Idag känner jag mig faktiskt ganska pigg. jag är glad, motiverad, pigg, etc. en skön dag helt enkelt.

Men hur ska jag kunna låta bli att dricka imorgon och på lördag? jag dricker inte kolossala mängder, kanske runt 5st starköl vid varje tillfälle. jag gör inte bort mig eller så. men jag vet att jag under söndag, måndag och en bit in på tisdag kommer att känna mig trött, deprimerad, orolig, omotiverad, ångestfylld och osocial.

det är inga som helst problem att låta bli alkoholen under veckodagarna. men när fredags- och lördagskvällen kommer så kommer suget. blir lite irriterad om jag inte får dricka. kvällen känns nästan lite bortkastad om jag inte får dricka några öl. det har helt enkelt blivit en vana under åren.

hur kan jag låta bli? jag vet att mitt problem inte är av det största slaget. alkoholen har egentligen inte medfört några större problem för mig mer än att jag känner mig mentalt ur form i 2-3 dagar efteråt. men jag tycker inte om att känna så. samtidigt är vanan väldigt stark har jag insett.

sundown

kul att höra att det man skriver kan motivera någon annan. :) jag tror att jag är betydligt mer medveten om fördelarna den här gången. istället för att fokusera på att "jag får inte dricka" så tänker jag mer på "vad underbart att vara pigg idag!".

sundown

idag hade det suttit fint med alkohol, är så uttråkad. har varit hemma med en jobbig förkylning i flera dagar. är så trött på att sitta inomhus nu ... men men, smuttar vidare på mina alkoholfria ...

vill.sluta

Tänk på att kunna vakna imorgon BITTI. Fräsch och utvilad, göra en kopp god kopp kaffe och bara sitta och njuta.
Helt övertygad om att denna lördag skall jag INTE.........
Du kan och du kommer att segra, mota papegojan bort från axeln.....schas!
Mina bästa förhoppningar!
//A

sundown

Du kan inte, får inte!

nej då, det gick bra faktiskt. jag var dessutom själv hemma vilket är lite av det ultimata testet för mig, för då har jag alltid druckit tidigare och lite mer än vanligt! men trots det samt att jag var galet uttråkad så gick det bra. samt trots att jag har öppnade spritflaskor i köket ... :)

det här är den femte nyktra helgen och känslan av att vakna med ångest och trötthet känns så långt borta. det är nästan lite svårt att minnas hur det är. samtidigt känns det som att vanan att dricka har brutits ...

vill.sluta

Inget down här inte. Upp som en stark SOL på en klarblå himmel.
Själv var jag sugen igår. Har en oöppnad platta ned öl hemma som jag fått av föräldrarna som kom hem från tyskland i
förrgår. Även om jag blev sugen så gick jag
in här och läste.
TACK ALLA NI ÄR BÄST!!!

Snart två helger på rad vilket var länge sedan.
Älskar det!
/A

sundown

Bra jobbat! Jag brukade bunkra upp lite i tax-freen förr. tyckte att jag sparade pengar på det. men oj vad mycket fortare det gick åt istället, speciellt under en semester. :)

Förkylningen börjar släppa lite nu. sitter här med en alkoholfri öl, har lagat mat till familjen som kommer hem om en timme. Nu ska jag slappa lite med ett nytt avsnitt av min favorit tv-serie.

vill.sluta

Kollar på så mycket bättre.
Varit och köpt kolasås till glassen, vilken tur!
SALTlakris sås mmmmmmmmm det gottigaste!
Sedan lite läsk till barnen.
Pappa lagade maten, vilket resulterade i pizza.
Älskr att laga god mat, och att äta...... iiucke att förglömma.
Fast är rätt proppmätt efter den goda tårtan jag åt tidigare idag.

Helg och man VET att imorgon är jag utvilad när jag vaknar!
//A

sundown

själv blev det erdingers veteöl, tycker den är riktigt trevlig. :)

blev tillfrågad av ett par kompisar att gå på bio imorgon. vanligtvis hade jag tackat nej på förhand eftersom jag vet att jag inte orkar med folk när jag har ångest och är trött. detta har under de senare åren lett till att jag tappat en hel del kontakt med kompisar. helt och hållet mitt fel. nu kunde jag istället tacka ja och se fram emot det.

så vansinnigt egentligen, hur man har prioriterat tidigare ... men nu är det slut med det! ska bli så skönt att lägga sig nu och vakna pigg och utvilad imorgon!

