Tänk vad mycket av hur man mår sitter i hjärnan liksom. Ja, hur man väljer att tänka på saker och ting och då kan få solen att skina om det är det sånt gör en glad. Det var något som slog mig med en trevlig spontan tanke när jag vaknade till alldeles nyss efter att ha sovit enligt så kallade experter, på en alldeles helt ”fel” tid på dygnet när jag vaknade till för en stund sen.

Min hjärna försökte som vanligt börja mata mig med negativt tänkande. Vet inte riktigt vad som då hände. Men jag bara sköt undan det deppiga tänket och sade till mig själv. Jag mår bra. Jag är frisk. Jag är duktig. Jag kan allt. Världen är vacker. Fin, fint, fint. Jag äter och sover när jag vill, och Just nu är den bästa tiden av alla, och vipps så hade deppspöket inom mig försvunnit.

Mycket märklig känsla. Dricker nu lite gott kranvatten ur mitt favoritglas och mår hur fint som helst. Vem sjutton behöver väl alkohol tänkte jag i stunden. Det är nog som min gamla mormor sade att man inte har roligare än vad man gör sig. Tänk positivt och solen skiner om så regnet står som spön i backen utomhus. Vill man se lite solsken så är det ju bara att fästa blicken en stund på en vacker sommarbild man kanske har tagit med sin mobilkamera på nåt fint och vackert smultronställe man gillar. Har man även lite kul och trevlig musik i sina hörlurar så kan det faktiskt bli hur bra som helst.

Det går som nykter och alkoholfri faktiskt att styra sin hjärna en hel del och meditera upp en gladlynt känsla inom sig och måla upp en ljus bild inom sig och må hur bra som helst om man bara man tänker positivt och håller fast vid den goda känslan och fokuserar sin tanke på det vackra, skojiga och rent positiva alltså. Mycket märklig känsla detta, men kul och riktigt skojig. Förresten, @B.Å det var trevligt att du tittade in här en sväng idag kompis, sånt uppskattas.

Ha en fin kväll!

@Flarran Härligt! Mitt motto ”dit uppmärksamheten går sker tillväxt” innebär att det man fäster sitt fokus på växer i tillväxt. Fokus på positiva tankar ger sköna känslor liksom fokus på negativa tankar ger osköna negativa känslor. Man kan träna upp denna förmåga och det påverkar hjärnan. Likaså att om man har negativa tankar så kan man träna på att flytta bort fokus från detta på något mer positivt. Häftigt va!

Ha en fin dag kompis!🍂💕

@Flarran Helt rätt. Tankens kraft är stark. Automatiska negativa tankar kan man få bukt med genom att tänka medvetna positiva eller åtminstone neutrala tankar. Heja dig, du jobbar på så himla bra!

Ha en bra tisdag kompis!

Kram 🐘

Nu har det blivit 1 oktober detta skottår 2024. Har nu dragit på almanackan, samt dragit upp mina persienner här i köket. Tänk att det snart har snart gått ett helt år sedan jag var in på bolaget sist. Hittade kassakvittot från det sista besöket 2023-10-05, och nu gick det knappt att läsa texten på det gamla kontantkvittot från ett inköp av diverse alkohol.

Det är ju så bedrövligt dåligt bläck i kvitton numera att de knappt är läsbara när det gått några månader. Vilket är rätt uselt och väl knappast godtagbart ur bokföringssynpunkt kan man då tänka. Nästa år den här tiden om jag fortfarande har hälsan kvar och andas samt kanske sitter här nykter eller är ute på vandring som alkoholfri vilket jag lovat skaparen att försöka mig på att vara till det sista andetaget i en svag stund förra hösten .

Då är nog kvittot bara som ett helt tomt ark och blankt papper som man inte kan se att det någonsin har funnits någon text eller skrift på alls. Nog ligger det sanning i skriftens ord av Predikaren om alltings förgänglighet eller kanske fåfänglighet och då än mera att man ska frukta Gud och hålla hans bud, ty det hör alla människor till är en tanke som kom till mig i denna tidiga morgonstund.

Borde nog kanske snart ta mig en kopp med varm mjölkchoklad och ett par limpsmörgåsar som dagligt bröd funderade jag nu i skrivande stund på liksom...

