Min historia.
Under min uppväxt, var jag en revolterande tonåring (väldigt självständig) och som alla andra, var det mellanöl jag drack för att bli full. För det var ju det det handlade om i första hand, även om man kallade det för att "festa". Poängen var ju att bli full!
Nåväl, DET växte jag ifrån. Det blev ett tidigt äktenskap, där ingen av oss var mogen för att bilda familj egentligen och skilsmässa, eftersom det kändes, som jag hade ansvaret för 2 barn, istället för det enda vi hade..
Ny man efter ett par år, andra barnet efter ytterligare ett par år. Ett nybyggt hus, deltidsjobb och en "framgångsrik" man.
Det började med att vi hade ett ganska stort umgänge, så det bjöds på mat och vin.. I början var det härligt att både bjuda och bli bortbjuden..
Jag kände mig så "spirituell" och trevlig efter ett par glas.. Tyvärr, så gjorde min dåvarande man det också (och ansåg sig själv vara en guds gåva till kvinnorna, inte bara mig!)
Efter åtskilliga stormiga uppträden (där allt givetvis var mest mitt fel) upptäckte jag att han skåp-söp! JAG skämdes, och var glad över att han inte åkt dit för rattfylla.
Jag kom nämligen på honom en väldigt tidig morgon (vid halv 4-tiden) stå och halsa direkt från barskåpet.
Han skyllde på att mitt uppträdande (skäll, för lite sex, för lite uppmärksamhet etc) gjorde att han inte kunde sova. Och han hade ju ett SÅ viktigt arbete...
Den morgonen, föll ett par fjäll från mina ögon. Jag tvingade honom att sjukskriva sig, för om han satte sig i bilen, så skulle jag ringa polisen.
Han måste ha anat att jag menade allvar, för han lommade isäng och ett par månader senare flyttade vi isär. (efter ytterligare en månad hade han skaffat en ny kvinna!)
Själv, tröstade jag mig med ett par glas vin på kvällarna när barnen somnat, tills jag insåg att jag inte hade råd att fortsätta dricka i den takten. Dessutom tyckte jag inte att det var roligt att sitta ensam och dricka (kanske skämdes jag lite över chablonbilden av den försmådda, som sitter och pimplar vin..)
För sådär 6 år sedan träffade jag mannen i mitt liv! trevlig, ordnad ekonomi, bostad och händig! Inget tjafs som vem som ska städa diska eller tvätta..
Han nämnde öppet att han haft problem, i samband med en uppslitande skilsmässa, men han blev aldrig knöfull eller otrevlig. Däremot älskade han viner och var väldigt kunnig utan att vara vin-snobb.(starksprit nobbade han och gör för det mesta fortfarande)
Sedan har det smugit sig på.. Ett á två glas vin till maten, har blivit ett par flaskor.. och så några starköl...
Några gånger har han trillat igenom, med dunder och brak och blivit i stort sett redlös. Naturligtvis har jag "förlåtit" och sett det som engångsföreteelser (fastän magkänslan sagt något annat) Jag har ju själv druckit.
Den senaste händelsen, fick mig nog att chockartat öppna ögonen och inse att jag själv har blivit beroende och besluta mig för att göra något åt det!
Jag kan bara ändra på mig själv! Hur gärna jag än vill att den man jag älskar, ska bli nykter alkoholist, så måste jag inse att DET kan bara han själv åstadkomma.
Jag tänker inte överge honom hals över huvud, men jag har sagt att det finns saker jag inte kan dagtinga med mitt eget samvete om. Han anser fortfarande inte att han är beroende, men medger att det kan uppstå vissa problem när han "råkar" dricka för mycket..
Så nu har jag parkerat på bänken (som någon skrev i en tråd)i forumet!
Tack alla ni som är här, för uppmuntran och ögonöppnare!
Ha en fin dag!/trollet

höst trollet

Idag får bli vilodag ;-D
Nej, ingen bakfylla, snarare konsekvenser av en rejäl bukfylla *skratt*

Kan varmt rekommendera firandet av en "gemensam"/alternativ jul!

Mycket spring och påfyllning av jultallrikar.. Utdelande av diverse skänkta varma klappar.. (trötta fötter) samt en OTROLIG gemenskap!

