God Jul ?

Julen är underbar. Klappar, tindrande barnaögon, tomte, släkten och god mat. Men ack så jobbig. Vem har sagt att alla gamla konflikter i en familj är borta bara för att det är Jul och allt är vackert och fint på ytan. Det rispar i själen att allt inte är harmoni, för det bör det vara på julafton. I vår familj är det så viktigt att allt är bra på ytan. Har jag lärt mina barn det? I så fall är det ju mitt fel.Jag har fostrat mina barn precis som jag själv blev uppfostrad. Här ska vi ha en riktig Fanny och Alexander Jul. Jag känner mig nästan som när jag var 17 år och till mina föräldrars fasa deklarerade att jag skulle fira en alternativ jul.Men det gjorde jag ju inte, för då skulle pappa ha blivit såå ledsen.

Jag åkte hem alldeles för tidigt från julfirandet och öppnade vinboxen. Det lade sig som en lugnande filt runt mitt hjärta. OK det är den filten som jag måste välja bort. Hur ska det gå och vad ska jag ha för tröst i stället? I dag inser jag att det inte är så lätt. Det är inte bara att sluta.

Profile picture for user Mammy Blue

Nej det är inte bara att sluta dricka. Men du har kommit en bra bit på vägen. Att faktiskt inse och acceptera att man har problem är för de flesta största och svåraste tröskeln att ta sej över.
Men nu är du här. Välkommen!

Profile picture for user Mammy Blue

...hade jag vetat du inte var ny här. Jag har varit för upptagen själv med att kravla mej upp efter mina vurpor...

Det är inte lätt att sluta dricka, Rom byggdes inte på en dag, och det går nog inte att riva Rom på en dag heller. Vet inte hur din historia ser ut, men min alkoholism byggdes på tjugo år. Det får inte ta lika lång tid att riva den, jag snubblar på bråten och faller då och då. Men river gör jag.

Profile picture for user vill.sluta

Tvättmaskinen brakade ihop i onsdags kväll.
Skulle kosta 4000 att reparera den. Köpte ny igår som jag installerade med eldragningar och vatten osv.
Uppe och tvättar, röjt av i köket sedan gårdagen då vi hade gäster. Vi bastade och rullade i snön.
Riktigt nice.
Skall skjutsa prinsessan till jobbet 07:00.
Ingen idé att somna, skall jobba inatt så det får bli tidig säng ikväll.
Godmorgon alla, och Eva-Kajsa & Mamma Blue det är en gropig väg vi far fram på.
Man får tappa fotfästet ibland, det hör liksom sjukdomen till. Denna konstiga sjukdom.
Vi som inte vill/kan säga nej. Och säger vi nej tar vi igen det vi missat med råge när vi blir själva/ostörda.
Men men, vi vill försöka få en ändring, och om man bara försöker får vi försöka hela livet.
Nä, vi SKA få till en förändring!
/A

Profile picture for user Fenix

Tack för svaren!
Nej det är inte bara att sluta att dricka. Men nu ska jag göra ett ärligt försök. Mitt ex. är alkoholist och sedan lyckas jag hitta nästa man med samma problem. Nu måste jag vara såå stark för min egen skull. Jag har ju så mycket att vara tacksam för. Varför håller jag på så här? För ett tag sedan höll jag uppe i två veckor. Det gick bra och jag mådde så bra. Det ska jag tänka på. I dag blir det ingen alkohol. Sedan ska jag skriva här och berätta hur det går - ärligt.

Profile picture for user Mammy Blue

Det blir nog gärna så att man byter ut en med frisinniga åsikter mot en ny med samma åsikter om man har vårt problem, för då kan man fortsätta dricka. Nu skulle jag nog (om jag hade velat byta man) uppskatta en nykterist, men jag misstänker att jag tyckt att samme man varit "tråkig" för ett år sedan. Man gör nog ganska mycket för att skydda sin bäste vän flaskan.