Förresten, det var kul att ni tittade in här en sväng i dag @vår2022 och @Andrahalvlek. Har börjat att läsa lite här och där i mina senaste inköpta böcker från ett besök på loppis under förra veckan. Detta för att få lite kunskap om positivt tänkande och konsten att bygga lite bättre självkänsla vilket då behövs för att kunna hålla sig nykter i vissa stunder har jag märkt. Kör hur som helst alkoholfritt vidare på det inslagna spåret då det ju är det bästa på rätt så många sätt, och då inte minst när det gäller hälsan och en lite bättre ekonomi.

Ha det gott mina vänner!

Har sovit hur gott som helst, fast enligt experter på helt fel tid då jag sovit som ett litet barn utan problem på eftermiddagen. Kanske är jag ett nattdjur eller nattuggla när allt kommer omkring. Det är mycket man inte vet om sig själv när man använt alkohol för att fungera som alla andra och då därmed kanske helt gått emot sin egen naturliga natur.

Det sitter jag nu nyktert här vid datorn i mitt kök och funderar över medans jag dricker ett glas med gott kranvatten. Hur som helst, så var det hur trevligt och bra som helst att spontant få sova några timmar och inte försöka att tvinga in mig själv i den normala dygnsrytmen och att dansa efter klockan som väl är naturligt för de flesta, men som kanske inte överensstämmer med den jag är.

Men vi är ju alla olika och det får man kanske acceptera. Tror jag nu tar och går på ren känsla när det gäller det här med att sova ett tag. För i denna stund så känns det hur bra som helst. God natt eller kanske God morgon på er alla där ute. Tror jag ska ta en liten nattpromenad snart då det ju är dags att kasta hushållssoporna som jag inte haft kraft och energi till att göra på ett tag. Men först så får det nog faktiskt bli lite komponerande av instrumental syntmusik då jag tycks ha drabbats av spontan skaparglädje igen vilket jag då är tacksam för.

Ha det gott!

Måste man berusa sig med alkohol och droger för att slippa känna så himla mycket eller med sånt försöka att konstgjort ”må bra” eller passa in. Då är det illa och dåligt ställt alltså. Något är då så klart helt fel så att säga. Små skav i ens inre känsla säger ofta rätt så mycket om man tar sig lite tid och analyserar och då noga lyssnar på vad den inre kanske gnagande känslan eller rösten vill säga.

Struktur av någorlunda hälsosam art är viktigt att ha, men det ska då vara en struktur som man själv utformat och trivs med. Man behöver inte göra som alla andra gör för att passa in hela tiden alltså. Den här tiden på dygnet ska man enligt så kallade experter inte dricka kaffe eller som jag nu gör och sitter och dricker en stor burk med vitaminberikad energidryck.

Men vad har det egentligen för betydelse om hundra år att jag gör saker och ting på mitt eget sätt så länge som jag mår bra och det inte skadar nån annan så att säga. Har nog i denna stund drabbats av något som jag nog inte har haft i en spontan form sedan jag var mycket liten alltså, vilket nog är en aning frihetskänsla och livslust liksom.

Ha det gott mina vänner!

Man lär sig så länge som man lever och försöker att göra sitt bästa. Det var en nykter tanke som kom till mig här i mitt kök precis i denna alkoholfria och nyktra stund. När jag för nån timme sedan drack en burk med energidryck då fick jag en frihetskänsla som väl bottnade i att jag visste att det inte var helt korrekt att dricka uppiggande dryck när det egentligen ju var dags att dricka kanske lite småvarmt te eller nåt som var lite mera sövande. Vilket jag så klart borde ha gjort för att komma ned i varv för att kunna somna till på rätt tid på kvällen, för att sedan vakna och se solen så att säga.

När jag hade druckit min energidryck så kände jag mig allt lite busigt glad och även då rätt så lugn inuti mig själv. Men kroppen var inte i rätt inställning för att få mig till att kunna somna. För jag låg alltså i sängen och funderade på en hel massa saker och hjärnan var då rätt så aktiv och arbetade på medans min kropp var rätt så trött. Men då använde jag min andliga del av min personlighet och redde ut en del tankar, och liksom talade direkt till min skapare och beslutade mig sedan för att gå upp och ut här i köket för att se om någon hade skrivit något tänkvärt på detta eminenta forum.

