Vill inte - kan inte

Vill inte - kan inte

Profile picture for user Stigsdotter

Du som ju var den första som skrev i min egna tråd! Skönt att det går bra för dig och jag håller alla tummar och tår för att det inte är något att oroa sig för där upp i knoppen! Finns det bra mediciner mot MS nuförtiden? Om det skulle visa sig vara det? Hoppas. Många kramar från mig, hoppas du får en riktigt skön sommar!

Profile picture for user Fenix

mesta på forumet. Nu vill jag bara bli fri igen från tvånget och olusten av att dricka, och hoppas det ske inom någon dag.
Stigsdotter och många andra okända jag träffat på forumet, ska bli kul att vara här igen helt nykter snart. Livet är vad det är, en knagglig väg rätt ofta men det är bara att hoppas på bra väder under färden:-)
Kram till er alla kända och okända,
Fenix

Profile picture for user Fenix

Andra kvällen nykter nu och jag är glad men trött. Var så ljuvligt att lägga sig nykter i går och att stiga upp tidigt i dag och bara njuta av att det inte fanns ågren, svettiga lakan och en olust att alls gå upp. Inte behöva tvinga i sig bara en liten macka till frukost, inte behöva fundera på hur man egentligen ser ut när man ska gå till jobbet. Det är obegripligt hur man utsätta sig för alla dessa negativa saker när man tänker nyktert. Och lika naturligt blir det plötsligt när man gett efter och är alkoholpåverkad. Jisses. Bara att gå vidare igen då i det alkoholfria livet och försöka fundera vad det var i mitt fall som gjorde att jag halkade av banan. Alltså jag menar, två utlandsresor utan alkohol, en hel del fester utan alkohol och det mesta känns bra. Då belönar man sig med - alkohol!
Är man sjuk eller?
Kram alla och en fin helg önskar
Fenix

Profile picture for user ewazebra

ja,man blir påmind om hur djupt man sitter
hur sjuk man är
som kan tänka ioo% nyktert ena sekunden
för att i en handvändning
planera åter för drickande
kommer tankar hela tiden,,nu är det så här
om fem år kanske jag sitter på en taverna i grekland o njuter
ett glas vin
jo pyttsan
så hur sjuk är man inte på en skala
när kommer greppet släppa helt,om att läget
kommer att vara precis lika illa som sista fyllan
pratade precis men en aa vän igår
som efter tio(!!?) års nykterhet
tänkte att han nog kunde dricka lite socialt igen
efter två månader satt han djupare i skiten än nånsin
utan samboo hela familjen emot sig
samt varning om att förlora jobbet
han sa att hela hans långa nykterhet hade tankar på att kunna dricka normalt funnits där
my god
jag trodde det blev lättare med tiden
men det är bara en dag i taget som gäller
kan inte,vågar inte tänka längre
jag mår bra idag
nykter
får räcka
tacksam för just idag
kram på dig
hur mås det
Måne

Profile picture for user Fenix

varit fullt upp men äntligen tillbaks vid min dator. Du har så rätt, en dag i taget, verkligen uppskatta att vara nykter och aldrig glömma vad A ställer till med. Blev en mathelg, men nu väntar vardagen och lite viktiga regler om mat och motion. Vill verkligen få stadga och göra bra saker.
Kram själv, Fenix

Profile picture for user Kvinna-mamma46

Fint att se dig här och på banan igen Fenix! O kan jag så kan du! Glöm inte att vara snäll mot dig själv bara.

Tusen kramar

Profile picture for user Fenix

mig alltid när jag behöver det som bäst Pia! Tusen tack, slirar just nu men känner ändå att jag är på väg att sätta segel för stadig kurs igen. Såg Jonas Indes program i kväll och den serien bådar mycket gott. Inte kamp varje morgon, utan kapitulation, jag ger upp, ingen kamp alls, han verkar tända ett ljus på morgonen och lova sig själv att vad faan som än händer just i dag, så ska jag inte dricka eller droga. Har hållit i två år och för kompisen sju år. Men tiden är inte det viktiga, utan att ge upp kampen mot lockelsen att dricka, varje dag. Löftet heter serien, och jag vill inget hellre just nu än att ge detta enkla löfte varje dag. Höll i åtta månader, men så började tankar om prova och så i juli och så sitter jag i skiten igen. Inte så lätt att sluta som jag tänkte. Och det är ju sjukdom vi pratar. Så back to basic, tända ett litet ljus när man vaknar och ha en allvarlig stund med att lova sig själv att just i dag, just i dag ska jag inte dricka vad faan som händer. Vad som händer när det blir bröllop, semester, jul, påsk och så är inget att tänka på. Bara just i dag ska jag inte. Faan vad bra!
Tusen krama till dig Pia och jag följer dig lite på FB och din vedermödor men också många ljusglimtar med djuren och naturen.
/Fenix

Profile picture for user lillablå

Du är fortfarande en av mina viktigaste här!!
Jag är väldigt sällan här inne, men vill du nå mig är jag vän med Pia på fejjan...
Stor kram!!

Profile picture for user Fenix

lillablå, det är inte ofta jag är här heller, men just i dag råkade jag titta in och då hade du också varit här. Världen är liten! Jo, vi kan höras på FB även om jag inte är där ofta heller.
Stor kram själv!

Profile picture for user Fenix

här igen, med den fasta förvissningen om att jag vill vara nykter. Vad jag lärt mig det senaste året är att jag inte kan ta ett enda glas, inte testa på något som helst som innehåller alkohol. Det är inte för mig. Det tog ett halvår att uppbåda beslutsamheten att sätta stopp, och det har jag inte råd med längre. Jag är rädd för att kroppen inte kommer att hålla, men också helt införstådd med att jag inte vill dricka. Så nu har jag varit och fått en bra kontakt på alkoholrådgivningen, och ska också återvända till AA. Jag behöver den hjälp jag kan få. Äntligen en nykter dag, och jag tror jag ska ta bilen och åka en sväng nu på sena kvällen, bara för att jag kan! Känner hopp igen, och det var länge sen.
Kram till alla kämpar där ute, som har att tampas med den riktigt lömske fienden alkohol.
Fenix

Profile picture for user Stigsdotter

Ett beslut är fattat! Du kommer inte att ångra dig! Jag tyckte också att serien Löftet var bra, jag tror det är viktigt att ta det där beslutet varje morgon, att kapitulera osv. Att inte glömma bort hur det var...

