..

Vickan69 :-)) Jag skriver alltför sällan pga den situation jag är i just nu. Låter dramatiskt men det stavas helt enkelt : Tidsbrist. Jag måste ha rutiner och jag måste se till att jag inte stressar till mitt liv mer än vad det är. Oreda i skallen är ingen bra kombination tillsammans med en alkishjärna.

Jag tittade in nu för att berätta om en grej som gör mig lycklig och glad, iofs i förtid men ändå !, och blev glad över din hälsning så nu blev det dubbel glädje :-))

En kvinna som skrev här praktiskt taget från Forumets tillkomst har lovat att komma till AA's konvent på Gullbranna om 2 veckor ! Lycka !!
Hon har inte haft det lätt,varit nära döden flera gånger av olika anledningar, ut och in på TNE, fortfarande aktiv men förhoppningsvis finns det en ljusning framöver. OM hon väljer den vägen seriöst nu. Hon är smart, välutbildad, en doer.........om bara inte alkoholen satt ideliga käppar i hjulet.

Jag ska fira lite i förtid i kväll :))) Med jordgubbar, hallon, blåbär och vispgrädde !! Det ni !!

för lördagskramen ♥
Tidsbristen beror på huset som jag nu lever med 24/7 för att kunna komma in i innan vintern. Jag är ju ingen ungdom längre så viljan är mycket större än den fysiska orken. Och just det är svårt att acceptera. Men jag är oändligt glad för att jag inte behöver dricka för att "orka med" min situation. Hade jag haft det oket också så hade jag aldrig klarat mig.

Firandet var för min fina alkisvän som jag för första gången sen vi träffades här och senar irl ser att det finns en möjlighet för henne att ta sig ur skiten. Jag har flera gånger gett upp hoppet och även sagt det åt henne men nu kanske, möjligen, evetuellt finns ljuset i tunneln. Och jag tror inte att tåget kommer :-))

För övrigt så har jag under sommaren försökt ta mig ut på gratistillställningar för att få träffa folk (Och JA...titta lite på kvinnor :) ) och jag har varje gång slagits av att folk dricker vin/öl MEN i väldigt, väldigt, små mängder ! Ett glas kan räcka hela kvällen !! Mycket mycket trivsam stämning blir det och dessutom så knallar rökarna långt bort för att dra i sig sitt gift. Ingen fylla alls och det glädjer mig. Och jag kan ta bilen utan att vara rädd för det fåtal poliser som varit i tjänst under sommaren. Bara att kunna köra utan problem är en belöning som heter duga !!

Och den belöningen får jag varje dag om jag inte tar det första glaset !

konstnären

Vad fint skrivet, tack. Har tänkt på det mycket med stress. Jag har fått en så låg stresströskel, och måste ha ordning och reda. Kan det vara att man inte dricker längre.
Ibland bara små grejer som händer och jag blir superstressad nu för tiden. Det klart innan gömde jag allt sådant bakom en dimridå. Var någonstans är konventet .
Ha en fin dag
Konstnären

Vickan69

Bra med dubbel glädje, Adde :-)

Känner igen att det blir hektiskt att hinna med allt. Jag har haft alldeles för stora krav och planer som jag inte på senare hunnit med och då känt mig besviken. Dessutom lägre stresströskel pga av jobb och familjetragedi sedan några år tillbaka. Det blir lätt stökigt i huvudet och det är jätteviktigt att jag är snäll mot mig själv och prioriterar stenhårt OCH tillåter mig i den prioriteringen att också vila, lata mig eller något annat som träning som jag mår bra av.

Roligt att du svarade. Känner också frihet att alltid kunna köra. Så skönt! Har byggt hus och ritat det. Roligt men påfrestande. Nyfiken på ditt projekt. Berätta mer! Inget regn idag, härligt!

/v

har en väldigt låg stresströskel när vi nyktrar till. Min alldeles egna tolkning/förklaring är att vi har ett posttraumatisk syndrom...inte alls säker på att den stämmer men jämfört med "normala" människor som tagit sig ur en livshotande sjukdom/olycka så är vi väldigt lika. För min egen del så har det varit en väldig omställning att växla från 5 bollar i luften till max EN ! Och gärna med långsam hastighet ! AA's deviser har hjälpt mig massor :
*Ta det lugnt
•Gör det enkelt
•En sak i sänder
•Det viktigaste först
•Lev och låt leva

Jag fick lära mig att alltid ställa mig sist i alla köer jag kom fram till enbart för att träna på mitt tålamod och jag är glad för att jag gjorde så.
Idag kan jag ju se att jag ofta får mer gjort än tidigare iom att jag prioriterar vad, hur, jag ska leva mitt liv. Typ : Skynda långsamt så hinner jag längst.

Men jag har fortfarande svårt att lata mig !!! Och det kan jag bli sur på !! Jag försöker ha en dag i veckan där jag gör det jag vill göra och det som är bra för mig men..men.. :( Men för 2 veckor sedan lade jag mig i skuggan i min solstol och jag somnade och sov i 4 hela timmar :-)) Grannen var och tittade på mig 2 ggr men lät mig lyckligtvis sova vidare :-) Jag hade avgjort ett behov där och så har jag inte sovit sen jag var bebis :-)) Den dagen blev en väckarklocka om att jag måste lyssna mer på min kropp och knopp. Och det var sanslöst skönt !!