Någonstans så var det väl också en nyfikenhet om huruvida kanske någon skulle ha skrivit nån kommentar på just min sida. Man har väl ett barnsligt bekräftelsebehov, men vem har väl egentligen total avsaknad av ett sådant. Nu har jag suttit och funderat lite över min tillvaro och även tittat runt omkring mig på alla mina saker här i köket och kommit fram till att jag har mycket kul prylar, men det som är viktigast av allting är då min insikt om att det andliga och min kontakt med skaparen själv så att säga, det är då det allra viktigaste i längden.

Men samtidig som jag är en andlig och själslig varelse så är jag ju en människa också. Jag gillar exempelvis att göra egen musik och har väl en hel del redskap för att kunna göra sådan och det är ju något att vara tacksam för. Har nu funderat på om jag kanske skulle ta och utöka min ljudpallet med ett keyboard till som jag testade lite så smått i förbifarten i somras när jag var iväg och köpte mig en kul, men för mig rätt så knepig inspelningsmaskin.

Kanske skulle jag försöka att åka taxi till grannstaden idag eller senare under denna vecka om jag orkar liksom. Man är väl lite av en prylgalning. Nu för tiden med dagens datorer och ofta händiga gratis mjukvaruprogram för inspelning, så behöver man ju egentligen bara ett enkelt midikeyboard samt ett vettigt och lättanvänt dataprogram med diverse instrumentpluggar och ljudeffekter av olika slag för att helt göra sin egen instrumentala syntmusik om det nu då som hos mig är ens intresse.

Kan då erkänna att jag allt är lite sugen på att ändå komplettera min hemstudio med nån till kul pryl för mitt musikskapande som ju är en trevlig terapi som ny-nykter. Såg ju för ett tag sedan faktiskt ett rätt så skapligt keyboard i en musikbutik som inte kostade så himla värst mycket egentligen. Den hade ju faktiskt exempelvis en del trevliga rytmer samt en rätt så bra simulering av gitarrljud bland annat. Så kanske tar jag eventuellt och åker iväg och inhandlar detta keyboard tillsammans med ett lite mera avancerat ljudkort till datorn.

Men jag får väl se vad jag orkar hitta på att göra för kul under dagen. Men lite sugen på en del nya leksaker så att säga, det är jag allt. Som nykter och alkoholfri så har jag ju råd att köpa en del saker. Men ska jag vara helt logisk och rationell, så duger det ju även rätt så bra med de prylar som man redan har, men som sagt och tänkt, så får jag väl se vad jag hittar på liksom. Nu när jag har suttit och skrivit lite, så känns det förresten inte helt fel att ta och försöka sova en stund verkar det som.

Ha en fin dag!

@Flarran Självklart gör du precis som du vill! Och du måste hitta ditt sätt. Men om man har ett jobb att gå upp till är det praktiskt att sova på nätterna - så mina sömnråd utgår från det, att man behöver vara pigg och rask dagtid för att prestera på jobbet.

Kram 🐘

PS. Det stora syftet med rutiner är att man gör saker av bara farten. Det krävs inte ett aktivt beslut för allt man gör, och då sparar man på energi. Att ta beslut tar enormt mycket energi. Då är det bättre att halvautomatisera vissa saker, dvs skapa rutiner. Som att borsta tänderna osv. Det kräver ju inget aktivt beslut, det bara gör man.

Hejsan! @Andrahalvlek, det var kul att du tittade in här kompis. Jag har inte fått till några rutiner förutom att det nyktra och alkoholfria tänkandet och levernet fungerar. Vilket jag då tycker är rätt så stort och något som jag själv då faktiskt är lite förundrad över att jag lyckas vara och nu satsar mera medvetet på, än jag väl gjorde från början när jag blev medlem här på forumet. Men det är då ibland inte det enklaste med min psykiatriska problematik som dystymi med tillbehör så att säga, att hitta motiv till att vara duktig och fortsätta denna jordevandring.

Jag får verkligen arbeta hårt för att bara orka stå ut och existera stundtals. Men tack vara min kanske barnsliga gudstro och förlitandet på Herren så går det ju trots allt dag för dag. Tänk, jag behöver märkligt nog inte ens käka några lugnande piller ibland om det inte är allt för eländigt. För under förra veckan eller nåt sånt, så trodde jag att jag hade tagit ett par lugnande piller en dag, och efter en halvtimme eller så kände jag mig så lugn och fin.

