Efter att ha hängt här inne och läst i flera månader är jag också mogen att kasta in handuken och känna mig besegrad av alkoholen. Trodde aldrig att det skulle gå så här långt att jag måste bekänna att jag inte kan handskas med alkoholen längre. Tänkte att jag kan sluta när jag vill, men efter första glaset är det precis som att alla hämningar släpper och jag vill bara ha mer och mer.

Jag hade planerat att sluta dricka efter semestern, men har gjort det förr utan att lyckas någon längre tid.
Nu kom min man på mig med fingrarna i kakburken. Han tog mig på bar gärning när jag smygdrack.
Usch vad jag skäms! Men på ett sätt känns det skönt att lägga alla korten på borden och erkänna.

Han har ställt ultimatum och jag vill verkligen lyckas denna gången. Men jag är livrädd att jag inte ska lyckas. Bara tanken att inte få dricka ett glas vin igen känns sorgligt, även om jag vet att jag ska ta en dag i taget. Idag är det dag 2 :-).

Min överkonsumtion har pågått många år men det har aldrig varit så som nu.
Hoppas att kunna få lite stöd här inne och kanske lite råd längst vägen.....

Bettan

Ebba

Vad bra att du blev påkommen!
Jag förstår att det kändes hemskt pinsamt och plågsamt och det är bra faktiskt.

Det är vad som behövs för att ta sig ur det - sluta ljuga för sig själv och stå pga mot öga med sanningen utan att blunda, gå vidare och fortsätta på samma sorgliga bana - utan lyckligt slut.

Underbart att du börjar skriva här, jag blir så glad över varenda en som hittar hit och som skriver här.

Jag vill att alla som har och har haft det som jag själv har haft det med alkoholhelvetet ska klara att rädda sig därifrån!

Det går och det är en sådan befrielse :)
Det är inte lätt och det är inte så konstigt.

Alkohol är beroendeframkallande...
Håll i, häng här, skriv.

Kram Ebba

Ebba

Öga mot öga, ska det stå såklart.

Avslutat konto

Hej! När jag läste ditt inlägg nyss så kände jag precis igen mig. Tänkte också att jag bara skulle ta ett litet uppehåll med alkoholen men insåg att det inte var alls så lätt som förr. Har alltid druckit för mycket när jag väl börjat. Några glas vin och sen har det varit kört. Minnesluckor och ångest dagen därpå, men jag drack mer sällan förr. Mest helger. Nu känner jag dagligen ett sug efter alkohol vilket jag inte riktigt upplevt tidigare. Tankarna kretsar kring vin från det jag kliver upp på morgonen. Trodde jag kunde hålla upp hur lätt dom helst och att jag hade ett val någonstans. Att jag valde och dricka. Inser nu så är inte fallet. Är helt i alkoholens våld. Jag är alkoholist helt enkelt. Där sade jag.

Bettan

Precis när jag blev påkommen blev jag både arg och skämdes på samma gång, men det är nog som du säger Ebba att det var bra.
Nu kan det bara gå framåt, men måste säga att jag är rädd att inte klara det.

Efter att ha skapat en egen tråd här känns det lite mer som att jag inte kan smussla längre. Nu är det upp till bevis.
Innan läste jag bara alla inlägg och kände att ja, jag ska nog ta tag i det ...sedan.

Tack för ditt stöd :-)

Bettan

Bettan

Det är samma sak här. Tanken att få dricka vin till kvällen har varit en drivkraft. Men sedan att inte kunna sluta i tid. Men i morgon då ska jag inte..Suck.
Är så trött på mig själv att inte kunna hålla vad jag lovar mig själv på morgonen.

Men att erkänna att jag är alkoholist är svårt :-(.

Betttan

Ebba

Ja du Patetisk jag är nu 30 år och när jag var 25 år sade jag det om mig själv för första gången på ett AA-möte och det var svårt och kändes overkligt och som att jag sa det för att de andra ville det.

Sedan vände det och idag är det ett neutralt ord för mig eller, snarare ett ord jag respekterar och tycker om (faktiskt) eftersom att det liksom sammanfattar allt hemskt jag har upplevt i livet med och till följd av alkohol.

Jag är nu nykter igen i mitt liv sedan nio dagar tillbaka...
Det som fick mig att vakna den här gången var dels att jag konfronterades och att det började med en öl och slutade tolv timmar senare med en riktigt otäck upplevelse då jag slog mig i huvudet.

Jag är helt enkelt så himla glad att jag lever.
Ledsen också såklart och en miljard andra slags känslor.

DET ÄR ETT KRIG NU!
JAG MOT ALKOHOLDJÄVULEN.
JAG SKA VINNA FÖR DET HÄR ÄR MITT LIV!!!

Avslutat konto

Ja, det är inte lätt att erkänna att man inte har makt över sitt liv. Det är alkoholen som styr. Jag är också fruktansvärt trött på mig själv precis som du skriver, Bettan.
Förstår precis vad du menar. Gång på gång säger man att ikväll ska det bli annorlunda, ska inte dricka så mycket.
Sen vaknar man upp morgonen därpå med ångest och minnesluckor. Har kanske ont och blåmärken någonstans på kroppen men inget minne av vad som hänt.
Ebba, låter otäckt med din olycka men vad skönt att det gick bra och att du ser det som ett avtramp till en förändring.
Jag gjorde ett test om mina alkoholvanor och fick reda på det jag redan visste att jag var i riskzonen. Big time!! Känns bra att få det svart på vitt.
Nu kan jag inte lura mig själv längre. Måste bli TOTALT alkoholfri. Kommer aldrig att kunna dricka normalt.
Kanske fungerar några gånger på någon middag eller så men förr eller senare blir det brakfylla och total katastrof och ännu mer självförakt och cirkeln sluts igen...
Säger som så många andra här: en dag i taget. 2 dagar utan alkohol...

