@B.Å Stort grattis till 60 dagar utan A🥳🙌Jag har ett mantra som är väldigt viktigt för mig då jag vet av erfarenhet att jag inte kan dricka måttligt. Mitt mantra är……. Avstå alkohol tills döden skiljer oss åt. Det kanske låter hårt men för mig är det en trygghet att jag aldrig mer ska dricka A. Jag har druckit färdigt. Önskar dig en skön helg🤗

@B.Å Jag tycker du ska prova syjunta och varför inte syjunta med bokcirkel när du ändå är igång?
Även om du bara känner en eller två som vill så känner kanske den andra någon mer som ni kan tillföra senare. Det är ju trevligt att bara vara två till att börja med, men gissar att det kommer att växa. Om alla dina vänner mest dricker så blir det ju väldigt trist med tiden….
Jag startade bokcirkel på det viset och är numera goda vänner allihop, vi diskuterar ju böcker och livet och världen i flera timmar när vi träffas. Man kommer snabbt in på livet på varandra….
Så ibland träffar jag en eller två för att lyssna på någon musikföreställning, träna eller gå promenad. Jag är också med i en kör (jättekul) där jag också fått många vänner. Så det går bra att skaffa nya vänner hela livet.
Man måste bara engagera sig i något som man gillar att göra.
😀🌻

Dag 64. Utan alkohol och i total nykterhet 💁‍♀️

Då har jag officiellt gått in i min tredje månad och lyckan över mitt beslut är total. Det börjar bli mer och mer ”vardag” det där med att jag inte längre dricker alkohol och vissa dagar kommer jag på att jag inte ens tänker på det. Känns som att jag bara ska vara nykter och som att jag aldrig mer kommer dricka a – jag har hittat mig själv, äntligen och efter alla dessa år.

Har verkligen börjat gå ner i vikt – det syns och andra lägger märke till det. Jag vågar inte köpa nya kläder just nu eftersom min kropp håller på och förändras. Nu tycker jag att alla får gärna se ut som de gör och vill se ut, men jag behövde verkligen bli av med min vinkärring-aura. Jag är på god väg och har tänkt att jag kommer ha gått ner 10 kilo nu till jul. (Crazy!) )Det går fort när man inte dricker, vilket var en bonus för mig som hade nästan börjat acceptera mitt plufsiga och medelåldriga ”jag”.

En kompis till mig kom på besök i helgen och hade med sig 2 flaskor vin. En fin gåva från en utlandsresa. Jag blev så ställd, tackade för gåvan och tänkte för mig själv att dessa kan jag ge bort. Men sen bestämde jag mig för att berätta om mitt ”bli nykter projekt” och det kändes faktiskt väldigt bra – det blev inte så många följdfrågor och min vän tog med sig flaskorna hem :)

Jag känner mig fortfarande väldigt trött. Alltså sömnig och trött hela tiden.

Hur jag än försöker ta det lugnt så kommer det grejer hela tiden som jag måste ta tag i. Sen måste jag vara ärlig och erkänna (främst för mig själv då, men även er här) att jag har haft väldigt slarviga sömnrutiner. Livet har haft så mycket att erbjuda att jag har haft svårt att säga nej och stopp. Nu till helgen ska jag på en stor fest (tar bilen så klart och dricker a-fritt) men jag har bestämt att vecka 11 i nykterhet (inleds på tisdag) kommer bli veckan jag kommer inleda nya sov och vilorutiner. Det här går ju inte – det sägs att det tar 21 dag att etablera nya vanor så då blir det v 11-13 då. Tycker det är kul att göra såna planer – liksom röja upp i mitt liv och arbeta mig igenom små förändringar som bidrar till att jag blir den bästa versionen på mig själv. Jag kan bli väldigt inrutad och excel-ig i mitt tankesätt och hittills har den metoden funkat bra på min resa mot liv i nykterhet.

Imorgon har jag ett viktigt möte inbokat, ett sånt möte som tidigare hade fått mig att dricka alldeles för mycket inför. Imorgon kommer jag dock dyka upp utan hjärndimma och ångest och hur det än går kommer jag inte heller ta mig ett glas efter mötet.

