Vill inte - kan inte

och livet utan A är för det mesta väldigt bra. Räknar med en toppensommar:-) I morgon är det två veckor nykter. Humöret svänger lite, men mår för det mesta riktigt bra. Sover bättre, känner mig starkare i kroppen, konditionen redan lite bättre och ett par kg ned i vikt. Inser hur mkt jag bara låtit passera från omgivningen, läst frun, för att jag vetat att jag kan bedöva mig med starköl om några timmer och skita i känslorna. Men nu tar jag inga kommenterar som jag tycker är orättvisa och taskiga, utan fräser tillbaks och det är lite ovant för oss båda. Ska utomlands en vecka, men inte orolig tack vare antabus. I annat fall hade jag säkert övertalat mig själv om att bara den här veckan och så vidare, ni vet hur det brukar låta i huvet. PP och Vändningen, kör på även ni plus alla ni som tar kampen.

veckor! Läkaren ringde i dag och det mesta ser bra ut när det gäller organ och värden. Var riktigt rädd för ett par veckor sedan att det höll på att gå käpprätt åt helvete med hälsan och framför allt levern. Får ta vara på att jag fått en respit, alkohol måste bort för att få behålla detta.

LenaNyman

Hur går det? Med lever, hälsa, antabus och liv? Kram!

tack för din fråga. Jo i dag firar jag 5 veckor, och det känns riktigt bra idag. Har haft kämpigt med det mentala några dagar, velat fly jobbiga känslor av ilska mot allt och alla. I går övervägde jag allvarligt att hoppa av och dricka till helgen, men i morse var det som bortblåst. Idiot, ska jag förstöra och halka in på det meningslösa alkoholistlivet igen, nu när jag skådat ljuset. Nope. Jag har avverkat två utlandsvistelser och lite fester utan A, och varje morgon mått så djäkla bra. Nu känner jag mig stark igen och A är förpassad till skuggorna. Hoppas allt är väl med dig!
Kram

nästa, låter bra som nästa mål, Steglitsan! Ja, Lena, tack för grattis. Ikväll go känsla igen av att lägga mig nykter och veta att jag vaknar nykter och kan äta en god frukost i lugn och ro. Har inte varit här mycket, känns bra att vara tillbaks och det var lite medvetet att jag väntat med att ha några veckor i bagaget innan jag kom hit igen. Nu ska jag plöja igenom en massa inlägg, över tusen tror jag det var så det finns lite jobb att göra när det blir tid över.

som jag skrev hos mod60 klistrar jag nu inte här, så jag har lite koll på tillvaron. Det får räknar som en uppdatering av läget. "Jag är inne i ungefär samma känsla efter sju veckor utan A. Två resor utomlands och två fester med gamla dryckesvänner utan A har gett mig en härlig känsla och gott hopp om att slippa skiten för all evighet. Nu ska jag snart till vårdcentralen och ta ett piller, det är min livförsäkring mot att inte plötslig få ett infall och gå till bolaget. Det känns tryggt, och behöver jag göra det i ett år framöver så får det bli så. Skulle jag nu börja dricka är jag verkligen inte säker på att det skulle sluta med livet i behåll för min del. Mina två besök i veckan för att få min antabus har jag valt helt själv frivilligt, min självkännedom om A för min del är välgrundad. Jag litar inte på den jag är om det finns A med i bilden. Nu gör det inte det, solen skiner ute och jag ska börja göra frukost till min fru. De e gött att leva."
Kram alla på detta forum som är guds gåva till mänskligheten

att du fått kläm på det här! Håll bara ut när det kommer sug och sämre dagar så blir det baa bättre och lättare sen. Jag vet inte riktigt när det blev självklart att vara nykter men tre år tar det inte ;) . Det känns så bra att veta att man alltid kan rycka ut. Det är väldigt konstigt att den som har stort kontrollbehov, som jag, t.ex kunde totalt släppa kontrollen genom att bli berusad? Kanske var det sättet att få släppa kontrollen ett tag? Man får hitta på bättre sätt. Ha det så bra nu och grattis så här långt.

för era uppmuntrande inlägg! Tänkte mkt på att dricka i dag, om jag hade gjort det hade jag varit trött redan på eftermiddagen och seg. Det ser gott ut med kall öl, men har upptäckt att isvatten med citron kan kännas nog så bra att hälla i sig när man är törstig. Känns så himla bra sedan att promenera med ganska lätt kropp och lätta steg. Ha resten av dagen kvar att göra saker. Förr hade enda alternativet varit att åka hem och börja dricka för att bli ordentligt full framåt 23-tiden. Sedan sova mer eller mindre bra och vakna och må skit kanske ända fram till efter lunch och bara hata sig själv för drickandet. Nu är det snart två månader som jag varit nykter, och det känns riktigt bra för det mesta. Tänker en hel del på det förflutna, ungdom, alkohol och första kärleken. Men börjar också känna att jag vill lämna det och kanske påbörja en ny tid i livet som tar vid där jag fastnade på ngt sätt på grund av att alkoholen tog över känslolivet. Spännande.

