Min första tråd. Har läst mycket här på forumet sista veckan och fascineras av den öppenhet och värme som finns i forumet. Så många nakna, kloka och stödjande inlägg och kommentarer. Min första vecka med beslutet att lägga av m A. Är det någon annan som börjar nu, så kanske vi kan följas åt.
Vet inte riktigt vad jag kommer att skriva här men vet att jag kommer att behöva stöd på vägen... Och jag börjar så här. Det första steget.
Hoppas på era berättelser, kloka råd och ärliga reflektioner på vår väg till ett nyktert liv!

1 vecka idag //v

Får instämma i kören - jättetråkigt med era vänner och särskilt din väninna. Det är ett praktexempel på vad alkoholen gör med oss människor, om vi tillåter det. Tyvärr kan du inte göra så mycket. Finnas som ett bra exempel för henne och visa i handling att du mår bättre och klarar av att vara nykter. Det brukar få andra att tänka till.

Usch. Får faktiskt ont i magen av din berättelse. Har varit på båda sidorna. Dels har jag haft din roll, när överförfriskade vänner ägnar en hel kväll åt att gräla med varandra och använda mig och maken som slagträn emellan sig. Urk! Dels har jag haft rollen som din vännina också. Överförfriskad, inför vänner, görandes upp om skitsaker. Dubbelurk! Jag är medveten om att jag är ganska vass och tillsammans med alkohol blir jag emellanåt ... riktigt otrevlig. Inget jag är stolt över.

Det låter i vart fall som att det kanske är läge för en liten paus i ert umgänge. I alla fall inte några middagar fram över. Hur vore det att bjuda över dem på fika, söndagsfika, istället? Sedan kan man träffas över lunch. Men vad jag förstår, så känner du att du tappat henne. Att hon inte längre är den hon var. Så är det nog. Men du är heller inte den du var. Du har också nya värderingar och prioriteringar. Det går nog inte ihop alla tidigare vänner tyvärr. De flesta vänner vi har dricker ganska mycket. I alla fall i vårt sällskap... Jag försöker tänka att om man inte funkar ihop nyktra, så var man nog inte så goda vänner ändå. Om det behövdes dimma för att umgås... Eller om umgänget blev ett godtagbart skäl för dimma...

Hur det än är så är det tråkigt. Var glad för att du var nykter, inte behöver ha ångest för vad du gjorde och sa samt att du kommer ihåg hela kvällen. Bra gjort!

Kram från mig

Vickan69

Jag är glad att ni finns här. Jag kan väl bara finnas och fortsätta på min resa, vad gäller mina vänner och väninna. De kom över på fika dagen efter och bytte barn.
Distans och en viss kyla men också en kommentar om vad bra att du är nykter. Verkar som hon tänker vara det också. Kanske ställer han upp. Vi får se hur det går med relationen... Kan betyda något bra.

Ja, så är det nog Muränan att vi har umgänge som är förknippade med A-intag.

Var på Midnattsloppet igår. Häftigt. Hejade på andra och blev sugen att vara med själv. Vaknade och kände en sådan känsla av att helgen var så lång. Är den det utan A kanske? Det är mycket tid som inte försvinner i dimmorna och efterverkningarna längre.

Stack iväg och handlade saker till huset själv. Var till slut på ett känt mycket stort varuhus och jag var hungrig. Då, en sekund, tänkte jag på att köpa en flaska vin till maten som jag tänkte/behövde köpa! Udda situation, va? Säger lite om hur det kan anfalla från minst anat håll.

Så trött nu. Jobb imorgon. Tänkte bara säga att jag gillar att köra bil nu. Vill köra hela tiden och att jag märker att jag verkligen lyssnar på texterna nu. Mer närvarande och njuter av musiken på ett annat sätt. Vill hinna så mycket mer men får vara nöjd med helgen.

Hoppas det går bra för er andra!

Kramar och godnatt!

Vickan69

Jobbet tar mer tid och skolorna börjar denna vecka. Mycket info att ta till sig.

Igår på väg hem från jobb kände jag suget. Kopplar ihop det att se fram emot det där. Lite sorgset ett tag och insåg att det nu det kommer att bli jobbigt på riktigt att stå emot. Funderade på hur länge jag ska avstå men tänkte på att jag som många andra trillar dit i ökad konsumtion ganska lött så jag måste avstå. Förhandlar och argumenterar med min hjärna. Vill inte förlora detta som känns så bra.

Igår kväll på en annorlunda tillställning med många nya ansikten för mig. Jag var ny för de andra. Inga problem att avstå.

Sover för lite och känner mig lite förvirrad i mitt liv nu. Vilken väg är jag på och vilka val ska jag göra. Vill hitta ett jobb där jag verkligen trivs men ska inte klaga... Det är inte så dåligt men trist. Jag söker en passion, ett kall att sätta tänderna i.

Känns lite ensamt och tomt nu. Hoppas att det går över snart. Hur är det för er andra?

