Vill inte - kan inte

Vill inte - kan inte

Profile picture for user Fenix

och livet utan A är för det mesta väldigt bra. Räknar med en toppensommar:-) I morgon är det två veckor nykter. Humöret svänger lite, men mår för det mesta riktigt bra. Sover bättre, känner mig starkare i kroppen, konditionen redan lite bättre och ett par kg ned i vikt. Inser hur mkt jag bara låtit passera från omgivningen, läst frun, för att jag vetat att jag kan bedöva mig med starköl om några timmer och skita i känslorna. Men nu tar jag inga kommenterar som jag tycker är orättvisa och taskiga, utan fräser tillbaks och det är lite ovant för oss båda. Ska utomlands en vecka, men inte orolig tack vare antabus. I annat fall hade jag säkert övertalat mig själv om att bara den här veckan och så vidare, ni vet hur det brukar låta i huvet. PP och Vändningen, kör på även ni plus alla ni som tar kampen.

Profile picture for user Fenix

veckor! Läkaren ringde i dag och det mesta ser bra ut när det gäller organ och värden. Var riktigt rädd för ett par veckor sedan att det höll på att gå käpprätt åt helvete med hälsan och framför allt levern. Får ta vara på att jag fått en respit, alkohol måste bort för att få behålla detta.

Profile picture for user LenaNyman

Hur går det? Med lever, hälsa, antabus och liv? Kram!

Profile picture for user Fenix

tack för din fråga. Jo i dag firar jag 5 veckor, och det känns riktigt bra idag. Har haft kämpigt med det mentala några dagar, velat fly jobbiga känslor av ilska mot allt och alla. I går övervägde jag allvarligt att hoppa av och dricka till helgen, men i morse var det som bortblåst. Idiot, ska jag förstöra och halka in på det meningslösa alkoholistlivet igen, nu när jag skådat ljuset. Nope. Jag har avverkat två utlandsvistelser och lite fester utan A, och varje morgon mått så djäkla bra. Nu känner jag mig stark igen och A är förpassad till skuggorna. Hoppas allt är väl med dig!
Kram

Profile picture for user Fenix

nästa, låter bra som nästa mål, Steglitsan! Ja, Lena, tack för grattis. Ikväll go känsla igen av att lägga mig nykter och veta att jag vaknar nykter och kan äta en god frukost i lugn och ro. Har inte varit här mycket, känns bra att vara tillbaks och det var lite medvetet att jag väntat med att ha några veckor i bagaget innan jag kom hit igen. Nu ska jag plöja igenom en massa inlägg, över tusen tror jag det var så det finns lite jobb att göra när det blir tid över.

Profile picture for user Fenix

som jag skrev hos mod60 klistrar jag nu inte här, så jag har lite koll på tillvaron. Det får räknar som en uppdatering av läget. "Jag är inne i ungefär samma känsla efter sju veckor utan A. Två resor utomlands och två fester med gamla dryckesvänner utan A har gett mig en härlig känsla och gott hopp om att slippa skiten för all evighet. Nu ska jag snart till vårdcentralen och ta ett piller, det är min livförsäkring mot att inte plötslig få ett infall och gå till bolaget. Det känns tryggt, och behöver jag göra det i ett år framöver så får det bli så. Skulle jag nu börja dricka är jag verkligen inte säker på att det skulle sluta med livet i behåll för min del. Mina två besök i veckan för att få min antabus har jag valt helt själv frivilligt, min självkännedom om A för min del är välgrundad. Jag litar inte på den jag är om det finns A med i bilden. Nu gör det inte det, solen skiner ute och jag ska börja göra frukost till min fru. De e gött att leva."
Kram alla på detta forum som är guds gåva till mänskligheten

Profile picture for user santorini

att du fått kläm på det här! Håll bara ut när det kommer sug och sämre dagar så blir det baa bättre och lättare sen. Jag vet inte riktigt när det blev självklart att vara nykter men tre år tar det inte ;) . Det känns så bra att veta att man alltid kan rycka ut. Det är väldigt konstigt att den som har stort kontrollbehov, som jag, t.ex kunde totalt släppa kontrollen genom att bli berusad? Kanske var det sättet att få släppa kontrollen ett tag? Man får hitta på bättre sätt. Ha det så bra nu och grattis så här långt.

