@nykteristen24 att skaffa sig en hobby är en bra idé. Jag tycker om att lägga pussel också men tycker det blir så stökigt med ett sån framme hela tiden 😅

Tack för fina ord, ja det är fint att höra att någon man älskar är stolt över en.

Hoppas din dag varit fin 🤗

@B.Å Så fint sagt av din dotter ❤️ Min äldsta dotter är också min största supporter och det känns så himla gött i mammahjärtat.

I början tyckte jag att helgerna var aplånga, typ det dubbla mot tidigare. Jösses vad man hann med mycket, allra helst som jag blev så morgonpigg. Och kvällstrött. Och söndagsångesten inför ny jobbvecka slapp jag också!

Kram 🐘

@B.Å Härligt med 69 dagar! Grattis!🥳. Ja, man får verkligen så mycket tid över när alkoholen tagits bort. Ett av mina första projekt var att byta sovrum till ett annat större rum, då ett barn flyttat hemifrån. Jag spacklade, målade och beställde en ny dubbelsäng. Tog bilen till Jysk en lördag kl 15 för att handla nya sängkläder, det har fan inte hänt på åratal! Vid den tiden satt jag garanterat med mitt påfyllda vinglas i handen. Det var också så symboliskt skönt att byta rum och säng som ett manifest för mitt nya nyktra liv. Man får mer tid och man blir mer chill. Vid städning åker inte dammsugaren in i väggen mer om den fastnar, då går jag lugnt fram till den och flyttar på den lite😂.

Vad fint sagt av din dotter till sin fina mamma❤️. Ha det gott!❤️

Dag 70 – utan alkohol. I total nykterhet och glädje över alla nyktra morgnar.

Lite stort att fylla 70 (dagar) och snart kommer jag till den där 90 dagars gränsen som ska vara så himla avgörande och egentligen var mitt nästa delmål.

Har dock bestämt mig för att mitt nästa delmål är 101 dagar. Tänker hoppa 90 dagars gränsen – i förebyggande syfte och ifall djävulen står i startgroparna och har förberett ett: ”så, då var du omställd och inte alkis längre” – tal. Inte för att jag tror det kommer hända men jag vill vara förberedd på allt.

101 dagar i nykterhet har väl ingen snackat om som en lagom ”vit period”. Så mitt nästa delmål nås när jag verkligen har gått över alla trösklar och stängt alla ”vita perioder”- dörrar bakom mig.

Önskar er alla en fin ny vecka. Fylld av kloka beslut och vackra morgnar ❤️

@eling @Andrahalvlek @vår2022

Tack så mycket för fina kommentaret 👩‍❤️‍💋‍👩 Allt känns så mycket mer värt det när omgivningen stöttar och bekräftar hur en håller på och bli en bättre version av sig själv 🥰

Grattis till 70! 😉💐👌@B.Å!

Håller tumme och tå för delmål 101 !

Låg och tänkte på det där med mål igår, när man har/om man kommer till 3 mån ska jag köpa mig något fint! 😁
Why not liksom?
För det är en jäkla resa det här med allt krigande, och de som vinner krig firar ju ? 🤩

Stort grattis till att passerat 70 dagar @B.Å! Grymt jobbat! Jag hoppade också över 3 månader, redan när jag passerade två månader satte jag mitt nästa delmål på 6 månader. Jag blev nog också rädd för tremånaders strecket. Kände att det var för kort tid. Jag hade ju fortfarande inte fattat då att jag aldrig mer ville dricka alkohol men viste att det var för tidigt för att klara av att leva måttligt som då fortfarande var ett mål för mig. Jag bestämde mig inte för att jag aldrig mer ville dricka förrän vid 9 månaders nykterhet. Då först kände jag med hela mitt väsen att jag var så innerligt glad åt att aldrig mer behöva dricka och att jag aldrig mer ville dricka. Sedan har alkoholjävulen hälsar på efter det men då har det varit för jag sökt flykt, haft svårt att hantera situationer, då har jag blivit jätterädd och lyssnat om på Annie Grace bok ”This naked mind” på storytel. Det har hjälpt bägge gångerna när jag svajat ordentligt. ❤️Kram

Dag 72

Igår började jag lyssna på Rebeckas bok ”Jag som var så rolig…”. Har legat och gråtit över den, igenkänningen är så påtaglig. Jag känner mig så 1000 gånger starkare när jag gång på gång får ta del av andras resor, när bevisen raddas upp, vi är inte ensamma. Kan en så kan vi alla, är så glad över mitt beslut.

Även fast livet är så himla mycket bättre nu så är livet ju ändå fucking livet (ibland). Alla har vi orosmoln och kamper som vi måste ta oss igenom. Jag är inne i en lite kämpig period just nu, mycket som händer runt omkring, situationer uppstår som inte jag kan styra över men påverkar mitt liv ändå. Skit alltså.

Står dock stadigt, med båda fötterna på jorden och tar ingen skit! För det har jag vunnit på att inte dricka: ett självförtroende och mentalt lugn som tidigare låg gömt under ett täcke av ångest och rädsla. ”Sinnesro” kanske det kallas?

