Söndag är det och vilodag och allt. Det är man då tacksam för eftersom det ju trots nykterhet och alkoholfrihet är lite si och så med rutiner för sänggående alltså. Men får väl bli lite bättre på den grejen med. Ska försöka att koma i säng i kväll i en någorlunda vettig tid så kanske man sover som ett glatt litet barn och vaknar pigg som en ivrig gråsparv i morgon måndag, då det ju alltså börjar en helt ny vecka alltså. Men den ny-nyktra rutinen med en kopp varm mjölkchoklad och tre goda limpsmörgåsar blir då snart av hur som helst.

Ha en fin dag!

Det går allt lite upp och ned i mitt humör idag. Hade lite positiv känsla i morse och snickrade lite på en instrumental låt som kanske blir färdig när jag får mera energi och inspiration till det hela. Hade ju tänkt att göra varm mjölkchoklad. Men hade ingen lust och ork att hålla på och vara flåshurtigt duktig och laga mat och dessutom få en kastrull och en kopp att diska.

Tänkte först göra som man alltid gjorde på pilsnertiden och sätta i mig en massa chips och jordnötter tillsammans med läsk i stället för folköl. Men nu har man ju läst en massa om hur onyttigt sånt kallat för skräpmat och läsk också är, dumt nog kanske. Så öppnade hur som helst skafferiet och gick helt på magkänslan. Som sade mig att en burk tonfisk, ett rejält fat med sallad från en konservburk i glas samt ett stort mjölkglas fixar man väl att göra i ordning till frukost.

Så det fick bli en sån frukost kompletterad med en del salta pinnar som fanns i ett hörn av brödburken. Tänkte även att salta pinnar är ju också en form av dagligt bröd. När det sedan i alla fall var söndag och vilodag till Herrens ära, så försökte jag verkligen att uppbringa lite intresse för att höra förhoppningsvis några lärorika och tänkvärda ord från nån gudstjänst. Men jag hade ingen energi alls utan satt bara och gäspade och tolkade det som att det var dags för lite skönhetssömn.

Så jag gick in i sovrummet för att vila lite, men det var stört omöjligt. Då den envetna husflugan som varit som ett husdjur för mig i över drygt två veckor verkligen höll igång och surrade runt. Har tänkt ibland på att låta denna flygande plågoande få möta sitt öde med en flugsmälla. Men på något sätt så bär det mig emot att göra slut på dennes surrande tillvaro.

Tänker väl nånstans, att så länge flugan flyger runt här så är det ju faktiskt nästan så att man kan inbilla sig att sommaren inte är helt slut än. Detta speciellt när jag på datorskärmen har en bild på ett fint sommarfoto jag tog med mobilen i somras när jag var ute på en av årets längsta och faktiskt trevligaste cykelturer som ny-nykter. När jag mådde som jäkligast för en stund sen så började jag tänka så smått på att man kanske skulle ta och skita i nykterheten.

Men nu har man ju gått och blivit snål också, och vill inte längre mata statens kassako bolaget, med en massa pengar för skadlig alkohol. Tänker att jag då bra mycket hellre lägger stålarna på nån kul musikpryl i stället alltså. Så nog verkar det som att den logiska delen av hjärnan fungerar lite bättre än för bara drygt tolv månader sedan verkar det som. Vilodag är det som sagt. Men såg att det nog skiter sig med vilan då jag ju upptäckte nyss att jag har tvättdag idag lite senare.

Får väl se om jag lyckas samla ihop så pass mycket energi att jag får det hela gjort. Får väl sända en stilla tanke eller bön till Herren om att väl ge mig lite styrka till detta söndagsnöje. Nu har man alltså suttit och skrivit lite tok igen och slagit ihjäl åtminstone en timme i alla fall. Tänk, nu verkar det även som att alkoholsuget för den här gången nog har givit med sig.

Det är då allt tur att man inte hade vin och sprit hemma i huset kan jag då säga. Men nu är det då ordning på torpet igen. För det blir ingen vända till närmsta matbutik efter några paket folköl ens. Kör alltså vidare som alkoholfri även denna dag. Tänkte precis svepa en stor burk med energidryck, men då fick jag som av en slump syn på en flaska med pressad morotsjuice som jag måste ta rätt på innan datumet går ut. Så nu blir det ett stort glas med sånt i stället vilket väl kanske är lite nyttigare och bättre förhoppningsvis.

Ha det gott!

@Flarran Kämpa på vännen. Du har kommit så långt! Det går upp och ner för alla även om jag vet att du har lite mer svart i din palett än jag. Men även jag har svarta dagar fast det var länge sedan nu sedan jag lagt ner etylen.

Imorgon kommer en dag till
🩵

Hej! @Carisie, tack för att du tittade in här. Just vaknat till efter några timmars sömn, och inte blev det nåt tvättat heller. Skäms nästan inför mig själv. Men jag somnade då inte av efter nåt värdelöst fylleslag i nåt mörkt hörn, utan bara av normal utmattning. Får väl tvätta senare i veckan. Hur som som helst kör jag då vidare som alkoholfri.

