Jag behöver detta forum till min egen tillflykt att få skriva av mig, där jag gärna vill att ni som vill kan kommentera och hänga med i, vad som helst.
Har känt mig stundvis alldeles för länge som en tickande bomb, bara att få säga nått till någon(som kan förstå) eller någonstans, betyder mkt att få utlopp av känslor.
Det är så fruktansvärt tungt att bära på ett inre kaos som saknar struktur o ordning, jag är så trött o less på att just vara så trött o less.
För att lättare kanske sätta finger på saker o ting börjar jag skriva här nu att få mer focus o skärpa till min väg.
Jag har kommit långt men inte där jag vill vara. även om jag fallit ibland, ser jag ljust på framtiden, så tacksam och stark.

Jag har försökt hänga med i er andras forum och vissa av er känner nog igen mitt alias, att läsa av andra ger så mkt o de vet ju ni.

Jag har länge tänkt att börja skriva typ dagbok/att just sortera mina tankar o funderingar i.
Att få dela med mig av mina min resa och min ryggsäck, och KANSKE kan det till o med ge nått till någon !

Pontus

Ja det gör träningen verkligen, hjärnspökena avtar när man ska sova. Har själv svårt att somna, mycket pga saker som alkoholen har ställt till i mitt liv, ångesten tär och gnagandet är så jävla frustrerande. Kan inte göra nått åt det som varit. Letar nu efter bra kbt behandling, någon som har något bra att rekommendera?, finns så mycket. Kanske en dag kan jag få ro i mig med det jag inte kan påverka.
Man vet aldrig när det är dax att lämna jordelivet, och jag vill kunna känna mig på nått sätt tacksam o glad. Inte som nu, ohel och miserabel över den tid jag supit bort. Finns ingen kärlek i det.
Mina tankar idag har kretsat kring hur jag känner mig annorlunda på något sätt! Mer lugn den här gången. Har ju inte varit så länge nykter men känns mer fridfullt på ett bra sätt. Blev skit lätt irriterad och sur över små saker. Jaha dax att äta:) så gick det över. Säkert för att man tidigare drack öl om det var jobbigt och antar att suget ligger lite undermedvetet även om man inte tänker på öl. Försöker slå om kosten men just nu äter jag om jag måste. Bättre de än öl

nya_mia

Har helgen gått bra? :) du kommer nog känna att varje dag blir liiite lättare med hjärnspökena. Jag vet att jag själv kände mig, när det var som värst, som ett grubblande tokigt troll helt distanserad från verkligheten. Var som helt uppslukad i en depp-bubbla med konstiga tankar. När jag tänker tillbaka nu så känns det helt främmande. Så mycket tid jag slösat på att grubbla och ha ångest. Gamla saker och historier kan man ÄNDÅ inte ändra på!

Pontus

Hej mia, ja helgen gick faktiskt bättre än jag väntat:) Försöker slå om kosten men unnade mig en pizza o film fredagen efter en sväng på gymmet, lördagen ställde jag upp som chaufför till trevliga vänner som for till krogen, jag följde inte in, inte för de hade ställt till de men ville stiga
upp tidigt. Och det gjorde jag, var hela dagen ut i skogen
söndagen med mina hundar, jätte skönt:)
Ja jag hoppas verkligen att jag snart kan stänga av de dåliga minnen eller tillslut bara vaga främmande tider:)
Läste att vissa drömt att ni druckit. Vaknade i morse med ångest o känslan av bakis, fast det var bara en dröm och jag söp som fan i drömmen. Konstigt?! Fast nu var det iallafall inte på riktigt som förra veckan. Tacksam o glad idag

Pontus

Hej Jag tänker massor under dagarna som jag tänker det ska jag skriva och ta upp om mina funderingar men när jag väl sitter här så.. Jag tänker så mycket så jag har svårt att komma ihåg allt, nå väl det kommer:) Idag var jag på krog/restaurang med ett par arbets kompisar. Dom drack öl, jag tog också en alk fri. Helt ok faktiskt. Kändes inte jobbigt bara lite när dom undra varför inte jag drack, jag är ju inte den som spottar i glaset. Nå väl, sa inte rakt ut nått men blivit mycket mer bestämd. Man ska inte behöva förklara med undanflykter. Men jag känner lite oro inför julen faktiskt med varför frågor!? Men lite vita nöd lögner om det blir jobbigt nu är väl ok?! Tycker ni..
Jag satt mest och studerade andra som drack och funderade. Inte alls avis på dem som drack mycket. Jag kommer vakna pigg o glad:)

Pontus

Hade jobbiga humör svängningar idag. Började med att årets firma fest kom upp och bravader, givetvis ingick jag i vissa o blev lite små retad av kollegorna. Vet att dom inte menade så.. men det förstörde resten av arbetsdagen, ledsen med lite illamående. Har ni några tips på hur ni styr bort dåliga tankar? Har en peppande och tanke väckande text i mobilen som ofta hjälper mig. Jag är en grubblare och fastnar lätt i min egen värld och slukas djupare o djupare. Är i en känslig period, andra helgen att kämpa igenom. Fast nu har helgen gåt bra när jag jobbat, men imorgon kommer prövninen och ledig jul vecka. Men jag försöker förbereda mig. Glad helg på er!

nya_mia

Det verkar ju gå bra för dig! Va kul :) det är ju starkt att våga sig ut på frestande situationer som t.ex fester. Jag vågar inte än! mycket för att jag inte vet vad jag ska svara på varför man är nykter. Vill inte känna mig olustig till mods, få sneda blickar och ha folk som pushar en att ändå dricka. Känner inte att jag vill dela till hela världen varför jag inte dricker..

Pontus

Hej mia, ja det går ok. Men nu börjar jag bli orolig inför jul. Vill inte heller vräka ut åt vem som helst varför jag inte vill dricka eller komma till olika tillställningar med A.vad ska man säga! ? -ne jag har ingen lust.. då vet dom att något är konstigt. -Ne är sjuk.. var borta från jobbet för två veckor sedan. Bästa är väl stänga av telefonen o låsa in sig.
Varför ska det finnas en sånn skamm bakom att alkohol inte är bra för mig? ??..

Stingo

Den har väl alla här funderat över. Känns alltid svårt. Men jag har upplevt att det är mest vi med problem och andra, som kanske är halvvägs till problem, som reagerar. För dem som dricker måttligt är det ofta inte en så stor sak om någon tackar nej.

Hitta på någon nödlögn om du måste. Fast att du haft problem med magen och mår bättre utan A. speciellt då det blir så mycket mat. (Knappast ens en lögn, förresten?)