@eling väldigt bra inställning, så skönt att slippa fyllan och kunna åka hem och lägga sig tidigt och nykter.

Passa på och njut av stunden, alla samtal och god mat. Jag dansade tom sist jag var nykter på en fest, sen åkte jag hem (först av alla) och kände mig så nöjd med kvällen.

Ha en riktigt fin dag nu, bra jobbat…du kommer känna dig såååå bra när du vaknar pigg imorgon.

Kram

Tack alla snälla fina människor här för pepp, uppmuntran, reflektioner, igenkänning, tips, stöd, omtanke ❤️

Det gick bra igår och jag känner mig nöjd med mig själv 😀 Idag ska jag köra bil och träna för att jag kan 🙂 Ha en fin dag!

@vår2022 vill bara meddela att jag pratade med maken för ett tag sedan nu och det kändes bara bra. Han hade märkt av lite mer än jag trodde, att det försvann vin och att det stod glas undangömda. Men nu när jag berättat allt så är han min broms när jag får för mig att jag ska åka till systemet eller att jag "bara ska dricka ett glas". Det känns så skönt. Förut på väg till jobbet lite bakis har jag ofta varit orolig för att bli stoppad och behöva blåsa. Samtidigt fanns det en liten önskan om att bli stoppad och blåsa, så att jag skulle få hjälp. Nu har jag detta hemifrån och det är så skönt! Och jag vill aldrig köra bil bakis igen! Tack för att du visat vägen 🥰

@eling Det är nog ofta så att omgivningen sett mer än man tror. Men visst är det skönt att få det sagt och slippa låtsas längre.
Livet blir enklare och sannare, tycker jag.
Min sambo vet också allt och det känns skönt…
Förr drack även han mer och oftare, (utan att missbruka) men nu händer det väldigt sällan. Så även han har haft glädje av min alkoholfrihet. 👍❤️☺️

Mitt sug som kändes hela vägen i magen och som gjorde mig sjukt irriterad är borta sedan en tid tillbaka. Men jag hatar hatar konflikten i huvudet som handlar om huruvida jag ska skita i det här och börja dricka igen. Jag börjar fundera på hur jag ska lura maken så han ska tycka det är okej att jag dricker igen, trots att det inte gått tre månader som jag sagt att jag ska hålla upp till att börja med. Samtidigt vet jag ju inte hur det kommer kännas om tre månader då kanske det är annorlunda. Jag läser en massa bra saker här på forumet som jag vill minnas men det verkar vara som bortblåst/omöjligt att få in när jag hamnar i en dip. Mitt liv känns stressigt och övermäktigt ofta och jag har hanterat det med berusning och att se fram emot berusning. Jag blir så arg att jag kom in på den vägen för nu står jag här och vet inte vad jag ska ta mig till utan det. Samtidigt tänker jag att det är väl inte så hemskt att dricka 4 flaskor vin fördelat på 4 dagar i veckan (förutom då jag är ledig längre då det blir varje dag). Jag blir ju inte odräglig eller gör bort mig på nåt sätt. Jag ska försöka prata med mannen för att komma på andra tankar.

Det är då och då skitjobbigt att sluta dricka eller hålla upp en längre tid.
Det får man bara hacka i sig, och det är skitjibbigt att tänka på hur det kan vara så svårt och värst (för mig) var att tänka ”tänk om mitt drickande eskalerar så jag en vacker dag måste sluta helt”. Det var min värsta mardröm. Som jag nu lever i varje dag med stor tacksamhet men jag tror inte att just det biter på din irritation just nu.
Ibland är det bara: bit ihop och gör. När man är mindre irriterad kan man ju fundera en hel del över sin höga konsumtion, sitt smygande samt känslan av att vilja hälla i sig bedövningen vin. Jag brukade tänka att jag gärna skulle ta det intravenöst. Och jag var en sån där som nästan aldrig blev för full.
Alkoholism kan se ut på många sätt, en del får rätsida även på en kantrande båt, andra inte.
Inget av det behöver du nödvändigtvis bry dig om just idag. Men en dag i taget, skippa första glaset, hålla i och hålla ut. Det lättar. Kram.

@eling Hej! Såg att du skrev till mig i söndags om att du berättat för din man. Bra, modigt och strakt gjort! Nu när du är i dina konflikt-tankar så är det superbra att ta stöd av honom. Att du får sätta ord på det och bra att du skriver här. Du säger att ”Mitt liv känns stressigt och övermäktigt ofta och jag har hanterat det med berusning och att se fram emot berusning”. Det är bland annat i dessa tillstånd som alkoholdjävulen poppar upp och börjar tjata om att ”Vadå! Du bestämmer väl själv över ditt liv! Klart du ska unna dig vin när det är så stressigt och övermäktigt! Det kommer få dig att slappna av, en flaska är väl inte hela världen och du blir ju inte odräglig heller!” Det är beroendet som pratar från känslohjärnan. Den logiska hjärndelen och det sunda förnuftet är för stunden bortkopplat. Det är en kamp, men det är nu du behöver vara som starkast och ta kommandot över alkoholdjävulen och bestämma i ditt liv. Prata med din man om kampen, dina tankar. Fokusera på att hur stark du är och hur bra du kommer att må när du avstår från att dricka. Det kommer att boosta din självkänsla, du är starkast! Med fokus på detta tar du bort fokus på de negativa tankarna som alkoholdjävulen viskar i ditt öra. Konflikten mynnar ut i ett spår, en väg framåt och ett nej!

Du kämpar på bra! Ge dig fan inte! Du bestämmer i ditt liv!💪. Du kommer att känna dig så stolt över dig själv. Ge dig chansen att få känna av en längre tids nykterhet, det är så värt det. Fundera på hur du kan få ditt liv mindre stressigt och övermäktigt utan att ta till alkohol, det är där lösningen finns. Kram❤️

@eling Hej 👋🏼 Jag stämmer in i kören som sjungit före mig. De är dessutom mer ruttade än jag på det här med nykterhet.

Även jag berättade för min make dag 1 att jag tänkte göra slag i saken - min hantering av alkohol. Det bästa jag gjort. Mitt största stöd. Jag är typ aldrig sugen men undrar försiktigt om du gjort självhjälpsprogrammet? Det finns ett avsnitt som behandlar sug.

Jag hoppas verkligen att din man sa bra saker och att du kan hitta en bra väg
🩵