Hej,
helt ny här då jag känner att jag har ingen att prata med om detta. Har sedan en händelse i helgen bestämt mig för att sluta dricka helt och hållet. Känner inte att det kommer bli några problem att hålla mig ifrån att dricka men känner ändå någon sorts oro för hur livet ska bli utan alkohol då jag under de senaste 3 ½ åren druckit minst tors-sönd varje vecka. Vad ska jag säga på fester? Till vänner och familj? Vad ska jag säga på firmafesten? Hur kommer semestern bli utan alkohol? Kommer jag bli en trist jävel i andras ögon? Kommer jag tycka att alla fester är tråkiga för att jag sitter nykter och lyssnar på alla andras "fyllesnack"? Tycker det är så konstigt att jag oroar mig för allt detta och inte oroar mig för att jag ska klara av att hålla mig ifrån alkoholen. Idag är det fredag och jag känner ingen lust alls att dricka vin ikväll vilket är skönt. Undrar om barnen(12 o 15 år) kommer kommentera det. Vad säger jag til dem om dem frågar varför jag inte dricker? Skäms nästan att säga att jag inte ska dricka mer som om det är något fel på mig. Känner mig jätte ensam med mina tankar och funderingar. Finns det någon som kan hjälpa?
Kramar

vill.sluta

Den är skön känslan som fyller en med värme ..........
Så skön så man vill förstärka den lite lite till. AAaaaahhhhh, bara ett glas till........
Så känner man efter, nä. Jag KAN gå och föra ett samtal ...... ett glas till.
En öl, mmmmmmmmm
Så säger frun, nu räcker det!
-VA???????
Jag har ju knappt druckigt nåt.
Nähä säger hon, visar två tomma vinflaskor....... sex ölburkar och ett halvfullt glas med whisky.

-Inte druckit nåt!
Kanske lite, men jag är snäll ju.
Bara att glömma, så brukar det bli i slutet på min film där jag är huvudrollsinnehavare.

Och varje gång man dricker är man tillbaks på ruta ett.
Visst varsegod pröva. Det kan gå, du kan få roligt eller trevligt.
Men lite kaxigare att ha trevligt och roligt UTAN diverse alkohol i kroppen.
Man slipper undra om man gjort bort sig, man har en bättre sömn ALLT blir bra.
Är det värt känslan av att fyllan värmer i bröstet?
Du vet efter 0,6 promille är alkoholen verkningslös.
Du bara eldar för kråkorna.
MITT första mål är att idag skall jag inte dricka.
Idag vill jag inte..................dricka.
Jag önskar er lycka till!!!!
kramar!//A

Nilali

Då är jag inne på lille julafton och firar förhoppningsvis 8 vita veckor. Hoppas att jag klarar mig dit och hoppas att jag klarar en vit jul för barnens skull. Skulle var så skönt att komma ihåg hela julen och inte somna framför Kalle Anka.

Så skönt det skulle vara att inte tänka på A hela tiden. Är så trött på skiten!

Kramar N

vill.sluta

Själv lägger jag mig i sängen nu, tar papegojfaaaan med mig och skall rycka stjärtfjädrarna av helvetesfågeln.
Var såååå sugen att åka till gröna skylten idag....
Men NEJ,Z HEM äta och gå och lägga sig........
/A

Anel

Jag tycker du är så rolig massor med humor mitt i allt
kämpande.
Jag vet inte om jag lyckats bryta nacken av gojan för han har
varit helt tyst idag. Hur ska jag tolka detta kanske är han bara
bortrest några dagar och kommer tillbaka. Men för mig får han gärna
hålla sig borta.
Ja, du gröna skylten har lockat och pockat många gånger men inte
just idag. Idag har varit en bra dag och jag är så tacksam för det.
Visst har gjort jobbet själv men utan er hade jag nog inte klarat 18
dagar i morgon. Förresten har börjat dricka te på kvällen i stället
för rödtjut som varit min favoritdryck.
Du skrev någon gång att det är inte svårt att vara nykter, det svåra är
att inte ta det där första glaset. Instämmer till hundra procent.
Må underbart
Kram
Anel

vill.sluta

DU helt själv dom fixat nästan 21 dagar.
Det är tre veckor, inte ens jag som hejar och pushar hejvilt har fixat tre veckor på raken.
I somras maj/juni gjorde jag nio på raken.
Men nu känns det! LÄTT när man omgärdas ac stjärnor som du.
Kramar i massor!!!
/A

Nilali

Mannen var på möte i Danmark igår och vad tror ni han kommer hem med? 7 st baginbox varav 2 röda (han dricker inte rödvin, det är min favorit), 5 flak starköl och 1 flak cider. Bra att ha hemma nu när vi ska ha mycket folk över jul och nyår sa han. Han ställde upp en röd baginbox på vår "bib" ställning i köket. Va f-n! Får gå där och titta på den och tråna. Undrar nästan om han testar mig. Han vill kanske se om jag kan stå emot. Jag plockade undan den i morse så att jag iallafall slipper se den. Känns som en kul början på helgen. NOT!!!