Profile picture for user Fenix

för era uppmuntrande inlägg! Tänkte mkt på att dricka i dag, om jag hade gjort det hade jag varit trött redan på eftermiddagen och seg. Det ser gott ut med kall öl, men har upptäckt att isvatten med citron kan kännas nog så bra att hälla i sig när man är törstig. Känns så himla bra sedan att promenera med ganska lätt kropp och lätta steg. Ha resten av dagen kvar att göra saker. Förr hade enda alternativet varit att åka hem och börja dricka för att bli ordentligt full framåt 23-tiden. Sedan sova mer eller mindre bra och vakna och må skit kanske ända fram till efter lunch och bara hata sig själv för drickandet. Nu är det snart två månader som jag varit nykter, och det känns riktigt bra för det mesta. Tänker en hel del på det förflutna, ungdom, alkohol och första kärleken. Men börjar också känna att jag vill lämna det och kanske påbörja en ny tid i livet som tar vid där jag fastnade på ngt sätt på grund av att alkoholen tog över känslolivet. Spännande.

Profile picture for user Fenix

mig själv! Har nu varit på ännu en minisemester utan alkohol, och det är bara så skämt. Börjar kännas naturligt att bo på små hotell utanför städer, eftersom jag alltid kan köra bil. Min fru får gärna ta sina 2-3 glas vin, och jag ber om cola eller Loka, med is och citron i och då känns det mysigt att sitta och läppja på sitt gal. Tänker ibland på A, men saknar det nästan aldrig. I dag är jag t ex ensam hemma hela dagen och kvällen och även i morgon. Tidigare hade det bara funnits tvångsmässig handling, och det hade varit att i eftermiddag åka till bolaget och bunkra upp i kylen. Nu har jag i stället roliga saker att göra hemma, och kanske tar jag en vända ikväll med bilen och äter något riktigt gott på en restaurang som kan ligga var som helst! På onsdag två månader och en vecka nykter, det här börjar bli en bra sommar när nu vädret också är kanon! Kram på alla er som kämpar på.

Jag ska också lägga ut dessa rader som en "bra-att-ha" läsning då och då. Har sett det i andra trådar och stämmer precis för mig. Herregud så många gånger jag misslyckats med att lura mig att tro att jag tillhör de som kan dricka lite lagom....

"Det finns ofta en obeslutsamhet – man vill inte sluta med alkoholen samtidigt som man vill att livet ska fungera. En behandling syftar därför till att åstadkomma en vilja till verklig förändring och till insikter att det i längden inte går att kompromissa. Det går inte att dricka lite eller bara ibland.
Vi lever i en alkoholkultur. Det är svårt att avskärma sig från alkohol, inte minst mot bakgrund av att vi lever i en alkoholkultur som idag består av både av ett svenskt rusdrickande och ett mer sydländskt socialt vardagsdrickande. En del tror sig kunna fortsätta att dricka på fest och andra trevliga sociala sammanhang. Det är oftast dömt att misslyckas om man väl har utvecklat ett beroende."

Jag skulle vilja byta ut "oftast" i mitt fall till "alltid".

Profile picture for user Fenix

där, ska förstås vara skönt och inte skämt och glas i stället för gal. Ändå är jag nykter, tänk hur det sett ut i annat fall!

Profile picture for user Fenix

inte magen med alkohol i dag, men däremot fyller jag år! Passar bra tycker jag, att göra det med mer än två månaders nykterhet bakom mig. Vill bara säga det, och att jag är mycket glad för det!
Nu ska det snart ätas kräftor som sköljs ned med iskall alkoholfri öl. Mums.... I morgon vaknar jag nykter till ännu en härlig solig dag.
Ha en bra helg alla!

Profile picture for user Anders 48

Låter härligt med nykter kräftkväll......-och två månader utan A! Keep up the good work. Själv fick jag något av ett sug nu under tidiga kvällen när jag cyklade hem från badplatsen. Hela stan full av folk, fint väder och knökat på alla uteserveringar. Folk som skrattade, lite bra musik runt omkring - allting bara sådär tokmysigt som det ser ut/känns ibland. Just då så kände jag att jag skulle vilja sitta där och vara lite lullig.....-det gjorde lite ont någonstans - men jag styrde kosan hemåt istället. Lagar något gott att äta och tar en kväll framför tv´n istället. Suget gick över lika snabbt som det kom, och det känns ju jättebra. Trevlig helg själv Fenix!/Anders

Profile picture for user santorini

Både till födelsedagen och att du hittat nykterheten! Det gläder mej oerhört att se att du kommit så här långt, att fördelarna överväger. Då är man över det värsta! När man verkligen fått nog, druckit sin kvot, då går det nästan av sej självt sen. Det blir faktiskt bara bättre och bättre. Får man sug ibland såg är det inte farligt heller. Man känner efter och vet att det man saknar finns inte där. Det blir inte så underbart. Fast nu är det väldigt länge sen jag ens kände minsta lust att dricka. Ha det fortsatt gott!

