Sitter och festar i lampans sken här i köket vid min gamla dator. Ja, inte på nån alkohol, för sånt är ju ingen fest i längden om man ska vara ärlig. Man kan lura sig själv att tro sånt, det har då jag gjort en himla massa gånger innan jag tog tag i att försöka tänka lite vettigare än att bara slå mig själv i huvudet med en flaska liksom. Hade tänkt att fira min nyktra 1-års dag med glasstårta, men den bit jag trodde fanns kvar i frysen hade jag tydligen gluffsat i mig tidigare. Men det är faktiskt inte så dumt med gräddglass med krossad choklad heller. Passar fint till nykokat kaffe kan jag då säga. Förresten, @Molnet det var kul att du tittade in en sväng här.

Ha det gott kompis!

@Flarran Hej 👋🏼 Jag är glad så länge du skriver. Det är alltid högt & lågt hos dig ur 100% bra synvinkel. Sömnen. Vilket gissel den varit för mig under många år. Över en viss ålder fungerade inte treskiftsjobb längre. Jag sov max 1-2 h och kunde sen inte vända tillbaka och det tog mig två år att vända den skutan med hjälp av min läkare på VC. Hon är typ sämst men jag har lyckats nå fram till henne över tid. Nu tar jag Melatonin (som inte är ett direkt läkemedel utan förstärker Melatoninet i kroppen som är det vi blir trötta av) 1-2h före sänggång och ytterligare en tablett som egentligen är ett antihistamin men som man blir trött av. Sen har jag ställt klocka på lediga dagar för att inte förlora trötthet på kvällstid. Jag kan ju inte ta powernaps så det kommer aldrig att vara ett problem. Jag äter inte efter kl 20 heller utan har stabiliserat blodsockret vid läggdags. Jag har också lyssnat på min kropp och inte suttit uppe över min "trött-tid" utan lägger mig. Sen kan klockan vara 10-22 men det spelar ingen roll. Är man trött så är man.

Nu är ju inte det här ett recept som passar alla men du kan ju prova och ta bitar som passar dig? Ditt liv? Om du skaffar melatonin så säger min läkare att allt under 10 mg vid sänggång är som att kasta in ett vedträ i Blå Hallen.

Nog rantat om det. Heja dig!
🩵

Hejsan! @Carisie, Ja nog är det knepigt med sömnbesvär. När man bara hällde i sig alkohol jämt tidigare så märkte man ju inte av så mycket. Satt väl ofta och halvsov vid datorn och komponerade musik tills jag väl i stort slocknade till lite spontant och gick och lade mig. Sedan var man rätt som det var snabbt uppe igen och hade sig liksom. Har väl testat många sömnpiller genom åren, men är inte mycket för piller faktiskt.

Har haft sånt där svindyrt Melatonin, men tyckte inte det var något speciellt verksamt. Nu har jag ju för tillfället Zolpidem till natten vid behov, 10 mg tror jag det är, men det är en rätt så kortverkande insomningstablett. Det blir inte nåt bra om man tar en extra av den när man vaknar, blir lätt lite yr. Har även en lugnande tablett som jag får ta 3 ggr per dygn men den ska inte tas samtidigt med sömnpiller har man fått veta och följer då den ordinationen.

Har haft nån kompletterande variant av sömnmedicin som skulle vara bra för längre sömn, sa dom, men minns inte riktigt namnet på den tabletten. Det är väl för att den inte heller funkade nåt vidare. Måste väl försöka att optimera allt med bra matrutiner, och mer planerad sömn, men har svårt att vara duktig och fokusera på sånt som rutiner. Morgonchokladen till frukost liksom och nykterheten funkar då för närvarande och det får man väl vara tacksam för.

Har väl en hel del diverse knepiga sömnpiller i skåpen. Men har aldrig varit mycket för sånt som piller alltså. Vilket väl är rätt tur kanske. För annars hade man väl suttit i pillerträsket. Den bästa sömnen är ju helt klart den naturliga, när man nån gång får lite spontan påhälsning av John Blund på riktigt. Vet att att om orken fanns borde man väl försöka att gå ut mer i dagsljus för att förhoppningsvis få till en bättre sömnrytm. Men det jobbas det ju på lite och 23:00 ska jag släcka nattlampan idag.

Ha det fint kompis!

Hej! @Amanda L, det var kul att du tittade in kompis. Ja, inte kunde man väl tro för ett år sedan att man skulle klara av att vara nykter och alkoholfri i så lång tid i följd som det faktiskt har blivit. Det är då något som jag då är tacksam för, så kör vidare på den linjen så länge som det bara går.

Ha det gott!