Kram från mig

Profile picture for user Tilde

Som svar på av Fenix

av att läsa hur du tog bilen en nattlig sväng... sådana nya nöjen kan få plats i livet nu. Blir som att upptäcka livet på nytt.

Ett bra belut Fenix!
Styrka till dig...

Profile picture for user Fenix

för era kommentarer!
Stigsdotter, du har hängt i ett bra tag nu. Gratulerar. Ska kolla mer i din tråd i morgon.
Det gäller dig också Tilde, måste uppdatera mig lite nu när jag är back.
Jo, det blev en tur i bilen framåt midnatt, härligt. Och trött som en stork i dag, men glad över mitt beslut. Fysiskt och psykiskt finns mycket att göra nu, men nykterheten får förstås komma i första hand.
Kramar,
Fenix

Profile picture for user Tilde

Som svar på av Fenix

i en annan tråd ett nattligt inlägg från dig. Nu går det åt rätt håll Fenix. Blir glad för din skull.
Styrkekram...

Profile picture for user Dompa

Glad att du är med på banan igen! För din skull...men även för Forum. Vi behöver dig och din erfarenhet. Läste om din goa morgon i en annan tråd. Ännu en anledning till glädje...krypa ner en stund hos frugan ;-). Hon uppskattade nog att du luktade nykter man! Allt gott! /R

Profile picture for user Fenix

vänner. Sitter här på jobbet och läser i väntan på mer jobb. Va glad jag blev att ni tittar in hos mig, ja nu ska jag bli mer aktiv på forumet. Har inte kännt mig hundra i höst på att jag landat, men det gör jag nu och det är underbart. Det blir faktiskt lättare när jag inser att det är hjärnan som är kidnappad, rent kemiskt. Impulser följs av handling helt automatiskt, precis som hunger följs av någon form av åtgärd föra att äta. Alkoholen har förstört systemet för belöning. I AA talas om att man drabbats av en anfäktelse av så väldig kraft att ingen mänsklig förmåga tycks möjlig att stå emot, och AA var på rätt spår. Hjärnforskning de senaste 10-15 åren visar att vi som gått över gränsen och hamnat i ett beroende i stort sett är hjälplösa att stå emot det tvångsmässiga missbruket. Den insikten hjälper mig, jag är ingen usel människa som inte kan rycka upp mig och stå emot. Men om jag väl accepterat att för mig är det så illa att jag drabbats av alkoholism fullt ut, så finns bara en sak att göra och det är att sluta tillföra alkohol. Och det kan man göra, om man tar all den hjälp som finns möjlig.Dessutom, om man tänker efter ordentligt, vad faan ger mig alkoholen annat än mest elände. Det är ju inte roligt att dricka längre, det är bara drömmen om det mysiga ruset som lever kvar i den kidnappade hjärnan. Nä, nu gäller det att skaffa nya drömmar om mysiga saker, riktiga saker. Ibland när jag tänker på alla min tusentals försök att sluta dricka så kommer Albert Einsteins citat för mig: "Definitionen av galenskap är att upprepa samma beteende men förvänta sig ett annat resultat.”
Ha en bra dag Tilde och Dompa och alla andra
Fenix

Profile picture for user Fenix

i kväll från jobbet och tog mig till AA. Ännu ett härligt möte, och den kraft som finns där mellan människor som vill varandra väl kan jag gärna kalla gud. Den känslan av lugn som man får av att kliva in i lokalen och när man går därifrån är något alldeles särskilt. Om det är gud, så ok för mig. Man behöver ju inte vara religiös för det. Känns nu så färdigt på något sätt, jag behöver aldrig mer testa om det går att dricka, jag kan inte dricka och få ett bra resten av mitt liv och det känns bara bra att tänka och känna så. Jag har också anmält mig till konferensen, känns rätt läskigt att kanske träffa flera av er som jag lärt känna via tangentbordet de senaste åren. Hoppas ni kommer så många som möjligt. Ska vi ha en strut på huvet med namnet på eller hur ska vi känna igen varandra?
Stjärngossen Fenix;-)

Profile picture for user viktoria

Hej Fenix, en hälsning och varm kram till dig! Känns så fint att läsa dina rader och om det lugn som verkar infunnit sig. Ja, läskigt. Finns ju trots allt en poäng med att inte synas och bli bedömd utifrån vad betraktaren tycker sig se rent visuellt. Samtidigt, så länge nu har vi delat den skriftliga versionen av varandra, att bilden kanske är så pass väl förankrat att det inte "förstör" något att ses live. Har inte bokat ännu men hoppas kunna göra det. Önskar dig en fin 1:a advent/Victoria

Profile picture for user Fenix

Viktoria, vad härligt att höra från dig! Jo, både läskigt och roligt är tanken på att träffas IRL. Det kan ju bli en bra träning i att se till människan bakom fasaden i första hand och det visuella i andra. Önskar dig en fin 1:a advent åsså. Jag vaknade nykter och utvilad för första gången på länge, det vill säga en sammanhängande sömn på sju timmar. Inte illa. Och då fick jag energi och gick upp i stället för att ligga och vrida mig i sängen, kom på att det finns ingen anledning eftersom jag inte är svettig, lakanen inte blöta, jag har ingen ångest och inget självförakt att ligga och våndas över och gömma mig under täcket. Lite vitt puder ute på marken plussar på känslan av att det känns ljust idag, till och med så pass att jag kan svälja att det är städdag i dag, julstädning=extra mycket städning. Men, blir väl anledning att känna sig duktig och nöjd med sig själv efteråt.
kram
Fenix

Profile picture for user Dompa

Nej du stjärngossen...jag tror inte det kommer att behövas strutar med namn. Jag tror att vi kommer att känna igen varandra ändå. Iaf. de flesta av oss. Det är bara en magkänsla...kan ju bli helt annorlunda. Spännande däremot...den håller jag helt med om. Spännande och lite skrämmande. Men hoppas Victoria har rätt; Att bilden av varandra är så förankrad att inget "förstörs" vid ett live möte.