Profile picture for user Fenix

för dina rader i min tråd! Du har under lång tid varit en inspiration för mig, att det går att sätta korken i flaskan. Ja, det känns som om det är över nu, jag har druckit min kvot och mer än det. Fördelarna överväger helt klart, och precis som rökningen, börjar det kännas som om jag inte behöver göra det här längre. Som jag förutspådde igår, har jag nu vaknat till en ny dag, nykter och djäkligt glad för det. Solen skiner och jag gillar dina hoppfulla rader om att det blir bättre och bättre. Nä, det blir inte så underbart om man häller i sig alkohol, det har jag ju vetat många år nu. Men lik förbannat har den osynliga kraften kört en till bolaget och suddat ut alla erfarenhet i hjärnan. Men nu är bilen uppe på den nyktra motorvägen, och avfarterna till bolaget har fått bommar där det står Vägen avstängd, kör vidare! Ha det fortsatt gott själv!

Profile picture for user LenaNyman

... på såna goda nyheter, Fenix! Det blir alldeles hjärtevarmt i hela kroppen när jag läser dina inlägg. Tusen varma kramar till dig, kära F!

Profile picture for user Fenix

LN, jag blir alltid lika glad av att läsa dina inlägg, kloka och roliga! Tusen kramar tillbaks, det hinns vi ju med nu när det finns tid över till väsentliga saker:-)

Profile picture for user Buzzz

Ditt inlägg #1115 fick mig att känna känslan jag själv hade hela förra året.
Nu vill jag tillbaka dit, jag också.

//Buzzz

Profile picture for user PP

Instämmer fullt med övriga i att jag gläds av dina inlägg jag nu läst. Du verkar börja må allt bättre i nykterheten, och visst är det fantastiskt! Du vet ju egentligen precis vad du gör, så det finns inte så många goda råd jag kan eller behöver bidra med. Bara glädjas med dig i känslan vi får när ansträngningarna börjar ge utdelning.
Håll kvar i den! ☺

/PP

Profile picture for user Fenix

se gamla bekanta dyka upp allt eftersom! Buzzz och PP, ja känslan av att inte längre vara slav under A är kolossalt skön. Tänker på det flera gånger om dagen faktiskt, och nu ska jag iväg på en liten resa igen, ett par nätter på hotell. Inte ett dugg orolig, utan ser fram emot att sova i sköna sängar, bli "bjuden" på frukost och detta med klart huvud. Herregud så många gånger jag vacklat ned till frukostmatsalen på olika hotell och petat i mig en macka och mått så skit. Sett sig omkring som en hunsad hund och bara önskar att ingen ska börja prata med en. Dit vill jag inte, kan jag säga!

Profile picture for user Fenix

du tillhör ju de som funnits här under lång tid. Hur går det för dig och "gubben"? Ha en bra helg själv, du och LenaNyman förstås och alla andra

Profile picture for user mulletant

går det bra! Vi trivs med livet och varandra och besöker då och då AA:s och Al-Anons konvent och delar gemenskap och glädje med andra alkoholbefriade människor:)
Jag gläds med dig och din familj åt din växande samling av nyktra dagar (och nätter:) / mt

Profile picture for user answe77

Kul att läsa om dina framgångar. Jag har samma problem som du kämpar med och även samma mål. Alltså ett nyktert liv. Blir glad och taggad att läsa om din resa och ditt nuvarande förhållande till A. Vi kämpar vidare!

Profile picture for user Fenix

hade missat att det fanns inlägg i min tråd!
Mulletant: Va kul att du och gubben trivs med livet och ett A-fritt liv, visst är det mkt bättre!
answe77: Visst kämpar vi vidare, nykterhet är underskattat, så mycket bättre än det trista tvånget att hålla i sig etanol.

Profile picture for user Fenix

vilket riktigt jobbigt sug jag haft i dag, det värsta hittills. Ville att allt skulle vara som förut, dricka sig lullig, skita i verkligheten, ha en massa öl i kylen, vin på bordet. Längta till att få bli någon annan, fly bort. En djäkla tur att jag går på antabus, annars vete faan, Gick och la mig en timme, lyssnade på musik och nu vräker jag ur mig detta på forumet. Hejdå sug, självklart blir det inget drickande, skulle bara ta någon timme så hade allt blivit trist igen, och det finns egentligen inte på kartan att förstöra mina snart tre månader. Det sägs att tre månader är en tid när många trillar dit. Oj oj oj, nu är jag lugn igen, men fy vilket sug det var, flera timmar av starka tankar på att dricka. Nu har hr alkohol fått en yxa i pannan, och jag fått ro. Ha en bra helg alla i kampen!