/v

Promille

Känner igen mig i dina tankar. Just nu vågar jag dock inte ens låta mig diskutera med mig själv. Jag är nykter idag och det är gott väl. I lördags var det dock mycket nära. Finns något annat du kan belöna dig själv med när det känns tomt? För mig blir det mycket espresso. Firar 2 veckor idag. Stolt och glad för det.

Vickan69

Promille, för mycket kaffe blir det också. Dricker vatten också. Ja, jag måste hitta annat också. Jag kan ju inte motionera hela tiden... Det är väl lite sorg över att en underbar sommar är slut också. Tycker så mycket om lugnet, friheten och ljuset...

Du har rätt, en dag i taget nu... Tänk vad fort det går. Grattis till dina två veckor. Sååå bra!

Promille

Själv gillar jag hösten. Hoppas dock på lite varma sensommardagar så vi får njuta lite ute på sjön. (En annan sak som också är förknippat med alkohol. Tänk att allt verkar ha blivit det)

Vickan69

Ont och stel i kroppen idag. Kunde knappt gå nerför trappen.
Det blev träning trots att jag verkligen inte kände mig i form. Man ångrar aldrig en träning! Endorfinerna hjälper verkligen till. En bastu och några av barnen hängde på. Det var trevligt. Jag och vi gör annat nu när inte A finns i mitt liv. Det är skillnad verkligen.

Varför så stel idag? Tränade inre så hårt och har tränat ung varannan dag under sommaren utan denna stelhet. Ja, ja träningen är verkligen det som hjälper mig med tunga känslor och tomhet och suget efter A. Utan A kan jag träna!

Onsdag morgon och livet känns bra igen. Barnen på bra humör. Köpte en smoothie-maskin i helgen och nu gör vi nyttiga smoothies på morgonen. Gott! Ska lära mig mer om nyttiga drinkar...

6,5 vecka idag, alltså 53 dagar idag :-)

Tjalle

Stort grattis till dina 53 dagar. Det innebär alltså att jag är 34 dagar efter dig.........Känns som en evighet men jag ska kämpa på och hoppas att jag aldrig kommer ikapp dig för det innebär ju att du trillar dit. Din smärta och stelhet i kroppen är jag alltför bekant med och ibland undrar jag om jag någonsin ska känna mig helt rörlig igen. Jag var själv på någon variant på Friskis och Svettis igår. Mest "äldre damer" och jag trodde att det skulle bli ett riktigt "pensionärspass" men ack vad jag bedrog mig. Har tidigare (många år sedan) gått på Friskis och detta var "värre" än ett medelpass. Jag var fullständigt slut efteråt men ändå en skön känsla.

Låter gott med nyttiga smoothies men jag är f.n. för lat för detta. Dessutom har jag ingen mixer. Jag har just nu "snöat in" på mjölk och förutom vatten är det det enda jag dricker.
Allt gott/Tjalle

Vickan69

Ingen evighet. Det går fortare när man inte räknar varje dag efter ett tag. Visst tror man att man är i bättre form än man är! Bra av dig!

Har också varit för lat... Barnen tjatat ett år. Nu var jag mogen helt enkelt. Köpte en som är superenkel och kan stå på köksbänken utan att ta för mycket plats med tappkran. 500 på Claes Olsson. Bara att slänga i lite fruktbitar, frusna bör, sojamjölk/lättyoghurt naturell, juice och vatten. Lite fibrer och frön gör det ännu nyttigare om man vill och mättar bra. Faktiskt urenkelt och snabbt nu när jag väl börjat testa!

Ha, ha hoppas också att du inte kommer förbi mig i antalet dagar och veckor! Hoppas också på att det förblir 34 dagars skillnad...
Vad roligt att följas åt här!

Incognito_66

Såg din viktnedgång i min tråd. Jättegrattis!
Nu har vi fått något annat att trigga på - träning och goda hälsoval.

Ska dra till gymmet en sväng nu!

Kör hårt!

/ I

Vickan69

Tack. Nu rasar jag i vikt och tränar inte så mycket. Måste fått snurr på kroppens förbränning i sommar. Så kul. Har en del att gå ner och det finns att ta av ;-). Ska unna mig nya kläder om ett tag när jag når målvikt. Tänkte nyss att jag måste spara MINST 30 000 kr per år bara på egen konsumtion. Snarare det dubbla och sedan middagar och bjudningar där ,an köper extra. Det är inte så dumt att tänka på.

Ont i kroppen, stel. Har kommit igång och mitt jobb är framför datorn och det märker jag att min kropp inte trivs med :-( viktigt då att hålla i träningen. Fortfarande lite svårt att somna i tid men det reder sig väl nu när familjens rutiner kommer tillbaka i vardagen.

Kram på er allihop. (Snart kan jag skriva 7 veckor.... :-) la, la, la laaaa

Härligt med nytt liv och viktnedgång! Så roligt för dig! Jag måste nog vara den enda som lyckas gå upp av att sluta dricka... ha ha ha... Eller så måste jag inse sambandet mellan ökat intag av godis och viktuppgång...!

