@vill få ett nytt liv
Skönt att höra.
Såg ett bra filmklipp på Youtube idag.
Sober Oktober.
Du kommer att må mycket bättre efter 1 vecka-10 dagar.
Alkoholen påverkar sömnen, motivationen och humöret. Ha en bra lördag❤️👌

Då var denna dag snart slut. Har varit ok. Jobbat lite och sedan lite nöje med nära o kära på kvällen. Förstås alkoholfritt. Ibland får man en flash när tankarna bara tänker på alkohol, men så går det över efter ett tag. Känner mig trött och hoppas kunna sova lite bättre, men dessvärre brukar det ta nästan två veckor för mig innan "barn sömnen" kommer tillbaka. Hoppas ni övriga också haft en bra dag😊

Dag 4. Äntligen mår jag lite bättre. Sov oroligt och Vaknade kl 01:00. Kollade lite på en serie och efter det sov jag jättegott. Så tacksam för det eftersom sömnen är så viktig för mig för att jag ska må bra. Ska arbeta idag med och det känns så bra att inte vara så omtöcknad. Nu är det kaffe och njuta av att INTE vara bakis😊🥳

Dag 4 snart slut. I dag har allt gått lättare och jag har fått tillbaka lite mer glädje. Det är väl nu det jobbiga börjar. Man glömmer så lätt hur man mådde förra veckan, konstigt att man aldrig lär sig. Svårt att "spela hela filmen". Kanske är ändå detta biktande här på forumet något som visar att man menar allvar denna gången.
Må väl alla o sov så gott när det blir dags

@vill få ett nytt liv Att vara nykter är i början ett heltidsprojekt dygnet runt.Gör löfte varje morgon om:Att idag kommer jag att vara nykter.Spela upp hela serien i huvudet när tankar dyker upp.Stanna inte tanken vid den sköna känslan utan säg till dig själv att när jag dricker så händer det här i mig osv….Det hjälper mig vid tankar/sug efter A.Aldrig glömma.Alltid komma ihåg att Inte ta det första glaset.Snart lättar det när den första abstinenstiden är över.Suss gott.Att skriva & läsa här i forumet är jättebra!

@vill få ett nytt liv Det är som @molnet säger. Men efter ett tag går det av bara farten. Jag skrev vid nåt tillfälle att det är det nya normala att vara nykter. Det finns fint. En harmoni och ett lugn.
🩵

@Molnet Tack molnet. Att ge löftet att vara nykter hela dagen när man vaknar är ganska lätt, däremot är det svårare för mig vid 15 till 18 tiden. Ja, det är så bra med detta forum, känns lättare när man ser att det finns så många som är i en liknande situation.

Dag 5. En dag som har varit varken eller. En klassisk halvtråkig måndag, men inget sug än så länge. Beror nog också på att det idag är exakt en vecka sedan Alkohol djävulen slog till med dunder o brak. Drack i tre dagar och var sjukskriven från jobbet. Kan verkligen inte med att sjukskriva mig igen och är så tacksam att jag har ett jobb. Har kommit på att jag nog dricker för att jag vissa dagar upplever en tristess i vardagen.... Idag vet jag iaf att det kommer gå bra. Vargtimmarna (15-18 i mitt fall) har precis börjat, men jag känner faktiskt inget sug. Som tur är har jag heller inget hemma. Tror det är A och O, att absolut inte ha någon undangömd alkohol hemma😊. Tack för er stöttning🙏🙏🤗

Grattis till en vecka & du har åxå fått syn på att kl.15-18 är dina vargtimmar.Och att det kan bero på tristess.Du har fått fatt i att det är bäst att inte ha alkohol hemma.Bra där.Nu gäller det att planera bra alternativ & sysselsättning för den tiden så att du får en ny rutin på det samt saker som är avkopplande & njutningsfulla.Lycka till!

Har just kommit på en bra grej tror jag. De sista 3 åren jag har druckit för mycket och för ofta har det skett återfall efter max en månad. Då tycker jag att jag varit så duktig. Frågan är, hur känns det att vara nykter MER än en månad. Det är då den stora friden kommer kanske.... Jag ska tänka så, nyfiken på vad som som händer "beyond" en månad💪

@vill få ett nytt liv
De senaste två åren har jag klarat max 2 månader. Det verkar som om de största förändringarna märker man i början. Sedan blir det den vanliga lunken.
Jag hade en längre nykterhet för drygt 2 år sedan gick något snett.
Jag tror dock man blir piggare ju längre tiden går och det tar tid för kroppen att läka sig helt.från A.
Hoppas du har något mer stöd för det är svårt att klara detta ensam.
Ta hand om dig.

Dag 6. Har gått fint. En helt vanlig arbetsdag. I slutet av dagen kände jag en stress och då kom suget förstås, nu känns det dock bättre.
Har en svår utmaning till helgen då jag ska träffa nära och kära på landstället. Det är så otroligt förknippat med vin och god mat, kommer att bli svårt att stå emot. Ska försöka göra detta...

Vanlig arbetsdag här med & stunder med stress & tankar på A dyker upp här med.Det är normal reaktion.Vi har ju lärt våra hjärnor att mata den med A vid bl.a stress.Nu ska vi lära om.Låter ju jättehärligt med en helg på lantstället med god mat och……Umgänge🙏😎🎈Var förberedd på att det inte kommer att kännas riktigt som det brukar då du nu ska lära dig att göra detta utan A.Eller hur?Mitt förslag är att du tar med dig lite egna goda drycker att dricka.Tex.Gott alkoholfritt öl/a-fritt vin(läs noga på etiketten .Läsk/bubbelvatten/Kombucha eller vad du tycker om.Kommer att gå galant OM DU förbereder dig mentalt.Gör dina löften.Kommer ihåg ditt varför & köper med dig egen A-Fri dryck.Fokuserar på att äta gott & umgås & ha trevligt med dina nära & kära.Lycka till!

@vill få ett nytt liv så bra att du kom över stress-sug idag, nu är det bara att lyckas igen och igen tills hjärnan fattar att stress ”belönas” inte med alkohol. Det blir lättare med tiden :)

Jag hade också såna utmaningar, att träffa nära och kära på ställen vi brukade skåla och äta god mat. Jag tänker att nu är det oktober och då kan du ju bara säga: nej tack jag testar sober oktober i år….dvs om du inte vill gå ut med hur jobbigt du haft det och så.

Jag kunde tycka det var lite spännande precis i början, att ha en hemlighet och hitta på små vita lögner för att inte blotta mig själv. Kände mig alltid så stolt när jag sen gick och la mig och som en vinnare när jag vaknade utan ångest. Många dricker alkoholfri öl och så men det har jag aldrig vågat testa (gillar inte öl men tror smaken hade kunnat fått min hjärna skrika på mer) så jag har bara druckit något iskallt med massor av is och ändå haft det hur kul som helst.

Du kommer klara utmaningen, nästan ingen bryr sig om vad andra har i sitt glas. Det är vi själva som bestämmer och låter bli. Heja dig ❤️

@Molnet Du skriver så bra råd Molnet🙏 Tack! Jo, jag har tänkt på att köpa med något eget gott att dricka. Tycker det är supergott att blanda grappo med brämhults (väldigt dyra) apelsinjuice, med mycket is. Det får bli det istället för det de andra dricker. Jag vet de gånger jag kört bil att suget när alla tar drink försvinner väldigt fort, bara man själv får något gott alkoholfritt att dricka.
Har också tänkt på att om jag klarar denna svåra prövning kommer jag att bli stolt över mig själv😊