Tack snälla @Sattva ❤️ Kram!

Idag är det svårare att hålla fokuset och tänket är så likt så det är skrattretande! Jag vet ju att jag inte kan dricka ett glas alkohol för då vill jag ha allt? Idag tänkte jag att jag kan äta lite godis, men fort rusade tanken iväg, och chips och choklad och glass och och och…. Och så blev jag rädd! Va sjutton. Ska jag inte kunna äta något sånt någonsin utan att det ska bli hetsätning av det? Blir ledsen, känner mig bitter över min beroende hjärna just nu! Jag bestämde mig alla fall för att inte äta något av det, inte en enda bit, vill inte tillbaka till hetsätning, ångest, kräkningar, dålig självkänsla, väga mig varenda eviga dag, låta vågen bestämma om jag tycker jag är okej eller inte! Riktigt deppigt just nu….

@Himmelellerhelvette Jag tänker att vi båda behöver en rejäl paus, typ tre månader. Och sedan kan vi äta sött - planerat och väldigt sällan. Så tänker jag i alla göra. Jag vill inte säga att jag utövat hetsätning, men mersuget är tydligt och det blir lätt stora mängder för att döva känslor som trötthet, oro, nedstämdhet.

För egen del tänker jag äta sött när jag blir bjuden. Jag får så sjukt dåligt samvete om jag avstår när någon har ansträngt sig. Men det är sällan jag blir bjuden på kalas etc, så det blir helt naturligt väldigt sällan. Jag ska inte handla sötsaker själv. Punkt.

Kram 🐘

Det är en väldigt bra idé @Andrahalvlek❤️ Inte köpa själv till att sitta i soffan med. När jag blir bjuden brukar det inte trigga särskilt hårt, oftast har det inte gjort det, det är väl när jag varit väldigt djupt i ätstörningen som det triggat. Fortsätter alla fall med stoppet nu, fyra veckor avklarade efter idag. Vet inte hur långt jag vågar lova mig, blir alla fall fram till nästa helg, då kanske det blir något socker den dagen jag ska på fest, får se, vågar inte riktigt så jag hoppas jag låter bli. Jag får tänka lite till. Jag önskar alla fall jag kan vara utan till jag känner mig mer stabil för jag vill verkligen inte hamna tillbaka en gång till. Orkar inte börja om igen. Men inte köpa hem och sitta och trycka i mig alla fall! Kram och tack för att du finns❤️

@Himmelellerhelvette Bra jobbat!💪 Då det är så likt alkohol-kampen, kan du tänka på godis som alkohol? Menar att gå tillbaka i tiden och se hur tankarna kring alkohol förändrades med tiden. Att det behövs tid för hjärnan att ställa om och tänka om kring godiset. Att det kommer att bli lättare att hantera det också, precis som med alkohol, men att det tar sin tid. Du är verkligen jätteduktig som har fixat det så här långt och du kommer att bli den som bestämmer även över godiset, precis som över alkoholen. Beröm dig själv och var stolt över dig själv! Kram❤️

@vår2022 Håller med! Otroligt bra jobbat @himmelellerhelvete ❤️ Var stolt över dig själv! Likheterna med alkohol är enorma, för mig också. Så jag känner ett lugn inför att det för varje månad känns lite mer självklart att avstå. För att jag mår bättre.

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Likheterna med alkoholen och bulimin är slående. Upplever att det är samma mekanismer. Skillnaden är att vi inte kan ta bort maten på samma sätt som alkoholen vilket gör det lite jobbigare. En läkare sa till mig när jag var ung att matmissbruk-beroende är värre än alkoholberoende. Jag är nog benägen att instämma. Konsekvenserna är dock värre för hälsan vid a-missbruk. Som ung låste jag in mig i dagar och bara åt/kräktes. Precis som jag betedde mig med alkoholen. Matmissbruk handlar inte bara om att äta rätt och undvika socker, det går djupare och det gäller att komma åt orsaken. Jag gjorde det aldrig eftersom jag utvecklade ett aberoende. Jag kommer säkerligen att falla tillbaka om jag nu inte tar tag i varför. Stor kram 🥰 till dig. Finns för dig och vet vad du går genom. Du kommer klara detta, du är på god väg genom att du öppnar upp.. ❤️❤️❤️

Tack @vår2022, jag har tänkt i de banorna, att tiden kommer vara till hjälp, ha tillit till processen, häromdagen satt hela familjen och åt chips, godis och allt sånt där som jag inte kan äta normalt. Jag åt popcorn och torkad frukt, det gick över förväntan bra!

Tack @Andrahalvlek, även i det här går du före mig som en fackla i mörkret❤️Visst mår man så himla mycket bättre! Det är som med alkohol, lättare att avstå helt än att kämpa med måttlighet!

Tack @Ny dag, ja detta med att öppna upp är huvudingrediensen känner jag, jag har famlat lite i mörker, slutat, tagit återfall, slutat och tagit återfall men jag vet hur otroligt mycket bättre jag mår när jag inte matmissbrukar! Jag har inte till 100% i djupet av mig själv tagit beslutet att lägga av innan. Jag har slutat för jag inte orkat mer, det är väldigt energikrävande! Men jag har inte hittat det där på riktigt, det där fönster vi pratar om med alkoholen. Jag har inte djupt erkänt för mig själv. Jag har liksom okejat perioderna till en början, tyckt att jag är värd att njuta och så lätt göra mig av med det utan att gå upp i vikt. Precis som perioderna med alkohol, jag är värd den här njutningen! Jag tror det är flykten, att jag ger mig tillåtelse till flyktvägen för jag orkar inte deala med problemet. Det som triggar min dåliga självkänsla, det som tagit min energi, det som är grundorsaken.
Jag har gått till botten med olika trauman och annat skräp i mitt bagage, jag känner mig själv mycket bättre nu och jag vet vad som triggat till återfall de senaste två gångerna. Jag har haft övermod, trott för mycket på mig själv när det kommer till kapaciteten att äta. Ätit mer än min kropp klarat av och då börjat må illa utan en tanke på att spy har jag tillslut mått så illa att jag varit tvungen att spy trots rädslan att det kommer trigga. Andra gången var jag helt totalt slut, påväg att bränna ut mig och tröståt, även då förmycket och samma sak hände. Bägge dessa perioder har sedan pågått i tre månader med tre månaders uppehåll då jag fått nog och tänkt aldrig mer. De är dessa två perioder jag kunnat observera nu i efterhand eftersom de ägt rum under min nykterhet. Alla tusen perioder innan i mitt liv har jag ingen koll på och då hade jag inte en aning om att man kunde jobba på sig själv, viste inget och personlig utveckling, personlighetsdrag, allt man tar med sig som överlevnadsstrategier från en dysfunktionell uppväxt som man sedan kan jobba med för att dom inte längre behövs.

Jag önskar er en underbar höstdag, tack för att ni finns❤️

Tack @himmelellerhelvette för att du delar med sig. Jag har liten erfarenhet av just dessa saker, men jag hänger med, läser och stöttar lite i luften här. Du kommer att fixa detta. Många kramar 🥰