Vill inte - kan inte

Stigsdotter

Du som ju var den första som skrev i min egna tråd! Skönt att det går bra för dig och jag håller alla tummar och tår för att det inte är något att oroa sig för där upp i knoppen! Finns det bra mediciner mot MS nuförtiden? Om det skulle visa sig vara det? Hoppas. Många kramar från mig, hoppas du får en riktigt skön sommar!

mesta på forumet. Nu vill jag bara bli fri igen från tvånget och olusten av att dricka, och hoppas det ske inom någon dag.
Stigsdotter och många andra okända jag träffat på forumet, ska bli kul att vara här igen helt nykter snart. Livet är vad det är, en knagglig väg rätt ofta men det är bara att hoppas på bra väder under färden:-)
Kram till er alla kända och okända,
Fenix

Andra kvällen nykter nu och jag är glad men trött. Var så ljuvligt att lägga sig nykter i går och att stiga upp tidigt i dag och bara njuta av att det inte fanns ågren, svettiga lakan och en olust att alls gå upp. Inte behöva tvinga i sig bara en liten macka till frukost, inte behöva fundera på hur man egentligen ser ut när man ska gå till jobbet. Det är obegripligt hur man utsätta sig för alla dessa negativa saker när man tänker nyktert. Och lika naturligt blir det plötsligt när man gett efter och är alkoholpåverkad. Jisses. Bara att gå vidare igen då i det alkoholfria livet och försöka fundera vad det var i mitt fall som gjorde att jag halkade av banan. Alltså jag menar, två utlandsresor utan alkohol, en hel del fester utan alkohol och det mesta känns bra. Då belönar man sig med - alkohol!
Är man sjuk eller?
Kram alla och en fin helg önskar
Fenix

måne

ja,man blir påmind om hur djupt man sitter
hur sjuk man är
som kan tänka ioo% nyktert ena sekunden
för att i en handvändning
planera åter för drickande
kommer tankar hela tiden,,nu är det så här
om fem år kanske jag sitter på en taverna i grekland o njuter
ett glas vin
jo pyttsan
så hur sjuk är man inte på en skala
när kommer greppet släppa helt,om att läget
kommer att vara precis lika illa som sista fyllan
pratade precis men en aa vän igår
som efter tio(!!?) års nykterhet
tänkte att han nog kunde dricka lite socialt igen
efter två månader satt han djupare i skiten än nånsin
utan samboo hela familjen emot sig
samt varning om att förlora jobbet
han sa att hela hans långa nykterhet hade tankar på att kunna dricka normalt funnits där
my god
jag trodde det blev lättare med tiden
men det är bara en dag i taget som gäller
kan inte,vågar inte tänka längre
jag mår bra idag
nykter
får räcka
tacksam för just idag
kram på dig
hur mås det
Måne

varit fullt upp men äntligen tillbaks vid min dator. Du har så rätt, en dag i taget, verkligen uppskatta att vara nykter och aldrig glömma vad A ställer till med. Blev en mathelg, men nu väntar vardagen och lite viktiga regler om mat och motion. Vill verkligen få stadga och göra bra saker.
Kram själv, Fenix

Kvinna-mamma46

Fint att se dig här och på banan igen Fenix! O kan jag så kan du! Glöm inte att vara snäll mot dig själv bara.

Tusen kramar

mig alltid när jag behöver det som bäst Pia! Tusen tack, slirar just nu men känner ändå att jag är på väg att sätta segel för stadig kurs igen. Såg Jonas Indes program i kväll och den serien bådar mycket gott. Inte kamp varje morgon, utan kapitulation, jag ger upp, ingen kamp alls, han verkar tända ett ljus på morgonen och lova sig själv att vad faan som än händer just i dag, så ska jag inte dricka eller droga. Har hållit i två år och för kompisen sju år. Men tiden är inte det viktiga, utan att ge upp kampen mot lockelsen att dricka, varje dag. Löftet heter serien, och jag vill inget hellre just nu än att ge detta enkla löfte varje dag. Höll i åtta månader, men så började tankar om prova och så i juli och så sitter jag i skiten igen. Inte så lätt att sluta som jag tänkte. Och det är ju sjukdom vi pratar. Så back to basic, tända ett litet ljus när man vaknar och ha en allvarlig stund med att lova sig själv att just i dag, just i dag ska jag inte dricka vad faan som händer. Vad som händer när det blir bröllop, semester, jul, påsk och så är inget att tänka på. Bara just i dag ska jag inte. Faan vad bra!
Tusen krama till dig Pia och jag följer dig lite på FB och din vedermödor men också många ljusglimtar med djuren och naturen.
/Fenix

