Hej alla här! Är glad att jag hittat detta forum..
Har kikat här lite tidigare och läst vad andra skrivit bara.

Nu känner jag att jag måste skriva ett eget inlägg också dock. Detta håller på att sluta dåligt :'(
Är en 37 år gamal tjej. Har haft problem med alkohol flera år nu.. Har dock fast jobb och vänner o.s.v kvar men rädd att allt detta även försvinner om jag inte får ordning på detta nu. Ett stort bekymmer som jag har är dock ekonomin. Vilket som jag ser det nu också är en av orsakerna till drickandet.. Har så fruktansvärt svårt att ta tag i problem..
I mitt fall dricker jag i princip varje kväll även fast jag ska i jobb följande dag.. Tyvärr inga små mängder heller. Vilket ju tyvärr får sina konsekvenser i umgänget med andra.

Detta startade från att livet var absolut perfekt för ett antal år sedan, då jag blev helt stressad och deprimerad av olika orsaker. Och i samband med detta även var tvungen att flytta till en plats jag inte helt trivs på.. Även varit sjukskriven för depression för ca ett år sedan.

Okej.. en början på skrivandet var nu detta i alla fall :)

så bra att du tagit i det igen. Jag är också rädd för ersättningar, tror att det triggar igång. Öl är inte min grej så det är inget val. Alkoholfritt vin köpte jag till nyårsafton men det var bara surt tyckte jag. Bubbelvatten är bäst.
Ge inte upp, jag föll också igenom förra åren och flera gånger förr men på det igen, till slut lyckas det.

Eken

Har läst en hel massa på sistone. Både alkoholrelaterade böcker samt olika KBT-böcker. Det senare väldigt intressant också..!
Mår bra nu just.
Många minnen som ploppat upp på sistone. Galna saker jag gjort som jag varit medveten om tidigare också men inser på ett annat sätt hur totalt styrd av alkoholen jag varit. Kanske har hjärnan äntlgen börjat fungera mer normalt igen. :) Har kanske naivt trott innan att allt som pågått i flera år ska bli bra bara för att jag varit nykter nån vecka eller månad tidigare. Så klart är det mycket kvar ännu och jag är bara i början..
Mest bara självklarheter och svammel här nu men ville skriva av mig (och det är ju frivilligt att läsa ;) )
Tror stenhårt på dig Santorini! Du verkar så trygg i din nykterhet med mycket klokhet. Hoppas på att komma lika långt som dig! Trots att du alltid ligger steget före.. :)

Mammy Blue

Läste din tråd nu bsra en liten stund efter att jag läst i tråden "råd för dej som vill dricka mindre" där någon klistrat in en länk till en artikel omLCHF och alkohol. Läs gärna den. Nollöl innehåller en hel del kolhydrater även om de inte innehåller alkohol.
Tänkvärt

Kram!
/MB

Eken

Ledsen, och lite allmänt känslokaos just nu.

Är en person som har ganska svårt för att stå upp för mig själv. För osäker och konflikträdd tyvärr.

Har varit många diskussioner på jobbet senaste tiden. Effektivare, mera arbetsuppgifter ännu effektivare.. Vore ju liksom trevligt att höra något positivt ibland också då det också borde finnas bra saker att ta upp också någon gång.

Var nära ett par dagar förra veckan att jag skulle ha tagit vägen förbi bolaget på vägen hem. Lyckades ändå undvika det som tur är. Antar att det är det jag gjort tidigare druckit och tyckt synd om mig själv. Tragiskt.

Skulle vara så skönt med lite ledigt nu med mera fokus på roliga saker! Har inte riktigt orken med det nu, känns som jobbet tar för mycket energi.

Blev dagens gnäll här nu… =) Undrar bara lite ifall det finns andra som varit sjukskrivna för utbrändhet tidigare, har ni blivit helt återställda?

Måste ta mig ur detta nu.. Någon typ av förändring måste jag ta mig till annars kommer jag bara att bli en riktigt sur och grinig tant. :P

Tack flygcert för lyckönskningarna!:)

MB Sockret tror jag absolut är en stor bov och det försöker jag undvika så gott det går (lyckas tyvärr inte alltid...:) Hört mycket gott om LCHF men tror att jag är lite för lat för att kunna följa det helt under längre tid. Kanske GI-kost skulle passa mig bättre. Men intressant med forskningen kring det!

Eken

Tack mt! =)

Jo, precis så känner jag också faktiskt. Vet liksom när det håller på att bli för mycket, när det är dags att säga nej både angående jobb och fritid. Fast ändå jämför man sig ju med andra och minns hur det var innan då jag också kunde göra tusen saker samtidigt och klara av det. En liten saknad efter det kanske.

