@livima 🙏 och heja dig!! Grattis till 35! Nya nyktra vanor och rutiner tror jag hjälper nykterheten långsiktigt. Vi behöver ju lägga om våra liv på flera sätt, inte bara ta bort alkoholen utan lägga till bra saker. Vi följs åt och stöttar längs vägen🥰👍🥰

Freedaaaag! Yippie! Dag 31 på nyktra vägen och känner mig hyfsat stark dvs inga planer på att ta ett återfall finns i mina tankar och jag har verkligen rannsakat mig själv. Men jag släpper inte garden, alkoholdjävulen 👿 är lurig. Inga direkta planer till helgen förutom trädgårdsfix🍂🍁.
Hade igen konstiga drömmar, drömde om alkohol och i drömmen funderade jag över om jag skulle dricka på en fest eller inte. I drömmen gick tankarna kring att nej jag behöver inte dricka för att gå på fest, mitt drickande som jag ägnat mig åt de senaste åren är ju bara brutalt smygdrickande med ångest som följd och det är något jag verkligen inte behöver/vill utsätta mig för igen. Känns som att drömmen gå i samklang med hur jag tänker också i vaket tillstånd.
Efter min långa promenad igår känns benen lite stumma🤣, ska försöka få till lite mer gång idag på lunchen!
Aldrig glömma, aldrig ta första glaset🌱!

Imorgon startar den andra nyktra månaden, känns liksom stort att första månaden är avklarad. Har unnat mig en ganska dyr present som minne och milstolpe. Presenten ska inhandlas imorgon, den är endast undanlagd i nuläget.

Denna vecka har jag varit fruktansvärt trött, kaffe har knappt hjälpt och nu ser jag fram emot att somna nykter och inte ha ett alarm ⏰ som väcker mig imorgon.

Väderprognosen för morgondagen ser lovande ut så trädgårdsfix med ljudbok i öronen står på agendan efter att presenten till mig själv inhandlats. Maken ska iväg över dagen så jag kan härja ostört och lugnt i trädgården.
Lägger mig med ett leende inombords, vilken skillnad denna nyktra månad gjort🙏 med nya vanor som också fungerar. Får fundera på vad jag ska lägga till i månad två. Nu 😴😴😴🌱

@Ny dag God morgon ☀️ Grattis du går nu tillsammans med solen in i månad 2️⃣🙏🏼
Härligt med nya vanor som funkar! Jag blir jättenyfiken på vad du har köpt för present till dig själv?! 🙄😅 Ha en fin dag
🩵

@Carisie Godmorgon! Solen skiner, det är ”ny” månad och jag känner mig förhoppningsfull inför framtiden. Just nu känner jag inga sug, det är lätt att vara nykter och jag är förvånad över hur bra jag mår. Men, aldrig glömma, aldrig ta första glaset är ständigt i mina tankar som en skräckfylld påminnelse.
Presenten till mig själv är en ”cocktaileing” jag haft span på i evigheter. Den kommer liksom bli en symbol för nykterheten och kan kanske användas som ett 🛑 när adjävulen knackar på. Ringen är förknippad med nykterhet. Lite dyr så jag har absolut inte råd att börja dricka igen🤣… Önskar dig en fin dag oxå❤️

Månad 2🙏👍! Summerar den första nyktra månaden, från att ha mått överjävligt med megastark kemisk ångest de första dagarna till att på fyra veckor vänt måendet totalt. Mår ju faktiskt bra. Förvisso har jag alla skav kvar som gjorde att jag tog till alkoholen men de blev ju med facit i hand inte bättre av a. Känner dock att jag längs vägen faktiskt lärt mig att liksom tänka på skav som att just det, det är mina skav och jag kan välja hur jag förhåller mig till dem.

Att jag fortsatt dricka alkohol genom åren berodde nog på att jag hade druckit mig till ett beroende och genom det mixades allt dåligt mående och beroendet till en enda ohållbar röra.
De senaste åren har jag haft perioder med nykterhet, brutala men korta perioder (dagar) med återfall och därefter dagar med megaångest. Tänker jag tillbaka på detta har dessa återfall nog inte varit förgäves för mig för jag har lärt mig en hel del om mig själv och då jag är lite destruktiv s kanske det var nödvändigt att gå genom återfallsprocessen för att jag verkligen skulle fatta att jag inte vill eller kan dricka alkohol. Jag menar hur kul och avkopplande är det att stänga in sig ett rum för att dricka till jag i princip somnar för att slippa ångest😱🤮😱🤮?
Aldrig glömma, aldrig ta första glaset är orden jag bär med mig in i andra nyktra månaden🌱

@Ny dag Härligt att läsa att det går så bra och att du mår så bra!❤️ Grattis till att ha passerat en månad!🥳. Du är en stark riktig kämpe och du ger inte upp!💪. Du tar med dig dina erfarenheter från återfallen, lär dig av dem, tänker om och handlar på nytt sätt. Som du säger, hur kul och avkopplande är det att stänga in sig ett rum för att dricka till jag i princip somnar för att slippa ångest? Nä, helt galet och leder bara in i djupare mörker. Det enda sättet är att möta sin ångest och undersöka vad den består av, vad det är som plågar och skaver. Då kan man hantera det bättre på ett sunt sätt och ta upp det i ljuset. Ångestens intensitet avtar når man kan sätta ord på det.