Profile picture for user mulletant

fint att följa dig i nykterheten. Lite så här från sidan som är min nu-position. Blir alltid så glad när jag set ett inlägg där du peppar nån!
Grattis till kampen över suget. Det är stort!
Ha det bäst! / mt

Profile picture for user Fenix

tack för att du tycker som du gör, att jag förtjänar att få bli nykter efter alla dessa år. Ja, det tycker nog jag också vid närmare eftertanke:-) Hur lever livet med dig, hoppas allt är bra.

Profile picture for user Fenix

I dag firar jag hundra dagar nykter, jättebra! Men har fått kallelse till lungröntgen, den tredje på ett par månader och nu är jag skitskraj. Sista september ska jag dit, och jag har hunnit tänka död omkring tusen gånger de senaste dagarna. Hela mitt inre vill dricka mig bortom sans och vett, ska jag inte göra men det ha alltid varit min reaktion när det blir tungt. Vet ju inte än om det är allvarligt, och i så fall hur allvarligt och om det går att göra något åt det. Men visst faan är jag rädd, och ingenstans har jag att fly. Får ta en dag i taget tills dess jag får besked.
Skönt att kunna skriva av sig lite här, finns ju ingen direkt att prata med. Min fru vet inte än att jag fått kallelse till en magnetröntgen, vill inte oroa henne i onödan om det inte är nödvändigt. Tids nog får hon veta om det skulle vara så illa som jag tänker i mina mörka stunder.
Det här blir man verkligen trött av, ska lägga mig en stund och lyssna på musik.
Ha en bra helg...

Profile picture for user LenaNyman

... att jag läst vad du skrivit och att jag förstår din oro och vånda. Och det oerhört frustrerande i att vänta, bara måsta stå ut i nåt slags limbo.

Varm kram. Nio dagar kvar nu, tidsenhet för tidsenhet.

Profile picture for user Fenix

blir jag över dina rader Lena! Det blev så oerhört tyst efter mitt inlägg, ingen ville ens vara med och fira mina hundra dagar nykter. Det är väl spöket cancer som skrämmer, men jag tror man måste våga lämna en kommentar, kanske i synnerhet då. Du vågade, och det gläder mig lika mycket som det känns konstigt att inte någon fler kunde lämna en litet ord på tre dagar. Nåväl, nu vet min fru om det, och hon tog det bättre än jag väntat så limbo är ordet fram till månadens slut. Inte en droppe har det dock blivit, och nu är det 103 dagar!

Profile picture for user Sommarkatt15

över att du är inne på 200-talet nu-grattis! Jag är nybörjare med en liten vecka, men du och alla ni andra som finns här inne har övertygat mig om att jag faktiskt både vill och kan ta upp kampen mot alkoholskiten. Ursäkta det ovårdade språket, men jag håller på att smutskasta och förnedra min alltför långlivade följeslagare-vill förinta honom såsom han försökt med mig!
Håll om din fru och familj denna månad.
Stor Styrkekram till dig Fenix,
Sommarkatt15

Profile picture for user mulletant

till dina etthundratre nyktra dagar! Det vill jag verkligen vara med och fira!
Det är så jobbigt att vänta på undersökningar. Hoppas du får goda besked när det väl är gjort!
Allt det bästa! / mt

Profile picture for user Sisyfos

Du har varit i mina tankar Fenix och du har rätt, ett inlägg som ditt ska man ju såklart svara på. Det är dock ett komplicerat inlägg. Man kan ju inte brista ut i grattis till 100 dgr när inlägget också innehåller oro och ev sjukdom. Jag kände att jag behövde gå tillbaka i din tråd för att läsa men hann inte hitta någon förklaring eller bakgrund till din undersökning. Jag funderade på om jag skulle uppmuntra dig att prata med din fru. Såg att du gjort det nu och det är bra. Tror inte att något sådant ska hållas hemligt i ett försök att vara hänsynsfull. Men det var också lite svårt att skriva och kräver lite eftertanke. Kan bara prata för mig själv och det könns helt enkelt inte tillräckligt att skriva "grattis till din kamp och ..." Jag får helt enkelt inte till nåt som känns tillräckligt bra som uppmuntran, stöd eller omtanke. Och då har det ännu inte blivit nåt. Det hade säkert räckt med styrkekramar eller nåt annat för att visa just omtanke, medkänsla och bekräftelse, men det kändes helt enkelt inte tillräckligt. Tycker att det är bra att du skriver om att du saknade inläggen. Det är ju trots allt bättre att skriva något än inget alls även om det känns otillräckligt.