Då gick jag senare ut här i köket och upptäckte att de piller som jag trodde att jag hade tagit, faktiskt låg kvar på bänken vid ett halvt uppdrucket glas med vatten. Då blev jag lite full i skratt och tänkte att trons kraft den kan då verkligen försätta berg som det står nånstans i skriften. Men visst är det väl bra om jag kan få till lite goda och automatiserade rutiner. För det står det väl också om, fast med lite andra ord i skriften, om att den som inte arbetar, den ska inte heller äta eller hur det nu var.

Vilket jag logiskt sett tolkar som att, om jag vill vara i en hälsosam vikt. Så borde jag väl därför anpassa mitt näringsintag till vad jag gör av med, och ibland även försöka att göra så som du och rätt många andra har tipsat mig om och försöka att träna genom promenader i dagsljus. Men du som väl tidigare har haft utmattningsdepression vad jag förstår. Kan väl kanske relatera lite till hur man kan uppleva saker och ting när det i stort sett saknas kraft och energi till att ens klara av att orka borsta sina tänder. Något som jag väl borde försöka att tvinga mig till att göra om en stund.

För det är ju inte roligt att tvingas gå till tandläkaren och då även betala en massa pengar för utdragningar av tänder om man kanske drabbas av tandlossning och sånt där trist. Något som jag minns att min gamla mor drabbades av eftersom hon knappt orkade att kliva ur sin säng vissa dagar. Hon hade inte ens kraft till att diska sin egen kaffekopp ens för det mesta, stackars människan. Det är då inte kul när man har problem med psykisk ohälsa. Men jag klagar då inte då jag ju faktiskt är alkoholfri nu i alla fall, vilket då är något som jag är tacksam för.

Får ju dock gå på sparlåga liksom och inte i onödan utsätta mig för stress, för då får jag bara som oftast panikångest och blir då bara helt slutkörd direkt alltså. Då kommer den mörka depressionen över mig direkt. Då kommer det även omgående tankar på flaskan och längtan till berusning har jag då märkt så att säga. Men idag så blir då alkoholdjävulen blåst på konfekten. För nu så har jag faktiskt samlat ihop så pass mycket ork att jag nog klarar av att värma på lite mjölk så att jag kan få min morgonchoklad och limpmackor som ju är en trevlig rutin som jag försöker att upprätthålla.

Ha det gott!

@Flarran Jo, jag vet tyvärr hur det känns att ha noll energi till någonting. Men då är rutiner ännu viktigare. Genom att göra bra saker och tänka positiva eller åtminstone neutrala tankar kan man på sikt även påverka måendet.

Tänk på treenigheten tänka-känna-göra, alla dessa faktorer påverkar varandra. Ibland behöver man helt enkelt någon som sparkar en i röven för att få saker gjorda.

Kram 🐘

Har lyckats göra frukost lagom så här till lunch. Det var faktiskt ett litet stordåd, då jag väl i stort sett hade tänkt att skita i mat överhuvud taget, då jag inte hade nån ork eller matlust alls. Men det gick ju inte att koppla av och somna nu heller. Inte gjorde det enklare att en förbannad flugjävel surrade runt öronen mest hela tiden heller.

Jag öppnade fönstret och var nästan säker på att den jäkeln hade flugit ut, men det hade den tydligen inte, eller så hade den uslingen en brorsa eller nåt sånt. För nyss när jag tog den sista slurken av min goda mjölkchoklad så flög en sån där bevingad jäkla surrande fågelmat förbi. Men den lät då inte så bedrövligt envetet störande som den som terroriserade mig i sovrummet.

Så det var väl två olika flugor som höll stressande och surrande serenad kan jag tänka. Ska nu försöka att se glad ut och borsta tänderna så att jag förhoppningsvis slipper betala en massa stålar för att nån tandläkare ska tjäna en massa pengar på mig. Detta för att jag råkar ha så lite energi för det mesta att det nästan är skrattretande.

