende. Jag har aldrig varit så glad, positiv, driftig, engagerad, balanserad, uthållig, ödmjuk, kärleksfull och med medkänsla som nu, som helt nykter i snart 3 år! Och det beror ju på att jag inte bedövar mina sinnen med alkohol och att jag kan behandla och använda min hjärna som den är skapt till. Dessutom också göra en inre, spännande, nyfiken och utvecklande livsresa med mina nyktra och fräscha sinnen, och upptäcka livet ur andra perspektiv😁.

Ha en fin dag på jobbet! Snart är det slut och något nytt tar vid. Spännande! Kram❤️

Hejsan! @Carisie. Ha! Smink. Va är de' för nåt!? Här är väl det mest avancerade i skönhetsmedel, lite flytande tvål och vatten och vid bad och dusch en aning schampo, och kanske billigaste balsam för de hårstrån som hänger kvar på knoppen om det nu nån gång lyxas till något så förskräckligt. Tänk, Du har då humor du. Nåt som faktiskt piggade upp en trött dystymiker en aning.

Har nyss sovit ett par timmar denna eftermiddag och drömt en del. Faktiskt inte om alkohol utan om gräddglass och även smörgåsar med rejält stark och lagrad ost på. Tänk, magkänslan den sover då inte utan ringer i matklockan och talar om när det är dags för mellanmål och väl att vara duktig gå och handla.

Men jag är så himla trött så att det får nog bli en smörgås med mjukost i stället tror jag. För jag har ju det mesta i matväg i kyl, frys och skafferi. Förutom väl mjölk som det kanske vore bra att ha hemma till morgonchoklad. Kanske dags för nån frysrätt och läsk eller nåt sånt där funderas det nu på. Får väl se vad man orkar att hitta på.

Ha det gott kompis!

@Carisie Hoppas dagen i bunkern gick bra och att sminket förgyllde dagen. Nedräkningstiden på ”gamla” jobbet är alltid lite jobbig, man vill ju så gärna starta det nya direkt. Härligt med stor våning, det är ju nästan som att bo i hus men man slipper räfsa 🍁 🍂. Nu singlar det ner väldigt många hela tiden och det gör mig galen 😛. Jag som fixade så fint med höstblommor i alla krukorna för ett par veckor sedan. Nu ser det bara skräpigt ut med alla nedfallna löv och ruttna 🍎. Hoppas på fint väder i helgen för då blir det röjning av 🍂. Sov gott när du väl slutat passet 😴😴😴🥰

God morgon 😴 Vaknade 04.45 trots att jag inte slutade förrän kl 22 igår sånär jag pigg! Fick skjuts hem av min underbara BM-vän som jobbade samma skift som jag. Idag blir jag hämtad av en kollega & det känns så himla lyxigt 🚗 💨 Tyvärr missade jag tåget till Nollköping igår för en kvällsavstämning ✅ Men jag överlåter helt åt er att gissa ifall nollan 0️⃣ följde mig genom dagen ner i sängen 🫨😅

Fredag idag inför helgjobb lör & sön mellan 13-22 ett perfekt upplägg för att vara nykter en hel helg - å andra sidan brukar det ju lösa sig fint med just den biten ändå ☺️

Även idag tänker jag bjuda på läppstift 💄 och grejer lite "fake it til you make it" - livet på jobbet KÄNNS lite lättare med smink. En gladare och snyggare tillvaro.

Hoppas ni får ett fint avslut på veckan och början på helgen
🩵