Min första tråd. Har läst mycket här på forumet sista veckan och fascineras av den öppenhet och värme som finns i forumet. Så många nakna, kloka och stödjande inlägg och kommentarer. Min första vecka med beslutet att lägga av m A. Är det någon annan som börjar nu, så kanske vi kan följas åt.
Vet inte riktigt vad jag kommer att skriva här men vet att jag kommer att behöva stöd på vägen... Och jag börjar så här. Det första steget.
Hoppas på era berättelser, kloka råd och ärliga reflektioner på vår väg till ett nyktert liv!

1 vecka idag //v

Vickan69

Meditation har jag lärt mig först genom en kurs för länge sedan, en slags grupp-Kbt. Det var skrämmande mycket sorg som bara vällde upp när jag klarade meditera på riktigt första gången. Skrämde mig men vet också att den finns där. Meditation uppnås också med mindfulness och Qigong som jag älskar. Även provat pilates-yoga som är fantastiskt, lugnt och känns inte att man tränar och får massa träningsvärk efter. Men det krävs träning och upprätthållande av meditationen när man lärt sig. Lätt att glömma bort i vardagsstressen. När jag var som mest aktiv kunde jag meditera i några minuter när jag körde bilen. Man bli uppmärksam på sina tankar och andning och lär sig att styra kroppen mot lugn som i sin tur talar om för hjärnan att allt är lugnt. Skulle rekommendera att börja träna med andra och sedan öva själv med stöd av ljud och musik. Det är verkligen skönt och man kommer så lätt i balans igen.

Behöver träna upp min egna förmåga igen. Tror det är bra stöd i detta havande tillstånd ;-).

Tänker också att jag måste bli vuxen, på riktigt. Leva mitt liv, inte andras, lära känna mig själv och ta fullt ansvar... Hela tiden ta ansvar för de handlingar jag gör, ord jag uttalar och det liv jag lever framöver.

På fredag åker vi till ett exotiskt land. När jag kommer hem har det gått drygt 4 veckor :-D

Må bäst Loka och alla anda kämpar här. Vi har styrkan i oss. Låt inte A dränka våra liv!
Kramar från V

Sissan1

18 dagar-jag tycker det är fantastiskt bra. Så länge har jag inte varit utan A sedan jag ammade, barnet är 21 nu.........Vi jobbar på mot vidare mål Vickan 69! Ha en skön resa, och må styrkan mot giftet vara med dig, även på sydligare breddgrader (om det är dit du ska;) Du kommer fixa det-är säker på det.

Vickan69

Och när jag kommer tillbaka (från nordligare breddgrader ;-) så har det gått två veckor till för dig. Varför dricka skiten? Jag är så arg på A. Hade med mig alkoholfritt till middag igår. Jätteskönt att bryta upp i tid och vara klar i huvudet hela tiden. Roligt har man ändå.
Märker dock att jag tycker att en del människor är riktigt ointressanta, kanske pga av alkoholen. Ser så tydligt vilken nappflaska det är för många. Jag tror de flesta bara beundrar vårt beslut innerst inne. Jag hade med mig en flaska med A som jag gav värdinnan och en flaska utan A. Inga problem att handla både och på systemet. Kändes skitbra!

Börjar känna mig starkare i min övertygelse om att inte vilja ha A mer. Vet att det kommer frestelser men jag vill verkligen stå emot. Slå dina rekord Sissan med hästlängder. Det vore väl härligt!?

Styrkekramar till dig

simbo

Bra Vickan69 att kunna gå in på systemet och veta vad man ska ha och inte behöva fundera om man inte ska halte till för säkerhets skull. Trevlig resa och håll i.

Loka

Och tack för din resumé om hur du kom i kontakt med meditation!
Har flera kolleger som aktivt håller på. Och nu, när jag lagt av med A, har jag kanske också råd att gå någon introkurs? :-)

Mindfullness... Känns lite som om jag närmat mig det spontant nu när jag inte längre vill fly från sorgen. Närvaro.
Skulle tro att A är närvarons värsta fiende.
Ska promenera mycket och vara närvarande i det den närmaste tiden!

Kramar, hörs om ett par veckor!

/Loka

Incognito_66

Har hängt här lite oregelbundet under ett par år. Gjort några försök att förändra mitt förhållande till alkoholen. Det funkar ett tag men sen trillar jag tillbaka till att inte kunna begränsa mig alls när jag väl dricker. Nu har halva semestern gått och jag har druckit nästan varje kväll. Blir så ledsen eftersom jag egentligen vill vakna pigg på morgonen och kunna träna, vara närvarande med familjen och hitta på saker. Så, nu vill jag vara med er istället och välja bort alkoholen. Tänkte sätta som långtidsmålsättning att vara nykter i tre månader. Men, ta dag för dag....

Incognito_66

Så närmar sig då kvällen. Sugen på en öl igen. Men, vet ju att det blir sex-sju stycken. Ska klara första kvällen för imorgon SKA jag vakna tidigt och ge mig ut och träna.

Incognito_66

Gick väldigt bra igår faktiskt. Mulade i mig en pizza med familjen och glass efteråt. Tänkte att det gör ingenting eftersom jag ändå hällt i mig tusentals kalorier i form av alkohol annars. Nu satsar jag på en dag till utan alkohol. Ha en bra dag alla...

