Och så är jag då här...resan har varit lång och svår...och som askungen sa "alldeles underbar" på ett sätt. Jag lever, jag överlevde inte bara, jag lever faktiskt.

Skrev mitt första inlägg på forumet 2009 i augusti, då under nicket "Victoria", med c. Skrev inte i egen tråd, utan ramlade in lite här och var där jag kände mig hemma.
Var nykter lite över tre månader från november samma år.
Återfall.
Nu nykter sedan exakt två år tillbaka.

läsa att du har det bra viktoria. Det känns som om du står på en mycket stabil grund i ditt liv.
Att läsa din lilla utläggning börjandes med tillräckligt långvarigt / tillräckligt kortvarigt nykter är befriande och bekräftande - jag vet inte heller ... jag är inte svart eller vit och jag kan känna mig frågande till allt som andas tvärsäkerhet i sånt som har med människor att göra. Samtidigt är jag oändligt tacksam för all kunskap och erfarenhet som så generöst delas på detta forum, det ger mig så mycket.

Allt gott till dig, hoppas du meddelar när Lill* kommer till världen!

Varm kram / A

PS Igår bokade vi biljetter till en konsert någonstans i (närheten av?) dina trakter :) BAO och Gunnar Idenstam - en fantastisk organist. För oss är det en lång och lite exotisk resa, jag ska tänka på dig - som jag gör när jag hör Lisa Ekdahl. Det värmer så gott. DS

vana

ja jag håller me dej.Fylleromantiken.
Idag har jag faktiskt retat mej på klyschan,efter en artikel jag läste i DN om allas vår Plura.
Han skyddar verkligen sitt missbruk genom att romantisera den.
Han fyller 60 hur länge ska hans kropp klara den utbränning han utsätter den för?
Samt tre pkt cig om dagen.

Våran folkäre artist som har hemmahosmejiköket program o får säkert bra betalt.

Han provocerar mej verkligen med sitt privata missbruksliv som han närmast verklar tycka är helt ok.

Nynykter

Jag läste också den där DN-artikeln och reagerade som du Vana. Fick intrycket att journalisten var helt okritisk...Eller var det meningen att man som läsare skulle dra sina egna slutsatser. Lite väl magstarkt (hehe) blev det när P fick bre ut sig om hur många kvinnor som dyrkar hans mage.. Jag kände mig tvungen att påpeka för min särbo att de flesta kvinnor , inklusive jag själv föredrar ett mer hälsosamt midjemått.

Hälsningar Nynykter

min kära vän, skönt att du har det harmoniskt och bra. I spännande väntan, visst är det fantastiskt att tänka på att bebisen finns därinne i ett ganska tunt - men starkt - skyddande hölje. Alldeles färdig med fingrar och tår, naglar och ögonfransar... Och känner igen sin mammas andning, hjärtljud och röst. Det är inte så självklart när en människa "blir till" - du som tycker om att läsa, Clarence Crafoord har skrivit om det i Människan är en berättelse.

Jag har det också harmoniskt och skönt, jobbar undan inför sommaren och ska vara riktigt ledig i juli. Har några fina musikupplevelser inplanerade, en Barbro Hörberg-tolkare, Laleh och så Idenstam och BAO långt i norr i oktober när de flesta reser söderut.

Ha det gott, hoppas det blir en fin upplevelse när liten kommer till världen!
Kram, A

viktoria

Hon är här nu - sedan fredag 29/6, Lilla R - Drakbarnet. Och det är ingen tvekan om att det verkligen är ett drakbarn, Mulletant. Stark som en oxe, fast, djup blick, stark röst, omättlig aptit. Jag har förmodlign fått mer än jag bett om den här gången, haha. Blir mycket spännande att se vad hon ska lära mig. Hela familjen är fullständigt betagna, förälskade, omtumlade. Lovar att återkomma och läsa ikapp när jag åter klarat av att organisera mina dagar. Just nu är lägt så att jag planerat en hårtvätt i två dagar utan att lyckas, tur att det finns torrschampo: )Kramar om er alla, tro inte att jag glömt er fast det blivit/blir lite glesare med inlägg från mig framöver.♥Victoria

till det nya livet Victoria !!

Det ger mig så ofantligt fina kickar av att se och höra om nya friska takter i vår "bransch" :-) Det om något visar ju att det aldrig är för sent att ändra sitt sätt att vara och att kunna njuta av livet igen.

Jag önskar att jag kunde få grattiskrama dig i det verkliga livet men det får väl duga med en jättelik cyberkram !

Ta hand om dig och Drakbarnet i första hand och låt resten av familjen serva er nu, det är ni verkligen värda !!

och hela familjen till den nya familjemedlemmen, lilla R ♥ - född i Drakens år. Så härligt att läsa! Varma grattiskramar från oss båda, vi gläds med er! / mt & mm

Stigsdotter

Har många goda egenskaper! I Kina föds det extra många nya små detta år.
Sänder mina varmaste kramar och lyckönskningar till dig och de dina!

Lelas

Grattis, V! :-)

Tänk att vi har blivit med forum-bebis igen! Det var väl curry senast... och det är ju ett tag sedan nu.

/H.