Vi får ta en dag i taget, grubbla över vad det var som gick fel sist, hur man tänkte och vad man skulle gjort istället. Jag själv måste börja opponera mej när min lille jävel på axeln börjar viska i örat, han får inte stå oemotsagd...

Ha en bra nykter dag!

Profile picture for user Fenix

Som svar på av Mammy Blue

Hej Mammy Blue!
Ja så är det nog. Kaka söker maka. Men nu får det vara slut på drickandet. Jag känner mig glad i dag för att jag bestämt mig för det. I dag talade jag om för maken att han inte får fresta mig med vin mer. Det ska nog gå bra det här.

Profile picture for user Fenix

Som svar på av vill.sluta

Hej Andreas!
Det går faktiskt riktigt bra. Vi får hoppas att 2013 blir ett nyktert och bra år för oss alla. Gott nytt år!

Profile picture for user vill.sluta

Nyårsbastu här, jag gick in gör att fixa förrätten.
Vi kör klassisk, hummer.
Nu när det inte dricks fin vin eller skumpa, whisky så sparas tusenlappar.
Så jag köpte nyårsraketer.
Vill man ha större krävs tillstånd.

Skönt at ha dig med nästa år oxå!
/A

Profile picture for user Fenix

Hej!
Hoppas att alla hade en bra nyårsafton. Det hade jag hummer och alkoholfri skumpa. Det kändes bra. Men tyvärr så tog jag igen det i går i stället. I dag har jag ont i huvudet och är sur på mg själv. Dumt! Men nu tänker jag ta mig själv i kragen. Nu blir det inte mer vin. Jag kan ju inte säga stopp efter det första glaset. Mitt nyårs löfte blir ett helnyktert år. Jag brukar inte avge nyårslöften, men nu måste det bli ett sånt. Ingen alkohol under 2013! Jag ska verkligen försöka.Jag vet ju att det blir ett mycket bättre år utan alkohol. Det ska gå!

Profile picture for user vill.sluta

Tror du inte att du kan låta bli spriten, häll ut den.
Den fysiska abstinensen sitter i ca 8 veckor.
Sedan har st den psykiska, den släpper aldrig.
Men st fixar detta!
/A

Profile picture for user Mammy Blue

Som svar på av Eva-Kajsa

Jag har också baksmälla... Tur att helgerna är slut nu, vi KAN INTE ha någon form av alkohol hemma om jag ska lyckas. De som lyckas sluta dricka med barskåpet fullt - hur gör de???

Med hopp och vilja om ett snövitt 2013!
Kramar till dej!

Profile picture for user Fenix

Som svar på av vill.sluta

Hej!
Det är inte bara att hälla ut spriten-vinet. Det är någon som bär in mer alkohol då. Det är där problemet ligger. Jag har inte en papegoja på axeln. Jag har en man som gärna ser att jag tar ett glas med honom. Jag måste vara så stark så stark för att stå emot. Det går faktiskt bra när jag är ensam att låta bli vinet. Men det är ruggigt svårt när man blir frestad.
Hur som haver, det gick bra i går och jag känner mig stark och nöjd med det. Jag tror att total alkohol frihet är enda vägen för mig. Då är det ju ingen ide att försöka fresta mig.
Nästa vecka åker vi till solen och värmen i två veckor. Då kommer nästa prövning. Jag ska träna framför spegeln att säga NEJ TACK. Semestern kommer att bli så mycket trevligare utan huvudvärk.

Profile picture for user vill.sluta

Säkert sitter han i skiten oxå?
Men för faaaan, åk på semester och ha trevligt och roligt.
Hinta lite om dina tankar och funderingar FÖRE ni åker.
Plantera ett frö så snart du kan och diskutera era alkoholvanor under semestern och kliv på nykterhetsresan på riktigt när ni kommer hem.
Gör ingen grej av det så ni blir osams innan.
Hoppas det går/blir bra vännen.
Kramar
/A