Hoppas du haft skönt trädgårdsfix med ljudbok. Idag ska jag också fixa i trädgården och plantera lite höstväxter. Ska leta upp någon spännande podd😁. Kram🍂❤️

Dubbeltrea idag, dag 33 och nykterheten känns stabil. Haft en skön och slapp dag i solen idag. Lyssnat på ljudbok. Nu på eftermiddagen tog vi en drink med tilltugg i solen. Maken tog ett glas vitt och jag tog en afri GT med mycket is. Saknade inte vinet ett dugg, känns fräscht att inte dricka alkohol. Fortfarande ute i solen men molnen rullar in och det är väderomslag på g. Vill försöka lapa de sista d-vitaminerern innan jag här in och tar tag i middag och tvätt😒
Aldrig glömma, aldrig ta första glaset! Så viktiga ord för mig🌱

Dag 34. Migrän. Enda som är positivt med att må som om man är bakis är att jag inte är det. Lite orättvist att jag nu dessa 34 dagar fått två migränanfall. Är på bättringsvägen nu. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset. Vill skriva varje dag, är en del av min nyktra resa 🌱 Önskar forumet en nykter kväll, oavsett min migrän är det så värt det. Lite skönt att vara sjuk utan skuldkänslor för att jag orsakat detta själv genom alkohol 🌱

Ny dag, ingen migrän och hopp om livet igen. Dag 35 på min nynyktra resa. Mina tankar uppehåller sig mycket kring varför det känns annorlunda denna gång. Vågar knappt skriva ut det av rädsla för att jinxsa om ni förstår hur jag tänker… hursomhelst tror jag att det beror på att jag lärt mig av mina återfall, lagt in en extra växel med nya nyktra vanor, mantrat aldrig glömma, aldrig ta första glaset (@andrahalvlek🙏) funderar jag över varje morgon och kväll, tankar på ett framtida återfall är behäftade med ett NEJ och det finns inte längre utrymme för egen förhandling eftersom den vägen har jag redan prövat och mitt sista dryckestillfälle har jag genomlevt flera gånger redan dvs jag kan inte lura mig själv längre. Ska aldrig säga aldrig men jag är hon som inte dricker!
Ny dag, nya utmaningar men men med samma grundförutsättningar i botten… aldrig glömma, aldrig ta första glaset🌱.

@Ny dag God morgon 💃🏼 Skönt att slippa migränen. Själv laddar jag upp för att få ett migränanfall vilken dag som helst. Känner det på pirrningarna i huvudet - början till spänningshuvudvärk. Vad är det ens för ord? Det är ju knappast nåt spännande som händer 😄

Inga glas för mig heller idag...utom de med vatten...med bubblor 🫧 Sitter och försöker ladda för jobbet. Känns dock ohyggligt segt och jag är omotiverad 😆 men bättre dagar stundar.

Ha en fin dag 0️⃣.
🩵

@Ny dag så bra jobbat!

Ja du, att placera sig själv i facket ”jag är den som inte dricker, tack men nej tack!” tror jag kan vara det som är avgörande för att lyckas. Vi förhandlar inte om detta, vi har försökt och misslyckats gång på gång och vi behöver inte testa det igen. Vi vet…om man säger så. ”Ett glas i solen” är inget alternativ – vi har valt att vara dem som hellre sover gott och vaknar pigga. En dag i taget och om och om igen.

Blir så glad av det går så bra för dig, vi gör det tillsammans och har en underbar höst att se framemot ❤️🥰

Helt rätt. Annie Grace, min husgud, har följande recept på varaktig nykterhet:

1) Tro på att du klarar av att bli alkoholfri.
2) Fokusera på alla fördelar med nykterheten.
3) Identifiera dig som person som inte dricker alkohol.

Punkt 3 kan man hålla på med ett tag, men när det väl sitter så sitter det. När man väl har genomskådat det magiska tricket går det inte att göra osett. Man måste genomskåda bluffen/alkoholromantiken på alla nivåer. Och stå upp för det.

Sen är det bra att vara lite orolig för ”återfallsrisken”, det håller oss på tå. Aldrig sänka garden, aldrig lyfta första glaset till munnen. Våra tankar kan inte lyfta glaset.

Kram 🐘