@Kennie Tack! Bra input! Hade en dipp både igårkväll och idag på eftermiddagen men nu när jag tagit mig förbi den (din kommentar hjälpte mycket!) så känner jag mig ok igen. Förtäckt abstinens - bra att ha med sig!

Lördag kväll och jag somnar nyktert efter en heldag av olika aktiviteter och middag med andra som druckit vin. Skönt att ta bilen hem på det 🙌

Alldeles för länge har jag haft en ordentlig alkoholproblematik. Från att jag var ca 22 och nu är jag 31. Har kanske inte alltid dragit i mig extrema mängder men jag har alltid druckit för ofta (i sällskap och ensam) och på ett destruktivt och skadande sätt som alltid gett mig ångest. Alltid.
Jag är glad att jag tar tag i det nu (givet att jag klarar av att genomföra denna förändring, såklart), och det känns ändå bra och positivt. Jag startade en tråd här redan 2022 för att jag kände att jag var på botten, men failade direkt. Hoppas det blir annorlunda denna gång och det kan ju bara jag se till.

Ännu en fördel med att vara nykter: Jag skrattar genuint åt saker jag tycker är roliga, det känns bra i magen! 😊
Jag skrattar inte för att jag är lullig och för att det mesta blir ”roligare” av alkoholen.

Check på denna lördagen ✅

Dag 7 🧡🍂

Vaknar med ordentlig huvudvärk idag igen trots att jag försöker vara noga med att få i mig vatten. Är detta ett vanligt förekommande när man slutar med alkohol? Isåfall är det ju ett ordentligt kvitto på att jag haft problem, vilket jag ska ta med mig om jag skulle hamna i samma banor igen i framtiden.

Om någon sitter på tips på hemsida eller annat där jag kan läsa vad som händer i kroppen när man slutar med alkohol så vore det uppskattat! Skulle behöva det som motivator.

Nu ska jag ta mig en till kopp ☕️ och sen njuta av söndag. De flesta söndagar brukar spenderas bakfull och svintrött i soffan - inte denna känner jag på mig!

Ha en fin söndag i solskenet 🍂🧡

Läser på om de positiva effekterna av att sluta med alkohol (kom gärna med fler tips på läsning om du har) och blir mer och mer taggad på ett helt nyktert liv.

Jag är inte där ännu, men det kanske kommer. Jag ska göra som @Kennie tipsat om och ta 3 alkoholfria månader till att börja med. Jag har ett startdatum för dessa och behöver förbereda mig lite mentalt tills dess.

För nu - 7 dagars nykterhet och förutom huvudvärken så känns det väldigt bra. Känns skönt att vardagarna kommer och med det mindre sug på a för mig.

@åträtthåll Vaknade ofta med huvudvärk i början, och har vaknat med huvudvärk idag. Mina ovetenskapliga tankar om det är att kroppen läker. Vad som är skillnaden är att jag trots huvudvärken är allert i mina tankar. Ska ta en huvudvärkstablett nu och sedan möta den fina höstdagen.
Toppen att du tänker ta tre nyktra månader. Hjärnan behöver tid för att ställa om sig/återställning. Jag har också tre månader som delmål.
🥰 🍂🍁🥰