När jag nu åker till konventet/höstmötet : http://www.aa.se/sitespecific/aa/files/2014kalender/aagullbrannany.pdf
så är det 3 dagar som bara är för min egen skull. När jag sätter mig i bilen och åker dit så känner jag hur stress och anspänning bara försvinner ur kroppen och jag sover som aldrig förr på mitt hotellrum för att sen äta KRAV-frukost tillsammans med andra kära fina alkisvänner ( och anhöriga) som bor på samma hotell då...DÅ...är lyckan total !! Tänk bara att få flera goa morgonkramar !!! Det är inte alla förunnat !!
3 dagar som jag bara får vara jag och inte bry mig om nåt eller någon annan ! Den helgen, alltid första helgen i september, är helig för mig och jag behöver verkligen dessa dagar.

Jag avslöjar nog inte mer om mitt projekt såhär offentligt men jag finns på fb under namnet Adde Addesson med en profilbild från just Gullbranna taget från ett flygplan för några år sen. Jag står där...med ryggen mot havet :-))) http://gullbrannagarden.se/gud-ge-mig-sinnesro-att-acceptera-det-jag-in…

Och nu är det bara 11 dagar kvar :-)) Och 2 veckor efter är vårt höstmöte på Gården!! Lika heligt det !!

Sköt om er och ta inte första glaset !!

Tack för att du delar med dig av dina tankar. Det stämmer nog bra det du skriver om stresstålighet... För egen del blir det härdsmälta med fler än en sak i taget. Det blir liksom information overload... Hoppas att det blir bättre...!

Önskar dig ett riktigt fint höstmöte! Kram

är att komma fram till hotellet, stiga ur bilen, gå några meter och redan vid entre'n mötas av vänner :-)))
Vänner som kommer från halva mellansverige och även Danmark och som vill vara med på en helfestlig helg med massor av mingel och social tillvaro :-))) Fler kommer i natt/kväll och som jag träffar vid frukosten i morgon. Själv ska jag ta en liten gubbalur innan jag åker till Gullbranna för att ta en kopp kaffe och sen vara med på lägerbålsmötet.

En sån här kväll/helg är det inte svårt att känna tacksamhet för att jag gjort valet att vara nykter.

Hälsning från en tacksam nykter alkoholist som tänker ha det oförskämt bra i 3 dagar !!!

Ebba

En ofarlig och underbar "drog" - att upptäcka livet och människor när man är vid sina sinnens fulla bruk.

H ä r l i g t.

/Ebba

haft den synnerliga ynnesten att idag få umgås/prata/diskutera med 2 riktiga oldtimers som båda har rejält skämtlynne och mycket lättsamt sinne !!! Den ena var faktiskt med från dag ett på Nämndemansgården och hjälpte Birgitta Craaford att bygga upp verksamheten. Att få sitta och höra deras skojiga och dråpliga berättelser från ett yrkesliv inom 12-stegsbehandlingen är en sån otrolig förmån för mig. Vilken erfarenhet !! Vilken otrolig kunskap !! Vilka ödmjuka vänner som inte glömmer var de kommer från.

Jag är så tacksam för att jag har fått denna dagen till skänks !!

Vår frukost på hotellet imorse var som vanligt fylld med det skratt som bara hörs när nyktra alkoholister med anhöriga träffas.....ett glädjefyllt, sprudlande...äkta.....ibland kiknande skratt. Ni som hört det skrattet glömmer det aldrig :-))) En underbar start på dagen som jag skulle önska fler får uppleva !!

Som de sa när jag var på mitt första Gullbranna-konvent : 3 dagar som håller mig nykter i 3 månader !!

Prova gärna nåt år !!!

med huvudet fullt av tankar och med massor av nya kunskaper. Jag vet att det kommer att ta tid innan jag sorterat, och förstått !!, allt jag fått mig till livs under dessa 3 dagar. Dagen idag avslutade jag på avslutningmötet där det återigen kröp fram lite tårar under en delning, det finns så mycket tragik i samhället, men ändå så glädjande att se att folk kan återhämta sig från alkoholens verkningar och få ett bra liv

Tänk att jag får vara med om detta !!

Adde att läsa om dina konvent! Blir alltid sugen på att åka, och kanske blir det så en dag, man vet aldrig.

sänds Djävulsdansen kl 21 i SVT1, ett program som kommer att beröra och oroa men med information som är så oerhört viktig. I första programmet (tror jag !) är en kvinna med som betytt väldigt mycket för mig. En kvinna med stort hjärta och med en styrka som jag önskar att jag kunde plöcka fram ibland.
Många frågor kommer att uppstå och det är många som är beredda med jourer i kväll. Använd dem !!!

http://www.accentmagasin.se/nykterhet/tipsen-har-kan-du-fa-hjalp-att-pr…

LenaNyman

Adde, jag går in här på forumet och känner mig rätt låg. Helt plötsligt dyker jag på din #1160 och sitter plötsligt och hoppar av skratt. Tack. Och, eh ... lycka till med redigeringen.
;)

/brakfylld

Hej Adde och alla andra. När vi uppdaterade så tog vi bort länken för att snabbt redigera sina egna kommentarer. Anledningen till detta beslut var att några användare hade gått in i efterhand tagit bort eller ändrat de som de hade skrivit, vilket gjorde att alla andra kommentarer blev obegripliga. I något fall så framstod helt plötsligt en annan användares kommentar som konstig. För att inte detta skulle kunna missbrukas så stängdes funktionen att själv redigera av. Jag förstår att det kan bli ett problem och föreslår därför följande lösning. Om du behöver ändra på något som du har skrivit i forumet. Skriv i en ny kommentar vad man vill ha rättat och trycker sedan på anmäl under den aktuella kommentaren så kan vi ganska snabbt åtgärda när det har blivit fel.

/magnus
Alkoholhjälpen