Profile picture for user Fenix

era reaktioner!! Jag kan förstå att det inte är lätt att komma med någon genomtänkt reaktion på ett komplicerat inlägg, dubbla budskap om glädje och skräck:-) Men jag lärde mig själv en sak, att det är bättre med ett eller ett par ord än inga om man känner att det kunde hjälpa. Bara veta att det finns andra där ute som känner till det man upplever, särskilt om det är av mer omvälvande natur, har jag insett betyder mycket.
Kram, känns lite bättre i dag när man delar tankar och känslor med såväl fru som er på forumet.

Profile picture for user Ebba

Du lärde mig en läxa.
Tack för att du erkänner och berättar att tystnaden var väldigt tyst. Jag läste ditt inlägg, tänkte och tänkte. Ville skriva något men det var lättare att låta bli för jag kom inte på något som kändes bra.

Grattis till hundra dagar!
och FUCK CANCER.

Kram!

Profile picture for user Fenix

nu känns det ännu bättre! Ärlighet varar längst, verkar vara ett bra ordspråk. Lärde mig själv en läxa:-) Näst gång jag inser att jag inte kan formulera något klokt och genomtänkt ska jag också skicka något typ FUCK CANCER eller vad det kan handla om:-)

Profile picture for user LenaNyman

Klart du gör. Just den här grejen jag ska säga nu känner du nog inte till. Jag var på bröllop en gång och där utanför kyrkan ringlade sig kön av gäster lång med alla som skulle hälsa på brudparet. Jag stod också i den där kön och när det var min tur hälsade jag förstås, både hjärtligt och länge. Men bara på bruden. Brudgummen glömde jag totalt bort. När jag insåg faktumet var det bara att ställa sig i kön igen. Göra om, göra rätt.

Gör det denna gång också. För jag glömde ju att gratulera dig till dina 103 dagar. Ergo; grattis Fenix! 103 dar och nu mitt uppe i den hundrafjärde. Så jäkla bra gjort!

Profile picture for user Anders 48

Ville bara inflika i kören - grattis till dina nyktra dagar - och hoppas för allt i livet att "det andra" inte är något. Förstår att det är oerhört slitsamt att gå och vänta på svar, eller vänta på nästa undersökning. Håller tummarna - och önskar dig all fortsatt styrka.

Profile picture for user FataMorgana

Som svar på av Fenix

Det är första gången jag läser i din tråd ( eftersom jag inte varit inne här så frekvent) och det där beskedet om röntgen känner jag så väl igen. Blir nästan som en knytnäve i magen på mig. Rädsla och katastroftankar. Då är det lätt att ta till alkohol och du är jättestark som fixar det. I svåra stunder får man försöka ha tillit till att allt ordnar sig. Och nån att ventilera med är alltid bra. Du har en hel drös här på forumet. Vi finns här för dig. Man kan behöva snacka annat än alkohol också. Grattis till dina 100 dagar. Skickar en jättekram :)/ FM

Profile picture for user Fenix

FM! Visste väl det, att det finns så många goa människor här inne. Därför var det snöpligt när det blev så tyst i tre dagar, men vi har ju rätt att det finns en drös. Nåväl kan berätta att alkoholdjävulen verkligen är igång. Så läskig är den faan att nu börjar tankarna komma att om det värsta skulle bli fallet, då djäklar är det bara att ösa på. Då spelar ju ändå inget någon roll, så varför inte dricka? Så sjukt maler hjärnan på, kan liksom inte bara stänga av. Nu börjar den här rösten klinga av, men det har varit så flera dagar och man inser kraften i alkoholism, att hjärnan är kidnappad. Men det går, som visats gång på gång i forumet, att stå emot. Kram tillbaks...

Profile picture for user steglitsan

Hallå du!

Här har du en till som är skamsen. Men inte bara för att jag missade att gratuler dig på dagen men för att jag ett tag velat berätta om att jag har följt och hejat på dig på håll. Vid årsskiftet skev Tjalle till dig #1086 i din tråd:

"Också min tredje nyktra dag idag. Kanske blir 2015 "vårt år". Någon gång måste väl även vi lyckas....
Sköt om dig/Tjalle"

När jag läste det där så fastnade det direkt. Och jag har faktiskt gått tillbaka till det inlägget och läst bara för någon månad sen senast. Varför? Jo, för att ni har varit och är såna sanna kämpar som vägrar ge upp kampen och det beundrar jag dig för. Ja, även ni lyckas, du lyckas precis just nu Fenix och 2015 ÄR ditt år. Stort grattis till dina dagar, jag ser så fram emot att följa många många fler framöver.