Jag har inte loggat in här på ett tag då min dator (via både Explorer och Firefox) avråder av säkerhetsskäl. Allt är riktigt bra med mig och i vårt liv. Hoppas detsamma gäller dig. Jag finns på Alkoholhjälpens grupp på fb, där heter jag Mittiplaneten Johansson. Hoppas den här sidan slutar lysa rött så småningom. Hörde Lisa Ekdahl på radion igår ”Där ser du själv hur högt du når” och tänkte på dig – varma, goda tankar. Kram ♥ / A

viktoria

Min dator avråder mig också från att öppna den här sidan. Fattar inte varför? Vad kan hända, någon som vet? Nu gjorde jag det ändå...Tack alla för lyckönskningar och gratulationer. Varma tankar tänker även jag på dig Mt/A: ) Alkoholtankar finns ingen plats för just nu, och jag slipper ju andras drickande runt mig av naturliga skäl antar jag. Förutom väninnan jag tidigare berättat om, hon som drack vin då jag var där för en fika, och blev otrevlig. Hon kom hit för att välkomna lilla R, och jag märkte att hon tagit ett par glas innan, snarstucken och med bristande förmåga att känna för andra. Trött på henne nu! Nu ska jag läsa ikapp i några trådar när jag ändå är här. Kram

"Du har instruerat Firefox att ansluta till www.alkoholhjalpen.se på ett säkert sätt, men det går inte att bekräfta att anslutningen verkligen är säker.

När du i normala fall försöker ansluta på ett säkert sätt
kommer webbplatser att presentera tillförlitlig identifikation som bevisar att
du kommit till rätt plats. Den här webbplatsens identitet kan däremot inte verifieras.

Vad bör jag gör
Om du vanligtvis utan problem ansluter till den här webbplatsen kan det här felet tyda på att någon annan försöker utge sig för att vara rätt webbplats och du bör därför inte fortsätta.
www.alkoholhjalpen.se använder ett ogiltigt säkerhetscertifikat.

Certifikatet förföll 8.7.2012 15:50. Aktuellt datum är 18.7.2012 10:41.

(Felkod: sec_error_expired_certificate)

Om du förstår vad som har hänt kan du instruera Firefox att börja lita på den här webbplatsens identitet. Även om du litar på den här webbplatsen kan det här felet vara ett tecken på att någon manipulerar din internetanslutning.
Lägg inte till ett undantag om du inte vet att det finns en bra anledning till varför webbplatsen inte använder en betrodd identifieringsmetod."

********************

Hos mig lyser Eudoran rött för den här sidan, jag loggar in ibland men sällan. Antagligen ingen fara men trist att säkerhetscertifikatet inte uppdateras.

Du kan göra ett nick-name-konto på Alkoholhjälpens facebook-grupp. Där finns fler av oss.

Annars allt väl, kram till dig och familjen! / mtA

Hej min vän, jag vidarebefordrar info som Magnus skrivit i en tråd:

Sorry att ni inte fått något svar tidigare

Jag är på ledighet med superdålig uppkoppling och kan i princip bara läsa meddelanden till "kontakta alkoholhjälpen". Certifikatfelet är anmält och man kommer att förnya det. Trafiken till och från alkoholhjälpen är fortfarande krypterad vilket gör att ingen kan se trafiken mellan er dator och vår server. Detta är ett extra skydd för för att man ska kunna förbli anonym som inte finns på Facebook. Som loggar alla ip nummer. Vill man vara helt anonym där behöver man använda en dator som inte går att spåra till er som person. Det där blev lite nördigt.

Hur som helst ber jag o ursäkt för varningarna och hoppas att de snart upphör.
/magnus

Kram till dig, är uppe o myser med vårt minsta barnbarn ett-och-ett-halvt år.
Allt väl:) A

viktoria

Hej vänner, glömda är ni inte...aldrig! Jag har för en stund klivit utanför min babybubbla och bestämde mig för att logga in. En hel del nya systrar och bröder på beroendesidan verkar det vara, såg att fina Måne och Fenix också är här vilket glädjer mig (förstå mig rätt). Jag har inte läst ikapp i trådarna där som jag brukar, behöver det inte nu, och får inte känslan av att behövas där heller. Är för långt ifrån - det blir inte trovärdigt eller nära, enda sättet att beskrivadet just nu.
Tankar på att dricka slår mig fortfarande då och då. Men jag försöker vara tillåtande och låta dem få finnas. Ung som: jaha, du är här nu igen. Därefter tvingar jag mig att tänka hela scenariot till the bitter end - från första glasen till fylla till pinsamheter, bakfylla, ångest osv. Där lämnar tanken på möjligheten att...Maken håller sig till någon drink eller ett par öl ett par ggr i månaden. Inte något att larma om enl andra, men jag tål det inte, och kommer nog aldrig att vara tillfreds med det mer.
Annars är jag på väg tillbaka till livet efter veckor av amningsstrul och alldeles för lite sömn för en 38-åring. Hon är fin men krävande, lilla R. Kramar, en särskild till dig Mt/A♥

att höra av dig viktoria♥! Lilla R, drakbarnet, måste vara 2½ månad nu? Förstår att en sån liten kan vända upp och ner på det mesta i tillvaron. Du finns ofta i mina tankar. Vi är på väg norrut i oktober, ska bevista en konsert med BAO och Gunnar Idenstam i Piteå. En resa jag ser mycket fram emot, vi ska köra och bara vara ostörda med varandra flera dygn. Jag berättar för mullegubben att du "återvänt" till forumvärlden - varmaste hälsningar från oss båda! / mtA

ÄR krävande oavsett ålder :-))
Tack för uppdateringen och glöm inte dig själv ♥