Min första tråd. Har läst mycket här på forumet sista veckan och fascineras av den öppenhet och värme som finns i forumet. Så många nakna, kloka och stödjande inlägg och kommentarer. Min första vecka med beslutet att lägga av m A. Är det någon annan som börjar nu, så kanske vi kan följas åt.
Vet inte riktigt vad jag kommer att skriva här men vet att jag kommer att behöva stöd på vägen... Och jag börjar så här. Det första steget.
Hoppas på era berättelser, kloka råd och ärliga reflektioner på vår väg till ett nyktert liv!

1 vecka idag //v

Vickan69

Stingo, Steglisten, Tjalle och brakfylld...
Kul att ni tittat in i min tråd och är så glad om jag kan inspirera något i er resa. Mitt i livet, verkligen. Det handlar ännu mer om att tackla just alla de krav som finns och som vi tar på oss. Med A gick det ju inte bättre, kan jag säga.
Tjalle, det är faktiskt det jag gör. Tar hand om mig mer än på många, många år. Tar medvetna beslut, dricker inte, motionerar, går ner i vikt och börjar gilla att köpa lite kläder, kontaktar gamla vänner och bekanta och latar mig ibland ;-) visst, har alltid jobbat för mycket men nu gör jag saker för min skull och mer medvetna val och tankar om varför och vad jag vill. En bit på väg, inget drömliv men mitt liv som jag har tagit mer rodret över och det känns rätt. Ett ganska vanligt liv som känns meningsfullt för att jag är delaktig och tar fullt ansvar. Kan inte skylla på andra. Allt handlar om mitt förhållningssätt och hur jag ser på saker.

Tycker vi är riktigt bra alla här som strävar efter ett bättre liv och genomskådat vad A gör med oss och våra liv!
<3

Vickan69

Kram M
Såg du mitt inlägg om ditt nick i din gamla tråd? Skrattade också när jag löste Fenix? Inlägg. :-D

Stor bamse och blåbärskram!

Tjalle

Hej Vickan69. Länge sedan jag såg någon kommentar från dig. Hur har du det?
Allt gott/Tjalle

Nickan69

Saknar er all ff-vänner.
Livet började snutta för fort. Har ett jobb där arbetsbelastningen är helt omänsklig ganska ofta. Jag jobbade så mycket och med alla privata aktiviteter slutade jag att skruva hör och senare också läsa.
Länge gick min alkholrelation bra men såklart när arbetsbelastningen och jobbpressen legat hög länge och svårt att sova lät jag vinet komma till hjälp. Måttligt till en början men sakta innan jul började de gamla takterna ta över. Skit!!! Jag åker dit nästan varje december när mörkret påverkat mig länge nog och jobbet tagit överhand.

Så arg på mig själv. Har nu läst här igen hela dagen och även min egen gamla tråd. Fick skaffa nytt nick då jag låste kontot ;-) Och lika bra är väl det. Nickan som nickar till eller som alltid säger ja fast jag borde fatta att det inte går ihop.

Ja, ja. Bra jul men drack en del och sedan tillbaka i jobb. Jobb, jobb, jobb och vin till helgen och så lite på vardagen... Tillbaka i hög konsumtion och A som styr. Blivit ngt slag befordrad men vill egentligen inte ha denna roll med ännu större ansvar, mindre tid och galet tempo.

Kroppen har sagt ifrån sedan en vecka. Börjar om och får starta ny tråd i nytt namn, helt enkelt!