Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

Dompa

Ja men då har du ju en extra bra anledning att inte dricka! Tänk på att hela världen kommer att följa din bäbis. Kommer att bli minst lika stort som Marias jungfrufödsel. Man får gratulera!

Tänk att DryMartini och TP ligger hack i häl när det gäller dagar. Ni var ju de ursprungliga musketörerna.

Dikten var fin och sorglig... Det var också som om den handlade om Dompa i Mars. Nu är killen i min spegel lite annorlunda. Lite rakare i ryggen, ledsamheten i ögonen finns dock kvar...men ingen skam.

Visst skäms jag också för att ha skadat min familj, men jag slipper den där fylleskammen.
När det gäller din äldsta kille så är det nog bara tid som gäller, men han var ju din sida när det gällde hans samtalskontakt. Eller har jag helt missuppfattat? Exet är antagligen både sliten och trött, men allt där behöver ju inte bero på dig. Som Stigsdotter skrev: Starkt att tacka vännen, framför allt om det var samma vän som outade för ditt ex.

Hoppas du får en ok dag. Idag kommer farsan din. Laga till ngt gott åt honom...det vet jag ju att du kan. Själv måste mina ungar grilla var och
varannan dag...då jag är en ganska dålig kock. Men jag inbillar mig att jag gör ongarna en tjänst.. För dem går inte längre grillning och flaskor hand i hand. Grillen har blivit ett matberedningsredskap.

Vi hörs, och vi följs åt, du och jag TP. DryMartini, Villervalle, Stigsdotter, Nynykter, Lilja och alla andra kämpar därute.

Tvåbarnspappan

Jag hänger i och kämpar vidare! Hoppas ni gör likadant!
Jag läser det ni skriver och det berör mig så otroligt mycket hur mycket medkänsla empati och värme ni ger. Jag känner ju egentligen ingen av er. Men så mycket som jag tänker på er under dagarna. Det konstiga är att man målar upp en bild av hur ni bor, hur ni ser ut osv...framför allt så vet jag att ni är vackra på insidan!

Mr Dry, blev glad att se dig här, och att du är på god väg denna gången.....va ju skit att du låg några dagar före mig ;-). Skämt o sido.denna gången fixar vi det! Jag har fått olika bud angående min tumör...nu helt plötsligt kan de vara så att de har misstagit sig...det de vet är att det är något i hormonsystemet som inte alls fungerar som det ska. Men just nu så är det de minsta jag oroar mig för. Jag fokuserar på att bli den pappa som jag vill och har varit.

Dompa: Jo båda mina killar försvarade mig och jag pratade med båda igår och mycket av min rädsla släppte. Det var de vännerna som som berättade om mitt missbruk som jag tackade. För jag tror faktiskt inte att jag hade förmått mig till att berätta detta för deras mamma även att det va min ambition. Det ligger ju så jäkla mycket rädsla bakom att bli "avslöjad".

Kramar om er hårt allihop!
Nu ska jag bege mig in till stan och apoteket...som komiskt nog ligger jämte bolaget :-X.... Men no problemo! Sånt håller vi inte på med!

Önskar er en nykter fredagkväll och att ni får vakna upp i morgon och andas in den friska luften av stolthet för hur bra ni är!

/TP :-)

Nynykter

Systembolaget går vi förbi. Erkänn att det känns BRA!!! Jag njöt av att göra det idag när jag och sonen var och handlade ingredienser till det han kallar för "Svenne-Banan-Middag"' det vill säga Tacos. Dock finns det ett annat ställe som jag numera INTE klarar att gå förbi, nämligen godishyllan. Summan av laster är konstant. Jag kommer troligen att få börja jobba med godisbegäret. En dag i taget, idag lovar jag mig själv att inte äta godis och -hemska tanke- tänk om det inte hjälper utan jag blir tvungen att besöka AG, anonyma godisslukare och bekänna mitt intag av saltlakrits och choklad.
Jag har faktiskt hotat mig själv med AA för att bli nykter. det hjälpte. OBS att jag har den största respekt för att AA är fantastiskt och hjälper jättemånga, men jag VILL INTE gå dit. Vill vara anonym som här på forumet.