Ha en fin dag Vickan!

Vickan69

Usch , vad trött och snurrig jag var ett tag i slutet på en lång jobbdagarna. Får tänka på att jag viktminskningen påverkar... Äta och sova och träna lagom. Ja, måste ha nytt att trigga på för att motivera mig ;-)

Tack, för uppmuntran. Kvinnor verkar inte förlora vikt som män när de slutar med A, verkar det som. Ja, sockret är en stark drog!, För min del har inget funkat innan jag började träna och eftersom jag inte dricker på kvällar och nätter så stoppar jag inte i mig, salt, fett och kolhydrater sent på dygnet. Fick höra av en vän som haft PT att inte äta kolhydrater efter 16.00. Tror faktiskt bara det kan göra stor skillnad att hålla sig till den regeln. Läsk är förödande. Många bekanta som bara slutat med läsk och rasat i vikt. Men kan ju dansa, sjunga, rida, simma, yoga, ha sex som frigör endorfiner som gör oss starkare och piggare, då blir det lättare att välja en sund väg och inte ta A. För min del fungerar det så. Behöver endorfiner!!!

Märker att jag är väldigt lugn på jobbet, nästan ointresserad. Ganska cool men inte samma driv. Å andra sidan har jag nog inte haft en sund relation till jobb. Jobb har varit stor del av mitt liv, istället för en del. Det är annorlunda för mig men kanske helt normalt??

Kram

m-m

Så bra det går för dig, roligt att läsa! Själv har jag också tappat i vikt, men inte så mycket. Har iofs inte så mycket jag behöver tappa heller, mer ett par godiskilon. Sötsuget är verkligen helt enormt vissa kvällar. Tränar också mycket och mår bra av det på alla sätt och vis, sömn, mat, humör och energi. Har inte kunnat träna så som jag velat sista veckorna pga skada och förkylning och känner mig frustrerad direkt - och godissuget ökar.
Jag hade en period efter ett par månader när jag egentligen inte var så intresserad av varken jobb eller något annat än träning och soffhäng. Det hängde i ett tag, och jag kände mig frustrerad över mitt ointresse, men känner att det kom tillbaka under våren. Tänker att det kanske är så att det händer så mycket med en själv att det är svårt att hålla fokus på flera områden. Nu känner jag att jag har ganska bra balans mellan arbete och annat i livet, för första gången på länge (åratal...)
Fortsatt lycka till med både vikt och alkohol!
/m

Ebba

Jag tror aldrig att jag har skrivit något i din tråd (har så svårt att hålla reda på trådar) därför gör jag nu det och såklart för att jag vill!

Önskar dig en fin fredag.
Nykter har man oändliga möjligheter :)

Kram Ebba.

Vickan69

Tack M-m och Ebba. Bra att höra att det kan infinna sig en balans längre fram. Spännande detta och lite jobbigt. Jobb, vänner, relationer, vanor, rutiner, tankar och njutning...

Kul att du hittade hit, Ebba!

Ha en skön och vit fredag allihop! Ser fram emot Lördag morgon, mmmm

konstnären

Roligt att läsa, det går så bra för dig. Önskar dig en fin fredag.
Konstnären

Vickan69

Hektisk helg!
Vill hälsa till alla som är här. Jag har läst men inte hunnit kommentera. Middag och besök både fredag och lö. Ingen som reagerat negativt eller frågat. Jag bara konstaterar att jag inte dricker längre. En kollega frågade; inte alls? Inte en droppe??! Hur länge? Klart några funderar men jag säger bara att det är beslut tills vidare. Att det blivit för mycket och jag vill kunna träna och gå ner i vikt. Släkt och vänner har faktiskt har hittills sagt mest Vad skönt, jag har också dragit ner rejält eller liknande. Verkar som det också inspirerar andra att vi inte dricker.

Var på bolaget och köpte mousserande både A-fritt och med A i fredags. Rejält sug och vilja dricka innan middag men höll mig till A-fritt. Det finns de gamla drickarvanorna... Just rött vin, är min svaghet.

Igår, inga problem och vad skönt att det blir tidiga kvällar. Ingen orkar surra till sent på natten längre ;-). Helt ok. Bättre morgnar och relationer. Jag är glad över detta liv, utan A.

Tack för hälsningar och svar i olika trådar. Ska försöka hinna ikapp. Ni är så underbara här och jag behöver detta forum!
Du klarar det, vi klarar det!
KRAMAR

Vickan69

.... Glömde berätta att jag hällde ut det som var kvar i flaskan med A direkt när gästerna gått. Bra gjort av mig, tycker jag. Det hade åkt i mig för några månader sedan. Allt som fanns kvar...

konstnären

Vad skönt att hälla ut lite rester. Precis, hade det varit jag hade jag satt mig ner och druckigt upp det. Grattis vickan till 7 veckor, kanonbra gjort.
Tack för dina rader till mig i min tråd, blev så glad. Just idag känns allt bra utan A, och så ska det förbli för mig.
Kram
Konstnären