@livima stort grattis till dag 50 🥳🥳

Så härligt att läsa hur bestämd och målmedveten du är och helt fantastiskt att du kan boka in massage och passar på att fira denna milstolpe. Njut av dagen nu och fortsätt vara så grym, heja dig!

Kram 🥰

@livima Woop, woop! Grattis till dina 50 alkloholfria dagar - så bra jobbat! Och att lyckas hålla i trots du är på annan ort och med lockelser runt varje hörn - BAAAM vad bra du är!

Ja, känn dig stolt och mallig du var så klar och skärpt i tanken under kursen igår - ljuvlig känsla! Ta med dig "oss" vid tillfällen när det känns svårt vara ensam - så håller vi varandra sällskap.

Vilken bra plan du hade gjort upp för dig och vilken fin start med ett yogapass, gofrukost och ljuvlig massage på eftermiddagen. Toppen! Tragiskt få ett meddelande att kursen börjar senare ... Men så go känsla du är i fas och på plats och redo tänker jag.

Nu tar vi tag i lördagen och idag ska vi inte ta det där första glaset.

Dag 60 idag! Jag fortsätter att läsa här och lyssna på poddar om nykterhet. Det är så skönt att höra alla berättelser och att det finns så mycket likheter trots att vi har olika resor och förutsättningar. Först nu börjar jag förstå på riktigt att alkohol har egenskaper som i längden/i stora mängder oundvikligen bryter ner oss och tar över. Innan har jag bara tyckt att jag var så dålig som inte kunde hantera ett normalt drickande. Jag drack för mycket när jag inte visste bättre och alkoholen tog mig. Nu vet jag bättre och jag har ingen önskan att dricka. Nu verkar det som att jag under tillräckligt lång tid har klarat av mina värsta triggersstunder och jag får inget sug längre framåt middagstid. Väldigt skönt. Fördelarna som jag upptäckt i att vara nykter är så många och jag är glad över mitt "nya" jag! Lite bitter över att jag inte gått ner i vikt trots alla alkoholkalorier jag sparat 🤣 men det får jag väl ta tag i så småning om. Jag hörde en sägning häromdagen som jag tyckte kändes sann för mig. Ungefär så här: alkoholberoende är den enda sjukdomen som när den botas gör människan bättre. Vid botande av andra sjukdomar når man den status man hade innan sjukdomen i bästa fall men när man ska bli frisk från alkohol och har arbetat med så många delar av sig själv som man behöver för att bli frisk får man större självinsikt osv vilket utvecklar oss och gör oss bättre." Det känns sant, hoppfullt och som en lyx att jag får göra detta.
Ha en fin måndag! ♥️

@livima åh vad jag håller med dig, det känns så härligt och underbart att få chansen att upptäcka sig själv på nytt. Alla dessa insikter vi får på vägen och att komma över trösklarna och stänga dörrar bakom oss, vilken resa vi gör!

Tack för att du delar med dig och grattis till 60 dagars milstolpen 🥳🥳 du gör det så bra och det är roligt att ”resa” tillsammans med dig 🤗

@livima Grattis till 60 dagar!🥳 Du gör intressanta reflektioner och insiktsfulla insikter😁. Det här med att man fokuserade på hur dålig man var som inte kunde dricka normalt, när det egentligen handlar om att det är alkoholen som bryter ned oss, tar över oss och gör oss dåliga. Och att alkoholberoende är den enda sjukdomen som när den botas gör människan bättre. Det stämmer verkligen! Man mår så mycket bättre när man får insikter och förstår roten till ”onda” saker i sitt liv, insikter i hur ett alkoholberoende fungera och påverkar hjärnan och psyket och när man börjar kunna hantera sitt liv utan att ta till alkohol för att förstärka eller bedöva. Det är riktigt spännande att nyfiket närma sig och undersöka hur det står till det egna livet och börja en resa mot de värden och innehåll man önskar i sitt liv.

Ha det gott!❤️

Idag har jag känt mig skör. Hamnar i självförakt och negativitet och blir så trött på mig själv att jag inte orkar med mig själv. Jag saknar inte akten att dricka eller hur det skulle få mig att må efteråt. Men jag kan sakna att få slippa mig själv en stund vilket var det alkoholen ofta användes till. Men jag ska inte dricka idag. Har till och med varit på ett mingel och kommit hem nykter. Jag ska gå och lägga mig. Imorgon är en ny dag och kanske orkar jag då vara nyfiken på vad dagens känslor försöker förmedla för budskap. Vi får se.

@livima hej hej. Hoppas du fick en god nattsömn och känner dig bättre idag. Livet är en berg och dalbana – vilket har lärt mig att verkligen uppskatta stunderna då det pirrar lite i magen och jag inte behöver blunda och vara rädd. Det blir alltid bättre – bara vi håller ut.

Önskar dig en fin helg ❤️

@livima känner igen mig i dina tankar & känslor.Brottas med samma.Man får komma ihåg att känslor kommer & går & ältande leder bara till mer dåligt mående & blir en triggers.Man får trösta sig med & tala om för sig själv :Att man är lika värdefull som alla andra.Varken bättre eller sämre.Good enough räcker långt & att vi vet att vi har en ” allergi” mot alkohol som vi kurerar bl.a.genom att inte ta det första glaset.Vid tunga tankar får man unna sig att ta det lugnt.Distrahera sig med lite enkla aktiviteter.Se en film.Unna sig en fika etc…Små saker som gör att man mår lite bättre för stunden& vinner tid.Känslor kommer och går & rätt som det är så mår man lite bättre.Ta hand om dig på bästa sätt!

@Molnet @B.Å det vände! Så klart 😊 allt vänder och det är bra.

Nu har jag varit utan alkohol i 10 veckor. Så avstämning:
Jäklar vad jag har lärt mig om hur alkohol fungerar, vad det gör med kropp och psyke. Jag har insett varför jag velat dricka men fattar också att det om än ger lite tillfällig lindring så blir konsekvenserna stora. Mkt större än att jag kanske var bakfull dagen efter vilket jag trodde var den enda konsekvensen. Att det hade så stor påverkan på mitt mående överlag hade jag inte fattat. Trodde bara att jag var en deppig person som var typ stressad och trött hela tiden. Utan alkohol är jag inte det. Jag sover på nätterna, vaknar aldrig längre vid 3 och har ångest vilket jag gjorde jämt förut. Jag är rappare i huvudet. Hatar inte mig själv hela tiden. Får mer saker gjorda och känner mig allmänt gladare och mer intresserad av saker. Hittat massa goda alkofria drycker och saknar sällan vin. Kan sakna att dricka för att slippa tänka men saknar inte att må som jag gjorde.

@livima Jag visste inte heller så mycket om hur alkoholen påverkar både hjärnan och kroppen. Konstigt att jag aldrig tog reda på det. Iaf har jag fått lära mycket som gjort att jag förstått mig själv mycket bättre. Och även vad som var jag och vad som var ett resultat av beroendet.
Och det känns så himla bra!
Och du verkar också vara på rätt väg!
Grattis till dina 10 veckor. ❤️👍👍

@livima Grattis till 10 nyktra veckor och många kloka insikter! 🥳🥳🥳 Och du kommer att få uppleva ännu mer aha-upplevelser efterhand. Det är som vi brukar säga: Det räcker inte att läsa om skillnaderna, man måste UPPLEVA det själv. Och ha tillit för processen, inget går att forcera fram. En god natts sömn är dunderhonung för mig - och de flesta nätter som nykter är goda.

Kram 🐘