Jag nästan skäms över den glädje som infann sig över ett par varma stumpor eller en mössa..
Visst fanns det "gäster" som var "etanoldrivna" av lukten att dömma, men ingen otrevlig eller så berusad att vi tvingades avhysa..
Där fanns också ensamstående föräldrar med barn.. Barn som inte rynkade på näsan åt någonting på jultalriken...

Det blev en låååång dag! Annorlunda för oss och mycket givande! Vi satt i soffan igår, sa oss att detta ska vi definitivt göra om!

.. Idag känner jag faktiskt att det killar lite i halsen och näsan börjar rinna en smula.. Det blir en stor kopp hett ingefärste, bastu och yllesockor på fötterna..;-

Vems baciller? Spelar ingen roll.. Vi delar ju det mesta, så varför inte en liten snuva ?

Kram /höst trollet eller.. syksy peikko som blir heikko peikko ;-D

höst trollet

Ha nu en god fortsättning på detta nya år!
Snuvan har flyttat runt.. från näsa och ögon till leder och öron.. Ingen feber idag så nu är det verkligen hopp om livet ;-D

En lugn (nåja..) nyårsafton. Vi gick faktiskt och la oss före 12-slaget, för att bli väckta av en dynamitsmäll(verkar som om det blivit tradition hos någon) och några minuters smattrande smällande och raketer..
Vi ides inte ens gå ut.. Katt-a-strofen satt i fönstret och gäspade. Tur att han inte är rädd för smällare..
Hoppas bara att inga djur kom till skada.. Hade tänkt skicka upp ett par papperslyktor, men det blåste och regnade för mycket..

Ha en bra fortsättning alla ni andra forumsyskon också! (ingen nämnd, ingen glömd!)

/trollis

Putte72

Trollet får jag inte glömma!

Du har varit med och rotat upp mej från botten.

Kramar och ett gott nytt / Putte

Mammy Blue

Jag önskar dej en god fortsättning på det nya året.

Håller på att försöka "läsa ifatt", men har inte så mycket tid som skulle behövas. Dessutom verkar många vara storproducenter av inlägg... ;-)

Skrattade så tårarna rann när jag läste Vintersaga från 5 dec.

Allt gott till dej!/MB

Mammy Blue

Jag är väl kärringen mot strömmen igen, då...;-)
Jag har för länge sedan gett upp kvinnor som kompisar, de är för ytliga, ständiga samtalsämnen är smink, utseende, vikt samt detta jämra skvallrande.

Mina kompisar är alla män, de är rakare, ärligare. De två som jag fått och får mest hjälp av nu i mitt försök är båda medelålders män... Så, ja, jag är kärringen mot strömmen, hihi!
/MB

höst trollet

Hej Mammy! Kul att se dig här igen ;-D
En snabb kram i förbifarten.. (återkommer mer permanent nästa vecka, när jag får mer tid att sitta vid datorn själv)/trollis

ps, hade nästan tänkt sätta in ramsan om de 10 små tomtenissarna, men sedan kom jag på att en del kanske tyckt att den var lite för magstark..*skratt*

Villervalle

Grabben och jag hade köpt det värsta raketpaketet och bestämde oss för att bränna av dom en stund före 12 slaget. Problemet var bara regnet och blåsten så vi kämpade verkligen för att skjuta upp våra raketer. När det var 4 kvar så förstod vi att vi måste ta oss till en lugnare plats för att lyckas och vi sköt av dom i lä av hyreshuset där jag har en lägenhet.

Efter väl utförd skjutning rundade vi huset och jag slängde emballaget i sopbingen just precis innan husets arga herre störtade ut och frågade om det var vi som sköt? Vi tittade naturligtvis oförstående på honom och sa att vi hade sett massor med konstiga människor ute som sköt hej vilt. Han nöjde sig med detta och störtade vidare.

En nykter men lite busig Ny Års Afton,

VV

Stigsdotter

och skvallriga. Faktiskt. Jag diskuterar gärna nagellack och kosthållning men lika gärna andra mer "djupa" spörsmål. Skitsnack/skvaller ställer jag inte upp på! Måste bara få säga det.

