Hej

Jag har suttit och läst lite av vad som skrivits och kände att jag ville skriva en rad jag med...

Jag har haft problem med alkoholen i nästan ett år nu. Men JAG HAR FÅTT NOG. Jag vill inte ha det så här! Idag ringde jag till Respons i Göteborg och fick en tid i nästa månad. Ända tills jag skulle ge min adress, och jag sa att jag bor i en av kranskommunerna. Då var jag inte välkommen. Fan också. Jag som hade samlat så mycket mod för att VÅGA erkänna för någon annan att jag behövde hjälp...

Nu måste jag skrapa ihop mera mod och ta kontakt med socialtjänsten i min egen kommun.

Detta med att dricka för mycket innebär så otroligt mycket ångest för mig. Min mamma är alkoholist och jag har ALLTID hatat hennes drickande. Och så är jag här själv nu... Det senaste året har det inte varit många dagar som jag inte har druckit. Det är som om en kraft större än mig själv styr det hela. Vet inte hur många flaskor eller baginbox jag har hällt ut.

Jag har i alla år tryckt ner alla känslor. Förra året dog min pappa. Enda gångerna jag känner något är när jag har druckit. Då kan jag sörja. Då kan jag släppa fram andra känslor som jag har begravt. Detta är orsaken till varför jag började dricka. Men varför kan jag inte sluta?

Är det någon av er som har ett bra råd, så dela gärna. Ursäkta att jag svamlar så...

Avslutat konto

Välkommen hit!
Är också ny här och vill bara säga att du inte svamlar alls. Läs och skriv av dig hur mycket du vill. Inget är fel och ingen dömer här. Tråkigt att du blir slussad vidare när du äntligen repat mod till dig. Det är så synd och man känner ibland inte att man blir tagen på allvar.

ZNCM

Tack för svar. Det betyder att jag inte är ensam :) Att det skall vara så förbannat svårt att be om hjälp!? Det är inte många som märkt att jag har problem, och framför allt inte att jag har så stora problem som jag har. Ingen tror jag. Alltså är jag ensam i detta, men inte nu längre. Anonyma medmänniskor med samma eller liknande problem är GULD VÄRT. Så tack för ditt svar!

Avslutat konto

Kände precis som du när jag kom hit första gången. Jag är inte ensam! Håller med om att det är en stor tröst men samtidigt en sorg man känner över vad alkoholen gör med människor.
Vi är rätt många därute som inte kan hantera alkoholen, men vi är nog tyvärr rätt få som orkar och vill ta tag i det.
En klapp på axeln till oss som försöker och vill.
Pepp pepp!

konstnären

Välkommen hit. Vad synd att du blev slussad vidare när du samlat mod. Ge inte upp, stanna här och skriv av dig både glädje och sorg.
Konstnären

Zelda

Är också ny här. Har också insett att jag behöver hjälp och ska få prata med någon i morgon. Gör likadant som du, trycker bort känslor, när jag dricker kommer allt fram, tyvärr på fel sätt. Men forumet har redan hjälpt mig en himla massa, känslan av att det finns andra som har samma problem. Alla Muränor, Konstnärer, Promillen, Patetiska, Ebbor, plus hur många till som helst som har hjälpt på ett otroligt sätt, vet faktiskt inte vem jag skulle vänt mig till annars. Så jag säger, fast jag känner mig som en nykomling själv, välkommen. För mig är det dag 4. Ska på fredag åka iväg en kort sväng. Oroar mig för det. Öl på flyget, vin på restaurangen, alla barer. Vill bara klara av det och komma hem nöjd och glad med mig själv. Kommer att skriva här varje dag, tänker att det är ett sätt att se till att inte ramla, allt jag läser här får mig att vilja vara den person jag är, inte full och dum.

ZNCM

Tack alla! På tal om att åka iväg... Näst-nästa fredag åker jag till Kreta i 8 dagar. Ensam. Alltså ingen som kan stoppa mig från att dricka mer än jag själv. Men jag ger mig FAN på att jag skall klara det. Helst hade jag ju velat ha någon typ av medicin som stoppar mig, men jag hinner väl knappast få det till dess... Sitter på jobbet nu och kollar runt lite här, men jag skall läsa mer ikväll. Stor kram till alla!

ZNCM

Det skall väl först redas ut en massa... Pratade kort med deras psykolog för ett tag sedan angående mina viktproblem och min sorg efter pappa. Hans råd var att jag "skulle skärpa mig med vikten" och "prata med mina anhöriga om min sorg". Pratar gör jag ju, men det där med att skärpa sig kändes som en käftsmäll. Har liksom inte förtroende för honom. Läkarna springer jag hos en massa ändå, så jag vill helst inte blanda in dem, men inser att jag kanske måste.

Ursäkt men nu måste jag svära lite... Vad i självaste helvete sa han??? En psykolog??? Jävla skitskalle!!! Jag är så ledsen för din skull. Så ska man inte behöva bli bemött. Samla ork och försök på annat ställe!! AA kanske?

Stor kram till dig

konstnären

Blir oxså förbannad, vilken jävla psykolog. En sådan tönt, och han ska vara psykolog. Har ni ingen beroendemottagning, dit brukar man
få komma fort.
Konstnären

ZNCM

Jag vet inte, skall kolla upp detta. Känner dock att jag inte vill dra igång något innan jag kommer hem från värmen. Jag har också idag bestämt mig för att mina viktproblem får komma i andra hand. Nu koncentrerar jag mig på detta. Jag kan inte både sluta dricka och äta rätt samtidigt. Viktproblem har jag haft hela livet. Jag överlever lite till. Men jag överlever inte länge till med den takten av drickande som jag haft det senaste året...

Angående psykologens svar så satt jag med hakan i knäna när jag lagt på. Hur fan kan man svara någon som just vänt ut och in på sig själv på det sättet?

Tack för att ni finns!

Promille

Vad gäller vikten tycker jag du gör helt rätt. Dessutom kommer viktminskning automatiskt efter en tid av nykterhet. Har själv varje gång jag hållit upp från A ett tag även tänkt "nu ska jag banta och motionera och passa på att gå ner några kilon". Men kroppen behöver ju mat efter tid av mycket alkoholkonsumtion. När kroppen sen inte behöver bryta ned alkoholen ( den tar ju det först) kan den börja ta hand om fettet. Hoppas du får bra hjälp och hittar en bra psykolog. Det är du värd.