@Tossingavis Vad Skönt att helgen gick bra!Kom ihåg att planera in nån liten trevlig aktivitet ibland åxå så inte livet bara består av måsten.Jag är själv väldigt känslig för tristess & för mycket måsten.Har fått många återfall pga det.Ett litet tips bara!😇

Dag 21

@Molnet Ja, jag är likadan. Rutiner, stress och uttråkning är farligt för mig.

Just nu är jag liksom nyfrälst. Jag har ju slutat förut, så jag vet processen, men det känns annorlunda den här gången. Jag har lärt mig av tidigare alkoholstopp. Det är ingen panik över vissa känslor som är naturliga, för jag vet att de går över. Apatin har ju nu helt försvunnit och deppigheten också. Nu är jag som utsläppt ur ett fängelse efter flera år. Kan gräs dofta så gott? Smakar mat så här bra? Är min man verkligen så rolig?
Jag känner alla mina känslor så starkt och ärligt. Det är en utmaning med de svåra, men fantastiskt med de positiva känslorna!
När det gäller de svåra känslorna känner jag att jag har lärt mig en strategi som fungerar för mig. Acceptans. När ångesten kommer slänger jag upp mina händer och kapitulerar. Okej, nu har jag ångest. Vad tråkigt. Känn känslan en stund och gå sedan vidare med livet. Då får jag väl diska med ångest, titta på tv med ångest, jobba med ångest... Efter ett tag så bara den sipprar iväg av sig själv. Och det går fortare för varje gång. Jag fastnar inte längre i ett tillstånd där jag tror att om jag bara sitter still kan jag med tanken fundera ut vad som orsakar ångesten och lösa det problemet. Men det är ju inte så det funkar. Då får ångesten uppmärksamhet och växer i storlek, och jag kommer aldrig fram till vad som ger mig ångest för det finns ju ingen anledning! Ångest är ångest är ångest! Den har oftast ingen rot. Den flyter runt som en dimma och stör mest.

Sen tackar jag forskningen för Antabus! Min räddning och mitt balsam i själen! All förhandling är borta och jag frisätter så mycket tid och energi som jag kan lägga på att klura ut mina känslor, hitta strategier och fundera på hur mitt nyktra liv ska se ut. I cirka två veckor framöver kan jag fysiskt inte dricka, så varför tänka på det? Och på morgonen, när jag är stark och inga triggers finns, så tar jag min Antabus och försäkrar mig om lugn i två veckor till.