Sedan cirka 3 år tillbaka dricker jag varje kväll efter arbetet, sedan hela helgerna, för att fly undan och få "vila" från dödsångest och problem.

Nu är jag inne på min andra dag som nykter. Har tänkt på alkohol till och från under hela dagen. Önskar att natten snart är här så jag får sova ett par timmar. Hoppas jag inte vaknar tidigt....

kruven

Tänkte ge ifrån mig ett livstecken och en liten uppdatering. Har nu gått 6 månader sedan jag slutade konsumera alkohol.

Det är fortsatt upp och ner men jag upplever livet som enklare. Jag slipper det ständiga planerandet och den vidriga alkoholångesten. Visst, jag har fortfarande ångest till och från men den är inte alls i paritet men den ångest jag upplevde förut i samband med alkoholintag.

Jag kan köra bil när jag vill och behöver aldrig bekymra mig om när jag drack senast.

Har varit ganska öppen med vänner och arbetskamrater de senaste månaderna. Det har lett till att flera öppnat sig för mig och berättat om sina egna alkoholproblem. Oj, de var fler än jag trodde. Trodde ju jag var själv om detta problem.

I övrigt har det funkat utan medicin, AA etc än så länge. Men jag är aningen mer öppen för hjälp utifrån om det skulle krävas.

Over and out...

kruven

Hej hej.
Nu har det snart gått 9 månader utan alkohol. Som det ser ut just nu så varvas bra dagar med riktiga skitdagar. Dessa dagar är det inte något specifikt sug efter alkohol utan en längtan av att få försvinna bort en stund. Det enda som håller mig borta från alkohol och droger är mitt beslut att inte ta något oavsett hur jag känner eller vad hjärnan säger. Det blir enklast så...

// Kruven

Sara_con_experiencia

Hej!
Verkar som du håller dig till ett nyktert liv.
Tack för att du delat med dig och återkommer och berättar efter så många månader att det går bra. Det ger mig styrka. Jag har varit nykter i 20 dagar!

Jag kände igen mig här på slutet ang det här med bilen, vad skönt det är att vara alltid "körklar", förut oroa det jag mig för hur mycket jag hade "kvar" i kroppen, eller anpassa tiderna efter körningar, ja, ni vet, struligt.

Sara

kruven

Hej, kikar in för att avlägga en rapport. Till helgen har det gått ett år sedan jag slutade dricka. Suget finns fortfarande där då och då. Men konsumtionsvanan av alkohol är bruten och det innebär att suget inte längre är förknippat med just alkohol. Skönt!
Vi hörs!