Ha en bra dag Fenix...trots städfixet!/R

Profile picture for user Fenix

tack för dina synpunkter. Jo, jag tror också vi känner igen varandra efterhand. Så inga dumstrutar, vi är ju inte dumma utan smarta som slutat dricka. Nu är hemmet skinande blankt, och känner mig duktig och nöjd. En belöning är då på sin plats, men jag vet precis vad jag inte ska ha för belöning! Ett glas kall julmust ska jag unna mig dock:-)
Fenix

Profile picture for user vill.sluta

Fick en rejäl backning av frun som kom hem efter jobbet. Det ser ut dom faaaan här.
VAD HAR NI GJORT?

Tre killar hemma............
Man är en slacker!
/A

Profile picture for user Dompa

Läste i en annan tråd att du har det bra Fenix. Så skönt att läsa...och måste väl vara ännu skönare att uppleva. Det är bra...för det är din tur nu...efter lite om- och men. Det var väl allt. Eller jo förresten...har inte fått min gitarr än. Nu satsar jag på helgen...man vill ju ha tid när man tittar...inte bara rusa på. Men på tal om gitarren...vilka texter han skriver NyMan! Gör du också det? Skriver texter? /R

Profile picture for user Fenix

för din titt in på min tråd! Ja, jag är nu inne i perioden då jag uppskattar att vara nykter varje dag, varje morgon och varje kväll. I morgon är det två veckor sedan jag skruvade på korken, och jag går på AA så ofta jag kan. Läser också mkt om missbruk för att förstå varför jag gör en så korkad sak som att ägna en ledig helg åt att dricka efter åtta månaders nykterhet. Får en stor tröst av att inse att min hjärna är ombyggda av all alkohol jag druckit, alltså rent kemiskt har det gått snett så att den del en av hjärnan som står för omdöme och planering är näst intill utslagen. Alkoholen har blivit mycket bättre på att påverka signalsubstanserna än naturlig stimulans för överlevnad. Kidnappad hjärna heter boken, som är skriven på ett lätt och bra sätt om komplicerade saker.
Så till musiken, jag vill gärna börja skriva texter och komponera till det. Hägrar gör en tung text om mitt missbruk, som ska kompletteras med en svårmodig blues i moll:-) Men jag håller än så länge mest på med musikdelen. Ja visst skriver NyMan häftiga texter.
Ha en bra kommande helg till att börja med,
Fenix

Profile picture for user lillablå

Gött att höra att du är på banan!
Ville bara titta förbi, för du är betydelsefull!
Kraaaam!!

Profile picture for user Fenix

Lillablå är här och hälsar på i min tråd! Vad glad jag blir. Du är minsann lika betydelsefull. Tack för titten och välkommen tillbaka:-)
Hur är det med dig tro? Skriv gärna några rader. Har du någon tråd jag kan titta i, har glömt var du höll hus.
Kraaaaam!!
Fenix

Profile picture for user Dompa

Hon bor i "hur mycket är för mycket?" i anhörigdelen...men hon är aldrig hemma :-). Vilket glädjer mig! Vi får bara vänta in ett nytt besök... Ha en bra dag Fenix! /R

Profile picture for user lillablå

Vill bara ge dig en julkram så här på dopparedagen!
Kraaaam!

Profile picture for user Fenix

stort att få bli kallad det! Lillablå har jag stulit för flera år sedan, och om fler vill höra av sig och bli återlämnade så kör på:-)
Hur som, i morgon nalkas ett nytt år, och jag är så glad att jag kan fira det med mina barn med respektive och utan tjo och tjim och raketer. (Annat är vad andra skjuter)
Vill skjuta mig själv och alla andra med problem när det gäller droger, till ett rent och vitt 2013!
Ett år med sorger och glädje som ska hanteras för vad de är, men där jag vill att glädjen över att få vakna varje dag skapligt i form är prio 1.
Gott Nytt!
Fenix

Profile picture for user Dompa

Du är nog en man som kan bara han har gett sig fan på det. Vakna i skaplig form varje morgon är ett mål så gott som ngt annat. Önskar dig det....du har förtjänat det....trots tjyveriet (Lillablå, min Stigsdotter...vilka fler?). Även ett Gott Nytt Vitt År vill jag att du ska ha! /R

Profile picture for user Fenix

Gott Nytt År till er alla vill jag önska, alla ni tappra och goa människor där ute i Sveriges avlånga land som söker sig ett bättre liv utan alkohol.
Fenix

Profile picture for user Putte72

Läste runt lite i natt och såg några av dina inlägg i andras trådar.

Du är en modig man!

Bara så/Putte

Profile picture for user vill.sluta

Vilken bra värld vi hade haft om vi hade haft mer sådana STARKA förebilder som vågar ge sig och sig själva i detta slit och släng konsumtions samhälle där prestigen väger mest.

Nä Fenix, STRÄCK på dig du är en ledstjärna!

/A

Profile picture for user Fenix

ledstjärna, akta dig så jag inte leder dig rakt ned i diket:-) Tack ändå, lite mod kan jag uppbåda ibland, men det känns inte som det räcker för att få till någon förändring av mitt liv. Rädd för att jag inte ska lyckas bli mer harmonisk någonsin. Mest trött faktiskt. Deprimerad kanske det kallas.
Fenix

Profile picture for user vill.sluta

Att ett första steg är att närma dig din fru och inviga henne .
Det finns många par som lever ut dina fetischer.
Hon kanske delar tankar och ideer med dig.
lycka till/A

Profile picture for user Fenix

Känner mig så glad in i själen, fattade ett beslut förra veckan om att vara nykter som känns så där i hela kroppen. Precis som det gjorde i okboer 2011 när jag var nykter i 7-8 månader. Äntligen känns det likadant, och nu har jag ett batteri av åtgärder för att bli kvar i nykterheten. Det är en psykolog, det är en nätbehandling som Karolinska driver, det är AA på hemmaplan, det är forumet. Men framför allt är det viljan och insikten som landat.
I morse när jag vaknade tacksam för ännu en nykter morgon, körde jag den här ramsan som får bli start på dagen i fortsättningen.
Ge mig ett N
Ge mig ett Y
Ge mig ett K
Ge mig ett T
Ge mig ett E
Ge mig ett R
Vad blir det? Vad blir det?
NYKTER!!!!!!