Ha det fint!

@Flarran God morgon. Inte för att det hjälper dig med tvätten - men jag brukar aktivt strunta i saker ibland bara för att jag inte orkar. För att jag inte vill. Behöver. Eller anser att det är panik. För 15 år sen höll jag på varje ledig timme att putsa på fasaden men tror egentligen jag gjort det i hela mitt liv. Det är nu på senare år jag taggat ner men gör ändå mer än de flesta jag känner. Jag älskar doften av nystädat ❤️

Nu ska jag ta min fjärilshop 🦋🦋🦋 med mig mot nya jobbet. Ha en bra dag.
🩵

Nu är det måndag igen och hjulen har börjat att snurra igång på samma sätt som vanligt. Har hört fötter trampa i trappen och hört bilar starta och köra igång och iväg från gården. Har tänkt att nu så är folk i rörelse för att få in pengar så att hjulen kan snurra på tills det blir måndag nästa vecka och allting kan fortsätta i samma stil, dag för dag, enligt livets gilla gång.

Mitt arbete är av någon outgrundlig anledning tydligen att existera och andas utan att vara berusad av tankebefriande, men nedbrytande skadlig alkohol. För sånt förkortar ju bara den tid man kan ha kvar här i världen att njuta av livets gilla gång. Förra året eller en liten tid extra bakåt. Då var jag väl vid den här tidpunkten på morgonen med största sannolikhet förmodligen ganska berusad och, mitt arbete då bestod väl mest i att försöka att vandra iväg till bolaget om jag hade ork till sånt.

Arbete befordrar hälsa och välgång har man väl hört från nåt håll, och kanske är det väl så. Men som en trött dystemiker finns det då inte mycket energi till något arbete. Man känner sig väl lite värdelös ibland som bara sitter allmänt tom, nedstämd och orkeslös och skriver en massa tok helt utan betydelse om hundra år, eller med garanti säkert en bra mycket kortare tid än så jag tänka. Något som man väl även är rätt tacksam för.

Har en bok som jag köpte på loppis för ett litet tag sedan som förklarar att man för att höja sin hjärnas energi och väl även nivå av livsglädje och allmänt välbefinnande så ska man fokusera på ett positivt tänkande, och inte vara alltför realistisk kanske. Men har man dystymi så har man, men väl sällan så värst roligt. Men hur som helst så är då denne skrivande dysterkvist i alla fall fortfarande en helt nykter och alkoholfri sådan. Detta mot alla odds kanske om man väl tänker efter. Men Herren så att säga, kanske vill ha det så.

Hade jag haft ork och energi så skulle jag nu satt på mig kläder och skor och gått ut till sophuset med en påse med skräp. Men det hinns väl med vad tiden lider. För nu är då energinivån så låg att det räcker och blir över. När jag lyckats samla ihop tillräckligt med kraft kanske jag orkar att ta mig en kopp med varm mjölkchoklad och tre smörgåsar. Denna rätt ny-nyktra rutin som ju fortfarande märkligt nog har sin tjusning, hur det nu kan komma sig.

Förresten, jag såg just att du @Carisie min vän, tittade in en sväng här alldeles nyss. Bara det att du skrev några trevliga ord, gav mig faktiskt så pass med positiv energi att jag nog nu kanske trots allt kommer mig för att ta den där koppen med mjölkchoklad som nog magkänslan börjat att signalera om lite mera bestämt verkar det som. Ja, det känns faktiskt som att det nu även har blivit dags för en god röd grapefrukt som jag funderat ett bra tag på att tugga i mig.

Ha en fin dag!

@Flarran Hej 👋🏼 Roligt att jag kan sprida lite positiv energi. Min egen är slut efter första dagen på nya jobbet 🪫 Så många ansikten, namn, nya ljud etc men det kommer nog att kännas lite mer som "mitt jobb" imorgon. Efter jobbet slängde jag ihop två olika maträtter till middag och till två dagars matlådor en knaperstekt lever med champinjonsås och potatispuré samt en laxgratäng med saffran, schalottenlök, vitlök och färsk timjan med havreris till.Jag har redan bäddat ner mig och ska ladda till imorgon 🔋 Hoppas du fick en angenäm dag.

🩵

Nu är det kväll efter en ovanligt tung dag. Men man är då nykter och alkoholfri trots all psykisk plåga och rejält mörka tankar som nog kunnat fått många att ta till flaskan. Men varför sitta och klaga, för inget är väl så dåligt att det inte kan bli sämre kan man väl kanske lite positivt säga alltså. Men fick faktiskt bita ihop rejält stundtals och tänkte faktiskt även på skaparen och hans tio budord och då speciellt det om att man ska hedra sin fader och sin moder. Det har man då sannerligen gjort idag genom att kämpa på och stå ut med tillvaron. Kanske känns det bättre i morgon får man väl lite fånigt och barnsligt kanske hoppas på. Förresten, @carisie det var trevligt att du tittade in och skrev några ord, sånt uppskattas då kompis.

Ha en fin kväll!