TP, så skönt att höra om dina fina pojkar. Det kommer att gå bra för dig, det känner jag på mig. Nu får du hjälp!

Ha en skön nykter kväll! Nu ska här lagas Svenne--banan-middag. Men först ska jag kolla vad sonen tittar på i datorn. Han har fnittrat hejdlöst i en halvtimme nu. Världens härligaste ljud är barnfnitter.

Kramar från Nynykter

Tvåbarnspappan

Anonyma godisslukare ha ha :-). Tycker det är en helt ok last!

Jag valde att ta vägen förbi systembolaget....räckte ut tungan gick in på apoteket och köpte multivitamin istället :-)

Idag fick jag den utan tvekan bästa belöning man kan få för att jag tagit det här steget!
Min 16-åring slår armarna runt mig, kramar mig hårt o säger - Jag älskar dig så mycket pappa.
En otroligt underbar känsla, bättre medicin finns inte att få!!!!

Sen fick jag lite ris också...du borde ju fattat varför jag alltid varit på mitt rum fredag och lördagkvällar...jäkla Einstein (med glimten i ögat)
Jag kommer nog få höra en hel del framöver, vilket jag förtjänar och behöver! Det är så lätt att glömma när man mår bättre!
Men just nu känner jag en frihet som jag aldrig känt innan!

Nu ska jag ta gitarren och gå o sätta mig på bryggan nere vid sjön o njuta av att det är myggfritt. :-)

Blev också sugen på svennebananmiddag :-)

Hoppas det smakade bra

KRAM TP

Dompa

Djävlar vad jag blev för den kramen, nästan som jag fått den själv. "Jag älskar dig så mycket pappa", bevara de orden och plocka fram när tankarna börjar vandra åt fel håll.

Lät som en härlig kväll på bryggan. Dessutom var du nykter och kunde verkligen ta vara på den kärlek som finns i ditt hem. Den skönhet som finns på bryggan nere vid sjön. Inte fan hade kvällen blivit bättre av ngt att dricka.

Ja du ser, att "komma ut" behöver verkligen inte vara till det sämre.

Jag vet vad du menar om fantasier. Vi har fått så många empatiska kloka vänner. Jag målar också upp bilder av alla. Liksom i din värld är alla i min värld vackra...eftersom jag kan se deras insidor.

Idag kör vi en ny nykter, solig dag. Kram/R

Tvåbarnspappan

Ja den kramen ska jag bära och vårda ömt och orden sitter kvar i hjärtat!

Jag tänkte verkligen på det igår när jag satt vid sjön....alla intryck va så mycket starkare. Jag har varit mycket på min brygg under sommarkvällarna, men så många gånger instängd i en bubbla dit inte en dofterna, ljuden och den sanna synen nått!

Det här känns så befriande och så himla rätt :-)

Kramar /PT :-)

Tvåbarnspappan

Jag gick ut i sommarkvällen iklädd shorts och fopp....menar ett par märkesskor....Fick för mig att jag skulle lägga i båten.Behövde bara putta den 10 meter ner för en slänt. Tog i för kung o fosterland...klevs snett och rullade själv ner för slänten...som var fylld av bränn-nässlor...med avslutning sittandes i ån. Lovar att det är effektivt mot det där jag brukar tänka på på helgerna;-)

SVIDER SOM F-- men effektivt!

Hoppas ni har en bra kväll kram TP :-)

kalla

Du har gett mig skrattet för kvällen, nu kan jag nog stå ut med melodifestivalen :D

DryMartini

Inte så kul att bränna sig på nässlor nu när det är lördag. Men smärtan är övergående. Och som det gamla talesättet säger: "Hellre bränna sig på nässlor, än att se flaskans botten." Nu kör vi vidare på den inslagna nyktra vägen, TP. Vi började ju att sluta med alkoholen samtidigt denna gång. För sista gången, förhoppningsvis.