Tack alla ni som finns här och delar med er och stöttar. Tänkte mycket på K Triumfs fest till långt inpå morgonen - en sån fest vill jag anordna nästa gång jag fyller jämnt. Om mååååånga år. Hoppas bara jag hinner bli av med tröttheten innan dess :D

Nu ska vi fortsätta och njuta av denna nyktra tisdag. Aldrig glömma och en dag i taget – det är allt som behövs och kan en så kan alla ❤️

@B.Å Hej 👋 Så fint av dig att berätta för vännen och att hen tog med sig flaskorna hem. Allt vi gör i det dolda KAN användas som bakdörr längre fram. Nu menar jag inte att du skulle göra det utan du stängde bara en dörr till för demonen.

Hoppas du får en fin dag
🩵

@Carisie tack för att du tittade förbi 🥰

Känner att jag inte vill ha alkohol hemma eller ens kunna bjuda på alkohol när jag får gäster – ska jag umgås med folk som dricker får det hända på en plats där jag kan ta min bil och åka ifrån när jag känner att det blir för mycket . Det är lika bra att jag börjar ”komma ut” lite försiktigt till mina närmaste så att de fattar och slutar anta att jag blir glad av vin. Blir faktiskt ledsen av vin och är så glad att jag har insett det 🤓

Önskar dig en fortsatt fin dag 🤗

@B.Å Skönt att du vågar komma ut för det är ju som ett kvitto på att du litar på dig själv. På ditt beslut. Jag tycker det handlar mindre och mindre om skam över hur jag betett mig. I bakfylla har jag mer än en gång typ gråtit "aldrig mer" och där och då har jag säkert menat det men det "löftet" har bleknat redan på onsdagen. Den här gången har jag inte lovat att aldrig mer dricka men jag har helat mig så pass att jag säger att jag inte vill dricka.

Det här huset innehåller en hel del alkohol eftersom maken vill ha och han har inga problem att handskas med alkohol. Lustigt nog så triggas jag inte av det alls.

Njut av dagen
🩵

@B.Å Det viktiga möte idag kommer säkert att gå bra! Jag kan minnas viktiga möten som jag gick på som nynykter och vilken härlig känsla det var😁. Som att jag befann mig där och då med fötterna på jorden. Bättre självkänsla och självförtroende. Ingen känsla av att någon skulle se igenom mig om att jag var bakis. Så bara den känslan gjorde mötet till ett bra möte.

I nykterhetsprocessen sker det många olika processer, nya rutiner, som man kan starta när det känns som att tiden är mogen. Tänker på det du skriver om sömnrutiner. Nu är nog tiden mogen och det finns motivation till att göra en förändring där. Det är lite det som det handlar om, att skapa nya långsiktigt hållbara rutiner som ersätter de gamla dåliga rutinerna😁

Lycka till på ditt möte och ha en bra dag!❤️

@Carisie ja denna ångest alltså och alla gamla "aldrig mer!" löften man aldrig ens tänkte hålla utan endast var en tanke och inget mer. Så var det för mig i alla fall, det har jag insett nu när jag inte längre vill dricka. Ser så mycket framemot att få uppleva känslan av "herregud så skönt att jag SLIPPER dricka!" (det är nästa steg i processen, hehe eller hur @Andrahalvlek) och jag har fått uppleva den några få gånger (fy fan vad vin luktar surt kan jag tycka, skönt att slippa det) men vill så gärna få uppleva att den känslan blir konstant och självklar.

Han en fin dag :)

@Andrahalvlek
Tack så mycket - utan ditt och andras "good work" hade jag nog legat bakis i dag och velat ställa in alla möten och livet med. Vilket jävla gäng ni är och så glad jag blir när jag tänker på att jag har ett sånt gäng att lita på och luta mig mot. Guld!

Ha en fin dag du :)

@Himmelellerhelvette
Ja du det är en spännande och ny känsla att komma på att man bara gått runt och inte ens tänkt på att man är lite "speciell" och "annorlunda" utan man bara är den man blivit. Jag gillar den känslan!