Det är då allt tur att jag inte har nån bostadsstödjare eller nåt sånt där liksom, nån flåshurtig typ som försöker komma in och köra med mig i en stund som denna. Men nu så biter vi ihop och så jobbar vi glatt med ett positivt tänkande så det står härliga till... Allting är underbart, Allting är underbart... Detta får väl bli mantrat, om man nu kan lura sin trötta gamla hjärna med så enkla grejer...

Ha en fin dag kompis!

Helt otrolig upptäckt gjorde jag nyss här i köket. Skrev ju tidigare idag om en helt otroligt besvärlig fluga som höll igång och störde mig som själve faen om jag ska tala klarspråk. Trodde att jag höll på att bli helt knäpp i skallen som störde mig på såna småsaker som en liten surrande fluga. Kanske hade mitt dygn av utebliven sömnbrist satt sig på förståndet liksom.

Kanske hade jag drabbats av postabstinens efter alkohol, och det var alkoholdjävulen som härjade inom mig. Jag kunde inte bli klok på vad det var som var på gång då jag inte varit med om att en enda fluga kunnat vara så överspeedat påträngande och efterhängsen. Men för en stund sedan så fick jag svaret, vilket var otroligt överraskande och nog en mindre nyhet för vetenskapen. Kanske inte för de allra mest insatta, men ändå. Den fluga som hade terroriserat mig hade gått och blivit missbrukare.

Det handlade inte om alkohol i form av nån kvarglömd skvätt i en burk eller glas. För alkohol har inte funnits i mitt hus på snart ett helt år. Det handlade inte om att flugan hade kommit över kanske en droppe, kaffe, mjölk, saft, juice eller någon annan normal och naturligt förekommande flytande föda som kunde vara boven i dramat. Nej, den bevingade lilla krabaten till fluga hade upptäckt min tomburk efter i natt, då jag festade loss på en sån där vitamin-och-kemikalieberikad energidryck.

Först så såg jag flugan landa på energiburkens öppning vid det hål där ringen för att öppna drycken sitter alltså. Flugan gick sedan runt på burken och liksom dammsög den med sin snabel efter små droppar av kvarglömd vätska. Sedan gjorde flugan något som jag aldrig tidigare sett någon fluga normalt göra. Nämligen att den ivrigt slank in i burken och stannade kvar i den upptill kanske en hela fem minuter och väl festade till rejält på kvarglömd energidryck på botten.

Sedan kom den ut ur burken och gick nåt varv, uppenbart nöjd och glad för att sedan flyga iväg åt nåt håll för att sedan ta ny fart och terrorisera mig. Nu vet jag hur flugor gör när de går på krogen i sin lilla värld så att så att säga. De dricker alltså kvarglömda slattar med energidryck i tomburkar på exempelvis min köksbänk här i köket, tänka sig. Men nu har jag bestämt att stänga puben för festande flugor genom att kasta burkarna i återvinningen och låta aktuell fluga gå på torken så att säga och tvingas leva på mer naturliga grejer.

Visst har man väl hört sången om den kaxiga myran som festade till och i princip drack sig omtöcknad och dog av brist på omdöme som svek denne vid ett kladdigt tuggummi. Som blev dess bittra öde. Dagens mycket märkliga nyktra upplevelse jag hade. Den säger mig att det nog inte bara är alkohol som man ska akta sig för, och kanske riskerar att fastna stenhårt vid. Så det är nog rätt så vettigt att det för den yngre generationen är åldersgräns på energidrycker kan man tänka. Sitter nu och dricker ett helt vanligt glas med mjölk och det lär då varken jag eller husflugan bli galen av.

Ha en fin kväll!

Vaknade nyss nykter och glad efter fyra timmars underbar sömn. Hade gått och lagt mig strax före klockan 20:00 och fick sova helt fantastiskt underbart i hela fyra timmar i sträck utan nåt knepigt piller eller sånt skräp som alkohol. Tacksamhet säger de vise att man ska känna och nog är det lätt att känna sådan om man verkligen har fått något som man uppskattar av hela sin själ. Nu sitter jag här i mitt mysiga kök och dricker lite gott vatten och kan faktiskt nu utan tvekan hålla med om att negativt tänkande bara stjäl en massa energi och att det självklart är bra mycket roligare att tänka glada, positiva och ljusa tankar.

Ha en fin dag!