mig själv! Har nu varit på ännu en minisemester utan alkohol, och det är bara så skämt. Börjar kännas naturligt att bo på små hotell utanför städer, eftersom jag alltid kan köra bil. Min fru får gärna ta sina 2-3 glas vin, och jag ber om cola eller Loka, med is och citron i och då känns det mysigt att sitta och läppja på sitt gal. Tänker ibland på A, men saknar det nästan aldrig. I dag är jag t ex ensam hemma hela dagen och kvällen och även i morgon. Tidigare hade det bara funnits tvångsmässig handling, och det hade varit att i eftermiddag åka till bolaget och bunkra upp i kylen. Nu har jag i stället roliga saker att göra hemma, och kanske tar jag en vända ikväll med bilen och äter något riktigt gott på en restaurang som kan ligga var som helst! På onsdag två månader och en vecka nykter, det här börjar bli en bra sommar när nu vädret också är kanon! Kram på alla er som kämpar på.

Jag ska också lägga ut dessa rader som en "bra-att-ha" läsning då och då. Har sett det i andra trådar och stämmer precis för mig. Herregud så många gånger jag misslyckats med att lura mig att tro att jag tillhör de som kan dricka lite lagom....

"Det finns ofta en obeslutsamhet – man vill inte sluta med alkoholen samtidigt som man vill att livet ska fungera. En behandling syftar därför till att åstadkomma en vilja till verklig förändring och till insikter att det i längden inte går att kompromissa. Det går inte att dricka lite eller bara ibland.
Vi lever i en alkoholkultur. Det är svårt att avskärma sig från alkohol, inte minst mot bakgrund av att vi lever i en alkoholkultur som idag består av både av ett svenskt rusdrickande och ett mer sydländskt socialt vardagsdrickande. En del tror sig kunna fortsätta att dricka på fest och andra trevliga sociala sammanhang. Det är oftast dömt att misslyckas om man väl har utvecklat ett beroende."

Jag skulle vilja byta ut "oftast" i mitt fall till "alltid".

där, ska förstås vara skönt och inte skämt och glas i stället för gal. Ändå är jag nykter, tänk hur det sett ut i annat fall!

inte magen med alkohol i dag, men däremot fyller jag år! Passar bra tycker jag, att göra det med mer än två månaders nykterhet bakom mig. Vill bara säga det, och att jag är mycket glad för det!
Nu ska det snart ätas kräftor som sköljs ned med iskall alkoholfri öl. Mums.... I morgon vaknar jag nykter till ännu en härlig solig dag.
Ha en bra helg alla!

Anders 48

Låter härligt med nykter kräftkväll......-och två månader utan A! Keep up the good work. Själv fick jag något av ett sug nu under tidiga kvällen när jag cyklade hem från badplatsen. Hela stan full av folk, fint väder och knökat på alla uteserveringar. Folk som skrattade, lite bra musik runt omkring - allting bara sådär tokmysigt som det ser ut/känns ibland. Just då så kände jag att jag skulle vilja sitta där och vara lite lullig.....-det gjorde lite ont någonstans - men jag styrde kosan hemåt istället. Lagar något gott att äta och tar en kväll framför tv´n istället. Suget gick över lika snabbt som det kom, och det känns ju jättebra. Trevlig helg själv Fenix!/Anders

Både till födelsedagen och att du hittat nykterheten! Det gläder mej oerhört att se att du kommit så här långt, att fördelarna överväger. Då är man över det värsta! När man verkligen fått nog, druckit sin kvot, då går det nästan av sej självt sen. Det blir faktiskt bara bättre och bättre. Får man sug ibland såg är det inte farligt heller. Man känner efter och vet att det man saknar finns inte där. Det blir inte så underbart. Fast nu är det väldigt länge sen jag ens kände minsta lust att dricka. Ha det fortsatt gott!

för dina rader i min tråd! Du har under lång tid varit en inspiration för mig, att det går att sätta korken i flaskan. Ja, det känns som om det är över nu, jag har druckit min kvot och mer än det. Fördelarna överväger helt klart, och precis som rökningen, börjar det kännas som om jag inte behöver göra det här längre. Som jag förutspådde igår, har jag nu vaknat till en ny dag, nykter och djäkligt glad för det. Solen skiner och jag gillar dina hoppfulla rader om att det blir bättre och bättre. Nä, det blir inte så underbart om man häller i sig alkohol, det har jag ju vetat många år nu. Men lik förbannat har den osynliga kraften kört en till bolaget och suddat ut alla erfarenhet i hjärnan. Men nu är bilen uppe på den nyktra motorvägen, och avfarterna till bolaget har fått bommar där det står Vägen avstängd, kör vidare! Ha det fortsatt gott själv!

LenaNyman

... på såna goda nyheter, Fenix! Det blir alldeles hjärtevarmt i hela kroppen när jag läser dina inlägg. Tusen varma kramar till dig, kära F!