Ebba

Visst blir man trött på sig själv när man ännu en gång vaknar upp i ångest efter att ha druckit, trots att man timmar tidigare varit säker på att "aldrig mer dricka".

Jag tycker att man blir chockad över att ha gjort det igen trots att man mår så otroligt dåligt av det.

Det säger något om hur starka krafter det handlar om, alkohol, beroenden, missbruk osv är faktiskt på allvar.

Ni (och jag) är inte hopplösa och korkade, ni har problem med alkohol och det är tyvärr inte ovanligt även om man känner sig som den enda.

Om ni vill kan ni tänka som jag: att all alkohol om det så är i glas, flaska eller burk - är märkt med en liten dödskalle och varningstriangel.

Jag tänker så och det symboliserar vad alkohol gör med mig.

Inte klokt egentligen. Alkohol är ett cancerframkallande nervgift som vi häller i oss. Vi i Sverige ligger 30 år efter i alkoholforskning i sverige. Många läkare, socialsekreterare mfl tvivlar fortfarande på alkoholmissbruk som sjukdom. Att missbruka alkohol ger oss bilden av svaga och dåliga människor. Man ser inte den fina människan, utan handlingarna.

Vickan69

Känner igen. Mer och mer och efter ett glas släpper spärren och det blir många fler. Smygdrickande, skam och sämre mående för var dag. Bara att inse att det starka nervgiftet som vi i Sverige tycker är normalt att ta leder till misär, elände och beroende förr eller senare för de flesta.

Hoppas du vill själv nu och har styrkan att kämpa mot den där lömska skiten. Det blir bättre, prova! Det mesta sitter i huvudet och vanorna. Kram från Vickan

Bettan

Tack Ebba, Patetisk, Promille Aeromagnus och Vickan69 för ert stöd och åsikter.
Det låter otäckt med din olycka Ebba.

Visst är det sorgligt att vi förknippar alkoholen med härliga stunder som semester, bröllop, student, födelsedagar, mysiga middagar och så mycket mer. Att glorifiera alkoholen är inte bra, inte minst inför ungdomar. I dagens samhälle är man nästan utanför om man inte dricker. Du ska nästan ha ett skäl till det. Chafför eller gravid e.d....suck.

För flera år sedan gick jag på ett par AA möte men kände mig inte så hemma där. Jag kunde inte riktigt identifiera mig med dessa människor då, men kanske ska göra ett nytt försök igen. Går någon av er här regelbundet på möten, eller har ni stöd från något annat håll.
Tankarna virvlar runt i skallen hur jag ska göra för att lyckas bäst.

3:e dagen idag utan alkohol :-)

Bettan

Juanis6310

Hej! Ser ditt problem via mig! Har också problem med att dricka socialt och tycker själv att jag inte har problem , fina vänner , träning och tyvärr överkonsumtion av alkohol ! Har fått hjälp nu av min arbetsgivare , vilket jag tycker är väldigt schysst !!! Stå på dej !!

Vickan69

Många i forumet går på AA. Jag har funderat. Om jag inte klarar det nu med det stöd jag har får det kanske bli AA eller något annat stöd. Eva-kliniken verkar bra, tycker jag.

Fortsätt, bestäm dig för några dagar i taget så kommer du känna dig starkare och starkare.

Juanis6310

Starkt av dig 3 dar utan alkohol!!! Jag har erfarenhet av AA och de är säkert en bra metod , men jag kände att det inte var det jag behövde för att få mig att sluta. Säkert pga att jag inte var där varje dag ! Så jag har fått hjälp av min arbetsgivare som har anlitat ALNA och dom ska göra en utredning om mina alkoholproblem ! Jag hjälper dig gärna om vad man kan vända sig till? Med vänlig hälsning, Johan

Bettan

Tack för era åsikter.
Än så länge går det bra och jag är inne på min 6:e alkholfria dag idag :-).
Det som har räddat mig på kvällarna är att fylla min tid så att jag inte hinner tänka så mycket på att dricka.
Får se hur det går i kväll nu när det är fredag.
Tänk så inprogrammerad jag är att det ska vara vin fredag och lördag för då känns det att det är helg.
Fast jag har haft helg varje dag flera månader nu.

Men jag har ingen alkohol hemma och jag tänker banne mig inte gå till bolaget heller, så det så!
Tänkte prova en cava alkoholfritt mousserande.
Hoppas att det går bra för er därute.

Önskar er en mysig fredag.
Bettan

Bettan

Är så glad och tacksam att jag fixade både fredag och lördag kväll (ska gå och sova nu) utan att dricka något med alkohol i. Var oroligt i går eftermiddags men det har gått över förväntan. Har inte ens varit sugen.
Igår blev det tidigt i säng för jag skulle upp tidigt och åka på hundutställning med min hund. Sen har det varit full rulle hela dagen. 7 dagar utan a idag:-). Känns jättebra!