Stor kram i en svår tid men vad skönt att du berättade.

Profile picture for user Fenix

tankar steglitsan, en bra start på min dag! Kram själv, fantastiskt att ha någon som hejar på en på håll där ute i verkligheten...

Profile picture for user santorini

Jag är nästan aldrig in på forum numera, känns inte aktuellt för mej längre. Men NÄR jag tittar in nån gång så letar jag alltid efter dej och andra bekanta. Och jag blir så GLAD när jag ser att det går bra för dej! Jag vet hur du kämpat och inte gett upp och så skönt sen när du lyckas. När botten är nådd. Håll ut under perioder av sug och det blir lättare igen, ge aldrig upp. Jag är så nöjd med min alkoholfria tillvaro. Lycka till med allt!

Profile picture for user Fenix

också så GLAD när jag läser din kommentar. Du har ju varit en av förebilderna när det gäller att leva ett vidare liv utan alkohol. Dina rader i dag kom extra lägligt inför nästa veckas besök hos sjukvårdsapparaten. Tack!

Profile picture for user LenaNyman

... är det den sista september. Då ska jag tänka på dig, Fenix. Varm kram.

Profile picture for user Fenix

vad ni är goa, människor här inne som tänker på mig i dag!! Lade mig i röntgenapparaten i morse, tar upp till en vecka innan svar och tankarna flaxar verkligen hit och dit minut för minut. Limbo kallas det visst och bara att vänta ut. Så fort man inte vill tänka på en sak så tänker man omedelbart på den, precis som med A. Nu tar jag en dag i taget....

Profile picture for user FataMorgana

att tänka så. När man inte kan påverka så är det liksom bättre att släppa taget och ta en dag i taget.. Försöka vara i stunden så gott det går. Du fixar det. Stor kram/ FM

Profile picture for user PP

Med Santorinis ovan Felix. Du är så värd att må bra i nykterhet nu, och självklart håller även jag båda tummarna att du får fina provsvar.

//PP

Profile picture for user mulletant

i alla gratulationer till nykterheten och förhoppningar om goda provsvar. Du har verkligen vänt ditt liv på ett fantastiskt sätt och är värd alla uppskattning! / mt

Profile picture for user Anders 48

Hoppas att du slipper leva i "limbo" så kort tid som möjligt Fenix - och att det sedan visar sig vara "falskt alarm"!! Hoppas också att du inte lyssnar till "suget" närhelst det behagar dyka upp - och att du väljer att låta bli dricka´t. Jag har ju själv haft en vana att fly fältet med hjälp av alkohol - så j-a dumt. Mentalt är man ju fullständigt klar över att det är fel sätt att möta/konfrontera det som är jobbigt - men ibland oförmögen att agera därefter. Hoppas att du får en alkoholfri helg - och att du på något sätt ändå kan känna ett lugn - mitt i din jobbiga väntan på provsvaren efter din röntgen. Vi kör väl vidare ett tag till på den nyktra vägen!!!

Profile picture for user Fenix

svar i fredags, vill ju tro att det då inte är så djäkla akut. Ska väl få svar inom en vecka, tack för tummarna Anders!

Profile picture for user Sisyfos

Trodde jag skrivit ett inlägg i måndags, men det hittar jag inte nu. Hoppas så att du har fått ett positivt besked och att väntan nu är över. Kram Fenix!

Profile picture for user Fenix

du och alla andra får också jättekramar! Fick besked i dag, det är ingen tumör, allt verkar helt OK! Jipppiiii, kan börja leva igen. Det har verkligen sänkt mig rejält, när jag mådde som bäst kom den här skräckisen och satte klorna i mig. Nu finns verkligen all anledning att göra det bästa av livet och det är förstås utan A!

Profile picture for user Anders 48

Vad härligt att få läsa att det inte var något! Förstår att det måste vara jättejobbigt att inte veta. Och vad bra att du inte tagit till alkohol för att dämpa ovissheten och oron. Grattis!!!

Profile picture for user Fenix

goa forumvänner! Ja, det känns som man kommit ur en velodrom där jag befunnit mig ett par veckor. Nu kan jag gå rakt fram igen och inte runt, runt, runt som jag gjort. Har fått tillbaks energin i dag, och hoppet.
Ha en bra helg alla...

Profile picture for user Sisyfos

Då har du klarat en stor prövning av din nykterhet. Känn dig stolt och lycklig nu. Så skönt att höra.