Ha en bra dag där ute!
Fenix

Profile picture for user santorini

Som svar på av Fenix

jag vet hur det känns när man kommit till det riktiga beslutet ända inifrån. Inget halvhjärtat. Det är bra att ha en åtgärdsplan. Nu kör du! Jag har snart 8 månader bakom mej och det känns oftast bara toppen. Det blir lättare och lättare faktiskt. Men det vet ju du som varit där förut. Den här gången är det för gott.

Profile picture for user Fenix

och santorini! Ja, nu kör vi. Gick förbi både system och pub för en stund sedan. Känns redan mycket avlägset, ska inte vara högmodig och kaxig, men inte ens en retning av att vilja ha alkohol dök upp.
Nu ska jag börja städa upp omkring mig, ta bort sådant som inte hör ihop med framtiden. Känner en längtan att förenkla min tillvaro.
kram
Fenix

Profile picture for user santorini

ibland känna ett ögonblicks rädsla; tänk om jag får för mej att förstöra allt genom att dricka igen! Men, det är ju jag som bestämmer! Och jag VET ju att jag aldrig kan dricka igen, det har historien visat och så många andra vittnar om samma sak. Jag vill inte heller. Men skräcken ilar till ibland, man har ju sina svaga stunder. Det gäller att alltid vara beredd. Ha en åtgärdsplan som du säger. Jag var själv 1,5 år nykter innan jag tyckte att va sjutton, ett glas vin kan man ju ta. Eller det hela började faktiskt när jag blev överrumplad och stod med ett glas champagne i handen på ett kalas. Visste inte hur jag skulle komma ur det så jag drack det och inget mer med det. Bara det att nånstans i min hjärna väcktes tanken. Den långa nykterheten var bruten. Efter det tog det ett par månader till det där vinglaset jag tyckte var ok, som blev två, tre. Och sen gick det snabbt utför. Tog 5 år i en nedåtgående spiral innan jag fick kraft nog att sluta igen. Så vi tar INTE det där enda glaset, inte på några villkor!

Profile picture for user Fenix

det är santorini. Visst, skräcken där och så plötsligt händer det som man vet inte får hända egentligen. Fem år i nedåtgående spiral, det är ju en hemsk insats med ett glas vin. Jag har också facit efter alla dessa år, den där helgen som skulle sluta på måndag blir minst ett halvår. Det blir allt svårare att uppbåda den där riktiga känslan och kraften att sluta igen, och under tiden blir psyke och kropp allt mer illa åtgånget. Tänkte precis samma sak som du, vi tar INTE det där enda glaset, inte på några villkor! Är fortfarande darrig och skör efter att inte ha druckit nu på snart en vecka, men jag får må hur faan som helst. Något alternativ finns inte, jag får stå ut tills chocken för kroppen har lagt sig.

Profile picture for user Putte72

Rätt tråd. Blir alltid lika förvirrad när nyare inlägg kommer upp efter domsenaste jag läste.

Sorry.

Jag ÄR nykter.

Profile picture for user Dompa

Hej Fenix! Läste hos Putte att även du sitter och skriver med vänster...liksom Trollis - Ni tycks vara en skör generation ;-). Vad har hänt? Vad har jag missat? Isfläck? Skönt att du iaf. inte har greppat flaskan och börjat självmedicnera. Krya på dig...eller läk fort! /R

Profile picture for user Dompa

Läste hos Tilde...vad som hade hänt. 5-6 veckor...det blir bra. Ger det en välbehövlig tankepaus när du bara kan ägna dig åt ditt. Och det bästa; Om 5-6 veckor när du är ok...då finns det kanske ingen is kvar, (Vet ju inte var i Sverige du bor. ) och du kan hålla dig på benen både bokstavligt och mentalt :-). Allt gött! (citerar en vän) /R

Profile picture for user Fenix

verkligen isen är borta då. Då vågar man sig ut, och dessutom, vad är en grogg utan is? Usch vad dålig den var, men tack för uppmuntrande tillrop!!

Profile picture for user Tilde

Som svar på av Fenix

och nu har du tillfälle med din gipsade arm Fenix. Ibland har jag bokstavligt talat "satt mig i sängen" som om jag vore sjuk en dag, bara för att låta sinnet komma ifatt, att få låta tankar komma och gå, inte göra så speciellt mycket, vara ledsen om det behövs, vara tom om det behövs... eller bara lätt härligt onyttig. Som att komma ifatt sig själv.
Och nu har du liksom blivit tvingad till tid för dig själv, att stanna upp. Då vi gått igenom den "prövningen" kanske vi blir lite starkare nästa gång vi blir ställda inför en "trigger" till drickande... Ja det är min lite svammliga filosofi runt en gipsad arm denna morgon.
Ha det fint eller tråkigt, alla känslor är bra nu när du stannar upp lite, Fenix.
Snölukten är också god. En liten stund till så är det vårlukten som gäller :)
Tilde

Profile picture for user Fenix

ska verkligen försöka tänka igenom vad jag egentligen vill nu och framåt. När jag plockar bort gipser om ett par veckor vill jag aldrig mer använda den armen till att lyfta ett glas med alkohol, det är min utgångspunkt. Jag vet, bakdörren på vid gavel, använd den andra armen då! Men det är liksom underförstått att inte den heller ska nyttjas för det ändamålet:-)
Sugrör återstår då, men där går nog gränsen, sitt på släktmiddagen och dricka rödvin genom sugrör.
Solen lyser ute, tar det som ett gott tecken för oss alla!
Fenix

Profile picture for user lillablå

Hej!
Ville bara kolla läget..
Hoppas att det är på väg åt rätt håll?
Gips låter skittrist, men om det får dig på rätt köl, så...
Du är betydelsefull för mig!!!
Kram!
/k

Profile picture for user Fenix

du gör min dag! Du har en sällsynt förmåga att titta in precis när jag tänker på dig. Har ju gott om tid fn, så jag läste en bra bit i min egen tråd och där dök du upp vid en rad tillfällen. Blir kluven av att läsa min egen historia, vilken djävla berg- och dalbana. Min tröst är att jag ändå aldrig ger upp:-)
Du betyder mkt för mig med, kram o nu går vi mot ljusare tider!
Fenix