När man får sova och vila ut lite riktigt så är det lättare att hitta sig själv och inte bara liksom rusa omkring och leta efter vadå, kan man undra för sig själv. Detta då man ju redan har sig själv med sig liksom så att säga. Sov faktiskt ett par timmar extra idag och denna morgon efter att ha upptäckt musik så som på nytt vilket jag gjorde en gång som liten. Det är så många gånger som jag bara har lyssnat på musik utan att egentligen väl ha lyssnat på riktigt, utan mest bara hört ljud, melodislingor och rytmer samt väl ofta analyserat sångrösters frasering och bedömt lyrikens bärighet, tills det jag hört väl bara har varit som en intetsägande ljudvägg eller en rytmiskt brusade bakgrund på nåt sätt.

Det finns mycket kraft och positiv energi att hämta i musik som tilltalar ens själ. Det är nog inte för inte som det väl sägs att musik är en av de största, om inte kanske den största av alla konstformer på denna vår jord. Jag brukar när jag känner mig trött lyssna på snabb instrumental rockmusik för att få en extra energiboost. När jag vill tysta tankar som känns jobbiga så väljer sån musik som ger mig en bättre och annan känsla eller får min hjärna att inte kunna distrahera mig. Ja, få mig mera lugn och fokuserad på att kanske bara vara en liten stund i återhämtningsläge på något sätt. Man kan väl kalla det för en musikalisk meditation. Det är nästan lite magiskt att vissa musikstycken och symfonier i rätt stund kan ha en så förunderlig förmåga att få en att komma in i ett mer harmoniskt tillstånd.

När jag bara drack en massa alkohol för att få lugn inom mig själv så hörde jag inte musiken riktigt, utan den bara lät och skvalade på ett sätt som inte gav mig något speciellt. Visst kunde vissa låtar ge en positiv känsla just i stunden. Men det var inte som att lyssna på musik med nykter känsla och ett mer öppet sinne. Det är inte så dumt att ha fått möjligheten och gåvan att starta om i ett alkoholfritt tillstånd. Jag visste nyss inte vad jag skulle göra eller ens gå åt för något håll. Då tänkte jag på det symfoniska stycket som var nedlusat med reklaminslag som jag spelat in från från nätet för ett tag sedan och i morse redigerat rent från sånt onödigt tjatigt skräp, för att sedan ha för mina kommande musikaliska meditationer. Sitter just nu och andas lugnt och lyssnar på ett vackert musikstycke av Franz Schubert och hans symfoni nummer fem i D-dur och mår rätt så gott.

Tänk hur det kan bli när man är alkoholfri och som mig har varit så i nästan ett helt år. Då behöver man då inte ständigt jaga efter tom själsdödande berusning som bara kostar en massa pengar i onödan och som gör magen dålig och får kroppen och själen att väl mest skrika på hjälp liksom. Det var i så många år som jag inte fattade nåt alls och allra minst hur jag kunde vara så korkad att jag för dyra pengar satt och så att säga, slog mig i skallen med en flaska vin eller sprit för att få ”glädjen” att vara dimmigt avtrubbad en stund. Det kan ibland ta många år att hitta sig själv och sin egen livsväg. Men om man gör ett verkligt försök och tar till alla för en hjälpsamma verktyg man kan hitta så finns det faktiskt ljus i änden av tunneln så att säga, även om det i sanning kan vara svårt att tro det vissa dagar.

Förresten, @åträtthåll, det var kul att du tittade in här en sväng kompis och skrev lite trevligt, sånt uppskattas alltid och får ens sinne att väl ibland ta mindre glädjeskutt. Nu så skiner solen utanför mitt köksfönster och det finns väl egentligen en stark längtan att gå utanför dörren. Men jag är ännu fortfarande lite kroppsligt trött fast jag annars mår rätt bra. Ska göra mitt bästa att följa känslan som säger mig att de nu är tid för en liten cykeltur åt nåt håll bara för att få lite frisk luft. Kanske dags för ett besök på nån loppis för att hitta lite ny och trevlig musik och kanske få mig lite nya nyktra intryck som man väl inte alltid kan få genom att bara sitta stilla på en köksstol och filosofera liksom.

Ha det gott!

