Jag har varit här så många gånger. Jag har läst så uppmuntrande saker, som listor på fördelar. När jag sedan går in igen hittar jag det inte. Verkar som att jag behöver en egen tråd att hålla mig till. Jag är kvinna.Har allt, barn, man hus och jobb. Har druckit alldeles för mycket och för länge. Jag är dödstrött på det. Vill välja livet, men inser att jag behöver allt stöd jag kan få. Orkar just nu inte skriva så mycket mer. Behöver en eller många händer att hålla i.

Pion

Jobbat idag! Jobbigt efter lunch. Kom hem....där allt och alla går mig på nerverna. De har så mycket att säga, vill att jag ska stanna upp o lyssna, se och alla frågor.... Var är den, har du sett den. De som jag älskar mest av allt på jorden, orkar inte. Det kryper i hela kroppen. Jag kan inte ägna mig åt en sak mer en 30 sekunder. Det blir kaos i huvudet, när kommer lugnet? Det undrar jag.

Den första natten är inte kul. Darrningar, svettningar sömnproblem mm. Om du inte kan sova så gör något som får tiden att gå. Drick vatten, cola eller vätskeersättning. Kanelbulle tog jag. Söta och kanelen gjorde att jag inte blev på kanelen :) skämtosido så var kombinationen sött och kanel gott.

Pion

Men är ingen gottegris tyvärr. Är det någon som kan säga när lugnet infinner sig.

Vickan69

När lugnet kommer om du menar lugnet från värsta abstinensen verkar för det flesta infinna sig mellan 4-7 dagar. Sedan finns en annan rastlöshet och svängningar i humöret som många av oss kämpar med till och från men det blir ju hela tiden bättre ju längre tiden går.. ;-)

Kanske bättre i sugan? Har du berättat hemma? Hoppas du tog en varm dusch och kröp ner i sängen.

LillPer

Pionen! Jag läser om din kamp och kan bara säga att du är stark och har härlig vilja!
Du kommer fixa detta.
Lugnet kommer men som Vickan sa så är det olika för oss alla.
Jag tror spontant efter några dagar, 3-4 kanske så börjar det ske saker och det vänder ganska raskt. Man börjar må mycket bättre.
Ät mycket frukt o grönt och nyttiga lätta grejer, ut i luften, rör på dig, ansträng dig lite och svettas.
Det funkar för mig och för många andra vad jag vet.
Jag följer dig Pionen, häng i!
LillPer

Pion

Vickan o lilleper, jag ska fortsätta kämpa. Åker tillbaka till stugan på fredag. Nu måste jag resa i jobbet.

Minns inte exakt när lugnet kom, står nog i min tråd. Men plötsligt var all ångest borta och jag kände mig som en filbunke. Inget kunde rubba mig. Nu är det ju tyvärr lite så att när den första nykterhetseuforin har lagt sig, så börjar vardagen poppa upp. Det är då det är dags att börja leva på riktigt som nykter.

Ha en fin dag!

konstnären

Bra kämpat pion. För mig 3 till 4 dygn. Jag tycker du är jätteduktig, nu kan det bara bli bättre.
Kram Konstnären

ben

God morgon Pion

Undrar lite vart du tog vägen, själv hemma efter en arbetshelg i skärgården.

Pion

Jag hittade en anledning och så förlorade jag den matchen. Jag känner mig otroligt svag, ynklig och ledsen. Tänker dock inte låta det krossa mig, men idag är det dag 1 igen. Det hade kunnat vara dag 5 och undrar hur det hade varit. Om det är någon som trots detta orkar stå vid min sida är jag tacksam förstås. Det som fick mig på fall var att jag tänkte att jag aldrig mer skulle kunna dricka. En dag i taget, eller hur?

Ebba

Om du visste hur många gånger jag har fallit tillbaka efter att ha haft känslan och tron på att jag nu ska sluta att dricka.
Tror alla här vet hur det kan gå.
Jag blir så glad att du går in här och skriver.
Det är nyttigt att skriva här, det blir en positiv del i processen som hjälper dig att bli kvitt alkohol - en gång för alla - när tiden är mogen och det är såklart redan helst nu.
Men du, döm dig nu inte.
Det finns "massor" av behandlingar, behandlingshem, AA-möten, rådgivare, alkoholhjälpen o.s.v just för att det är SVÅRT att bli kvitt beroende och man behöver hjälp, stöd, råd och stöttning ,många gånger,för att klara att lära sig att stå emot.