Verkar vara en återkommande fråga detta med att kunna säga nej för min del.

Framförallt hur det tas emot de gånger jag verkligen gör det. Kanske därför jag varit så frustrerad över jobbet också då jag där nu sagt hur jag tror att det fungerar bäst för min del och vilka önskemål jag har. Vill helst inte ta på mig ännu ytterligare uppgifter. Togs inte helt positivt emot. Fick många minus i kanten där..

Intressant med LCHQ har inte hört om det tidigare. Låter faktiskt som en mellanvariant som skulle kunna passa! =)

Eken

Både om medberoende, beroende, kbt osv.. Lite har alla berört men egentligen ingen som varit över förväntan bra.. Lyssnar nu på Självkänsla nu! av Mia Törnblom som ljudbok över internet. Bästa boken hittills. Kan faktiskt rekommendera denna åt de flesta =)

lillablå

Jodå, det går!!
Jag var sjukskriven heltid i 9 månader, och deltid i två år... Jobbade inte med samma saker som innan, utan i butik, precis som jag gjort under uppväxten och där jag kände mig bekväm...
Det är tufft, kämpigt, men det går!
Och jag har valt att vara tacksam för det, så här i efterhand, utan den perioden hade jag inte varit den jag är idag, utan fortsatt på samma väg, utan kontakt med mina känslor, min kropp och mina tankar...
Svårt att se nåt annat än svart när man är mitt i det, men det är lika svårt att komma ihåg hur det kändes när man sedan mår bra!
Kämpa på!
Och eken är förresten världens vackraste träd!!
/k

Eken

Tack för att du delar med dig! Känns bra att höra av andra som varit i samma situation.

Jag var hemma lite kortare tid och gick direkt tillbaka till heltid efteråt. Tror kanske att det är det som varit felet. Var som jag ser det nu inte återställd då, så är väl inte så konstigt kanske att det har tagit så lång tid med förbättringar.

Det var en nödvändighet antar jag, att jag var tvungen att stoppa. Dock hade jag kunnat göra det lite tidigare och smidigare om inte envisheten varit så stor. Men lätt att vara efterklok. Ska tänka mer på det att försöka se det mer från positiva sidan!

Tycker också om ekar! Kan ju dock inte ta åt mig nån ära desto mera över mitt alias.. =)

Eken

Är uppriktigt lite ledsen över att det är så många som hoppar av forumet nu :(

Trots att jag har all förståelse för det naturligtvis, att detta forum kanske inte känns lika behövligt längre för de som varit nyktra väldigt lång tid!

Men tycker att en blandning av alla är vad som behövs här. Framförallt att man vågar vara ärlig och också ifrågasättande. Det är ju vad vi alla kanske behöver ibland för att inte fastna i egna tankemönster.. Inte bara klappar på axeln utan inputs i hur andra gjort och tänker.
Hoppas att det kan förbli så.

Sen undrar jag NÄR den nya sidan är klar?

Eken

Har ju här tidigare funderat över att jag känt mig så nere och orkeslös en ganska lång tid. Det är också då suget gör sig påmint ofta. Vilja dränka tröttheten och tycka synd om sig själv..

Funderade mycket efter att jag skrev här och kom att tänka på ett naturpreparat mot nedstämdhet och oro som jag tog för väldigt massa år sen, men som jag inte kommit att tänka på alls senaste tiden. Skrivs t.om ut som antidepressivt av läkare i vissa länder. Inga biverkningar och det börjar faktiskt hjälpa!
Så glad över att jag prövade det nu också. Lång tid sedan jag känt mig så pass 'normal' som jag faktiskt börjar göra nu efter några dagar. =)

Hoppas att det håller i sig.

Solen har ju dessutom bidragit lite senaste tiden också =)

Tilde

Man hittar sina egna vägar till välbefinnande. Det är bra... Hoppas att vintern kan ge med sig så har vi ännu större chans att tacklas med trötthet och annat.
Lycka till Eken!

Eken

har jag haft idag. Fönstertvätt och långpromenader. Helt otroligt hur mycket solen visat sig nu sista tiden. Njuter verkligen av ljuset och värmen =)

Inget sug alls nu just. Bara en frihet att slippa!
Känner en blandning av rastlöshet och att behöva ta det lugnt. Lite svårkombinerat..=) Har ändå hittat nån sorts balans i att hålla mig sysselsatt med lagom mycket lugn så går ganska bra.

Egentligen inget särskilda tankar ville bara tacka för lyckönskningarna och önska Alla en skön helg!!