Profile picture for user lillablå

Ja du, att läsa bakåt kan ge perspektiv...
Jag önskar mig min tråd som bok... Började kopiera alla inlägg för nåt år sen, men det blev liksom inte klart...
Och berg-och-dal-banor kan väl vara bra, på sitt sätt... Man får rätt god fart från en topp, kan hjälpa till att komma ur en svacka...
Jag tror på dig, det har jag alltid gjort... Du kommer hel ur det här, om än med något tilltufsade fjädrar! Du kan och du är stark, annars hade du inte gett dig fan på det gång efter annan!
Stor kram!!
/k

Profile picture for user Fenix

jag tror på dig lika mycket som du gör på mig! Hur lever livet med dig?
Nu har jag blivit av med gipset och kan tro på en framtid med en riktig arm, även om det kommer att ta lång tid innan den fungerar som den ska igen.
kramisar
Fenix

Profile picture for user mulletant

Tack för dina inlägg i en annan tråd. Jag understöder helt det du skriver om brustet förtroende och att sånt förstör tilliten på forumet. Väldigt sorgligt och väldigt sant. Du har min respekt!
Allt gott till dig och lycka till i framtiden! / mt

Profile picture for user lillablå

Jotack du mensan serru...
Det är rätt ok!
Har slutat med antidepp, mycket konstiga utsättningssymptom, och så begravde vi mormor i måndags, en tung dag... Men ANNARS är det bara fint!! Längtar efter våren så att jag kan njuta av min första vår/sommar med odlingslott! Här ska odlas!
Och snart kommer älsklingen hem, min sambo, min kärlek! =)

Hoppas armen rättar till sig fort! Ta det lite lugnt i början, så du inte överanstränger dig...
Ses på vagnen någon gång?! Även om vi inte vet om det!! =)
Kram du fina Fenix!!!
/k

Profile picture for user Fenix

A för din ursäkt. Nu glömmer vi den här skiten och tuffar vidare i livet. Inget att gräva ned sig i och älta.
Till Lillablå, lycka till med dina odlingar. Sätt gärna lite blommor också, och när de blommar så ger du några till dig själv från mig!
Jag ska hålla utkik på vagnen. Jag utgår från att du är klädd i blått!
Kram tillbaks,
Fenix

Profile picture for user lillablå

Tack Stigsdotter! Hon finns med mig hela tiden!
Och Fenix, jag ska plantera sömntutor till dig, mina favoriter... Gula och orangea blommor som varje kväll drar ihop sig och går och lägger sig, men som på morgonen åter visar sin livsglädje och skönhet! Lite som du! ;)
Ha en finfin helg!
Kram!
/k

Profile picture for user Dompa

Vet inte om du är lika "slarvig" som mig. Men gå in på facebook./R

Profile picture for user Fenix

till alla som mår bra eller dåligt i kampen mot A. Här kommer några rader som jag hittade på nätet så här i påsktider, alltid kan något litet smilband dras på kanske.

Det var påsk. Barnen hade målat en massa ägg och lagt i en korg. Tuppen råkade komma förbi och såg alla färgglada äggen, varpå han ilsket rusade iväg från bondgården och till djurparken där påfågeln fick sig en rejäl omgång.

Hmm...
Fenix

Profile picture for user Fenix

dricka alkohol. Jag har skrivit några inlägg i kväll om att vi kan starta nu för ett värdigare liv. Jag har nämnt några namn, men det finns förstås fler som kanske vill haka på. Så jag hoppas ingen känner sig förbigången.
Det är Tilde, santorini, Anli, Moria och säkert många fler. En del har ju insett vinsten med ett nyktert liv länge, santorini med sitt år, och en del många år som Pia, Adde och Berra. Jag gillar inte när det blir klubbar på sådana här forum, eller på t ex AA där man känner att den del människor bildar ett slags gäng. Så därför skriver jag detta, att alla är alltid välkomna att kämpa ihop mot vår stora fiende, listig farlig och stark. Alkohol heter den. Låt oss hjälpas åt att komma ur dess grepp.
Fenix

Profile picture for user FylleFia

Jag är jättegärna med i gänget som kämpar för ett värdigare liv. Givetvis är all välkomna i kampen. Men jag tror din idé är bra. En grupp som både kämpar, råder och stöttar varandra. Om vi blir tillräckligt många så måste statistiskt sätt någon av oss överleva den fule djävulen A.

Din kamrat i striden - FuriousFia

Profile picture for user Fenix

skrev santorini i en annan tråd att vi kan bli! Underbart. Nästa år vid den här tiden ska vi se tillbaks på ett års nykterhet, där livet blev så mycket bättre. Men innan dess har vi dagar då det nyktra livet kanske inte känns så självklart och bekvämt. Det är då vi ska skriva här och berätta hur vi har det. Hjälpa varandra genom att berätta hur det går, och ju fler vi blir som hjälper varandra, desto bättre.
Men Fia, inte bara någon av oss ska överleva, utan alla. Utom A förstås!
Fenix

Profile picture for user santorini

Som svar på av Fenix

Ni har ju startat redan och alla har väl fallit några gånger. Så starten är gjord. Jag hade min bästa sommar på många år förra sommaren när jag väl bestämde mej att sluta dricka i början av juni. I år finns alla förutsättningar för att det ska bli ännu bättre. Min nykterhet är trygg och väl inkörd, jag har klarat av det mesta en gång redan utan vinet: grillsäsongstart, midsommar, semester, julfest osv. Stugpremiären återstår men inga risker att jag dricker nu för att fira den. Nu är jag 19 kg lättare dessutom och riktigt snygg tycker jag själv:) så jag kan ha baddräkt och tajta kläder utan att skämmas. La om kosten gjorde jag men ALKOHOL innehåller massor av kalorier så tar man bort det försvi ner plufsigheten. Jag tror på er, Årets grupp.