vill.sluta

Kul med bio, kanske blir det för hela la familia nu när jag tänker efter.
Den som lever får se.
Idag är det MIN dag. Aaaaaaahhhhh härligt, underbart! Jag är pigg och utvilad.
Älskar det, som kloka Berra lärde mig l igår.
Idag få..........NÄ!
Idag V I L L jag inte dricka!
Spelar filmen till slutet, och för det mesta slutar den inge bra.
Thats the shit!
GODMORGON ALLA UNDERBARA!
/Andreas

sundown

dag 42 idag! vet inte vad mer jag ska skriva idag .. en fruktansvärt seg dag idag. kallt och regnigt, trött, etc .. hoppas ni mår bra där ute. :)

dag 42, behöver inte sägas mer! Gratulerar, bra gjort! Det är segt just nu. Mörkaste tristaste november, kan inte bli så kul. Men vi är i alla fall nyktra och går mot en ljusare framtid!

sundown

ja, 42 dagar, ganska otroligt, det hade jag inte trott då! Men minnet av hur trött jag brukade vara blir allt svagare och blekare, vilket är en nackdel för mig. jag glömmer bort att uppskatta hur pigg jag egentligen är. Piggheten blir en ny baseline, man vänjer sig. Som tur är så har inte detta lett till att jag har blivit sugen på att dricka igen.

idag har jag iaf fått en påminnelse. jag har sovit alldeles för dåligt och lite inatt (mitt eget fel). är så trött idag till den grad att jag känner mig deprimerad. på vägen till jobbet så kom jag på att det är precis så här jag brukade må lördag, söndag, måndag och tisdag vanligtvis. Men istället för att känna så 3-4 dagar i veckan så är detta egentligen första gången på 42 dagar. Fördelarna med att låta bli att dricka blev återigen tydliga.

sundown

dag 50 idag! 7 nyktra helger, helt otroligt.

under den kommande helgen kommer nog min första riktigt stora prövning, ska på en konsert som jag har väntat på länge. när jag påbörjade min nyktra period för 50 dagar sedan så hade jag redan då sagt till mig själv att "den helgen ska jag iaf tillåta mig själv att dricka". jag gick ju liksom in i detta med tanken att jag skulle sluta med det onödiga helgdrickandet (hur man nu definierar onödigt och nödvändigt drickande vet jag inte), dvs att spara det till större happenings, osv. så nu är jag lite kluven. jag både vill och inte vill.

jag har förmodligen aldrig varit på en konsert nykter så det kanske är dags att testa. jag är dessutom lite nojjig över att OM jag dricker nu på fredag så kommer jag eventuellt att dricka på lördag också. och att det kanske kommer att bli svårare att låta bli helgen efter det, osv.

NyMan

Istället för spriten! Musiken ger ingen baksmälla och du tar in den på ett helt annat sätt när du inte är påverkad av någonting annat. Dessutom kommer du att få betydligt fler minnesbilder kvar om du inte dricker!

Gratulerar till dina 50! Du och jag går hand i hand tidsmässigt när det gäller nykterheten och jag hoppas att du känner dig lika tillfredsställd som jag över de uppkomna nyktra dagarna, för stolt det ska du vara, grabben! Jag hoppas att du kan njuta av att leva det Riktiga Livet, med allt vad det innebär: Klarare, färgstarkare, mer närvarande och mer skärpt!

Keep up the good work!/NM

sundown

NyMan, tack för dina peppande ord. :) jag kommer nog låta bli alkoholen på fredag. Jag vet inte om suget skulle komma tillbaka om jag prövade en gång, lite nojjig över det. Men even om jag skulle kunna dricka bara den gången så känns det ändå tråkigt att bryta mitt rekord på 52 dagar. Sen är det vansinnigt skönt att kunna ta bilen hem istället för att åka buss eller sova över någonstans.

Anel

Snälla prova inte på fredag. Jag har provat ett antal ggr
2 ggr gick men suget efter det vill jag inte ha tillbaka.
Vi är ju olika förstås.
Grattis till 52 dagar jag är impad.
Ha det bra
Anel

vill.sluta

På axeln och undrade om jag inte skulle ha ett par starköl tills ikväll.
Sugen javisst, men NEJ!
SLUTA NU, ikväll vill jag INTE dricka.
Ikväll SKALL JAG inte dricka!
Önskar mig och alla vänner lycka till.
/A