Ikväll ska han och jag dessutom iväg på julfest/show. Jag kör såklart men jag ser inte fram emot det. Förbereder mig redan på att tacka nej till fördrinken osv.

Jag ska försöka kämpa mig igenom helgen och hoppas att alla ni där ute gör det samma.
Kramar på er, N

Proffset

Tur att du ska köra. Det underlättar på alla vis! Har du inte bokat upp något de andra kvällarna, så hitta på något annat att göra än att sitta hemma och glo på när han dricker. Det är frustrerande.

Man kan ju inte begära att hela världen ska låta bli att dricka bara för att man själv har problem, men jag kan hålla med dig om att det är provocerande på flera sätt när den man håller kärast inte verkar inse allvaret utan tänker på sig själv i första hand.

Var stark!

:)

höst trollet

Vad tråkigt Nilali! Det verkar som om din man antingen inte fattat hur allvarligt det är, eller retas med dig..
Jag förstår att du tycker att det känns tungt just nu, eftersom du befinner dig i ett "får inte" dricka.. När du så småningom kommer till ett "jag vill INTE/behöver inte" dricka, så blir det lättare..

För mig är det numera en lättnad, att jag när jag får ett sug (jodå, DET förvinner inte automatiskt)kan känna, nej, jag b e h ö v e r inte det där glaset.. Jag "kan", men jag vill inte!

Jag tror att bl.a stigsdotter (och säkert fler) har skrivit om just detta, att när man på något sätt förlikats med att man inte vill dricka istället för att kämpa med ett "får inte dricka", så blir det lättare..

Kram / trollis

Nilali

...vem blev fullast vid vårt bord? MIN MAN!!!! Asbränd, så vi fick åka hem innan showen var slut. Så jäkla pinsamt då vi var iväg för att jag blivit bjuden genom en kund på jobbet. Gissa om han fick höra för det sen. det blev en lång diskussion i lördagsmorse när han nyktrat till. Där satt man nykter och duktig när alla andra bara hällde i sig och blev vidrigare och vidrigare att prata med. Genomsnittsåldern på de som såg showen var 50 och gud som dem uppförde sig. Dem drack som om det var sista gången i deras liv de skulle få dricka alkohol. Är det så man uppför sig när man blir full????? Det var riktigt pinsamt att se. Sluddrande, snubblande folk överallt. Jag vill inte hamna där igen. Kände inget sug under kvällen alls när jag såg hur folk betedde sig.

Dock kom suget i söndags när hela familjen bakade lussebullar. Då brukar man vi alltid dricka en glögg till. Sen var jag och min man ute och gick en lång runda i snöovädret och då brukar vi dricka en varm glögg när man kommer tillbaka. Det är mycket att "lära om". Det fick bli julmust istället. Inte lika gott och värmande men det gick och jag tog mig igenom ännu en helg.

Vad jag längtar till jag tänker "Jag vill inte" istället för "Jag får inte". LÄNGTAR!!!

Min dotter frågade i helgen om jag inte skulle dricka vin till jul. Jag svarade nej och fick tillbaka ett jätteleende och så säger hon: "F-n vad coolt!" Det värmde långt in i själen att se hennes leende och det ger mig extra krafter att kämpa emot suget.

Kramar N

vill.sluta

Inte att du uppmärksammade hur folk beter sig när dom blir lite i hatten så att säga.
Men kommentaren från din dotter, barn vet och känner och ser mycket mer än man anar!

Jag blir riktigt varm och glad för din skull innombords.

Dessvärre kommer jag nog att hålla mig lite mer i bakgrunden och läsa.
Men ser vad alla fantstiska personer lyckas med.