Förresten, kan du lägga upp en video på händelsen idag? För den som slipper rulla nedför en nässelslänt och sedan plask i ån, ser det nog ganska kul ut.

Tvåbarnspappan

Va skönt att höra :-).
För denna gången kostade det på lite att glädja er ;-)

Jag hittar styrka genom att skriva här inne!

Tänk när vi kan titta tillbaka på den här kvällen om ett år och inse hur bra våra liv är :-)

Varma kramar TP

du är här igen TP och i bästa sällskap! Det kanske måste vara så att världen vänder sig för att en personlig vändning ska komma till en verklig början... Jag funderade om jag skulle kunna skriva att du kanske ska tacka din vän - men jag kunde inte formulera det och var rädd att det skulle blivit helt fel. Det är stort och fint att du tackat honom eller henne! Det är inte lätt att tala med en vän om oro för att vännen dricker för mycket.

Fortsätt skriva, roligt att det går bra för NBM!
Önskar dig en fin söndag - hoppas nässelsvedan lugnat sig. / mt

Nynykter

TP, jag lider med dig! Fy vad smärtsamt med nässlorna! Det är lite som en del klipp i Americ'a funniest home videos. Man kan inte låta bli att skratta men samtidigt gör det ont i en.
Nu vill jag inte strö salt i såren, men är du är säker på att du hade ordentliga skor på dig, några som satt fast ordentligt på foten? Det är ju viktigt om man nu får för sig att ensam sjösätta en båt. Vi har ju skrivit om det här med skor tidigare, TP (sträng blick från mig).

Vad härligt det låter förresten med både brygga och båt. Fina förutsättningar för ett gott nyktert liv. Och så har du gitarren också. Du kan få din Euphoria på annat sätt än med droger :-). Apropå det såg jag inget av melodifestivalen. Ungarna var borta och jag satt ensam och pluggade (oj vad det lät självömkande och dystert). Jag var helt övertygad om att Sverige skulle komma sist eller nåt eftersom Euphoria verkade vara så upphaussad och favorittippad. Det brukar bli tvärtom, som när favorittippade svenska hockelandslaget liksom la sig platt mot Vitryssland en gång. Jag är ingen sportdåre eller kalenderbitare så jag minns inte när det var, men jag kommer ihåg den bittra, bittra KÄNSLAN.

Jag har läst Anhörig av Katerina Janouch. Riktigt bra! Hon skriver ju som just anhörig, men jag tyckte att det var en intressant beskrivning av missbruk och (brist på) missbrukarvård.

Sommarkram från Nynykter över böckerna

Dompa

Ha ha...även jag drar lite på munnen...har haft en skitnatt själv. Är fortfarande ledsen...men liksom Nynykter blir jag liiite misstänksam, vad hade du på fötterna? Ja, ja...så länge du inte var rund under dom. Krya på dig! Haha.

Tvåbarnspappan

Jag lovar och svär att jag inte va rund under fötterna....angående de andra frågorna så vill jag en advokat närvarande;-)

Mr Dry: Det måste finnas en mening med att vi kom hit igen samtidigt. Denna gången känns beslutsamheten så mycket starkare än vad den gjort tidigare. Jag har insett att jag helt enkelt inte kan dricka alkohol mer.

Mulletant: Denna gången va jag så långt ner som man kan komma tror jag, hela min värld rasade och mitt mående är/var fruktansvärt.
Men nu kämpar jag för det/de viktigaste i mitt liv. Sen har jag insett hur mycket jag har låtit alkoholen ta över och förstöra i mitt liv. Jag försöker dock att inte tänka så mycket på det....för gud vad ont det gör. Men samtidigt är smärtan viktig för att minnas och inte falla dit igen.
Jag bara SKA vända min värld rätt igen...Säger som Staffan Westerberg...Har varit lite vilse i pannkakan!

