Solen lyser, långfrukost och nykter! Sååå bra kombination! :) Och jag kommer skriva in 70:de Nollan ikväll i min alkoholkalender! Väldigt stolt och mallig över det "hästjobb" jag faktiskt gjort - jag har klarat av att inte dricka alkohol under så här många dagar i rad - har inte hänt på väldigt många år.

Trots det som är viktigast - att inte ha tagit det första glaset och att jag är nykter - så har beroendehjärnan knackat på sista veckan ... som hon kråmat sig! Pratat fint och vackert och sett allt det vackra runtomkring som jag också som nynykter sett och viskat fint i mitt öra att jag ju varit väldigt duktig och sagt att nu är jag ju värd ett stort glas kallt rosé i kvällssolen!? Kan inte säga jag direkt haft sug men en längtan ... så i vissa stunder har jag lyssnat till den romantiserade bilden som mitt hjärnspöke målar upp - men mitt pannben har vunnit hittills.
Jag har ju under dessa dagar kommit fram till några saker som triggar igång mitt drickande; upprördhet och för många bollar i luften. Kan inte säga jag helt vet hur jag ska hantera detta men bara insikten och medvetenheten gör något med mig så jag har lyckats dessa dagar - jobbar vidare på vilka andra verktyg än vinglaset jag kan använda när dessa känslor poppar upp.

Har haft en molande huvudvärk senaste veckorna och kan inte riktigt förstå varför, är det förkylning av något slag, ligger jag konstigt under natten med kudden, behöver jag kolla ögonen - nya terminalglasögon eller kanske vanliga glasögon ...!? Men det tar på krafterna med denna ständiga värk som emellanåt eskalerar och blir bländande så faktiskt värktabletter behövs. Det är väldigt turbulent på min arbetsplats för tillfället med mycket som händer - detta i kombination med min tidigare utmattning och att inte ha vin-snuttefilten kanske märks på detta sätt ...? Mycket på hemmafronten också men "kärt-besvär" som man säger - valpisen! Som växer så det knakar - en ljuvlig liten en - ett riktigt lyckopiller!

Jag har inte tiden tycker jag att besvara och vara här inne så mycket som jag skulle vilja och kanske behöva - men jag läser mycket av de nya kommentarerna och emellanåt är det så stor igenkänning - kämpa på alla AH-vänner - jag gör det här själv, det är mitt arbete och jag som skördar dagar - men inte utan er, vi gör det här tillsammans! Hade inte gått utan stöttning och support härifrån!

Idag har vi planerat "familjedag" - mina vuxna barn är/kommer hem och vi ska riva tapeter och måla innertak - spännande! Och ha en dag tillsammans där tiden tillsammans, snacket, närvaron, kramarna och att hänga tillsammans är prio och fokus - så får vi se hur mycket tapet vi lyckas få ner ... :)

Ha en härlig nykter dag mina fina AH-kompisar - idag ska vi inte ta det där första glaset!

@Kirskål åh så härligt att du är poitiv och stark. Ge han en snyting, den där djävulen som försöker locka med vin, fy så läskigt det vore att bli bakis igen 😭

Jag har också väldigt svår huvudvärk emellanåt – tror det är för jag sover så gott nu när jag är nykter. Typ som en orörlig stock så nacken blir stel. Men det är inget i jämförelse med hur mina morgnar såg ut när jag drack. Så tänker jag och accepterar min stela nacke 🙃

Önskar dig en fin söndag och stort grattis till 70 dagar i frihet 🥳🥳🥳.

@Kirskål Grattis till 70 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Blev full i skratt av att din beroendehjärna kråmar sig, kan nästan se det framför mig. Alkoholdjävulen är listig som sjutton och lockar med både lock och pock, högt och lågt i alla möjliga situationer. Men du genomskådade hen!

Du jobbar på bra med att identifiera orsakerna till att du behöver varva ner med alkohol också, där ska du rota mycket mer. Hitta orsakerna, och hitta andra lösningar. Alkohol får inte problemen att försvinna, man skjuter det bara framför sig.

Ibland när det är tjorvigt är jag hjälpt av att tänka på alla jobbproblem som skitjobbiga små ettriga apor. Alla vill kasta sina apor i knät på en. Då gäller det att snabbt tänka: ”Öh, är det här min apa? Nä, bannemej är det inte det - här har du din apa tillbaka!” Alla har nog med sitt. Att kräva att ens gränser respekteras är så grundläggande, men tyvärr funkar det sällan så på dysfunktionella arbetsplatser. Den som skriker högst får mest liksom.

Men i nykterheten slipper vi så mycket skam och skuld helt naturligt att vi mer rakryggat kan kräva vårt utrymme, kasta tillbaka aporna till sina ägare och på djupet inse att jag kan bara göra mitt bästa efter förutsättningarna.

Ingen tackar oss för att vi slår knut på oss själva och går sönder. Med utmattning i bagaget är det extra viktigt att tydliggöra sina gränser, för risken för återfall i sjukdom är stor. Själv har jag varit sjukskriven fyra gånger i utmattningsdepression. Kommit tillbaka lite klokare varje gång.

Kram 🐘

@Kirskål Grattis till 70 dagar!🥳. Ja, det är en helt underbar kombo med solsken, långfrukost och nykter. Även jobbiga saker som riva tapet, måla, kånka blir en bra kombo med nykterhet, det går mycket lättare och man är uthålligare. Kul att göra det ihop med familjen, då blir det mycket roligare också😁. Jag hade en slags huvudvärk ganska lång tid och jag tror det hade med återhämtning och balans i hjärnan att göra, en avgiftning. Sen om det är mycket runt omkring så blir det lite mer påfrestning. Bra att du har koll på dina triggers, att vara medveten om dem gör också att du kan sätta ord på det och bara det är ett verktyg. Jag brukar säga till min man i förväg att jag inte riktigt är i balans och att jag inte är så mottaglig eller kan komma med något just nu. Då backar han lite och låter mig vara eller så pratar vi om vad som sker hos mig. Det känns bra och han kan många gånger ge mig stöd/goda råd i det jag är i. Då blir det heller inget onödigt bråk. Jag tänker att det är också något jag kan göra på jobbet om det blir för mycket, prata med chefen om att jag känner mig överbelastad och inte mäktar med. Om vi själva inte säger hur vi mår så kan heller inte omgivningen veta om det, för de kan inte läsa våra tankar.

Ha en fin familjedag och sköt om dig och superbra jobbat, du ska verkligen vara stolt över dig själv!💪❤️