@Flarran God sömn gör underverk med ditt humör 😍 Och musik går rakt in i själ och hjärta, jag lyssnade mycket på musik min första nyktra tid. Och kvällen då jag sjunger ihop med min kör är högt prioriterad. Att sjunga ihop är om möjligt ännu mer magiskt 🤩

Kram 🐘

Tänk att jag lyckades att ta mig utanför dörren idag och fick mig en cykeltur i solsken. Det blev då en mil i alla fall, och lite diverse skrot och ett par böcker om hur hjärnan fungerar och hur man väl positivt kan tänka när man är deppig blev det faktiskt också. Något som ju kan vara bra att ha som komplement till meditationsböcker som inhandlats tidigare i år.

Det skadar ju inte att ha lite läsning nu när det går mot vinter snart. Men än är det ju höst och kanske blir det att man hinner att ta nåt foto på fina höstträd. Såg väl nåt idag, men var allt för fokuserad på att cykla till ett loppis utanför staden. Så idag blev det inget fotat. Men det hinns väl med som sagt.

Var in på en stormarknad och handlade mjölk och limpa med mera. Men vid ölhyllan fick jag faktiskt besök av alkoholdjävulen en stund. Började tänka så smått på en sväng förbi bolaget. Men jag stod emot dessa tankar och köpte ett en flaska druvjuice i stället. Men helt fri från jobbiga tankar det är jag då inte än.

Men nu när jag sitter och skriver här i mitt kök så är jag då glad att jag köpte mig en stor flaska Grape Tonic i stället. Förstod ju att det var det här med HALT, och att jag var hungrig och trött av cyklingen som väl var orsaken till knepiga tankar. Passade idag även på och köpte en kartong med kokosbollar av den sort som är min favorit, så nu kan jag festa loss på ett par sådana som belöning för att jag lyckades att blåsa alkoholspöket så att säga. Det var kul att du @Andrahalvlek tittade in här tidigare idag kompis, sånt uppskattas.

Ha en fin kväll!

Fredag är det idag och sovit fyra timmar från klockan 01:00-05:00 i stort sett har jag gjort. Känner mig i skrivande stund rätt så nöjd med min aktiva gårdag då jag fick mig en rätt trevlig cykeltur i solsken som jag verkligen hade stort behov av. Behövde verkligen ladda på mina batterier så att säga med positiv energi. Tänk, jag lyckades förutom att gå emot min bedrövliga orkeslöshet faktiskt även att handla en hel del livsmedel inför kommande helg, vilket jag då utan tvekan är tacksam för.

Känner mig nu rätt så stolt över att jag gav alkoholdjävulen en spark i röven i går så att säga, och köpte läsk och druvjuice i stället för att som en slav göra som förr om åren vid varje utflykt och gå in på bolaget och komma hem med en massa skadlig alkohol. Ja, i form av diverse öl, vin och sprit som bara kostade en massa pengar och stal en massa tid att sitta och förgifta sig med. Det var bara ett dyrt bedövande nervgift som bara gjorde mig onödigt dyster till sinnes och som dessutom väl inte byggde upp vare sig min kroppsliga hälsa eller mitt psykiskt knepiga mående på något sätt.

Tänk, jag har just nu inte minsta alkoholsug heller, vilket jag då är tacksam för. Det som nu närmast står på dagens schema att göra är väl att försöka fixa ordning min frukost med varm mjölkchoklad och ta mig några goda limpsmörgåsar med mjukost på vilket blivit en rätt trevlig ny-nykter morgonrutin. När jag tänker tillbaka på hur jag mådde förra året den här tiden så är det faktiskt en aning bättre. För visst har jag väl min trista dystymi med tillbehör i form av energibrist och nedstämdhet. Men känner nu i stunden en tydlig stolthet över att jag har lyckats med konststycket att vara helt nykter och alkoholfri i snart ett helt år.

Vem kunde väl tro att nåt sånt skulle kunna gå att genomföra för egen maskin utan sjukvårdens hjälp eller kemikalier i form av knepiga piller. Får nog allt hålla med om att min gamle far nog faktiskt hade rätt i orden om att: ”Du kan ju allt!”. Jag kan väl inte direkt påstå att jag kan allt, men tydligen så kan jag mer än vad jag tror ibland och förstår väl även att min gamla mor hade rätt i sina ord om att negativt feltänk inte är något att syssla med, då sånt bara stjäl energi som man kan använda till roligare prylar liksom.

Ha en fin dag!