Som den alkoholberoende Groda jag är så har jag hoppat ut och in från detta forum under flera år. Jag försöker och tappar taget om och om igen och på resan förlorar jag all självrespekt. Nu får det fanimej vara nog! Jag har inte tid att hålla på med all skit som alkohol bär med sig - livet är för kort. Jag tänker på alkohol hela tiden i form av att jag ska/inte ska dricka, jag har ångest, dåligt självförtroende och skäms. Jag dricker och alla de andra saker som jag vill göra med och i mitt liv får stå tillbaka för mitt ölpimplande. Barn, vänner, kärlek, hus, trädgård allt, allt får stå tillbaka - det är nog nu!

Jag vill känna ro och självrespekt. Ta emot varje dag som bjuds mig med klara öppna ögon.

Men hur ska det gå till med en liten alkoholdjävul i huvudet? Ett exempel: Imorgon ska jag träffa några väninnor (singlar) och vi ska kanske gå ut och då tänker jag så här att det är ingen idé att sluta dricka idag eftersom vi ska ses imorgon. Men, det betyder ju att det aldrig är någon idé att sluta dricka eftersom vi kommer att träffas vid flera tillfällen? Dumt! Så nu får jag välja antingen dom eller alkoholen, eller så får jag väl för f-n, träffa dom och låta bli att dricka!

Kanske till och med våga visa vem jag är? Våga vara sårbar och tro att jag duger trots att jag inte är perfekt? Se nedanstående underbara klipp:

http://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability.html

Det blev litet vimsigt men så är det också min första stapplande dag.

Grodan

Mammy Blue

Den där filmen, den är bra den. Jag har en egen variant, den slutar inte om en vecka eller två, the sad ending är när jag blivit panchis och bara super, ensam, barnen vill inte ha med mej att göra och barnbarnen får jag aldrig träffa.
Den filmen börjar med att jag bara ska ta EN öl...

Jag gillar inte ledsamma slut på filmer, i synnerhet inte om jag ska skriva, regissera och spela huvudrollen själv.

Så nej, det går fetbort med "bara en öl"!!!

Bra att du ser varningstecknen, ta dem på allvar!

Kram, du hoppfulla!
/MB

Mammy Blue

en klart bättre sysselsättning på en fredags kväll än att supa skallen av sej, jag läser och läser. Tack för pepp i min tråd!
Kram!/ MB

Mammy Blue

Hur har du det? Släng gärna ner en rad om du passerar!

Kram!
/MB

Grodan

Allt är väl på Grodfronten. Imorgon har jag varit nykter i tre veckor. Det är otroligt vad fort tiden har gått. Problemet är att jag har ett väldans sug. Det är som om jag inte fullt ut släppt taget om min alkoholdröm. Vet egentligen inte vad det är jaglängtar efter? Spelar filmen och gillar inte alls slutet. Framförallt tycker jag det är vidrigt att det tar mig minst fem dagar att få tillbaka en någorlunda normal mathållning och sömn. Det är det verkligen inte värt - så vad är det jag vill ha? Själva den intressanta delen av berusningen varar ju bara max en timme. Vad är det jag inbillar mig? Längtar efter?

Grodan äri vart fall nykter.

Kram till er alla

vill.sluta

För mig handlar det om ruset, fort vill jag ha ruset.
Jag toksveper folköl, mellanöl eller starköl.
Allt för att få ruset.
Jag vet att det är dumt, men bara det infinner dig så går det att köra vidare.
Man tar rn wirre, en till.... En STOR!
MAN SOMNAR .......

Man håller upp en helg och det eskalerar nästa helg.
Aldrig bakis, mår inte tjuvens efteråt.
Men det funkar inte.

Sluta är det enda rätta!
Det tog sin tid, mer än ett år för mig.

Men med öppna armar tar jag emot nykterheten.

-Aldrig att man ångrade att man var nykter jämfört om man hade druckit?
Och vi alla vet ju hur det skulle sluta........

/A