Vickan69

Hej på er! Har saknat forumet faktiskt. Har läst ikapp mig lite och noterar många fler aktiva och nya trådar när semestrar är slut. ;-)/:-(
Hur går det Loka, Sissan, Simbo mfl? Kul att du du hakar på Incognito_66! Hur går det för dig?

Har haft en underbar och nykter resa med familjen med mycket naturupplevelser. Bättre kontakt med barnen och mannen. Lite tråkigare är jag på kvällarna men mitt gamla jag full av energi och närvaro på dagarna. Jag har varit bortdomnad så länge när jag varit ledig. Har en förmåga att stressa mig själv och måste jobba med suget när jag blir trött, grinig och förbannad. Märker att mitt blodsocker rasar nu. Har aldrig haft det problemet förut. Fick väl alltid i mig lite från någon öl eller vin under dagens lopp tidigare.

Suget kommer då och då. Efter en dags semesterupplevelser, på restaurang, gåendes bland alla uteserveringar och på flygplatsen. Var nästan gråtfärdig en kväll när jag var trött och hungrig på restaurang m familjen. Tänkte beställa men familjen protesterade. Blir trotsig och ledsen som ett barn och kände mig så förbannad på min man som skulle styra mig. Alla andra dricker ju, varför kan inte jag få ta mig ett glas gott vin?? Så djävla jobbigt men efter att ha fått i mig mat och det gått ett tag mådde jag bättre. Bra att ha läst så mycket här för jag kunde samtidigt tänka att nu romantiserar jag A igen och som många andra tänker att jag kan dricka normalt... Usch, vad förrädisk relationen till A är.

Är så nöjd att jag tog med träningskläder och också använde dem. Sprang med man och ett par gånger med barnen. Nytt för mig att få kontakt med andra sidor och gamla sidor av mig själv. Att inte koppla andfåddhet till ångest och motion till prestation. Hoppas jag kan fortsätta så.

En lite belöning att ha gått ner ytterligare två kg :) vill så gärna komma i mina tidigare storlekar med trivselvikt. Vill vara snäll mot mig själv nu. Har inte tagit hand om mig och varit destruktiv. Det är också en förändring som även familjen mår bra av.

Lite apatisk nu och fasar över jobbstressen som börjar om två dagar. Samtidigt glad över att jag varit vit under semestern och tränat en del eftersom det förhoppningsvis ger mig mer styrka under hösten. Fortsätter förändringen på denna delen av mitt liv, i sakta mak. :-)

Kram till alla och styrka till er som kämpar oavsett återfall eller inte!! <3

Incognito_66

Och att det gått så bra för dig! Starkt!
Jag håller också i och märker tydligt att jag börjar må mycket bättre fysiskt.

Ha en bra dag!
/Incognito

Vickan69

Vad roligt att det går bra för dig Incognito_66! Bra jobbat. Vi ska klara detta, eller hur?! Vad är ditt första delmål? Mitt var 3 v, som ändrades till en månad och sedan tre. Nu 4-6 mån.

Hörs!

Incognito_66

Jo, mitt första delmål är att fixa en månad. Långtidsmålsättningen är tre månader för att sedan lugnt och försiktigt fatta nya beslut.

Visst är det bra att läsa och skriva på forumet?! Speciellt när förhandlingen alkodjävulen drar igång.

Jag tycker att jag redan lärt mig mycket under tiden som jag reflekterar över hur mitt tidigare förhållande till alkohol varit. Och hur det förändrats genom åren.

Hur gör du när det är som jobbigast?

Vickan69

När det är som jobbigast...

1. Ingen alkohol hemma
2. Dricker vatten
3. Tänker på annat och sysselsätter mig
4. Tränar
5. Läser här
6. Försöker tänka negativa tankar om A och positiva om liv utan A.
7. Låter tiden gå
8. Äter något, gärna starkt

:-))) ungefär så hittills i lite olika ordning. Och du?

Incognito_66

ser väl i mångt och mycket ut som dina.
Jag stillar gärna suget med mat, godis och bakverk vilket i förlängningen inte är så bra. Men, va fan! Man kan ju inte ta allt på en gång.
Eller hur?

Jag är också härinne och läser. Flera gånger varje dag och det är väldigt bra för att hålla igång reflexionerna och självterapin.

Som jag skrivit i min tråd har jag ett yrke som kräver en hel del fysisk träning.
Jag märker redan nu positiva effekter av att ha varit vit i lite mer än två veckor. Så, jag blir väldigt motiverad av, och nyfiken på vad som kommer att hända med orken kommande veckor.

Vardagarna är ju som tur inga bekymmer för mig utan det är ju lediga dagar. Där har jag inte kommit på något bra ännu men måste hitta tillbaka till att uppskatta lediga dagar utan alkohol.

Ha det gott!
/Incognito

nu knycker jag din lista och klistrar in hos mig. Behöver framöver all pep jag kan hitta. Grattis till er alla som börjat er resa!
Fenix

Vickan69

Tack Murönan. Fenix, jag hejar på dig. Incognito, åh vad härligt med simning och nybakt bröd! Det är typiskt en sådan sak som jag nu har tid till igen. Att baka bröd var typ 10 år sedan jag gjorde och det är så gott. Vet att barnen älskar när jag lagar mat. Något jag helt tappar lusten för när jag bara jobbar och dricker på ledig tid. :-D

Ha en fin dag, alla!