Vi låter tystnaden tala som Tilde så bra beskrev.
Ordningen blir återställd, det är visst en tydlig rangordning här som jag dessvärre ruckade på.
Men du är one of a kind!!!!!
Kramar!
//A

Nilali

och jag funderar mycket. Det tar liksom inte slut. Nya saker kommer upp hela tiden och man funderar på sitt liv. Hur det är nu, hur det har varit, vart vill jag. Mannen tror att jag är sur hela tiden bara för att jag funderar. Märker att han blir nervös av att jag inte berättar för honom om allt som pågår i mina tankar men jag måste ju reda ut allt själv först.

Märker hur jag går och retar mig på att han dricker. Tycker att han kanske dricker lite för ofta. Går sällan en dag utan att han dricker även om det ibland bara blir en starköl men ändå. Jobbar han hemifrån vilket han gör ca 2 dagar i veckan så dricker han alltid något. Har märkt att jag börjat kolla antal på ölburkar och känner på BIB för att ha koll på hur mycket han dricker. Varför är jag sån? Jag har ju inte varit guds bästa barn själv. Varför måste jag ha koll?

Imorgon är det julfest med mitt jobb. Jag kör som vanligt. Mannen frågade om han skulle hämta mig efter julfesten. Vad har han inte förstått??? Jag dricker ju inte längre. Jag kör själv. Behöver ingen skjuts.

6 nyktra veckor på söndag. Mitt mål att nå denna vecka. Längtar efter vill inte känslan!!!

Kramar N

Rutan

Hej Nilali! Jag har precis bestämt mig för att ha en period utan vin. Senaste veckan har jag börjat ha koll på mig själv, men också på hur mycket maken dricker egentligen.
Jag är ju ny här, men har smugit in och läst här i ungefär en månad.
Jag tycker att det känns svårt att kolla, för jag har dåligt samvete över att jag dricker själv. Dessutom har vi haft våra vanor så länge, att jag har svårt för att sätta ner foten nu i början.
Eftersom jag ska jobba ikväll är det inga problem idag men jag funderar på hur jag ska orka säga nej i längden./ R.

Nilali

Ännu en helg avklarad. En helg utan barnen och dem är jobbigare att hantera har jag märkt.

Har varit på ett jävla humör. Börjar undra om det är en effekt av att jag slutat dricka. Antingen är jag förbannad, extremt ledsen och känslig eller bara jäkligt irriterad. Aldrig glad längre. Så fruktansvärt frustrerande med denna ständiga ilska. Är det någon mer än jag som känt så här efter du slutat dricka?

Var på julfest med jobb i fredags och vi var faktiskt nästan halva gänget som inte drack för att vi skulle köra hem. Skönt att inte vara ensam.

Gick hela helgen och tittade på den öppnade boxen i kylskåpet och trånade. Ville så gärna ta ett glas men följde era råd och tänkte filmen till slutet och det hjälpte. Jag ville inte sitta med ångest och dåligt samvete. Jag ville inte göra mig själv besviken. Jag ville verkligen inte börja räkna om igen på mina veckor. Låter kanske tramsigt men det hjälpte faktiskt. Har jag nu jobbat mig till 6 vekor utan alkohol så vill jag inte förstöra "sviten". Det stod även en öppnad Jägermeister och kallade på mig. Undrar hur länge man kan stå och titta på en flaska och brottas inombords. Återigen så tänkte jag filmen till slutet och det höll mig borta från att ta en klunk.

Ny vecka, nya tag!
Kramar N

höst trollet

Ett råd, Häll ut! Det är bättre att du inte har en droppe kvar hemma.. Annars finns risken att du snart börjar planera för ett återfall!
För vem skulle se dig, hindra dig, när du är ensam..? vem skulle märka?
Och kontentan blir att du blir besviken och arg på dig själv.. Och när vi är "arga" på oss själv, så är det också "oss själv" som vi har svårast att förlåta..
Klart att du i nuläget har ett humör som åker jojo.. Många blir deprimerade, när de slutar dricka.
Det är som en sorgeprocess.. Vi tar på något sätt slutgiltigt farväl till en "god vän".
Där ingår även ilska! De flesta tror inte att man kan vara arg i en sorgeprocess, möjligen ledsen och deprimerad. Men man kan vara arg, ja rentut skitförbannad! Så det ÄR normalt.
Hur länge det varar.. Det är nog individuellt.. Så småningom, klingar det av, och så småningom kommer du fram till ett "vill inte" istället för det nuvarande "får inte"..

Styrkekram /trollis

Nilali

... i att det hade varit bäst att inte ha en droppe hemma men min man dricker och jag tror inte att han skulle acceptera det. Tror nog innerst inne att han också har lite problem med spriten men han är inte i närheten av där jag befinner mig. Visst har jag sagt till honom de gånger det blivit för mycket för honom och det har han kunnat ta men att be om ingen alkohol hemma hade nog inte gått.