Mammy Blue

Jag vet mycket väl att jag generaliserade grovt, ber om ursäkt om du tagit illa upp, borde gödslat mer med smileysar.
Det är skitsnacket och skvallrandet jag hängt upp mej på i de fall jag sagt upp bekantskapen.

Stigsdotter

...du lät bara så arg på oss alla så jag inte kunde låta bli att sticka ut näsan - å så lät jag grinig o förorättad själv! Det är inte lätt att skriva inte (och ibland känns det bara larvigt att gödsla med smileysar ;-) kram på're

med santorini. Har också jobbat i mansdominerade miljöer och där förekom skvaller, skitprat, missunnsamhet, bevakning av egna intressen och undergrävande av andra i samma utsträckning som på alla ställen jag jobbat. / mt

Dompa

...skriver tror för jag vet inte. Men jag som i ungdomen jobbade till sjöss...och det var en "machovärld" om ngt. Jag tycker mig se att män är minst lika skvallriga och egennyttiga. Visst samtalet kanske handlar mer om bilen än om nagellacket (Och det var intressantare?). Men med underbudskapet att "Min bil är bättre än din". Samtalet om nagellacket tycks mer handla om att tipsa typ: "Det här köpte jag där, så snyggt kan det bli för en överkommlig summa". Så tänker jag.

Gubbfan mot strömmen...som faktiskt föredrar det kvinnliga tänket. Män skvallrar, de är småsinta, dumma och dryga. Precis som kvinnor tänker jag...fast ofta utan empatibiten liksom.

Jag ser mig omkring i min egen familj och jag VET att min 12-åriga dotter är vassare än jag. Så därför kan jag inte välja bort kvinnan som vän. Hon kan berika mig. Lära mig ngt! Vill man ha en vänskap där ngn bara jamsar med (medans han inte lyssnar utan tänker på sin nästa mening) då är mannen ett bra alternativ. Detta var givetvis generellt...och mina tankar. Ingen sanning ;-)

Nyfikna och skvallriga? Det tror jag ligger i allas våran natur. Vi kan försöka maskera det på olika sätt...men det finns nog där. Vilket är bra -tänker jag - då människan inte utvecklas utan dessa fula egenskaper. Mycket bluddrigt nu.../R

PS: Att tala om kost är inte fel - tänker jag - vi fick ju bara en kropp. DS

Mammy Blue

Jag kanske bara har råkat ut för en grovt lätt- generaliserad värld. Har jobbat både i mans- och kvinnodominerade yrken, har hobbysar som är båda delarna, har en som och en dotter, så jag vet inte om jag bara har haft otur? Eller tur... Eller hur jag nu ska uttrycka mej. :-)

Till saken hör väl kanske att jag själv är mer intresserad av bilar än av nagellack.

Stor tur att man är olika, har olika idéer och olika referenspunkter, hade inte blivit några roliga diskussioner annars.
En go´kram från MB

nylonstrumpor, höfthållare, bh och andra härliga saker intresserar mig allt mer ju äldre jag blir.
Jag tycker helt enkel om att ibland förvandla mig till kvinna. Min fru vet inte om detta än, men jag inser att jag velat klä mig feminint sedan jag var i tonåren. Känns nu ibland som ersättning till ruset av alkohol, eftersom det kittlar mitt belöningssystem.
Är det någon som har tankar kring det här, kvinnor och män, vore värdefullt att få höra för mig.
Gott nytt ärligt år,
Fenix

Dompa

Hej Fenix! Min dotter brukar måla mina tånaglar när vi "bondar" (gröna just nu). Dom andra sakerna har jag ingen dragning åt. Men jag tycker att man ska köra på det som känns ok så länge man inte skadar sig själv eller ngn annan allt för illa. En höfthållare verkar ju onekligen mindre skadlig än en flaska A.

Men du kanske borde prata med din fru...vara ärlig. Inte låta henne "komma på" dig i ngt litet sött. Tror att ditt intresse för crossdressing kan rubba hennes cirklar. Hon kan se det som ett hot mot er sexuella relation - om hon har "äldre" värderingar (jag vet att crossdressing INTE har med sex att göra, men gör din fru det?). Eller så tycker hon att det är skitkul och så kan du låna av henne om ni har samma storlek.

Det var mina tankar om det. Inte mkt att dela :-( /R