Profile picture for user LenaNyman

... goda och livsavgörande nyheter du kommer med, Fenix. Tack och lov. Skönt att få komma sig ur den centrifugen och tillbaka till ett slags normaltillstånd igen. Kram på dig. Blötsmackpuss i pannan kan du gott också få, nu när jag ändå är i gång.

:)

Profile picture for user Fenix

att jag gärna återupplever miljöer där jag tidigare drack och gör det nykter. Mycket trevligt, att äta en god bit mat som tidigare men utan A. Snacka med människor som man tidigare mest drack med, är också givande. Var till och med i annan stad och övernattade, denna gång utan A och det var stärkande för nykterheten. Blev en annorlunda upplevelse, och på morgonen en lång promenad när jag tidigare skulle legat med ångest och släpat mig upp till en så sen frukost som möjligt. Samlar nya minnen helt enkelt.

Profile picture for user anonyMu

Hej Fenix,

Vad fantastiskt roligt att läsa att det går så bra för dig. :-D Vad härligt att du nu fått lägga så många nyktra dagar bakom dig och att du verkar känna dig tillfreds med detta. Det gläder mig verkligen.

Kram

Profile picture for user Fenix

i min tråd, det var så kul att se! Tack för dina rader, ja det känns som om A äntligen kan vara ett passerat gift för min del, vill verkligen att det blir så. Hur är läget för dig?

Profile picture for user Sisyfos

Visst är det skönt! Jag har lite samma känsla av att ha lämnat beroendet bakom mig. Ett passerat gift! Känns konstigt på nåt sätt, eftersom det för bara ett halvår sedan köndes nästan omöjligt. Det är klart att det inte går att slappna av eller att glömma, men ser nu ingen glädje alls i fylla och ingen längtan. Vi får passa på att njuta helt enkelt innan glädjen och lyckan över ett nyktert liv bleknar.

Profile picture for user Fenix

Sisyfos, kul att du är inne i samma känsla. Det kändes verkligen omöjligt i slutet av våren, och jag fick tankar som om att det går åt helvete till slut, jag kommer att hamna med grabbarna på bänken eller ännu värre. De tankarna bär jag med mig, och vi ska njuta av glädjen över ett nyktert liv och jobba aktivt för att lyckan inte ska blekna. Därför är det bra med forumet, inte så lätt att glömma när man dels har sin egen tråd att nysta i, men också alla andras som det går mer eller mindre bra för. Som du har jag ingen längtan och ser ingen glädje alls i att dricka, måtte det hålla i sig. En handfast glädje som är verklig är att varje morgon vakna nykter och kunna planera för en dag med innehåll. Flykten till A har jag ersatt med att hitta nya saker att prova på, t ex golf har jag kört igång med.

Profile picture for user anonyMu

Tack, jo det är helt ok med mig (i alla fall på a-fronten). Måste bara skriva - vilken härligt livsinställning du har nu! Vilken skillnad! Och att komma in i tänket att man behöver ersätta alkoholen med något annat roligt och bra här i livet. Helt rätt. Håller verkligen med dig. Det går liksom inte att bara plocka bort en så pass stor del av livet och sedan tro att man ska vara glad och nöjd och lycklig. Nej, man behöver fylla ut det där tomrummet som alkoholen faktiskt lämnar efter sig. Då gäller det också att fylla ut med något som verkligen är bra och gör gott för en. Likaså gäller att det att kunna se de där små sakerna i vardagen som också hjälper till att förgylla våra liv. Det kan inte alltid vara pukor och trumpeter. Jag har för mig att jag skrev något för ett tag sedan om att vi behöver hitta nya champagnekorkar i livet. Ja, typ så...

Ha en riktigt fin helg Fenix! Kram

Profile picture for user Fenix

champagnekorkar i livet är en mycket bra tanke att ha med sig! Tack för den. Ska skruva korken av en flaska julmust, och det får bli min champagne för i kväll. Känns bra att inte lura sig själv längre, när jag tänker på alkohol kommer genast den ärliga insikten att om jag dricker blir det bara skit av allt, från första klunken. I kväll ska jag på fest, och tänkte i förmiddags på hur det var när jag drack. Då såg jag hela dagen fram emot, inte festen egentligen, utan att få dricka, gärna tidigare än vanligt eftersom det skulle vara godkänt. Men när jag väl börjat dricka kom ledan och tröttheten nästan omgående, och i allmänhet blev det inte särskilt roligt efter några glas, utan bara ett fortsatt planerande av hur mycket jag kunde hälla i mig och i vilken takt det skulle ske utan att jag skulle balla ur helt. Nu ser jag fram emot en fest, men vet att jag kan gå när jag vill och ser redan fram emot morgondagens frukost! Ha en riktigt bra helg själv Muränan, kram!