Önskar dig med en fin onsdag :)

@livima
Heja dig med, har läst din tråd och tycker du jobbar på så himla bra. Att beta av och radda upp mina projekt har alltid varit min grej - lite fyrkantigt så där och kanske inget jag brukar prata om....men jag har så många projekt igång samtidigt och att stoppa in lite "mentala projekt" (eller vad man ska säga) på mina listor har funkat så himla bra för mig.

Ha en fortsatt din dag :)

@vår2022
Tack fina du :) Åh jag börjar bli lite nervös inför mitt möte nu på eftermiddagen, men jag sitter här och tänker på hur det varit tidigare. Hur i helvete (rent ut sagt) jag tidigare utsatt mig för såna situationer helt banans-bakis och full av ångest!?

Det är jag inte idag och jag är förberedd som aldrig förr. Men lite nervös ändå och tänker faktiskt (nu när jag skriver detta) att jag kanske bara är nervös för det är en känsla jag har lätt att relatera till i en sån situation.

Ja så är det nog, jag måste ändra det tankesättet...jag har båda fötterna på jorden och det kommer gå så fint så.

Den känslan av att någon kommer "se igenom en" kommer jag ihåg och det är nog den känslan jag behöver fatta att inte längre finns med mig. Ska försöka ersätta den med en känsla av självförtroende och stolthet över vem jag är på väg att bli.

Alltså ibland när jag läser era kloka svar här blir jag en ny människa på en kvart. Hahaha, nästan övernaturligt hur min hjärna funkar nu när den är nykter!

Tack du för ännu ett "aha!" moment.

Ha en jättefin dag du ❤️

Dag 66

Idag lärde jag mig en bra grej: Att "sluta dricka" är inget svårt - att "bli nykter" är det vi får jobba med.

Exakt så är det!

Jag är så glad att jag valde att ge mig själv en riktig och ärlig chans. Jag är så glad över mina nyktra morgnar och mitt nyvunna självförtroende på jobbiga möten. Jag är så glad i mitt nya liv.

Det var allt för idag.

Hoppas ni som läser har haft en fin torsdag.

Kram.

@B.Å underbart ju!

Jag äääälskar också att få vakna nykter - blir nästan gråtfärdig när jag tänker på det, så befriande ljuvligt att;
inte vakna tung i huvudet med minnesluckor,
inte känna hur munnen klibbar igen för man däckade innan tänderna hann borstas,
inte ha smink och frisyr utkletat/tilltryckt,
inte undra vad jag sagt/gjort/textat,
inte vakna i soffan i gårdagens kläder genomsvettig,
inte behöva tokstäda undan tomglas/tetrapack och undra var jag gömt o glömt flaskor osv

TACKSAM!
Vi är så värda våra nyktra mornar, grattis till oss!

Idag har jag firat in 60 alkoholfria dagar - så stolt och mallig! Nu går jag in på sista delen av mitt första nyktra period på evigheter! Och fortsätta vara nykter och vara alkoholfri ska jag! :)

@nykteristen24
Tack du :)

@Kirskål
Jag kan också bli lite gråtfärdig när jag tänker på hur underbara morgnarna har blivit....och hur underbart det är att sova gott och hela nätter. Att vakna utan ångest är inget jag vill byta ut.

Grattis till dina 62 dagar (är det väl idag) blir så glad att det går så bra för dig och att vi följs åt. Heja dig och heja oss!

@Ny dag
Ja du, morgnarna utan ångest blir bara fler och fler. En dag i taget, heja oss!

@EttNyttLiv
Tack så mycket, idag blev det viss 68 dagar och fler ska det bli :)

@åträtthåll
Tack så mycket för fina ord, usch ja det var inte lätt i början men jag är så glad att jag hittade hit och vågade be om hjälp och blev så fint mottagen. Att inte känna sig ensammast i världen hjälpte mig.

Tänk att allt som behövdes var att låta det första glaset. Kan en så kan vi alla....vi gör det tillsammans :)

Tack alla ni som läser, delar med er och kommenterar så fint. Ni betyder så mycket för mig ❤️