Jag har ett litet dilemma. Jag skulle behöva prata allvar med honom om var jag befinner mig och mina tankar. Men jag är inte där än att jag klarar det. Visst har han sagt till mig att han tycker att jag ska sluta dricka helt och hållet och jag köpte det rakt av och slutade dricka. Sen har vi inte pratat ut om det ordentligt och vad det innebär. Kanske är det jag som inte vill säga rakt ut att jag har problem med spriten för då blir det så definitivt på något vis. Kanske är det ett sätt för mig att fortfarande ha en ingång till att dricka någon gång i framtiden? Jag ljuger kanske för mig själv? Funderar mycket på detta och vill egentligen prata med min man om mig och mina problem men vill han verkligen lyssna? Jag kommer ju vilja att han funderar på sig och sitt drickande och gör en förändring (som jag inte tror att han är villig att göra). Sen jag slutade dricka så trodde jag att han dragit ner men det visar sig att han bara dricker på annat vis. Mer för sig själv men lika mycket som innan.

Som sagt, mycket tankar att få ordning på.

Tack så hemskt mycket för styrkekramen! Den behövdes!

Kramar N

Nilali

Då var det nytt år. Mer än en månad sen jag skrev. Har tagit en paus för att känna efter själv och inte få några influenser från andra med samma problem som jag. Det har gått bra tycker jag. Julen flöt förbi smärtfritt. Nöjde mig med en lättöl till maten på julafton istället för flera snapsar och starköl. Har haft folk hemma på middagar och ingen har reagerat på att jag inte druckit en massa vin. Eller rättare sagt, ingen har sagt något. På nyårsafton bestämde jag mig för att dricka ett glas vin till maten. Vilken konstig känsla det var. Det var varken gott eller trevligt. Fick nästan panik av att det "susade" till lite. Riktigt obehagligt!! Efter att ha haft full koll i över två månader så blev det nästan en chock för mig. Så jag lät glaset stå efter att ha druckit halva. Det blev läsk resten av kvällen, resten månaden och fram tills nu. Känner inget behov eller längtan längre efter varken vin, sprit eller själva berusningen. Lite förvånad är jag. Trodde att jag skulle tycka att det var gott med vin. Trodde att jag skulle tycka om känslan av värme som sprider sig i kroppen och så blev det precis tvärtom. Så mycket trevligare och skönare att ha full koll på allt hela tiden.
Det var allt för denna gången!
Kämpa på!
Kramar N

höst trollet

Hej Nilali!
Kul att se dig här igen. Framför allt att det går bra!

Har ett par dagar ledigt, så nu kommer jag ikapp helgerna..

Kram /trollis

Nilali

Hej,
tillbaka nästan på årsdagen av mitt första inlägg och jag mår bättre än på många år.
Jag känner att jag har hittat en sund och hälsosam relation till alkohol. Kom fram till att sluta helt inte var något jag ville. Provade att köra helt vitt ett tag.
Idag dricker jag inte när jag har mina barn (dvs varannan vecka) eftersom jag vill kunna köra dem/hämta dem med bil osv när det behövs.
När jag inte har mina barn kan jag ta ett eller två glas vin fredag och lördag men är nöjd efter det och längtar/vill inte ha mer. Har lärt mig att tänka mycket konsekvenser de gånger jag tar ett glas och det stoppar mig med en gång. Är vi bortbjudna på fest så kör jag alltid och har inga problem med det längre. Jag har berättat för paret vi umgås mest med (och har druckit/festat väldigt mycket med)att jag har dragit ner REJÄLT på drickandet och dem blev fulla av beundran när jag berättade.
Jag slipper nuförtiden gå runt med dåligt samvete, ont i huvudet, tröttheten, somna på soffan osv. Jag har börjat träna mer och har gått ner en hel del i vikt vilket fått mig att må ännu bättre. Känns så skönt att må så bra som jag gör nu jämfört med när jag började skriva. Känns skönt att ha hittat ett sätt som fungerar för mig.
Nu ser jag ljust på framtiden och nu känner jag att jag lever livet igen!!

Kramar N

Gammel tanten

Underbar läsning för en nykommling som mig.
Oerhört peppande att se vad du lyckats åstakomma på ett år!
Starkt jobbat!
Jag är full av beundran.

Ha en fortsatt fin dag!
Tanten