Nynykter: Jag har verkligen förutsättningen att må bra här där jag bor och tack o lov inte så många som går förbi med filmkamera :-)
Böcker är otroligt bra för när man läser saker svart på vitt så fastnar det bättre av någon anledning.
Mycket av det här vi pysslar med är ju att lära oss vara ärliga mot oss själva och att lära känna sitt nya jag. Åh det är inte lätt. Men som någon klok människa skrev här, härom dagen. Man får lägga sig platt, ta all hjälp man kan få och framför allt vara ärlig mot sig själv! Inga lätta saker alls! Men tillsammans så klarar vi detta!!!!

Dompa: Tungt att du känner dig ledsen, men samtidigt väldigt logiskt i den situation du befinner dig i. Att sörja och vara ledsen är ett tecken på att man läker. Många tror jag stänger av känslorna och bara ångar på....Det gör inte vi, och med tanke på det så har vi mycket större förutsättningar att klara av detta!

Jag vaknade idag med känslan av bakfylla i hela kroppen. Trots att det starkaste jag drack igår va vatten....(kanske lite å-vatten också;-) Det tog en stund för mig att vakna till och inse att jag inte hade druckit något. Har oro i kroppen idag, mest egentligen för en sådan bagatellartat sak att jag inte orkat städa här hemma på flera veckor, lider enormt av att vara så orkeslös och initiativlös.
Mina tankar tar all energi jag har och har väldigt svårt att ta tag i någonting. Men inser att jag måste ge mig själv tid att läka. Men innerst inne har jag den där stressen att skynda på och ta tag i saker, börja jobba igen etc...Men var sak MÅSTE ha sin tid.

Kramar om er allihop! TP

Nynykter

OK, vi släpper det där med fotbeklädnader för den här gången Några bildbevis finns ju uppenbarligen inte ändå:-)

Det är konstigt det där med känslan av bakfylla, att den kan drabba en så långt in i nykterheten. Jag råkade själv ut för det för ett par veckor sedan. Kan det ha med vätskebrist att göra? Eller så var det bara din skyddsängel som ville påminna dig om hur dåligt man kan må om man dricker. Slarvig skydddsängel du har förresten om man betänker incidenten med nässlorna. Men det kanske är nån PRAO eller ALU där uppe bland änglarna som fått ta sig an ditt fall? Tur att du har oss här på forumet OCKSÅ även om vi inte direkt är några änglar...

Och vad dammet beträffar kan du ju göra som Dompa och flytta ut till grillen och hängmattan!

Kram från Nynykter

Tvåbarnspappan

Ja nu glömmer vi skorna ;-).

Tror också min skyddsängel har praktikplats...den är åtminstone helgledig!

För nu efter ännu en lyckad helg så har ångesten slagit till igen. Men jag har ingen längtan att fly in i någon dimma. Bara känner mig så otroligt ledsen!
Att ni finns här och lyssnar och stöttar är min räddning! Men jag saknar det fysiska, någon att slå armarna om och få. gråta ut i en famn. Någon som tar vid där jag inte orkar längre. Usch nu vill jag bara fly ifrån mig självoch slippa det här!

Hur tar man sig igenom allt utan att ha någon att luta sig emot?

/TP

Nynykter

Åh, jag vet inte hur man gör. Virtuella kramar är ju trots allt inte som riktiga, även om de är nog så väl menade.
Du klarar det. Det blir bättre. Det är jobbigt just nu och just nu är du ensam, men det kommer inte alltid att vara så. Är man ledsen så är man. Man dör inte av att gråta. Pröva att sluta ögonen och fokusera på din andning´. Andas lugnt.
Och nästa gång du träffar vänner eller sönerna kan du passa på att tanka lite kramar!
Nu håller jag om dig
Nynykter

Tvåbarnspappan

Tack min fina vän!

Jag känner verkligen att kramarna är ärliga här inne. Jag förmodar att ni som kommit längre än mig gått igenom de här faserna..

I mitt fall så handlar det väl också om självömkan, inte så klädsamt, men kanske nödvändigt för att ta sig igenom detta.

Jag ska försöka fokusera på andningen och låta tårarna rinna. för just nu är trycket inombords så stort att jag snart exploderar.

Nu blir det en kvällsrunda med hunden, åh sen krypa ner under täcket och hoppas att morgondagen känns bättre.

Kramar TP