lillablå

Du är fortfarande en av mina viktigaste här!!
Jag är väldigt sällan här inne, men vill du nå mig är jag vän med Pia på fejjan...
Stor kram!!

lillablå, det är inte ofta jag är här heller, men just i dag råkade jag titta in och då hade du också varit här. Världen är liten! Jo, vi kan höras på FB även om jag inte är där ofta heller.
Stor kram själv!

här igen, med den fasta förvissningen om att jag vill vara nykter. Vad jag lärt mig det senaste året är att jag inte kan ta ett enda glas, inte testa på något som helst som innehåller alkohol. Det är inte för mig. Det tog ett halvår att uppbåda beslutsamheten att sätta stopp, och det har jag inte råd med längre. Jag är rädd för att kroppen inte kommer att hålla, men också helt införstådd med att jag inte vill dricka. Så nu har jag varit och fått en bra kontakt på alkoholrådgivningen, och ska också återvända till AA. Jag behöver den hjälp jag kan få. Äntligen en nykter dag, och jag tror jag ska ta bilen och åka en sväng nu på sena kvällen, bara för att jag kan! Känner hopp igen, och det var länge sen.
Kram till alla kämpar där ute, som har att tampas med den riktigt lömske fienden alkohol.
Fenix

Stigsdotter

Ett beslut är fattat! Du kommer inte att ångra dig! Jag tyckte också att serien Löftet var bra, jag tror det är viktigt att ta det där beslutet varje morgon, att kapitulera osv. Att inte glömma bort hur det var...

Kram från mig

Tilde

av att läsa hur du tog bilen en nattlig sväng... sådana nya nöjen kan få plats i livet nu. Blir som att upptäcka livet på nytt.

Ett bra belut Fenix!
Styrka till dig...

för era kommentarer!
Stigsdotter, du har hängt i ett bra tag nu. Gratulerar. Ska kolla mer i din tråd i morgon.
Det gäller dig också Tilde, måste uppdatera mig lite nu när jag är back.
Jo, det blev en tur i bilen framåt midnatt, härligt. Och trött som en stork i dag, men glad över mitt beslut. Fysiskt och psykiskt finns mycket att göra nu, men nykterheten får förstås komma i första hand.
Kramar,
Fenix

Tilde

i en annan tråd ett nattligt inlägg från dig. Nu går det åt rätt håll Fenix. Blir glad för din skull.
Styrkekram...

Dompa

Glad att du är med på banan igen! För din skull...men även för Forum. Vi behöver dig och din erfarenhet. Läste om din goa morgon i en annan tråd. Ännu en anledning till glädje...krypa ner en stund hos frugan ;-). Hon uppskattade nog att du luktade nykter man! Allt gott! /R

