Nu är det kväll och natt igen, Vaknade till alldeles nyss och var väl en aning deppig för att jag trots min nykterhet och alkoholfrihet sen länge, sovit bort en fin och solig lördag. Det positiva tänkandets konst har man då som trött dystymiker läst lite om i en gammal bok som man bläddrat lite förstrött i under en en kort stund på eftermiddagen. Det handlar om att samla lite ljusa minnen att fokusera på så att det inte blir för mörkt i onödan. Men vadå, mörkt är det ju. Det borde väl alla se en kväll som denna. Ja, åtminstone de som har ork att tända nattlampan. Positivt tänkande var det ju man skulle fokusera på alltså... Man får väl kanske jobba lite mera på den grejen framöver eventuellt. Förresten, det var trevligt att du @Carisie tittade in en sväng här tidigare denna lördag som nu lider mot sitt slut.

Ha en fin kväll!

Söndag är det och vilodag och allt. Det är man då tacksam för eftersom det ju trots nykterhet och alkoholfrihet är lite si och så med rutiner för sänggående alltså. Men får väl bli lite bättre på den grejen med. Ska försöka att koma i säng i kväll i en någorlunda vettig tid så kanske man sover som ett glatt litet barn och vaknar pigg som en ivrig gråsparv i morgon måndag, då det ju alltså börjar en helt ny vecka alltså. Men den ny-nyktra rutinen med en kopp varm mjölkchoklad och tre goda limpsmörgåsar blir då snart av hur som helst.

Ha en fin dag!

Det går allt lite upp och ned i mitt humör idag. Hade lite positiv känsla i morse och snickrade lite på en instrumental låt som kanske blir färdig när jag får mera energi och inspiration till det hela. Hade ju tänkt att göra varm mjölkchoklad. Men hade ingen lust och ork att hålla på och vara flåshurtigt duktig och laga mat och dessutom få en kastrull och en kopp att diska.

Tänkte först göra som man alltid gjorde på pilsnertiden och sätta i mig en massa chips och jordnötter tillsammans med läsk i stället för folköl. Men nu har man ju läst en massa om hur onyttigt sånt kallat för skräpmat och läsk också är, dumt nog kanske. Så öppnade hur som helst skafferiet och gick helt på magkänslan. Som sade mig att en burk tonfisk, ett rejält fat med sallad från en konservburk i glas samt ett stort mjölkglas fixar man väl att göra i ordning till frukost.

Så det fick bli en sån frukost kompletterad med en del salta pinnar som fanns i ett hörn av brödburken. Tänkte även att salta pinnar är ju också en form av dagligt bröd. När det sedan i alla fall var söndag och vilodag till Herrens ära, så försökte jag verkligen att uppbringa lite intresse för att höra förhoppningsvis några lärorika och tänkvärda ord från nån gudstjänst. Men jag hade ingen energi alls utan satt bara och gäspade och tolkade det som att det var dags för lite skönhetssömn.

Så jag gick in i sovrummet för att vila lite, men det var stört omöjligt. Då den envetna husflugan som varit som ett husdjur för mig i över drygt två veckor verkligen höll igång och surrade runt. Har tänkt ibland på att låta denna flygande plågoande få möta sitt öde med en flugsmälla. Men på något sätt så bär det mig emot att göra slut på dennes surrande tillvaro.

Tänker väl nånstans, att så länge flugan flyger runt här så är det ju faktiskt nästan så att man kan inbilla sig att sommaren inte är helt slut än. Detta speciellt när jag på datorskärmen har en bild på ett fint sommarfoto jag tog med mobilen i somras när jag var ute på en av årets längsta och faktiskt trevligaste cykelturer som ny-nykter. När jag mådde som jäkligast för en stund sen så började jag tänka så smått på att man kanske skulle ta och skita i nykterheten.

Men nu har man ju gått och blivit snål också, och vill inte längre mata statens kassako bolaget, med en massa pengar för skadlig alkohol. Tänker att jag då bra mycket hellre lägger stålarna på nån kul musikpryl i stället alltså. Så nog verkar det som att den logiska delen av hjärnan fungerar lite bättre än för bara drygt tolv månader sedan verkar det som. Vilodag är det som sagt. Men såg att det nog skiter sig med vilan då jag ju upptäckte nyss att jag har tvättdag idag lite senare.

Får väl se om jag lyckas samla ihop så pass mycket energi att jag får det hela gjort. Får väl sända en stilla tanke eller bön till Herren om att väl ge mig lite styrka till detta söndagsnöje. Nu har man alltså suttit och skrivit lite tok igen och slagit ihjäl åtminstone en timme i alla fall. Tänk, nu verkar det även som att alkoholsuget för den här gången nog har givit med sig.

Det är då allt tur att man inte hade vin och sprit hemma i huset kan jag då säga. Men nu är det då ordning på torpet igen. För det blir ingen vända till närmsta matbutik efter några paket folköl ens. Kör alltså vidare som alkoholfri även denna dag. Tänkte precis svepa en stor burk med energidryck, men då fick jag som av en slump syn på en flaska med pressad morotsjuice som jag måste ta rätt på innan datumet går ut. Så nu blir det ett stort glas med sånt i stället vilket väl kanske är lite nyttigare och bättre förhoppningsvis.

Ha det gott!