Profile picture for user Fenix

en sådan förmåga att ge positiv energi när du skriver och berättar om dina framgångar. Ja, nu ska vi bli årets grupp, och alla är förstås välkomna att ansluta sig:-) I dag har jag beslutat mig för att slänga mitt favoritölglas, ska åka till tippen och göra en liten ceremoni av det. Jag har druckit 99,9 procent av alla min miljoner öl i detta glas, och det ska bli skönt att höra klirret när det går sönder!
Fenix

Profile picture for user Fenix

ett ljud jag ska komma ihåg, blev det när jag släppte ned glaset i en tom behållare för ofärgat glas vid sopstationen. En liten ceremoni, men ändå viktig kände jag.
Fenix

Profile picture for user Fenix

det var fint och poetiskt uttryckt, ta med sig glädjen ut på nykterhetens savann! Jo, det ska jag. Får se upp för bufflarna bara och inte göra som strutsarna och stoppa huvet i sanden.
DjungelFenix

Profile picture for user santorini

Som svar på av Fenix

blev gravöl kanske :) Jag har nu gått varvet runt kan man säga och inlett stughelgen. Det sista att göra "första gången nykter". Fint väder, soligt på altanen. Där brukar det passa väldigt bra med rosévin och jag har faktiskt känt en smula vemod för att jag aldrig mer får uppleva det. Lite trist men inte så farligt ändå. Jag har istället kunnat uppleva hela kvällen och idag har jag inte mått dåligt, vilket jag förmodligen gjorde förr. Två barnbarn sov över, spännande med stugstart tyckte dom. Vi spelade Fia och städade bland leksakerna. Kvalitetstid. Så vad är det för irrationell längtan efter att berusa sej när jag vet att ger en väldigt kort "glädje". Gamla hjärnspöken, upptrampade spår till nåt beroendecentrum. Bara att ignorera. Det blir bättre med tiden, det är jag säker på.

Profile picture for user Fenix

känslan vid 12 månader som många vittnar om låter det som. Ja, hjärnspöken är verkligen vad det handlar om. Tänkte i dag på hur konstigt det är att samma hjärna vill två saker, den ena göra det bästa för individen Fenix, det andra bara festa på. Lär inte vara så konstigt, kemiska processer som är motstridiga. Men med droger går det så långt att den processen för oss tar över mer och mer och till slut är den "riktiga" människan nästan chanslös. Dock är det så, att den riktiga människan alltid kan vinna under rätt förutsättningar. Just nu vill den riktiga Fenix inte alls ha alkohol, men däremot dyker tankar på godis upp. Än så länge lyckas jag hålla det mesta av dessa tankar i schack.
Lite svamligt, men jag tror jag ska skriva här rätt ofta för att få koll på hur det går för den riktige Fenix.
Fenix

Profile picture for user A-M-G

Hej Fenix! Har följt din tråd i många år o vet att du kan sluta dricka. Har du någongång tagit hjälp för din beroendeproblematik? Tror du hade haft stor hjälp av det! Kram på dig .

Profile picture for user Jörgen69

Som svar på av Fenix

Hej Fenix, det du beskriver upplever alla tror jag med missbrukarhjärna. Jag känner av mina två personligheter väldigt starkt.

När missbrukarJörgen börjar ta plats gäller det att ta sig till ett AA möte omgående, han tystnar då ganska snart och det nyktra välmående jaget tar över.

Detta fenomén finns beskrivet på ett mycket bra sätt i boken Jaget&missbrukaren av Craig Necken, mycket lättläst och fruktansvärt intressant bok för oss med missbruksproblematik.

Där beskrivs vår hjärna som kidnappad vilket jag tror vi alla skriver under på att så är fallet när vi sätter igång att kröka,(droga) snacka om Dr.Jekyll& Mr. Hyde.

Köp den och läs den, när dom innre förhandlingarna drar igång brukar jag läsa den igen så att den riktige Jörgen segrar och förblir nykter.

Ha en bra Afton alla ni likasinnade vänner

Hälsningar Jörgen Nykter Alkoholist :-)

Profile picture for user FylleFia

Du är en rolig kille Fenix! Jag ska härma dig och dumpa mitt favorit vinglas idag. Känns lite sorgligt då det är ett gammalt glas som jag kommer från min mamma. Det sista i en hel samling. Men jag ska inte använda det mer. Att dricka vatten ur det går inte. Känns som att vanhelga. Men att slänga det känns rätt. Höra klirret när det krossas. En värdig död för en gammal trotjänare.

Min hjärna vill också två saker. Igår var jag så nära, så nära att falla dit. Insåg att det var helg idag och att jag slarvat (undermedvetet?) med antabusen. Lång promenad hem från jobbet och hela tiden dessa tokiga tankar på vin. Men jag lyckades bita ihop. Passera systembolaget. Fort, fort upp i lägenheten och ta en tablett. Som jag genast ville kräkas upp. Som tur är så kan jag inte stoppa fingrar i halsen och spy så där stod jag. Antabus i magen och ett riktigt vinsug. Blev inte lugn förrän bolaget hade stängt. Idag känns det bättre. Vad konstig jag är.

Kram Fia

Profile picture for user Fenix

Tack Adde, Pontus, Fyllefia, Jörgen, santorini, A-M-G med flera! Kan nog säga att just i kväll, liksom många andra kvällar och dagar, insåg jag på verkligt allvar att jag är mkt illa ute, jag är superalkis och jag håller fortfarande på att förneka hur illa det är. Jag håller upp en slags fasad att jag minsann klarar jobbet, har körkort, hus osv. Men t ex idag, så tog jag mig till jobbet i dåligt skick, mådde skit, drog i mig en 6-pack folköl runt midnatt efter ett besök på Pizzerian och några starköl tidigare på kvällen. Alltså jag började nästan nog gråta ikväll när jag inser hur hemskt det faktiskt är, jag har verkligen ingen koll på livet längre. Missbrukaren i mig har nästan helt tagit över, och mitt Jag är en liten spillra som skriker SLUTA helt tiden inom mig men med allt tunnare röst. Det är riktigt hemskt, har varit så de senaste månaderna, jag verkar tro någonstans att jag har kontroll. Förnekelsen är så gräslig. Hade jag sett mig själv utifrån hade jag förmodligen sagt att den där Fenix är riktigt illa ute, en looser. Och jag vet allt detta, men Missbrukaren vinner hela tiden. Har ont i levern och fortsätter ändå mitt smygdrickande på kvällarna. Insåg i kväll att jag isolerar mig allt mer, nu börjar jag tom tycka att det är jobbigt att min fru är hemma på kvällen så jag inte kan dricka. Har ingen ro att göra saker jag vill göra, hittar på ursäkter för att komma iväg. Men det är ju så hemskt, vill bara få vara ensam och dricka, ensam med burkarna. Tack vare min fru och barn så finns ett socialt umgänge, men de vet ju inte alls hur mkt jag dricker vid sidan om. Börjar tom tröttna på dem. Sitter här och skriver detta och har förstås skaffat hem några starköl. Dricker dem fast jag vet att jag i morgon igen kommer att må jätteskit och hata mig själv och allt. Hade det varit ngn logik skulle jag ju må bra och känna mig lugn åtminstone en stund när jag dricker, men så är det inte. Detta vansinne måste få ett slut. Jag är en total missbrukare, som Craig skriver i sin bok. De gånger jag lyckas hålla upp börjar jag äta godis, missbrukar sex, äter för mkt och fel mat och så vidare. Ska inte säga att självmordstankar känns på riktigt, men att jag tänker i sådana banor ibland är ju förfärligt.
Skönt att skriva av sig någonstans, vet bara att det här måste få ett slut innan jag förstör mig själv helt såväl psykiskt som fysiskt.
God Natt,
Fenix