Eken

Reflekterade här om dagen att det går hur bra som helst att gå förbi bolaget eller ölen i affären nu. Tanken eller alternativet finns liksom inte att köpa. Däremot pejlar jag in massor med personer som med stor sannolikhet har problem med spriten lite överallt. Tror inte att de som inte själva haft problem reflekterar lika mycket över det. Ser sorgligheten i vilken makt alkoholen har över så många människor =(

En annan tanke som var mindre bra och som kom helt reflexmässig var häromdagen var då jag diskuterade och planerade olika aktiviteter med några vänner. Har flera helger framöver inbokade med olika saker. Tanken som plötsligt kom över mig då var en stresskänsla Nej nu finns det ju ingen tid att dricka?!
Det var ju så jag alltid planerade tidigare. Prioriterade in någon dag då jag kunde dricka för mig själv ”i lugn och ro” fy vad tragiskt, blir ledsen då jag tänker på det.

Jag har stått över och tackat nej till ganska mycket senaste tiden, dels för att jag inte haft ork och dels för att jag velat utsätta mig för situationer jag inte skulle kunna hantera då det gäller alkohol.
Nu är jag ganska säker på att det kommer att finnas A inblandat flera gånger de kommande helgerna också.. Oavsett om det lördag eller söndag, dag eller kväll… Men tror mig klara av det nu utan att göra för stor sak av det. För nog är det väl själva fan om man ska vara tvungen att dricka bara för att någon annan ska bli nöjd då man själv inte vill, kan jag tänka och blir faktiskt lite ARG =)

Pontus

Nä du! nånting är väldigt galet om dina vänner inte kan acceptera att du vill vara nykter, blir nån sur så är det bara för att du klarar av att vara just nykter. och känns det bättre så är väl en vit liten lögn om att du ska köra bil tidigt eller nått inte så farligt!?:p

Men det är bra att planera helgerna, och man får så mkt gjort. Jag planerade helgerna även efter dricka förr, jävligt korkat men A:s krafter är sådan, fy.

Håll huvudet jävligt högt och låt ingen annan pressa dig, du fixar de:)

ditt inlägg väckte många tankar hos mej, hinner inte gå in på allt för jag måste på jobb. Men jag läser hur du planerade in dagar för dej själv och just då slog det mej hur mycket det har hjälpt mej att läsa här. Mer än jag trott. För varje berättelse jag läser får mej att se att vi är lika och det gör mej på nåt sätt lugn. Har väl hjälpt mej att förstå att jag inte är knäpp utan jag har dragit på mej ett missbruk och när man blivit beroende så gör man på ett visst sätter. Gömmer, planerar, ljuger. Vi är så lika trots våra olikheter. Senare det också slagit mej att jag tycker mej se vilka som också har missbruksproblem. It takes one to know one. Tack för inlägget!

Eken

är det bra att kunna få känna igen sig i varandra här och få påminnelser om hur vi fungerar. Jag kan ju inte heller berätta om att jag tex är glad att kunna gå med lätthet förbi bolaget åt någon av mina bekanta därför är forumet ett bra ställe att ventilera sina tankar också =)
Tack Pontus också för peppningen! Det kändes bra med en liten ryggdunk :)
Ska försöka att inte göra så stor sak av det, så ska väl nog gå bra! Är ju egentligen alkoholen jag stör mig på och att den tar så stor plats överallt. Tar det som en utmaning och ska berätta om eventuella reaktioner senare =)

Pontus

Ja berätta gärna hur du känner! Förstår att det inte är lätt. Var
sj på en svensexa ett par månader sen för en av mina bästa vänner.
Ja tänkte ok blir konstigt om jag inte är med i gänget. Två andra i gänget var
nyktra utan att någon brydde sig och jag tänkte Fan att jag inte var en av dom.
Höll mig imponerande bra i skinnet den kvällen men skit samma. Jag är också i 30
Års åldern och ingen bryr sig som när man var yngre och grupptryck var oundvikligt.
Jävligt att den tar såmkt plats men du fixar de!
Ha en bra helg!

Pontus

Ja berätta gärna hur du känner! Förstår att det inte är lätt. Var
sj på en svensexa ett par månader sen för en av mina bästa vänner.
Ja tänkte ok blir konstigt om jag inte är med i gänget. Två andra i gänget var
nyktra utan att någon brydde sig och jag tänkte Fan att jag inte var en av dom.
Höll mig imponerande bra i skinnet den kvällen men skit samma. Jag är också i 30
Års åldern och ingen bryr sig som när man var yngre och grupptryck var oundvikligt.
Jävligt att den tar såmkt plats men du fixar de!
Ha en bra helg!