Har börjat se väldigt mycket framemot julen. Nykter och o-bakis advent och jul, när hände det ens sist? Så mysigt ⛄️

Tack ni som läser, stöttar och delar med er. Så glad att ni finns ❤️

@B.Å Visst är boken bra? Mycket igenkänning trots att mitt liv är mycket olikt hennes. Men tankar, känslor och handlingar verkar vi vara många som delar liknande och visst är det givande med andras historier. Att känna att man inte är ensam i det här. Och kan hon så kan vi! 💪🏻

Låter bra att du står stark och mer självsäker när livet blåser lite runtom. Jag tänker ibland på vad som skulle kunna hända runtom mig som kanske skulle kunna få mig att börja dricka igen. Är rädd inför den tanken men ska jobba på att tänka den kloka tanken att man hanterar allt jobbigt bättre i nyktert tillstånd.
Kram från hon som ligger 5 dagar före i nyktra dagar men som tar rygg på kloka dig! 🤩

@B.Å du är en stor inspiration här! Så fin nt att följa dig. Tänker när du skriver att du "är i en lite kämpigt period" att det är just det. En period. Den kommer ta slut! Det tycker jag har blivit tydligare utan alkohol. Skit kommer och går men det sitter inte ihop med mig längre som jag tyckte förut. Det kan vara pissjobbigt och eländigt. Men det går över och du är fortfarande du. Håll i håll ut och unna dig nåt extra när det är motigt. Kram!

@B.Å Ja, livet är verkligen så mycket bättre utan alkohol. Och livet innehåller medgång, motgång och utmaningar. På något sätt finns en önskan om att livet ska vara lätt och att man ska må bra hela tiden. Men så ser inte livet riktigt ut. Jag minns att jag längre tillbaka i mitt liv inte riktigt kunde vara i nuet, om det kändes bra tänkte jag att då kommer det snart att bli dåligt och tog inte vara på när det var bra, då jag fokuserade på att dåliga tider kommer att komma. Som alkoholfri har jag blivit bättre på acceptans och att vara i nuet. När utmaningar kommer försöker jag sortera i tanke, känsla, observation och fakta. Hur går mina tankar, vad känner jag och var, vad är det jag ser/observerar och vad är den faktiska situationen. Då kan jag bättre sortera vad som är vad och inte blanda ihop allt, att panikkänslor tar över. När sorteringen är klar vet jag bättre hur jag ska handskas med situationen och hur jag ska gå tillväga. Jag blir mer handlingskraftig, mer pragmatisk och ser mer möjligheter i situationen. Oroskänslorna i kroppen avtar.

Har precis genomgått en sortering och ser nu mer möjligheter i hur jag kan handla och gå tillväga. Min oro har övergått i handling och en plan och jag känner mer lugn inombords. Att vara alkoholfri har för mig varit en förutsättning för att kunna hantera motgångar och även för att komma vidare. För varje gång har jag fått nya erfarenheter i hur man kan lösa situationer på ett bra sätt och lagrat dem i min minnesbank.

Sinnesro är ett vackert ord på det du känner. Ha en fin torsdag!❤️🍂

@Himmelellerhelvette Tack bästa :) Jag vet att jag aldrig mer vill dricka men jag längtar efter dagen jag känner: Jag slipper dricka. Har ett långsiktigt mål på ett år, vill uppleva allt en gång (som det skrivits om här) som nykter och tror av hela mitt hjärta att jag under resan kommer till insikten "nu slipper jag dricka". Litar på er som går före, ni är mina förebilder :)

Nu har jag börjat lyssna på Annies bok, tycker den är lite tung (nu när jag skratt-grinat mig igenom Rebeckas bok) men ska ta minst ett kapitel om dagen har jag bestämt mig för.

@MärtaMaria jag älskade boken, kände tröst i att hon med jämna mellanrum kunde få tankar om "nu kan jag ta mig ett glas" även fast hon verkar ha gjort allt rätt och varit så bestämd från början. När såna tankar fladdrar förbi mig har jag ibland tänkt att "nej något är fel på mig, jag vill inte va fan händer nu!" men kan hon så kan vi. Det är jag övertygad om.

Vi är mycket starkare nu när vi är nyktra, jag med kan oroa mig för den dagen något riktigt jobbigt händer men försöker inte fastna i såna tankar utan tar en dag i taget. Har slösat halva mitt liv på att vara orolig för framtiden och allt det där som "kan" och "kommer hända" men nu övar jag på tanken "det tar vi då".

Vi tar rygg på varandra, kan du så kan jag, en dag i taget :)

@livima Tack så mycket för fina ord, det värmer och gör mig glad om jag kan inspirera någon som har det jobbigt...jag inspireras av alla er varje dag och när vi delar med oss hjälper vi oss själva. Vi är inte ensamma ❤️

@vår2022 Precis denna känsla "...om det kändes bra tänkte jag att då kommer det snart att bli dåligt och tog inte vara på när det var bra, då jag fokuserade på att dåliga tider kommer att komma."

Jag vet ärligt talat inte kur många bag in box jag har halsat i mig pga. just den känslan. Helt sinnessjukt onödigt och sorgligt hur denna onda spiral tidigare har varit mitt "normala" och ursäkt för att dricka lite till. Aldrig mer säger jag!

Tack för att du finns och delar med dig, alltid så klok och tålmodig. Önskar dig med en fin torsdag ❤️

@B.Å du har så rätt det där med julen. Jag har oroat mig för hur julen ska bli när jag inte "får" dricka "så jag kan känna mig tillfreds och kunna slappna av". Men så är det inte, det är som du säger, så skönt och mysigt det ska bli med en närvarande, nykter och obakis jul! Tack för tanken 🥰