PS Slängde i alla fall mitt favoritölglas i soporna, så den räknar jag mig till godo! DS

Profile picture for user santorini

Som svar på av Fenix

det kunde varit jag som skrev det där, för ett år sen. Precis så illa var det med mej också. Jag hade nästan gett upp faktiskt. men nånstans ifrån fick jag ändå kraften att ta tag i det och det lyckades. Du kan också. Hur du ska göra vet jag inte. Jag gjorde det på egen hand i somras. Började med LCHF och fick fullt upp med den livsstilen. Mitt AA heter väl LCHF kanske. Jag kom till en gräns där jag insåg att jag super ihjäl mej och det går inte, jag har tre små barnbarn inte minst, som behöver mej. Man kan säga att jag valde livet där och då, efter några allvarliga incidenter. Min man började bli verkligt trött på mej också efter att jag varit berusad när jag varit barnvakt. Skamligt? Ja.

Därför vet jag också att jag inte behöver ta en dag i taget eller fundera på om jag kan dricka nån gång igen. Det kan jag inte. Nu är det nog. Jag tänker inte göra en Holknekt om några år. No way.

Nu vet jag ju inte hur detta skulle hjälpa dej men jag vill bara förmedla det att jag var precis så i botten som du beskriver dej. Precis. En loser. Och nu lever jag ett fantastiskt rikt liv. Så jag kanske vill säga att du KAN, du kan välja att lägga av nu. Det går. Hör gärna av dej på min FB.
Santo

Profile picture for user Fenix

jag blir så lyft att du skriver till mig!! Jag KAN också sluta, vet ju det och som du skriver är det no Holknekt som gäller. Jag kan inte dricka utan ett olyckligt slut, jag vet ju det.
Jättekram, jag är så under isen nu, men samtidigt nära att ta steget, nu är det nog. Nej, har haft så svårt för en dag i taget, så visst är det så, nu är det nog!
Tack för responsen!!!!
Fenix

Profile picture for user santorini

Som svar på av Fenix

dej innan jag börjar jobba idag. Ditt inlägg talade så till mej, det var så JAG för ett år sen. Så nere var jag också men jag kunde/ville inte uttrycka det. Hade nästan gett upp. Jaghade också ont i levertrakten och var jätterädd men mina leverprov nu är perfekta. Därför brukar jag säga mej själv att kroppen förlåtit mej. Kroppen har en underbar förmåga att återhämta sej. För själen tar det längre tid, jar har så svårt att "acceptera det jag inte kan ändra", dvs att jag slösat bort så mycket tid av mitt liv på alkoholen.
Ta steget nu Fenix. Du verkar ha nått botten och då finns det bara en väg-upp. Det går, tro mej. Första tiden är jobbig men när man kommit igång blir man lite hög på hur duktig man är:)

Profile picture for user FylleFia

Käre Fenix! Får jag skriva så? Skitsamma, nu är det sagt. Du ska inte skämmas över att du faller dit. Vi har alla gjort exakt det samma. Stark är du som vågar skriva om eländet. De gånger jag har trillat så har jag inte vågat skriva på forum, men det är ju då forum behövs. Jag tycker att du är en stark man, trots eller kanske på grund av dina tillkortkommanden. Mat, sex, godis...allt som kan ersätta nummer ETT alkoholen. Jag har inte samma beteende utan jag är råalkis. Längtar aldrig efter gotter eller annat, men jag känner igen känslan. Jag vet att vinet skadar mig, relationer, arbete, men jag dricker det ändå. Nu har jag ju varit vit en månad, men det är antabus och det nya jobbets förtjänst. Hade jag inte haft detta påtryckningsmedel så hade jag fallit för länge sen. Kanske är det så för vissa av oss att vi måste verkligen falla totalt innan vi kan klättra upp igen. Jag vet inte om jag har rätt? Men var går din bristningspunkt? Själv lyckades jag ju supa bort ett jobb, för mig blev det en ögonöppnare. Så mitt råd är att du letar efter din gräns. Jobb? Familj? Status? Vad är du redo att offra? Nu kanske du tycker jag låter tuff. Långt därifrån.

Idag får du en riktigt stor kram. Du är bra Fenix! Fatta det!!! Fia

Profile picture for user Fenix

för feedback på morgonkvisten! I går fick jag hem en bok jag beställt som heter Hopp, en handbok för nynyktra. Alltid stimulerande att läsa om de som lyckats, i det här fallet en man som varit nykter typ 15 år. Idag slits jag hela tiden mellan om det är idag det ska ske, eller kanske vänta tills i morgon? Känner någon igen resonemanget? Suck! Ska bli en riktig lång arbetshelg, så det kanske är ett utmärkt tillfälle då jag kan ägna mig åt praktiska saker i stället för att dricka.
Och Fia, ta det inte så hårt med 20-lapparna. Det gör nog varken till eller från för den kvinnans alkoholistkarriär. För din del tycker jag snarare det tyder på att du är en människa som vill vara hygglig. Förmodligen är det som med de flesta alkoholister, att vi ofta är rätt snälla människor. Såvida inte vårt förråd av alkohol är hotat eller så:-)
Fenix

Profile picture for user santorini

som första dag på ditt nya liv. Imorron är så lätt att flytta fram.