Du kanske inte klarar det här själv.
Du har ett jobb, familj och make om jag minns rätt och att samtidigt försöka bli av med ett beroende blir enligt mig övermäktig.
Se på mig, nykter dag 15.
Det händer så enormt mycket inom mig och min sömn är just nu helt störd.

Pionen den fina, vissna nu inte.
Försök att kapitulera totalt, be om hjälp, sjukskrivning på hel eller halvtid? Du har rätt till hjälp, det finns hjälp och du behöver inte försöka ta dig ur det här på egen hand.

Skit i skammen, den går över.
Ditt liv är viktigare än skammen som är övergående och skammen kommer försvinna även om det ej känns så.

DO IT NOW
SOMETIMES 'LATER' BECOMES 'NEVER'.

Du är inte ensam, se på alla oss här.

Kram Ebba

Promille

Åh Pion! Om du bara visste hur nära det var för mig igår! Känn ingen skam. Bara på det igen. Det hade kunnat vara vem som helst av oss härinne. Vi kämpar ju alla mot en lömsk djävul. Och även om det är dag "1" igen. Tänk att du haft välbehövda nyktra dagar. Säger som Enba: ta all den hjälp du kan få. Det här är ditt liv! Kram

Pion

Läser dina rader och gråter floder. Vilket stöd du ger. Tack snälla för det, Ebba. Kan dock inte tänka mig att ge mig in i rullarna, utan ni är de jag kan vända mig till. Jag måste klara det ändå. Jag ska försöka skriva av mig mer här och få ur mig mina sjuka tankar när suget sätter igång. Nu har det gått 9 timmar.

Ebba

Jag hoppas vi duger gott som stöd - vi är underbara - och det är du med.

Promille & Pion,
det går lätt för mig att stå emot alkohol kan det tyckas men kom ihåg att jag innan mitt starka uppvaknande efter en katastrof för 15 dagar sedan, hade haft ett återfall som varade tre år.
Försökte med alkoholfritt,vatten blablabla men vips så tog jag den första farliga klunken gång på annan.
Ville bara säga det så att ni förstår att jag faktiskt förstår.

Kram Ebba

Promille

Lättad Pion, ja lättad! Men fler sådana stunder kommer. Jag vet. Och jag är lika "svag" som alla andra här. Gäller, tror jag, att bygga upp en armé av tankar som kan motstå frestelsen när den kommer. Lite av en hjärntvätt. Vi fixar ska fixa det här!

Pion, nu tar vi nya tag. Det är inte mer med det. Kasta inte in handduken och ge upp. Du klarar att komma igen. Ta den hjälp som går att få, så du inte hamnar i den onda cirkeln av sluta-återfall-sluta-återfall.

Stor kram till dig

förstår precis din känsla! Har varit med om den så många gånger. Men det finns inget alternativ än att komma igen, allt annat är uteslutet om man vill få ett bättre liv. Därför är jag återigen på Dag 2, och hoppet återigen tänt. Byt skam mot hopp igen snarast!
Kram, Fenix

Pion

Är vad ni är! Fenix, du har ju hängt här tag. Skam den som ger sig! Det är skönt att veta att det verkligen finns människor som förstår och de som klarat det. Det ger hopp.

konstnären

Tänker på dig pion, tror du inte att du ska söka någon slags hjälp. Själv lät jag det gå så långt att jag fick kramper och hörselhallucinationer.
Jag kunde inte sjunka längre. Då först då vaknade jag upp, till min inre kamp. Själv är jag i rullarna och idag bryr jag mig inte. Jag fick hjälp
och jag lever. Jag var så sjuk och förgiftad hade försökt så många ggr att dricka normalt och jag föll varje gång längre och längre ner.
Tog kontakt med alkoholterapefterna i min stad och gick ett tolvstegsprogram ungefär ett år dagligen på förmiddagar. Trodde efter det att
jag kunde dricka normalt igen, helst sjukt. Sista gången var 10 september 2013. Jag hade då druckigt i stort sett dygnet runt, och det
slutade i katastrof. Efter det har jag inte druckigt. Skräcken håller mig miltals ifrån alkohol, och jag tror att jag aldrig mer kommer att gå
tillbaka. Har funnit min styrka i någonting stort, jag vet inte vad.
Varje dag nykter är en gåva för mig.
Ta hand om dig, skriv mycket här om du vill
Många kramar
Konstnären