Profile picture for user santorini

Så många här som kommit till insikt, det är underbar läsning. Det går jättebra att gå på fest nykter, man stannar inte lika länge kanske ifall folk blir berusade. Men jag drack ganska måttligt på fest och for gärna hem tidigt och drack ensam. Det känns vansinnigt när man tänker på det. Ju längre tid jag varit nykter,desto lättare går det att lägga det förflutna bakom mej. Jag tänker sällan på hur det var, det känns helt främmande att tänka på hur jag drack på vardagskvällar och hur bakis jag måste ha varit på jobbet den sista tiden innan jag nådde botten. Helt otroligt. En ingift släkting dog nyligen, 58 år gammal. Jag hade länge misstänkt att hon drack för mycket, man känner igen det. Officiellt var det cancer men lever, njurar mm var helt slut så jag tror det var en följd av hårt drickande plus rökning på det. Jag är så tacksam att jag kunde bromsa i tid. Kroppen läker.
Ha en skön alkoholfri helg alla! Jag festar på Tonic Water och nu en Ginger Ale på det!

Profile picture for user Fenix

i går gick utmärkt, jag var nog en av få som drack citronvatten, men skyllde på hämtning på flygplats. Ångrade mig faktiskt sedan, hade kul men var ju tvungen att gå när jag skulle hämta efter den nödlägen. Hade riktigt kul och ingen brydde sig, hade inte behövt skylla på någonting egentligen. Mitt eget hjärnspöke, men jag ser det som att man lära sig hela tiden saker man har nytta av. Nästa gång dricker jag lämplig bordsdryck, och skiter i om någon bryr sig vilket inte verkar vara fallet. Bra tips santorini, ska köpa hem Tonic och Ginger Ale.

Profile picture for user etanoldrift

Nu kanske du inte traskar in på bolaget frivilligt Fenix, men jag kan tipsa dig om Fentimans "Ginger Beer" om du gillar ingefära.. River gott, värmer när det är kallt (och kyler på sommaren) Den finns i det alkoholfria sortimentet ;-)

Profile picture for user Fenix

etanoldrift, tar gärna emot alla tips om goda grejer att dricka och jag har inget problem att gå in på Systemet, tvärtom stärker det mig att knalla in där och köpa det som är bra för mig.

Profile picture for user Sisyfos

Ja, ginger beer är riktigt god. A-fritt vitt natuero smakar också hyfsat. Det röda jag gillar bäst står som "must" i systembolagets lista. Svartvinbärsdryck. 1/2 flaska, men den verkar ha försvunnit ur sortimentet på mitt systembolag. Snyft!!! Det könns faktiskt lite roligare om man kan ha annat än vatten i glaset tycker jag. Och om man inte gillar läsk så...

Profile picture for user etanoldrift

Skaffade faktiskt en egen "bubbelvattenmaskin", för jag dricker nog minst 1½ liter bubbelvatten om dan.. Inte bara att det blir dyrt i längden, det är tungt att bära hem och sen blir det ju en massa flaskor att lämna i återvinningen..
Brukar smaksätta mitt eget bubbelvatten med Citron, Gurka, mynta (när det är säsong, för jag har massor jag kan hämta i en trädgård) citronmeliss och skivor av färsk ingefära..

Profile picture for user Leverjag

Vad härligt att läsa om din utveckling och glädje till det nya livet. Härlig inspiration för min del. Kommer ihåg nu hur det kändes när jag kommit några månader på väg och det verkar ju bli bättre med tiden. ;-)

Vad smart att återuppleva. Tänkte på det att undvika blir ju större tomrum och "farliga zoner" så det kanske är just det man behöver göra dem till - ofarliga.

Nya champagnekorkar, ja. Just nu är det lite tomhet igen. Så glad att det går så bra för dig och tack för att du delar dina härliga rader!

Profile picture for user Fenix

för rader i min tråd, ser att jag inte varit inne på ett tag. Det är väl så att behovet av forumet minskar när alkoholen börjar dunsta bort. Kikar in då och då, men ägnar mig mest år det vardagliga och letar nya sätt att fylla tomrummet som A lämnat efter sig. Inser att det tomrummet hade jag redan i tonåren, och i stället för att hantera de problemen då kom A in i mitt liv som en befriare, så lätt det problemet var löst för stunden. Det är det som är det farliga med alkohol, omedelbart resultat, alltid tillgängligt och till synes ofarligt till att börja med. Ack så fel jag hade, daga att växa upp när jag nu passerat 60!