vänner. Sitter här på jobbet och läser i väntan på mer jobb. Va glad jag blev att ni tittar in hos mig, ja nu ska jag bli mer aktiv på forumet. Har inte kännt mig hundra i höst på att jag landat, men det gör jag nu och det är underbart. Det blir faktiskt lättare när jag inser att det är hjärnan som är kidnappad, rent kemiskt. Impulser följs av handling helt automatiskt, precis som hunger följs av någon form av åtgärd föra att äta. Alkoholen har förstört systemet för belöning. I AA talas om att man drabbats av en anfäktelse av så väldig kraft att ingen mänsklig förmåga tycks möjlig att stå emot, och AA var på rätt spår. Hjärnforskning de senaste 10-15 åren visar att vi som gått över gränsen och hamnat i ett beroende i stort sett är hjälplösa att stå emot det tvångsmässiga missbruket. Den insikten hjälper mig, jag är ingen usel människa som inte kan rycka upp mig och stå emot. Men om jag väl accepterat att för mig är det så illa att jag drabbats av alkoholism fullt ut, så finns bara en sak att göra och det är att sluta tillföra alkohol. Och det kan man göra, om man tar all den hjälp som finns möjlig.Dessutom, om man tänker efter ordentligt, vad faan ger mig alkoholen annat än mest elände. Det är ju inte roligt att dricka längre, det är bara drömmen om det mysiga ruset som lever kvar i den kidnappade hjärnan. Nä, nu gäller det att skaffa nya drömmar om mysiga saker, riktiga saker. Ibland när jag tänker på alla min tusentals försök att sluta dricka så kommer Albert Einsteins citat för mig: "Definitionen av galenskap är att upprepa samma beteende men förvänta sig ett annat resultat.”
Ha en bra dag Tilde och Dompa och alla andra
Fenix

i kväll från jobbet och tog mig till AA. Ännu ett härligt möte, och den kraft som finns där mellan människor som vill varandra väl kan jag gärna kalla gud. Den känslan av lugn som man får av att kliva in i lokalen och när man går därifrån är något alldeles särskilt. Om det är gud, så ok för mig. Man behöver ju inte vara religiös för det. Känns nu så färdigt på något sätt, jag behöver aldrig mer testa om det går att dricka, jag kan inte dricka och få ett bra resten av mitt liv och det känns bara bra att tänka och känna så. Jag har också anmält mig till konferensen, känns rätt läskigt att kanske träffa flera av er som jag lärt känna via tangentbordet de senaste åren. Hoppas ni kommer så många som möjligt. Ska vi ha en strut på huvet med namnet på eller hur ska vi känna igen varandra?
Stjärngossen Fenix;-)

viktoria

Hej Fenix, en hälsning och varm kram till dig! Känns så fint att läsa dina rader och om det lugn som verkar infunnit sig. Ja, läskigt. Finns ju trots allt en poäng med att inte synas och bli bedömd utifrån vad betraktaren tycker sig se rent visuellt. Samtidigt, så länge nu har vi delat den skriftliga versionen av varandra, att bilden kanske är så pass väl förankrat att det inte "förstör" något att ses live. Har inte bokat ännu men hoppas kunna göra det. Önskar dig en fin 1:a advent/Victoria

Viktoria, vad härligt att höra från dig! Jo, både läskigt och roligt är tanken på att träffas IRL. Det kan ju bli en bra träning i att se till människan bakom fasaden i första hand och det visuella i andra. Önskar dig en fin 1:a advent åsså. Jag vaknade nykter och utvilad för första gången på länge, det vill säga en sammanhängande sömn på sju timmar. Inte illa. Och då fick jag energi och gick upp i stället för att ligga och vrida mig i sängen, kom på att det finns ingen anledning eftersom jag inte är svettig, lakanen inte blöta, jag har ingen ångest och inget självförakt att ligga och våndas över och gömma mig under täcket. Lite vitt puder ute på marken plussar på känslan av att det känns ljust idag, till och med så pass att jag kan svälja att det är städdag i dag, julstädning=extra mycket städning. Men, blir väl anledning att känna sig duktig och nöjd med sig själv efteråt.
kram
Fenix

Dompa

Nej du stjärngossen...jag tror inte det kommer att behövas strutar med namn. Jag tror att vi kommer att känna igen varandra ändå. Iaf. de flesta av oss. Det är bara en magkänsla...kan ju bli helt annorlunda. Spännande däremot...den håller jag helt med om. Spännande och lite skrämmande. Men hoppas Victoria har rätt; Att bilden av varandra är så förankrad att inget "förstörs" vid ett live möte.

Ha en bra dag Fenix...trots städfixet!/R