Jag vill att du ska veta Fenix, och Fia och ni andra också för den delen, att jag vet hur det känns. Bara det kan vara skönt, att nån verkligen förstår. "It takes one to know one". Bara den som verkligen varit med om samma sak kan till fullo förstå hur det är. Så är det väl med allt. Vi vet att det är "inte bara att sluta".
Men det går.

Profile picture for user Pontus

Tycker även jag Fenix att det är modigt och bra att du skriver som känner o är. Det är därför
vi alla är här för, att hjälpa o lyfta fram. Här förstår vi alla varann. Jag har inte många nyktra
dagar bakom mig och nu även ledigt då alla verkar prata om inget annat än grillat o alkohol.
Fenix, välj att stiga upp imorgon fri från ångest o bakis! Vi kan!

Profile picture for user vill.sluta

Du är inte ensam, likheterna dig och mig imellan är slående lika.
Jag tror på dig och vet att du besitter kraften att fixa detta.
Jag läser det mesta men håller mig ifrån min halvt raderade tråd.
Känner att du kan behöva en klapp på axeln samt en hjälpande hand upp ur "gropen".
Du fixar detta grabben..........

/A

Profile picture for user Fenix

glädje att det finns människor där ute som peppar mig! Tack alla för att ni ser att jag finns. Det hemska livet har fortsatt, och det är nu en full sysselsättningen att bara tänka på alkohol och hur illa det är och att jag måste sluta. En mkt stor del av min tid går åt till att tycka illa om mig själv och jag känner mig allt mer trängd. Bortahelgen blev rätt bra, hade inte mjl att smygdricka som jag bruka kunna, men så fort jag kommer hem slår autopiloten på. I kväll ska jag dricka upp det sista, och morgondagen MÅSTE bara bli mitt avstamp till att slippa denna djävla alkohol. Jag får må precis hur som helst, den nyktra vägen ska inledas.
Vi hörs,
Fenix

Profile picture for user Jörgen69

Som svar på av Fenix

Hej Fenix, jag läste i din tråd att du läst boken av Craig Necken om Jaget & Missbrukaren. Se till att jaget tar tillbaks kontrollen imorgon onsdag, vet inte om du går på AA möten men gör det, de hjälper att sortera tankar och allt fel tänk efter krökande och får dig att hålla dig nykter.

Dags att sluta kämpa & börja leva, fan det är grymt gott att vara nykter och må bra!

Men jag vet vad du går igenom just nu, var där själv för tre månader sedan. Ett fyllerace som varade i fem helvetes dygn, slutade med ett antal brutna revben och en självkänsla körd i botten och avgiftning under hemsk abstinnens & dille.

Men idag är jag på banan och har inte en tanke på att dricka igen, det är färdigkrökat för min del hoppas jag.
Kan jag kan du, se till att gå en period på AA möten med start imorgon så lovar jag att du kommer att fixa biffen och må bra igen nykter. Har du genomgått någon behandling? om inte försök att få hjälp den finns.

Lycka till, imorgon är du nykter.

Hälsningar Jörgen Nykter Alkoholist :))

Profile picture for user Fenix

jag är verkligen taggad att göra det ordentligt nu. Min vikt har också nått höjder som jag inte vill ha och det är inte kul att gå omkring och se ut som folk man tycker är tjocka och oattraktiva. Min mix blir att ta tag i vikten, och där är förstås all alkohol förbjuden. Jag ska gärna börja gå på AA igen, men det känns jobbigt eftersom jag varit ut och in där lite för mkt tycker jag. Men, jag tror det är möjligt, och jag inser att jag är på väg ned i en avgrund om jag inte fattar allvaret nu.
Vill i morgon lägga mig nykter och vakna nykter på torsdag, det vill jag av hela mitt hjärta och det ska jag göra!!
Fenix

Profile picture for user Grodan

Jag har också varit ut och in i nykterheten, på AA, på Forumet, i livet. Besegrad varje gång förr eller senare. Men, det den lille alkoholfan inte vet är att jag blivit bättre och bättre för varje gång på att känna igen honom och hans lismande knep.

Idag är min femte nyktra dag - nu kör vi Fenix!

En jämfota Groda.

Profile picture for user Jörgen69

Som svar på av Fenix

Hej Fenix, det känns som om du mår bättre och är färdig med skitlivet ihop med alkoholen.
Det blir ju som du vet bara bättre & bättre för varje dag nykter, det är som du säger ett stort jävla svart hål man slukas av i alkoholdimman.
Det ena ger det andra, vara nykter ger nyktra tankar som resulterar i rätt handlingar och gott mående.
Det som krävs är tid nykter, på tal om vikten så har jag gått ner 18kg på två år efter att spolat kröken. Tiden nykter fixar även bort överflödet, en bärs motsvarar enligt min fru två flötiga kanelbullar av Statoilmodell, undra hur många tusen kanelbullar man stoppat i sig genom sitt krökande :))

Lev väl må gott.

Hälsningar Jörgen Nykter Alkoholist.

Profile picture for user Fenix

är jag här! Nykter i går kväll, nykter i morse och nykter i kväll. Känner mig så stärkt av alla som skriver här, Jörgen och Grodan och Santo med flera. Bättre och bättre varje dag nykter, ja, jag vet ju att det är så. Grubblar nu så hemskt på varför jag bröt min nykterhet förra gången efter 7 månader. Bara prova en helg när jag var ensam hemma. Var precis så dåligt som jag trodde. Och ändå, så tändes alkoholgnistan. Så är det skaffat med mig, jag kan inte dricka minsta droppe alkohol utan en ny bedrövlig resa mot avgrunden. Så nu är det färdigprovat! Och jag är så taggad att börja min viktresa också, så egentligen kan det ju bara bli bättre om jag bestämmer det. Just nu fins inte plats vare sig för riktiga eller symboliska kanelbullar:-))
Solen skiner, det är varmt ute och jag är nykter. Kan det bli bättre?
/Fenix

Profile picture for user santorini

Som svar på av Fenix

Nu kan du göra om min resa fast ett år senare bara. Nästa år är du en ny människa, nykter och fräsch och kanske 19 kg lättare, om du nu har så mycket. Just do it! Varför inte pröva LCHF, det är mycket bra att kombinera med nykterhet.

Profile picture for user Grodan

Tror LCHF och träning är bra motgifter mot sug även om jag själv inte är där ännu.

Grodan